Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vuosihuolto verotti Bolidenin tuotantomääriä Kokkolassa

Boliden Kokkolan sinkintuotanto jäi kevätkesällä edellisvuotisesta vuosihuollon vuoksi.

Koronapandemia ei juuri verottanut Kokkolan Bolidenin sinkkituotantoa alkuvuonna

Kokkolasta lähti maailmalle tammi-maaliskuussa yli 74 000 tonnia sinkkiä

Boliden ylsi Kokkolassa huipputulokseen – tuotanto ja liikevoitto kasvoivat

Koronavuonna koko Boliden-konserni kasvatti liikevoittoaan sekä tuotantoa. Sama tilanne oli Kokkolassa.

Onnettomuuden jälkien siivous on Kokkolan sinkkitehtaalla vielä kesken: Kymmeniä tonneja kovettunutta sinkkiä aiotaan kierrättää

Bolidenin toimitusjohtajan mukaan henkilökunta toimi tilanteessa esimerkillisesti, mikä pienensi uunin vuorauksen pettämisen aiheuttamia vahinkoja.

Sähköalan lakko loppuu myös Boliden Kokkolassa yli kahden kuukauden jälkeen – omaa luottamusmiestä ei saatu

Muilla suurilla vientialan työpaikoilla päästiin paikallisiin sopimuksiin yli viikko sitten.

Akkukemikaalitutkimus sai merkittävän rahoituksen – iso osa siitä kohdistuu Keski-Pohjanmaalle

Tavoitteena on parantaa kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen ja akkukemikaalien tuotantoprosesseja ja lisätä litiumioniakkujen kierrätystä.

Boliden Kokkolan kaatopaikan laajennus tarvitsee päivityksen Natura-arviointiin

Suurteollisuusalueen vaarallisten aineiden kaatopaikka riittää vielä vuoteen 2035 saakka. Aluetta rajaa meri, pohjavesi- ja Natura-alue.

Boliden valmistelee isoa laajennusta vaarallisen jätteen kaatopaikkaan Kokkolassa – kaupunki suuntaisi sen mieluummin pohjavesialueelle kuin merelle

Bolidenin sinkkitehdas valmistelee vaarallisen jätteen kaatopaikalleen kymmenien hehtaarien laajennusta. Hyvät vaihtoehdot ovat kortilla.

"Ei ole noloa, ettei maakunnassa ole miljonääriä" – vain Keski-Pohjanmaalla kukaan ei tienannut miljoonaa

Keski-Pohjanmaa on ainoa maakunta, josta ei löydy yhtään tuoretta miljonääriä. Pakko kysyä kuin television viihdeohjelma: onko se hyvä vai huono uutinen?

Sähköasentajien lakko vaikeuttaa Euroopan toiseksi suurimman sinkkitehtaan toimintaa: suuri sähkövika voi jopa pysäyttää tehtaan

Kokkolan Bolidenin sinkkitehtaalla sähköasentajien lakko vaarantaa tuotantoa. Suuri sähkövika voi seisauttaa koko tehtaan.

Kevitsan kaivoksen emoyhtiö Boliden teki voittoa

Kevitsan kaivoksen omistava kaivos- ja metallijätti Boliden teki 153 miljoonaa euroa voittoa heinä-syyskuussa.

Yksi ihminen sai lieviä oireita kaasuvuodosta Boliden Kokkolan työmaalla

Pieni kaasuvuoto sattui torstaina sinkkitehtaan rakennustyömaalla.

Ammattiosasto: Työnantaja syyllistynyt työsyrjintärikokseen? – Kokkolan Bolidenistä tutkintapyyntö

Ammattiosasto 135 on jättänyt työnantajastaan Boliden Kokkolasta tutkintapyynnön poliisille. Poliisia pyydetään selvittämään, onko työnantaja tehnyt työsyrjintärikoksen. SAK pitää tilannetta harvinaisena.

Bolidenin ulosmarssit johtivat varoituksiin Kokkolassa – toimitusjohtajan mukaan syitä mielenilmauksiin ei kerrottu

Joukko elektrolyysiosaston työntekijöitä marssi ulos kesken vuoron. Pääluottamusmiehen mukaan osastolla on kärsitty pitkään huonosta työilmapiiristä.

Joukko Bolidenin työntekijöitä marssi ulos Kokkolassa – syynä huono työilmapiiri

Työntekijät kokevat, että vaikea tilanne on jatkunut kokkolaisella sinkkitehtaalla jo pitkään.

Harvinainen vetypalo sinkkitehtaalla Kokkolassa – yksi altistui kaasulle

Yksi ihminen on altistunut lievästi kaasulle Kokkolan Bolidenin sinkkitehtaalla sattuneessa vetypalossa. Hänet on viety yhteispäivystykseen.

Harvinainen vetypalo sinkkitehtaalla Kokkolassa

Tulipalo syttyi sinkkitehdas Bolidenillä torstaina puoleltapäivin.

Tulikuumaa massaa valui lattialle Bolidenin tehtaalla Kokkolassa – palo saatiin nopeasti sammutettua

Palo sattui lauantaina aamulla Kokkolan suurteollisuusalueella Bolidenin tehtaalla. Tilanne saatiin nopeasti hallintaan, ja tuotantoa pystytään jatkamaan normaalisti.

Boliden: Kaatopaikan laajennus välttämätön tuotannon jatkamiseksi – "ei lisää ympäristökuormitusta"

Boliden Kokkola pitää kaatopaikkansa laajentamista välttämättömänä tehtaan tulevaisuuden kannalta. Sinkin tuotannon jatkaminen olisi käytännössä mahdotonta, ellei tehtaan vieressä ole kaatopaikkaa rautasakalle. Boliden ei usko laajennuksen lisäävän ympäristökuormitusta.

Boliden Kokkola valmistelee vaarallisten aineiden kaatopaikan laajentamista merelle

Boliden on käynnistänyt ympäristönvaikutusten arviointiohjelman nykyisen kaatopaikkansa mittavasta laajennuksesta. Yhtenä vaihtoehtona selvitetään alueen laajentamista merelle.

Vetyä, sinkkiä, kobolttia – Kokkolan suurteollisuuden vienti vetää yli miljardin vuositulot

Kokkolan suurteollisuusalueen vienti on vahvassa vedossa. Viennin arvo on noussut yli miljardin euron vuodessa, mikä on reilut 5 prosenttia Suomen kemian- ja metalliteollisuuden viennistä.

Pääluottamusmies: " Puheet uusista työpaikoista huono iltasatu"

Boliden Kokkolan pääluottamismies Petri Partanen ei usko lomarahojen leikkauksen tai palkkojen alentamisen tuovan uusia työpaikkoja tai investointeja. Aamupäivällä tehtaalta marssi ulos noin 150 työntekijää.

Bolidenille miljoonatappiot reaktorin rikkoutumisesta Kokkolassa

Boliden Kokkolan vanhingot heinäkuun lopulla tapahtuneesta liuotusreaktorin rikkoutumisesta ovat arviolta seitsemän miljoonaa euroa. Tutkimusten ja korjausten ajan yhtiö on joutunut vähentämään sinkintuotantoa 15 prosenttia.

Rikkihappovuoto pysäytti Bolidenin sinkkitehtaan Kokkolassa

Rikkihapposäiliön rikkoutuminen on aiheuttanut sinkintuotannon keskeytyksen Bolidenin tehtaalla Kokkolassa. Vuoto sattui perjantaina iltapäivällä. Yhtiö joutuu tarkastamaan kaikki viisi uudehkoa vajaan 400 kuution säiliötä, mihin menee vähintään useita päiviä. Tarkistuksen ajaksi Boliden joutuu rajoittamaan sinkintuotantoa.

Boliden Kokkola vapautui syytteistä – sinkkitehtaalle vaadittiin isoa yhteisösakkoa

Käräjäoikeus ei nähnyt puutteita Bolidenin työturvallisuuskäytännöissä. Kaksi työntekijää sai sormivammoja vuonna 2011 sattuneissa onnettomuuksissa.

Bolidenille vaaditaan yhteisösakkoa työturvallisuusrikoksesta

Kokkolan sinkkitehtaalla sattui vuonna 2011 kaksi työtapaturmaa, joissa työntekijät saivat vakavia sormivammoja. Syyttäjän mukaan työnantaja ei perehdyttänyt riittävästi työn vaaroihin.

Pyhäjoen kunnanjohtaja: "Fennovoimalla riittää vielä tekemistä"

Matti Sorosen mukaan ydinvoimayhtiön pitää vielä paiskia töitä uusien omistajien saamiseksi, ennen kuin se pääsee allekirjoittamaan Pyhäjoen ydinvoimalan laitossopimusta. Neljännes Fennovoiman omistajista on päättänyt luopua ydinvoimalahankkeesta.

Boliden: Fennovoima ei täyttänyt investointikriteerejämme

Pyhäjoen ydinvoimahankkeen suurimpiin osakkaisiin kuulunut Boliden vetäytyy hankkeesta. Boliden Kokkolan toimitusjohtaja ei erittele syitä tarkemmin.

Lisää Fennovoiman omistajia luopuu ydinvoimalahankkeesta

Esimerkiksi Boliden Harjavalta ja Boliden Kokkola ovat päättäneet luopua hankkeesta.

Boliden Kokkola vaikenee Fennovoima-päätöksestään

Fennovoiman suurimpiin omistajiin kuuluva Boliden Kokkola panttaa vielä päätöstään osallistumisesta Pyhäjoen ydinvoimalahankkeeseen.

Sinkki ja turkikset tuovat rahaa Keski-Pohjanmaalle

Boliden Kokkola on alueen yrityksistä ylivoimaisesti suurin veronmaksaja. Turkistarhat takovat rahaa maaseudulla, myös Osuuspankit kunnostautuvat monessa kunnassa hyvinä veronmaksajina. Kokosimme kunnittain kymmenen suurinta yhteisöveron maksajaa.

Flunssa-aalto laittaa työpaikat ahtaalle

Työpaikkoja vuosittain rassaavat flunssaepidemiat aiheuttavat työvoimapulaa. Esimerkiksi päiväkoteihin hankitaan avuksi ulkopuolisia sijaisia, mutta metallialalla tautipiikeistä yritetään selvitä omin avuin.

Boliden: Uskomme edelleen Fennovoimaan

E.ONin vetäytyminen Pyhäjoen ydinvoimahankkeesta yllätti Boliden Kokkolan toimitusjohtajan Jarmo Herrosen. Bolidenin Kokkolan tehdas on yksi Fennovoiman suurimmista omistajista.

Pienomistajat uskovat yhä Fennovoimaan

Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen tukijoukot ovat harventuneet viime aikoina. Projektissa mukana olevat pohjoispohjalaiset omistajat vakuuttavat kuitenkin pysyvänsä mukana.

Boliden Kokkolan rahoitus Fennovoimasta supistuu

Sinkkitehdas Boliden Kokkola pienentää rahoitustaan Pyhäjoelle suunnitellusta Fennovoiman ydinvoimahankkeesta. Se luopuu yhtiön omien rakennushankkeiden vuoksi yhden vuoden kattavasta rahoitusosuudesta.

Yhteistyö on suurteollisuusalueen valtti

Ainutlaatuinen kemian osaamiskeskittymä Kokkolassa pysyy yhteistyöllä ja osaamisella kilpailukykyisenä globaaleilla markkinoilla. Yksi taikasanoista on myös tehokkuus, sen on olotuttava teollisuuden mukaan koko yhteiskuntaan.

Kokkolan suurteollisuudella vauhti päällä

Kokkolan suurteollisuudessa matalasuhdanne ei näy. OMG lopettelee parhaillaan kymmeniä miljoonia euroja maksanutta tuotantolinjojen modernisointia. Samaan aikaan yhtiö on jo aloittanut tehtaan laajentamisen. Bolidenin suunnittelupöydillä puolestaan viimeistellään uutta hopean talteenottoinvestointisuunnitelmaa.

Boliden aloittaa hopean erottelun Kokkolassa

Boliden aloittaa hopean talteenoton Kokkolan sinkkitehtaallaan. Hopea otetaan talteen sinkkirikasteesta. Uuden prosessin käynnistäminen vaatii 27 miljoonan euron investoinnin. Tehtaalla syntyi viime vuonna sinkkiä ennätysmäärä.

Lakko puree Bolidenillä vähitellen

Teknologiateollisuudessa tiistaina aamulla alkanut ylempien toimihenkilöiden lakko koskee Kokkolan Bolidenin tehtaalla 35 henkilöä. Henkilöstöjohtaja Tarja Halosen mukaan lakon vaikutukset eivät näy tehtaalla välittömästi, mutta pidemmän ajan kuluessa lakko haittaa tehtaan toimintaa.

Laitevika aiheutti hälytyksen Bolidenilla

Bolidenin Kokkolan tehtaalla oli vähäinen sinkkisulfaattiliuoksen ylivuoto maanantaina iltapäivällä. Tilanne aiheutui laiteviasta, joka saatiin nopeasti hallintaan. Vuoto ei aiheuttanut vaaraa ihmisille eikä ympäristölle.

Tehtailla palaillaan töihin

Teknologiateollisuuden työntekijät ovat alkaneet palata työpaikoilleen. Perjantaina alkanut lakko päättyi maanantaina, kun osapuolet hyväksyivät valtakunnansovittelijan toisen sovintoesityksen. Esimerkiksi Vaasan ABB:llä osa aloitti työt heti yövuorossa.

Bolidenin tuotanto ennallaan

Boliden Kokkolan tuotanto on ollut tammi-maaliskuussa viime vuoden tasolla. Sinkkiä tuotettiin 76 460 tonnia. Bolidenin sinkkitehtaalla Kokkolassa ovat parhaillaan menossa muutostyöt tuotannon liuotusvaiheeseen.

Merituulten pakkaama jää yhä ulkomaankaupan riesana

Pohjanlahden huono jäätilanne on hidastanut selvästi ulkomaankauppaa Keski-Pohjanmaalla. Boliden Kokkolan sinkkitoimitukset ovat myöhässä noin viikon, sillä metallilaiva ei päässyt helmikuun viimeisellä viikolla lainkaan Kokkolan satamaan.

Sinkkitehtaalla kirjattiin uudet ennätykset

Bolidenin Kokkolan sinkkitehdas rikkoi viime vuonna kaikki aiemmat tuotantoennätykset. Maailman neljänneksi suurimman sinkkitehtaan tuotanto oli myös kannattavaa. Liikevoittoa kertyi 52 miljoonaa euroa, mikä on lähes kaksikymmentä miljoonaa edellisvuotta enemmän.

Yliopistokeskus korotti keräystavoitetta

Kokkolan Yliopistokeskus Chydeniuksen peruspääoman keräys on hyvässä vauhdissa - kasassa on tällä hetkellä miljoona euroa. Uusi tavoite on pistää puoli miljoonaa euroa paremmaksi.

Kokkola muisti ansioituneita mitaleilla

Kokkolan kaupunki on jakanut perinteisesti ansiomerkkejä ansioituneille kokkolalaisille. Kokkola-salin tilaisuudessa jaettiin kymmenen kultaista, kolmetoista hopeista ja kaksikymmentäviisi pronssista kunniamitalia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle