Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kasviksia lihanhimoisille – tieteelliset vinkit lihanmakuisiin vegeruokiin

Lihaisaa kasvisruokaa voi kokata myös kotona.

Paistatko pihvisi pilalle?

Elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia aikoo jatkossa paistaa pihvinsä aina jääkaappikylminä. Kylmänä paistettu liha voitti selvästi lämpimänä paistetun lihan Hopian vetämän MG-klubin tekemässä testissä.

Testaa, kuinka foodie olet?

Stradan testi paljastaa, asuuko sisälläsi ruokanautiskelija.

Tiede tekee ruuasta nautinnon

Ruoka on nautinto, ei vain ravitsevuutta ja ekologisia valintoja. Molekyyligastronomia purkaa hyvän molekyylien tasolle ja tarjoaa eväitä niin kotikeittiöihin kuin vaikkapa elintarviketeollisuuden tuotekehittelyyn. Se muistuttaa esimerkiksi, että näkkileipäkin on vaahtoa.

Le Chef – Rakkaudesta ruokaan on turhan valmiiksi pureskeltu

Kuuluisa kokki Alexandre Lagarde johtaa kolmen Michelin tähden ravintolaa. Ravintolan omistavan yrityksen uusi nuori johtaja on kuitenkin sitä mieltä, että Lagarde on jämähtänyt paikalleen.

Ruoka on kemiaa, fysiikkaa ja psykologiaa

Miksi munakas epäonnistui? Miksi kohokas lässähti? Miksi kakku ei nouse? Vastaukset löytyvät kemiasta ja molekyyligastronomiasta.

Molekyylikokkaaja syö ilokaasujogurttia ja haaveilee punaviinipillereistä

Kun molekyylikokit Mikko Siikaniemi ja Santtu Nyrhinen saapuivat YLE Tampereen aamulähetykseen vieraaksi, toivat miehet mukanaan studioon ilokaasujogurttia. Sen nauttiminen sai aikaan pientä kuplintaa takaraivossa.

Molekyyligastronomiasta tiedettä kokkaukseen

Molekyyligastronomia tai luonnontieteisiin perustuva kokkaustiede leviää maailmalla. Se on listattu yhdeksi maailman nousevista trendeistä. Sen menetelmät ja välineet ovat levinneet myös muutamiin suomalaisravintoloihin ja kotikeittiöihin.

Eväsreppu: Mansikoita ja kinkkua grillissä

Molekyyligastronomia tutkii ja yhdistelee ruoka-aineita niiden kemiallisten koostumusten perusteella. Esimerkiksi tomaatti ja mansikka ovat hyvin samantapaisia raaka-aineita, niinpä niitä voi käyttää saman tapaisiin ruokiin.