Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jätteiden keräysauto.

Vestian alueella kierrätys ja jätteiden hyötykäyttö lisääntyivät

Kierrätys ja jätteiden hyötykäyttö on lisääntynyt viime vuosina jäteyhtiö Vestian toimialueella. Samalla jätteiden määrä on vähentynyt merkittävästi.

Valkoisen jätteenkeäyskontin suuaukko ja opasteteksti.

Jätelain uudistus on puolitiessä lähes tuhannessa taloyhtiössä Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla

Muun muassa kierrätettäville pakkausjätteille on jatkossa oltava taloyhtiöissä omat jäteastiansa.

Muovipakkausten keräysastioita jätekatoksessa.

Taloyhtiöillä jo kiire laajentaa jätteiden lajittelua – lajittelumääräykset kiristyvät tämän vuoden aikana

Viiden asunnon taloyhtiöissä pitää jo olla jäteastiat poltettavalle jätteelle, paperille ja biojätteelle. Jatkossa keräysastiat pitää löytyä myös kartonki-, lasi- ja muovipakkauksille ja pienmetalleille.

rinki insamlingskärl

Kuljetusalan lakko lopetti ekopisteiden tyhjennykset Oulussa ja maakunnassa

Auto- ja kuljetusalan lakko on pysäyttänyt tänään osan kuorma- ja säiliöautoliikenteestä. Se näkyy myös jätehuollossa.

pahvijätettä

Jäteastiat saadaan tyhjennettyä: jäteyhtiö Vestia on löytänyt korvaajat konkurssiin menneen yrityksen urakoille

Perjantaina kerrottiin, että Jäteyhtiö Laineen konkurssi vaikeuttaa jätteidenkuljetusta muun muassa jäteyhtiö Vestian alueella.

Jätettä pursuaa rekan kontista, jonka takaluukut on avattu.

Perämeren Jätehuollon uusi sopimus laskee kustannuksia – 2019 edullisin tarjous oli hylättävä, koska jätteiden vienti Ruotsiin kiellettiin

Perämeren Jätehuolto Oy ja Ylivieskan suunnalla toimiva kunnallinen jäteyhtiö Vestia Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka avulla merilappilaisten poltettavan jätteen kustannukset laskevat.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Vestia peruu kevään perinteiset kierrätyspäivät vallitsevan koronatilanteen vuoksi

Syksyn kierrätyspäivät järjestetään tällä tietoa Alavieskassa, Kestilässä, Merijärvellä ja Piippolassa normaaliin tapaan.

Läheltä

Uusi hyötyjäteasema avaa tänään ovensa Kalajoella

Hyötyjäteasemalle kaavaillaan etävalvontaa, joka mahdollistaisi aukiolon jokaisena päivänä.

Palaneen Ylivieskan kirkon hirrestä tehty viulu

Ylivieskan kirkkopalo: yli 400 000 kiloa jätettä – osa uusiokäyttöön, vaikka viuluksi

Ylivieskassa viime pääsiäisenä tuhoutuneesta kirkosta syntyi 436 000 kiloa jätettä. Vain pieni osa on päätynyt kaatopaikalle, sillä suurin osa palojätteestä voidaan hyödyntää. Palaneen kirkon osista on jo tehty useita muistoesineitä ja viulu, jonka seurakunta saa käyttöönsä.

Jätebunkkeri.

Mustasaaren jätteenpolttolaitos vähentänyt selvästi kaatopaikkajätteen määriä

Westenergyn jätteenpolttolaitos on toiminut Mustasaaressa nyt puolitoista vuotta. Laitos suunniteltiin polttamaan 150 000 tonnia vuodessa, mutta jo viime vuonna laitoksessa poltettiin 190 000 tonnia jätettä. Kaatopaikalle loppusijoitettavan jätteen määrä on vähentynyt ja polttolaitoksen omistavat jäteyhtiöt kiittelevät sitä kilvan.

Kenkiä ja varpaat.

Kulunutta kenkää ei saa heittää minne tahansa

Nykypäivän lajittelijalle on itsestään selvää, että banaaninkuoria, maitopurkkeja ja tonnikalatölkkejä ei saisi heittää samaan jäteastiaan. Haastavammaksi tilanne muuttuu, kun täytyisi päästä eroon vaikkapa remontista jäljelle jääneestä lasivillasta ja puhki kulutetuista kengistä.

jyri häkämies vihkii westenergyn jätteenpolttolaitoksen

Jätteenpolttolaitos vihittiin käyttöön Mustasaaressa

Westenergyn jätteenpolttolaitos on vihitty tänään käyttöön Mustasaaressa. Laitoksen kävi vihkimässä elinkeinoministeri Jyri Häkämies.

Täynnä olevat jäteastiat.

Vestia repii roskista hyödyn irti

Jäteyhtiö Vestian alueen jätteet hyödynnetään entistä tarkemmin. Muun muassa Kala- ja Lestijonkilaaksoissa toimivan jäteyhtiön asiakkaiden roskapussien sisältö kuljetetaan Vaasaan poltettavaksi.

Joululahjoja

Joulun anteliaisuus kasvattaa jätemäärää

Kotitalouksissa syntyy joulun aikaan valtavat määrät jätettä. Lajittelussa on oltava normaalia tarkempi, kun käsiteltävänä on tavallisuudesta poikkeavia tuotteita. Lisäksi eri jäteyhtiöt suosittavat toisistaan poikkeavia tapoja päästä eroon kinkunrasvasta.

Jatkossa jätteenkuljetuslasku saattaa tullakin kaupungilta tai kunnalta

Kelirikko jätekuljetusten riesana

Kelirikko hankaloittaa jätekuljetuksia. Vestian alueella muutamia yksittäisiä astioita on jo jäänyt tyhjentämättä heikossa kunnossa olevien teiden varsilla. Lähiviikkoina tilanteen ennustetaan vielä pahenevan.

Westenergyn jätteenpolttolaitos

Jätteenpolttolaitoksen peruskivi muurataan

Mustasaaren Stormossenille nousevan Westenergyn jätteenkäsittelylaitoksen peruskivi muurataan tiistaina. Voimala on kautta aikojen yksi alueen suurimmista investoinneista. Sen avulla pyritään vähentämään merkittävästi kaatopaikkajätteen määrää.

Taantuma söi Vestian tulosta

Jäteyhtiö Vestian vuoden 2009 tulos painui miinukselle. Siika-, Pyhä-, Kala- ja Lestinjokilaaksoissa toimivan yhtiön tulos oli 18 000 euroa tappiollinen. Tulosta söivät yhtiön omistajakuntien mukaan lama ja rakentamisen hiipuminen.

Täynnä olevat jäteastiat.

Pääsiäinen näkyy jätekuljetuksissa

Pääsiäisen pyhät vaikuttavat jäteyhtiö Vestian jäteastioiden tyhjennykseen jo ensi viikon alussa. Perjantaille osuvat tyhjennykset tehdään pitkänperjantain takia etukäteen.

Lakko päättyi - liikenne normalisoituu vähitellen

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto ja työnantajaliitto ovat molemmat hyväksyneet valtakunnansovittelijan sovintoesityksen. Sovinto lopettaa autoliikenteen lakon. Lakon lamauttama bussiliikenne palautuu vähitellen normaaliksi. Esimerkiksi Oulussa toimiva Koskilinjat kertoo pyrkivänsä hoitamaan torstaiaamusta alkaen kaikki vuorot normaalisti. Häiriöihin kannattaa kuitenkin varautua.

Palveluneuvoja Ilona Suppanen

Kuivajätteitä hamstraamaan

Suursiivouksia ei kuljetusalan lakon aikana kannata tehdä, sillä jätekuljetukset pyörivät silloin vain osittain. Kuljetusalan lakon piiriin kuuluvat aluksi suurimmat jätteenkuljetusyritykset. Lakossa olevat yritykset liikennöivät esimiesvoimin.

Jätteet liikkuvat lakosta huolimatta

Valtaosa keskipohjalaisten jätekuljetuksista hoituu pienten, lakon ulkopuolella olevien yritysten voimin. Lakon piiriin kuuluvat Lassila & Tikanoja ja Sita tyhjentävät ensisijassa laitosten jäteastiat. Yksityisten tyhjennyksiin voi tulla viivettä.

Vestian jätteet Stormossenille

Kahdenkymmenen Siika-, Pyhä-, Kala- ja Lestijokilaakson kunnan jätteet kuljetetaan tulevaisuudessa Vaasanseudulle rakenteilla olevaan polttolaitokseen. Osa kunnista käsittelee asiaa kokouksissaan tänään.

Kuvassa biojätettä pusseissa.

Biojätteen jähmettyminen kiusaa jätekuljetuksia

Ankara pakkanen on hidastanut jätekuljetuksia. Pakkanen on jäädyttänyt jätteitä astioihin ja erityisesti biojätteen tyhjentäminen on alueellisen jäteyhtiö Vestian mukaan vaikeaa.

Vihreä lippu liehuu Juhani Vuorisen koululla

Suomen ympäristökasvatuksen seura on myöntänyt Kannuksen Juhani Vuorisen koululle Vihreän lipun pitkäjänteisestä ympäristökasvatustyöstä. Lipun käyttöoikeus on puolitoista vuotta. Oppilailla on myös jatkohaaveita.

Joulu on myös jätejuhla

Jouluna syntyy paljon jätettä, josta suurimman osan pystyy kierrättämään, kunhan osaa lajitella oikein. Jäteyhtiöittäin ohjeissa on eroja. Mihin siis kinkunrasva laitetaan, mihin lahjapaperit tai rikkinäinen jouluvalosarja?

Kuvassa biojätettä pusseissa.

Vain puolet lajittelee biojätteet Vestian alueella

Vestian alueen biojätekeräys on vasta puolivälissä tavoitteestaan. Kesäkuun alusta lähtien Vestian alueella yli kymmenen huoneiston taloyhtiöissä on pitänyt erotella hajoava biojäte sekajätteestä.

Westenergyn jätteenpolttolaitokselle lähtölaukaus

Westenergyn jätteenpolttolaitoksen lähtölaukaus tapahtui tänään Mustasaaressa puoliltapäivin, kun työmaalla räjäytettiin ensimmäinen kivi. Yhtiö julkisti tänään myös urakan tärkeimmät tekniikkasopimukset.

Toholammilla voi nyt valita jätteilleen kuljettajan

Toholammilla siirrytään sopimuspohjaiseen jätteiden käsittelyyn. Taloudet tekevät itse sopimukset jätteenkuljetuksesta yrittäjän kanssa. Päätös syntyi valtuustossa äänin 14-5.

Jäteastian tyhjennys, jäteauto

Toholampi voi irtisanoutua Vestian kuljetuksista

Toholammin kunnanvaltuusto päättää maanantaina, irtautuuko kunta jäteyhtiö Vestian jätteiden kuljetusyhteistyöstä. Jos hanke etenee, jokainen kotitalous joutuu itsenäisesti sopimaan jätteidensä kuljettamisesta.

Lakeuden Etappi Ilmajoella.

Jätteenpolttolaitos toimintaan 2012 lopulla

Mustasaaren jätteenpolttolaitoksen rakentaminen alkanee jo marraskuussa. Vestia päätti tänään osallistua hankkeeseen, ensi viikolla odotetaan päätöksiä Stormossenilta ja Botniaroskilta.

Etappi siunasi jätevoimalainvestoinnit

Westenergyn Mustasaareen sijoittuva jätevoimalahanke etenee hyvää vauhtia. Hankkeen suurin osakas, jäteyhtiö Lakeuden Etappi on hyväksynyt Westenergy:n suunnitteleman jätevoimalaitoksen investoinnit.

Mustasaari päättää Westenergy-takauksesta

Stormossenin jätteenpolttolaitoksen kriittinen päivä on tänään, kun Mustasaaren kunnanvaltuusto päättää Westenergy-yhtiön hakemasta takauksesta.

Akkuhappoa valui maahan Ylivieskassa

Vajaa 100 litraa akkuhappoa on valunut maahan Ylivieskassa. Onnettomuus tapahtui torstaina kuormauksen yhteydessä Jätekeskus Vestian alueella.

Lokkeja ammutaan yhä enemmän Ylivieskan kaatopaikalla

Lokkien luvaton ampuminen on lisääntynyt Ylivieskan kaatopaikalla. Ensimmäiset havainnot ampumisista tehtiin jo keväällä, ja viime päivinä luvaton ampuminen on vain lisääntynyt.

Biojätteen lajittelu sujuu Vestia -alueella

Vestian mukaan biojätteen keräys on lähtenyt hyvin liikkelle. Kesän kestäneessä keräyksessä on nyt jo mukana lähes 350 paikkaa. Monet taloyhtiöt ovat olleet keräyksessä mukana kesäkuun alusta lähtien ja järjestäneet tarvittavat keräysastiat.

Synteettiset matot säästävät maa-aineksia jätevuorta peitettäessä

Jätteenkäsittelylaitokset sulkevat vanhat kaatopaikat

Vanhat kaatopaikat katoavat kovaa tahtia Pohjois-Suomesta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana pienet kuntakohtaiset kaatopaikat on lopetettu ja kuntien jätehuolto on keskitetty alueellisiin jätteenkäsittelykeskuksiin.

Kuvassa biojätettä paperipusseissa

Biojätteen kerääminen käynnistyy

Biojätteen kerääminen aloitettaan täydellä teholla heinäkuun aikana pohjoisella Pohjanmaalla jätehuoltoyhtiö Vestian alueella.

Kuvassa biojätettä paperipusseissa

Vestian biojätteet Vaasaan

Biojätteen kerääminen Vestian toimialueella käynnistyy. Tiedottaja Karoliina Krookin mukaan biojätteen kerääminen taloyhtiössä alkaa täydellä teholla heinäkuussa.

Ylivieskan vanha kaatopaikka maisemoidaan

Ylivieskan vanhan kaatopaikan peittäminen alkaa lähiviikkoina. Maisemointi vähentää myös kaatopaikan ympäristöhaittoja.

Ylivieskan kaatopaikka peittoon

Ylivieskan vanhan kaatopaikan peittäminen alkaa kesäkuussa. Vestia Oy valitsi kaatopaikan peittokerrosten urakoitsijaksi edullisimman tarjouksen tehneen Ekokem-Palvelut.

Vestia valitsi urakoitsijoita

Vestia on valinnut urakoitsijoita biojätteen ja kotitalouksien jätteen ajoon.

Kierrätys kasvoi Vestian alueella

Ekopisteisiin tuodaan yhä enemmän kierrätyskelpoista jätettä.

Paperinkeräys

Kotitaloudet laitetaan lajittelemaan jätteet Nivalassa

Nivalan jätehuoltomääräykset muuttuvat ennen kesää. Uudet lajittelusäännöt koskevat aluksi vain sellaisia asuinkiinteistöjä, joissa on yli 10 huoneistoa.

Jätesopimukset huolettavat Yrittäjiä

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on huolissaan jätehuollon sopimuksista jäteyhtiö Vestian alueella.

Ylivieskan kaatopaikka suljetaan

Sulkemistyöt aloitetaan tulevana kesänä ja työn on oltava valmiina ensi vuoden lokakuussa.

Kaatopaikka

Ylivieskan kaatopaikan sulkeminen käynnistyy kesällä

Ylivieskan jätekeskuksessa aloitetaan tulevana kesänä vanhan kaatopaikan sulkemistyöt. Kaatopaikan päälle rakennetaan lähes kahden metrin vahvuiset kerrokset, jotka auttavat vähentämään kaatopaikan ympäristövaikutuksia.

Jätteitä kaatopaikalla

Ylivieskan vanha kaatopaikka kuntoon

Jokilaaksokuntien omistama alueellinen jäteyhtiö Vestia on pyytänyt urakkatarjoukset vanhan kaatopaikan sulkemisesta aiheutuvista töistä.

Vestia kilpailuttaa biokuljetuksia

Vestia Oy kilpailuttaa parhaillaan biojätteiden kuljetusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle