Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Löyhän laputuksen kuriinpano etenee eduskunnassa – Nykyisellään jopa näppäilyvirheestä napsahtaa suotta pysäköintirikemaksu

Koronakiireiden jarruttama lakialoite yksityisestä pysäköinninvalvonnasta etenee eduskunnassa. Aloitteen puuhamies suomii valvontayhtiöitä ahneesta rahastuksesta. Kuluttajariitalautakunta kertoo, että pikkuvirheistä laputetaan suotta yhä useammin.

Ellinoora esiintyi parkkifirman piikkiin, Olavi Uusivirta on lähettipalvelun tuote – korona teki yllättävistä yrityksistä keikkajärjestäjiä

Kaupallinen yhteistyö on kasvamassa entistä merkittävämmäksi ilmiöksi kulttuurin kentällä. Yritykset ja artistit kehittelevät keinoja livetapahtumien järjestämiseksi tiukkojen koronarajoitusten aikana.

Kikkaileeko VR sanoilla ja määrää liputtomalle valvontamaksun lain vastaisesti? VR kiistää, mutta varautuu käräjöintiin

Oikeusasiantuntijat moittivat VR:n rimpuilevan lakia vastaan. Uusi lähijunien valvontamaksu nostattanee oikeusjuttuja.

Seinäjoen parkkiyhtiöllä hiljainen vuosi

Asiointia Seinäjoen keskustassa pyritään lisäämään loppuvodesta mm. maksuttomalla pysäköinnillä Torikeskukseen lauantaisin.

Yksityiset parkkivalvontafirmat ovat laputtaneet vuosia vailla lakia – Joko eduskunta panee ihmisiä hämmentävän villin lännen menon ruotuun?

Lakihankkeet kirvoittavat väittelyn siitä, miten paljon viranomaistehtäviä voi luovuttaa yksityisyritysten hoteisiin.

Yli puolet kansanedustajista kannattaa aloitetta, joka rajaisi yksityiset pysäköinninvalvojat pois parkkipaikoilta

Aloitteen mukaan nykyinen laki on epäselvä ja johtanut turhiin riitoihin.

Nainen hävisi oikeudessa kiistan parkkiruudun pysäköintimaksuista: 11 000 euron lasku

Riitaa aiheuttanut pysäköintiruutu oli merkitty sekä maksullista pysäköintiä osoittavalla lisäkilvellä että taloyhtiön hallintaa osoittavalla liikennemerkillä.

Kotilinnasäätiön hallitus: Muotialantien tontin vuokraoikeuden siirrossa ei tapahtunut rikosta

Kotilinnasäätiön hallituksen mukaan toiminnanjohtaja Atanas Aleksovskilla on ollut syy uskoa, että Muotialantien tontin vuokraoikeuden siirtoon on kaupungin lupa.

Herätys: Parkkisakkojen perusteista kiistellään, mopoilua kannatetaan ympäristösyistä, viikonloppuna ehkä viimeiset kesäkelit

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Parkkisakkojen määrääminen pienen virheen takia joutui kuluttajaviranomaisten hampaisiin

Kuluttajariitalautakunta piti näppäilyvirheitä vähäisinä. Pysäköintimaksu oli maksettu ja maksu voitiin yhdistää oikeaan autoon jälkeenpäin.

Uutissuomalainen: Yksityiset parkkifirmat voittavat valtaosan maksuriidoista

Valitukset koskevat muun muassa puutteellisia merkintöjä ja ikkunasta tipahtaneita maksulappuja

Harva valittaa yksityisen parkkifirman virhemaksusta, koska oikeudenkäyntikulut pelottavat

Itä-Suomen yliopiston professorin Matti Tolvasen mukaan myös yksityisten parkkifirmojen maksuista tehdyt valitukset pitäisi käsitellä hallinto-oikeudessa.

"Raja yksityisen ja julkisen välillä on yksi kuumimpia, mistä viime aikoina on keskusteltu" – oli sitten kyse parkkisakoista tai sotesta

Keskustelu yksityisen pysäköintifirman antamista parkkisakoista linkittyy laajempiin yhteiskunnallisiin yhteyksiin. Professori Vesa Annola peräänkuuluttaa selkeitä lakeja ja reilua peliä.

Ei hätää! Parkkisakkosi ei nouse – ainakaan oikeuden uuden päätöksen takia

Korkein hallinto-oikeus on tuoreessa päätöksessään todennut, että myös yksityisen parkkifirman on maksettava arvonlisävero saamistaan parkkimaksuista. Alan suurimmat yritykset ovat kuitenkin maksaneet alvin tähänkin saakka, joten oikeuden päätöksestä ei seuraa korotuspaineita parkkisakkoihin.

Korkein hallinto-oikeus: Parkkifirmojen pysäköintimaksut verollisiksi

Yksityisten parkkifirmojen pitää jatkossa maksaa arvonlisäveroa saamistaan pysäköintimaksuista. Korkein hallinto-oikeus päätti asian viime viikon perjantaina.

Sekasortoinen yksityisen pysäköinninvalvonnan lakihanke syväjäässä

Yksityisen pysäköinninvalvonnan lakihanke seisoo juntturassa viime vaalikauden jäljiltä. Oikeusministerin mukaan laki on hallituksen huomassa, mutta ministeriössä lakia ei tällä hetkellä valmistele kukaan. Professori Matti Tolvanen arvioi ihmisille epäselvän tilanteen äityneen jopa kestämättömäksi.

EVA ja Sasi: Perustuslaki suitsii yksityistämistä liikaa – pykälä pitää poistaa

Entinen kansanedustaja Kimmo Sasi (kok.) haluaa nurin pykälän, joka estää julkisten viranomaistehtävien yksityistämisen. Sasi myös suomii valtiosääntöoikeuden asiantuntijoita ”substanssiosaamisen puutteesta”. Evalle raportin kirjoittanut Sasi sanoo, että perustuslaista on tullut uudistuksia jarruttava politiikan lyömäase.

Tätäkään lakia eduskunta ei ehdi käsitellä – sekavuus parkkisakotuksessa saa jatkua

Eduskunnan lakivaliokunta ei perjantain kokouksessaan käsittele yksityistä pysäköinninvalvontaa selkiyttävää lakia. Näin ollen tämäkin asia jää tulevan eduskunnan pohdittavaksi.

Kun parkkipaikat siirtyvät maan alle, vammaisten pysäköinti vaikeutuu

Yksityiset pysäköinninvalvontayhtiöt ja kadunvarsipysäköinnin vähentyminen aiheuttavat ongelmia vammaisille autoilijoille. Lisäksi monilla vammaisten pysäköintiluvan haltijoilla on vääriä käsityksiä säännöistä.

Liitto: Yksityisten pysäköinninvalvontafirmojen määrä on romahtanut

Yksityisellä parkkivalvonnalla menee Suomen Pysäköintialan liiton mukaan hyvin, vaikka yrittäjien määrä onkin laskenut roimasti muutaman vuoden sisällä. Pysäköinninvalvontayritykset ovat antaneet yksityisillä alueilla väärin pysäköidyille autoille valvontamaksuja vuodesta 2004 lähtien.

Professori Matti Tolvanen suosittaa: Yksityiset parkkimaksut kannattaa maksaa

Tolvasen mielestä rahapussia kannattaa raottaa, koska epäselvä tilanne näyttää jatkuvan ensi vaalikaudelle. Uusi laki yksityisestä pysäköinninvalvonnasta saataisiin professorin mielestä kirjoitettua vuodessa, mikäli näin haluttaisiin tehdä.

Parkkimaksulaki jää eduskunnassa kiireen jalkoihin – sekava käytäntö laputtamisessa ei lopu

Vuosikausia jatkunut epäselvyys yksityisen pysäköinninvalvonnan ympärillä jatkuu. Sopan selvittäminen jää seuraavan hallituksen ja eduskunnan tehtäväksi

Auto kuukaudeksi parkkihalliin 60 eurolla – näin Helsingin hallipysäköinti halpenee

Helsinki pyrkii vähentämään keskustan kaduille pysäköityjen autojen määrää tekemällä hallipysäköinnin hintaa houkuttelevammaksi. Katupysäköinti sen sijaan on vuodenvaihteen jälkeen kallistunut.

Helsingin pysäköinninvalvonta ei sakota parkkikiekon minuuttivirheistä

Helsingin sakotuspolitiikka parkkikiekon minuuttivirheistä on yksityisiä pysäköintifirmoja suvaitsevaisempi. Lempeä linja edesauttaa yhteistyötä autoilijoiden kanssa, sanoo johtava pysäköinnintarkastaja Otto Kuitunen.

Professori: Yksityiset pysäköinninvalvontamaksut "ilmeisesti" maksettava

Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen tulkitsee, että korkeimman oikeuden tämänpäiväisen päätöksen perusteella yksityisten parkkifirmojen pysäköinninvalvontamaksut tulisi ilmeisesti maksaa. Sakotusoikeudesta on silti edelleen eriäviä tulkintoja, ja valmisteilla olevan lain toivotaan selventävän pysäköinninvalvonnan epäselvää kenttää.

Yksityinen parkkifirma voitti korkeimmassa oikeudessa

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa yksityistä parkkifirmaa vastaan.

Sairaalaparkkiin pumpataan taas kuntien rahaa

Keskussairaalaan liittyviä toimintoja palvelevasta pysäköintitalosta ei tule koskaan kannattavaa. Nyt yhtiön alkupääomakin alkaa olla nollilla.

Yksityisestä pysäköinninvalvonnasta ilmiriita perustuslakivaliokunnassa

Eduskunnan pitäisi saada pykälät yksityisestä pysäköinninvalvonnasta valmiiksi ennen seuraavia eduksuntavaaleja. Perustuslakivaliokunta kiistelee edelleen sopimussakotuksesta.

Pysäköintivalvonnan lakimuutokset sekottavat eduskunnassa

Laki yksityisen pysäköintialan valvontamaksujen siistimisestä etenee sekavana eduskunnassa.

Holtittomasta pysäköintilaputuksesta "sopimussakkoihin"

Laki yksityisen pysäköintialan valvontamaksujen siistimisestä etenee sekavana eduskunnassa. Holtittoman laputuksen kuriin saattaminen poikii eripuraa mm. sopimussakosta.

SM-rallikohu: Parkkiyhtiö kiistää autojen valvontavastuun

Rovaniemen Sampokeskuksen parkkihallia operoiva Finnpark Oy kiistää olleensa valvontavastuussa Tunturirallin yötauolla olleista ralliautoista. Yhtiön mukaan rallin järjestäjä on pysäköintitilaa anoessaan ilmoittanut ottavansa vastuun turvallisuusjärjestelyistä. Asia nousi esiin kun rallin keskeyttämään joutunut Juha Salo teki rikosilmoituksen, jossa hän epäilee autonsa joutuneen hallissa sabotoinnin kohteeksi.

Yksityisen parkkisakottamisen sääntely viipyy edelleen

Hallitus on poistamassa yksityisiltä parkkifirmoilta oikeuden sakottaa, mutta yritykset tulkitsevat lakiehdotusta toisin.

Loppuuko yksityinen pysäköinninvalvonta?

Eduskunnan perustuslakivaliokunta pani eilen pisteen vuosikausia kestäneelle oikeusriidalle, joka koski yksityisten pysäköinfirmojen oikeuksia. Mitä päätös tarkoittaa käytännössä - sitä pohdimme aamussa.

Perustuslakivaliokunta: yksityiset parkkiyritykset saavat yhä ”laputtaa” väärinpysäköitsijöitä privaattipihoilla

Yksityiset pysäköinninvalvontayritykset voivat tulevaisuudessa kirjoittaa julkisilla parkkipaikoilla virheellisesti pysäköidylle autolle maksun vain poliisin tai ”lappuliisan” apulaisena. Parkkivalvontafirmat voivat kuitenkin yhä solmia maan- tai kiinteistön omistajan kanssa sopimuksia, joilla rahastetaan väärinpysäköitsijöitä vaikkapa pihoilla tai porttikongeissa. Yksityiset ’laputtajat’ riemuitsevat linjauksesta.

Millaisia kokemuksia sinulla on yksityisistä parkkifirmoista?

Jatkossa yksityisten yritysten "pysäköintisakot" on käytettävä poliisin tai pysäköinninvalvojan hyväksytettävänä. Yritysten on todistettava väärinpysäköinti esimerkiksi valokuvien avulla tai kameravalvonnalla. Onko parkkisakotusalalla ”likainen” maine? Onko parkkisakotus kohdallaan Suomessa?

Perustuslakivaliokunta löi lopun "holtittomille laputuksille"

Jatkossa yksityisten parkkiyritysten pysäköintivirhemaksut olisi käytettävä poliisin tai pysäköinninvalvojan hyväksytettävänä. Yhä edelleen yksityinen maan- tai kiinteistönomistaja voi sopia oman alueensa pysäköintivalvonnasta yksityisen yrityksen kanssa.

Hävytön viesti odotti auton ikkunassa

Porilaisessa parkkihallissa odotti autonsa pysäköinyttä kovaa tekstiä sisältänyt viesti. Suomen pysäköintialan liiton mukaan karkeat viestit auton tuulilasissa ovat hyvin harvinaisia.

P-Hämppi alensi hintansa viikoksi

Tampereella autoilevat vierastavat edelleen marraskuun lopussa Tampereen keskustassa avattua isoa parkkiluolaa, P-Hämppiä. Parkkiyhtiö houkuttelee uusia asiakkaita tällä viikolla alehinnalla.

Lahden Hansaparkin myynti uudelleen vireille

Lahden Hansaparkin myynti tulee uudelleen valmisteluun. Parkkiyhtiön osakkeiden myynti oli esillä edellisen kerran viime kesänä, mutta silloin kaupunginvaltusto torppasi äänestyksessä hankkeen selvin numeroin 35 - 24.

Yksityisten pysäköintimaksujen maksaminen usein käytännössä vapaaehtoista

Selvitimme yleisövihjeiden avulla, seuraako maksamattomista sakoista oikeustoimia. Saamiemme tulosten perusteella maksuja vastaan kapinointi näyttäisi kannattavan.

Ehdota yksityistä pysäköinninvalvojaa tarkistettavaksi

Yksityisen pysäköinninvalvontayrityksen sakkolappu saattaa monelta lentää roskakoriin. Onko pysäköintivirhemaksujen maksaminen vapaaehtoista vai vievätkö pysäköintifirmat saataviaan käräjille asti?

Miksei parkkisakotukseen saada tolkkua?

Kiista yksityisestä pysäköinninvalvonnasta on valtava jo vuosia jatkunut sotku. Yksityisen pysäköinninvalvonnan pelisäännöistä alkaa jälleen uusi vääntö eduskunnassa, kun asiasta yritetään jälleen laatia lakia. 

Zyskowicz: Muutama professori muodostaa valtiosääntöpapiston

Yksityinen pysäköinninvalvonta on kirvoittanut eduskunnassa vilkasta keskustelua perustuslain tulkinnoista.

Onko nykyinen parkkisakkokäytäntö oikeudenmukainen?

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi tänään kanteen, jonka helsinkiläismies nosti elokuussa yksityistä pysäköinninvalvontayritystä vastaan. Korkein oikeus linjasi kaksi vuotta sitten, että yksityiset pysäköintifirmat saavat määrätä yksityisoikeudellisia pysäköintimaksuja. Mitä mieltä olet, onko nykyinen parkkisakkokäytäntö oikeudenmukainen? Pitäisikö yksittäisillä yrityksillä olla tulevaisuudessakin oikeus parkkisakkojen kirjoittamiseen?

Yksityinen parkkifirma voitti käräjillä

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi tänään kanteen, jonka helsinkiläismies nosti elokuussa yksityistä pysäköinninvalvontayritystä vastaan. Mies oli saanut valvontamaksun yksityiseltä parkkifirmalta, mutta ei suostunut maksamaan maksua vaan vei jutun käräjille.

Yksityiset parkkifirmat halutaan muuttaa avustajiksi

Yksityisiltä parkkisakkoyrityksiltä ollaan viemässä mahdollisuus määrätä pysäköintivirhemaksuja. Hallituksen esityksen mukaan yrityksistä tulisi poliisien ja kunnallisten pysäköinninvalvojien avustajia.

Merkittävä parkkisakko-oikeudenkäynti alkoi Helsingin käräjäoikeudessa

Korkein oikeus linjasi kaksi vuotta sitten, että yksityisillä parkkifirmoilla on oikeus antaa valvontamaksuja. Nyt KKO:n linjaukseen haetaan ensimmäistä kertaa muutosta, kun helsinkiläismies vaatii Helsingin käräjäoikeutta hylkäämään parkkifirman antaman maksun.

Byrokratiasta voi karsia, turvallisuudesta ei

Useat Suoran linjan verkkokeskusteluun osallistuneet ovat sitä mieltä, että liikenteenvalvonta on Suomessa jo nyt riittämätöntä. Tilanteen pelätään pahenevan, jos ehdotus liikkuvan poliisin lakkauttamisesta menee läpi.

Vallan kolmijako-oppia horjutettu ennenkin

Muun muassa korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo ja korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Hallberg ovat herättäneet kohua, kun asiantuntijat ovat katsoneet heidän loukanneen vallan kolmijako-oppia.

"Onko pakko maksaa, jos ei taho?"

Yksityinen parkkisakko kuumentaa tunteita myös Rovaniemellä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle