Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

4G-yhteydet ovat hitaampia kuin muutama vuosi sitten ja paikalliset erot ovat valtavia – Katso, kuinka nopea nettiyhteys on kotikunnassasi

4G-verkon nopeus on hidastunut viime vuosina. Samaan aikaan kiinteä laajakaista ei ole laajentunut niin nopeasti kuin on suunniteltu.

Millainen netti ekaluokkalaisen älypuhelimeen? Voit säästää rahaa näillä asiantuntijoiden vinkeillä

Tietoverkkotekniikan professori Jukka Manner valitsisi koulutulokkaan älypuhelimeen huokean ja hitaahkon nettiyhteyden kodin ulkopuoliseen käyttöön.

Laajakaistojen nopeuslupausten pitää toteutua käytännössä – EU laittaa nettiyhteyksien sopimusehdot uusiksi?

Tuoreessa EU-asetuksessa vaaditaan, että operaattorien pitää määritellä nettiyhteyksien nopeudet entistä tarkemmin. Luvattujen huippunopeuksien pitää jatkossa olla käyttäjien saavutettavissa myös nettisurffailussa.

Kuluttajaliitto hämmästelee mobiiliasiakkaiden kiltteyttä – ”Sama jos ostaisi labradorinnoutajan, mutta saisi chihuahuan”

Kuluttajaliiton johtavan lakimiehen Tuula Sarion mielestä kuluttajat tyytyvät liian helposti heikkoihin nettiyhteyksiin. Valituksia tehdään harvoin, mutta erilaisissa liiton tilaisuuksissa mobiililiittymät ovat ylivoimaisesti yleisin valituksen aihe.

Riittääkö nettisi nopeus? – Katso miten mobiiliyhteys toimii kunnassasi

Nopea 4G-verkko on lähes kaikkien suomalaisten ulottuvilla, mutta asiakasmäärien kasvaessa yhteydet voivat myös hidastua. Yle kokosi Aalto-yliopiston Nettitutkan aineistosta kuntakohtaiset tiedot mobiiliyhteyksien nopeuksista 1.1.–31.5.2016.

Professorin vaatimus: ”Operaattoreiden pitäisi antaa oikea kuva nettinopeuksista”

Hidasteleva nettiyhteys raastaa hermoja ja saa kuluttajat ärsyyntymään operaattoreihinsa. Tietoliikennetekniikan asiantuntija, professori Pekka Loula toivoo, että operaattoreilta vaadittaisiin selkeämpiä faktoja ja läpinäkyvyyttä. Kuluttajien pitäisi tietää jo ennen tilauksen tekemistä, minkälaisia nopeuksia alueilla todellisuudessa esiintyy.

Poru nettiliittymistä vähentynyt: "Luvattua hitaammatkin nopeudet riittävät kuluttajille"

Kuluttajariitalautakunta joutuu yhä harvemmin setvimään nettiliittymiin koskevia epäselvyyksiä. Liittymiä koskevien yhteydenottojen määrä on vähentynyt roimasti viime vuosien aikana.

Netradar shows where the fastest connections are

The speed of Internet connections – their capacity to send and receive information – varies from location to location, and oftentimes those velocities are a far cry from what the operators claim.

Tökkiikö netti? – Katso kaistamittarista, kuinka nopeita yhteydet ovat kotikunnassasi

Internetyhteyksien nopeus vaihtelee paikallisesti, ja usein nopeudet jäävät kauaksi operaattorien mainostamista maksiminopeuksista. Yle Uutisten taulukosta voit katsoa, kuinka nopea nettiyhteys keskimäärin on kotikunnassasi.

Keravalla nopein netti – maksiminopeus ei kerro kaikkea

Yle vertasi internetyhteyksien nopeutta Suomen kunnissa. Suurista kaupungeista vain Tampere pääsi kymmenen parhaan joukkoon.

Tiputitko kännykkäsi? Saatoit pilata nettiyhteytesi

Kalliimpi ja uudempi kännykkä on todennäköisesti myös verkkoselailussa parempi, mutta senkin toimintakykyyn vaikuttaa kännykän pitelijä itse.

Elisan verkkoyhteydet toimivat jälleen

Teleyhtiö Elisa on saanut korjattua aamupäivällä havaitun vian. Varsinaista syytä ei ole vielä paikannettu.

Onko älykännykkäsi tuskastuttavan hidas? - "Ei auta vaikka istuisit tukiaseman juurella"

Lähes neljäsosa kuluttajien käyttämistä laitteista on hitaita nykyisille nopeille nettiyhteyksille. Arvio perustuu Aalto-yliopiston maailmanlaajuisen Netradar-palvelun käyttäjien tekemiin mittauksiin.

Mikä on hyvä mobiilinettiyhteys? "Voi olla tyytyväinen, jos saa puolet liittymän maksiminopeudesta"

Aalto-yliopiston tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan professori Jukka Manner tuntee hyvin 4G-verkon signaalin vaihteluun liittyvät ongelmat. – Asiakas voi olla kohtuullisen tyytyväinen, jos saavuttaa puolet hankkimansa yhteyden maksiminopeudesta, Manner arvioi.

DNA ja Sonera rakentavat yhteisen mobiililaajakaistaverkon Pohjois- ja Itä-Suomeen

Yhtiöiden mukaan yhteisverkko kattaa noin 50 prosenttia Suomen maapinta-alasta ja noin 15 prosenttia maan väestöstä. Ensimmäiset alueet pääsevät nopeampien yhteyksien piiriin keväällä 2015.

Palvelunestohyökkäys kaatoi Kouvolan tietoliikenteen

Kouvolan kaupungin tieto- ja puhelinliikennepalvelut hidastuivat maanantaina palvelunestohyökkäyksen vuoksi. Kaakkois-Suomen Tiedon hallinnoimaa verkkoa vastaan on marraskuussa tehty kolme erillistä ja laajaa palvelunestohyökkäystä.

Sonera kasvattaa nettinopeuttaan Rovaniemellä

Sonera nostaa kaapelilaajakaistansa nopeutta Rovaniemellä. Tällä hetkellä maksiminopeus kaapelilaajakaistan asiakkailla on sata megabittiä sekunnissa. Muutoksen jälkeen asiakkaat voivat ostaa 200 megabitin nopeudella toimivan laajakaistan.

Vaikeuksia netin kanssa?

Hidastelevan laajakaistan syy voi piillä esimerkiksi langattomassa lähiverkossa tai liian pitkässä kuparikaapelissa. Mobiilinetin nopeusongelmat ovat oma lukunsa. Minkälaisia vaikeuksia sinulla on netin kanssa?

Tahmaako netti koko ajan? Tarkista nämä

Hidastelevan laajakaistan syy voi piillä esimerkiksi langattomassa lähiverkossa tai liian pitkässä kuparikaapelissa. Mobiilinetin nopeusongelmat ovat oma lukunsa.

Toimiiko mobiilidata?

Älypuhelimia ja kannettavia laitteita varten myydään monenlaisia nettipaketteja. Markkinointi alleviivaa maksiminopeuksia, mutta totuus on usein kaukana niistä. Uudet 4G-liittymät eivät toimi huippunopeuksilla kuin laboratoriossa.

Tietotekniikka hämmentää maaseutuyrittäjiä

Tietokoneen ja netin käyttö ovat yhä tärkeämpiä työkaluja myös maaseutuyrittäjille. Jos netti pätkii tai tietotekniikka ei ole hallussa, syö se sekä maaseutuyrittäjän hermoja että työaikaa.

Finnet-ryhmän Datame uusii 450-laajakaistan nopeammaksi

Maaseudun laajakaistakatveisiin voi tulla uutta helpotusta ensi talvena. Finnet-yhtiöiden omistama operaattori Datame uusii käyttöikänsä päähän tulleen langattoman 450-verkon teknologian loppuvuoden aikana ja lupaa nostaa tarjolla olevia yhteysnopeuksia.

Kuningaskuluttaja selvitti laajakaistanopeuksia: Mokkuloissa pahimmat ongelmat

Laajakaistayhteyksien nopeuksissa on vaihteluja eri operaattoreiden välillä. Ylen Kuningaskuluttaja-ohjelman selvityksen mukaan kiinteät laajakaistayhteydet toimivat varsin hyvin, mutta mobiililaajakaistoissa on ongelmia.

DNA:n 3G-verkko laajeni Lapissa

Kuuluvuutta on parannettu kevään aikana Kemijärvellä, Posiolla, Rovaniemellä ja Sodankylässä. Uudet 3G-tukiasemat kasvattavat myös mobiilinetin yhteysnopeutta.

100 megan utopia

Laajakaistayhteyksien rakentaminen yskähtelee pahasti. Operaattoreita ei juuri innosta rakentaa yhteyksiä haja-asutusalueille. Juuri siellä niitä kuitenkin tarvittaisiin kun yhä enemmän myös viranomaispalveluita siirtyy verkkoon.

Asetus takaa riittävän nopeat nettiyhteydet kuulo- ja puhevammaisille

Vuoden alussa voimaan tullut asetus vammaisten puhelinpalveluista odottaa toteutumistaan ainakin vuoden loppupuolelle saakka. Asetus määrittelee kuulo-, näkö,- ja puhevammaisille tarjottavien puhelin- ja verkkopalveluiden vähimmäistason, jotta mm. kuvapuhelinpalvelut toimisivat kaikkialla. Viestintävirastossa pohditaan vielä asetuksen yksityiskohtia ja mitä operaattoreita se koskee.

Sonera tuo nopean 4G-verkon Ouluun

4G-verkko tuo lisää vauhtia verkkoon Oulussa. Nopeampi matkaviestinverkko mahdollistaa entistä suurempien tiedostojen käsittelyn verkossa.

Viestintävirasto: Laajakaistojen nopeudet ilmoitettava tarkemmin

Laajakaistapalvelujen nopeudet on jatkossa määriteltävä nykyistä tarkemmin. Viestintävirasto on linjannut vähimmäisvaatimukset sille, miten laajakaistan nopeus ilmoitetaan kuluttajasopimuksissa. Linjaus helpottaa palvelujen vertailua ja riitatilanteiden selvittelyä.

Mobiili haastaa nettisivut

Monien yritysten nettisivustot kaipaavat edelleen kehittämistä. Mobiililaitteiden lisääntyessä yhä useammin verkkosivuja selataan matkapuhelimella tai vastaavalla pienellä näytöllä, joten kotisivuja kehitettäessä pitää huomioida yhä useampia käyttäjäryhmiä.

Moni älypuhelimen omistaja käyttää säästeliäästi nettiä

Tuoreen kyselyn mukaan puolet älypuhelimen omistajista rajoittaa nettisurffailua kustannussyistä. Eurobarometrin tulos voi selittää myös keväistä suomalaiskyselyä, jonka mukaan vain puolet älypuhelimen hankkineista ylipäätään hyödyntävät kännykkänsä nettiyhteyttä.

Nopeana myyty netti voi olla etanavauhtinen

Lupaukset laajakaistojen nopeuksista jäävät usein katteettomiksi. Vuoden alussa voimaan tulleen lakimuutoksen mukaan liittymäsopimuksissa pitäisi ilmoittaa, kuinka paljon internet-yhteyden nopeus voi vaihdella. Viestintävirasto selvittää parhaillaan teleoperaattoreiden sopimusehtojen kohtuullisuutta.

Modeemivalmistaja Telewell: Modeemit eivät voi hidastua

Toimivaa ADSL-modeemia ei pidä vaihtaa, jos nykyinen laite toimii. Tätä mieltä on modeemeja valmistavan Telewell Oy:n toimitusjohtaja Markku Åberg. Telewell:in mukaan palveluntarjoajat pyrkivät peittelemään nettiliittymän hidastumisen todellisia syitä.

Laajakaista lipuu hiljalleen Kainuuseen

Tarve suuriin internet-nopeuksiin kasvaa tulevaisuudessa. Maailmanlaajuinen tietoverkko ei ole enää pelkkää huvia ja viihdettä, vaan yhä enemmän osa arjen hallintaa.

Keski-Pohjanmaalle on noussut useita uusia telemastoja

Keski-Pohjanmaalla on otettu käyttöön useita uusia tukiasemia. Kokkolassa 3G-verkko on laajentunut muun muassa Vitsariin ja Kälviälle.

It-investoinneista valuu hukkaan satoja miljoonia

Suomalaiset yhtiöt tekevät vuosittain jopa miljardiluokan hukkainvestoinnit tietotekniikkaan. Uuden tutkimuksen mukaan tietotekniikka ei nosta tuottavuutta, koska työntekijöitä ei ehditä kouluttaa ja työnteko hidastuu. Rahaa menee turhaan niin valtion suuryhtiöissä kuin pienemmissäkin yrityksissä.

Agreement on Broadband Rates in Remote Areas

The Ministry of Communications and service providers have reached an understanding on rates for broadband connections in lesser populated areas of Finland. No cap will be placed on rates and companies will be allowed freely to draw up tariffs within existing guidelines.

7000 kilometrin valokuitu-urakka alkamassa

Pohjois-Savon kunnanvaltuustot saavat elokuun aikana päätettäväkseen maakunnallisen tietoverkkoyhtiön perustamisen. Se perustetaan, jotta Pohjois-Savoon saadaan rakennettua nopea valokuiturunkoverkko.

Kaikilla ei vielä riittävän nopeaa nettiyhteyttä

Hämeen alueella on vielä talouksia joissa ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta yhden megan laajakaistaan. Heinäkuun alusta lähtien teleyrityksillä on velvollisuus tarjota jokaiseen talouteen vähintään yhden megan laajakaistaliittymä vakituiseen asuinpaikkaan tai yritykseen.

KHO: Soneran pitää jatkaa laajakaistan vetämistä joka taloon

Sonera joutuu vetämään laajakaistayhteyden kaikille kuluttajille ja yrityksille yleispalveluvelvoitteensa mukaisesti. Yhtiö pyysi korkeimmalta hallinto-oikeudelta velvoitteen täytäntöönpanokieltoa, mutta KHO torjui sen. Velvoite astuu voimaan heinäkuun alussa.

Mobiililaajakaistan nopeuden voi tarkistaa VTT:n palvelussa

VTT on julkaissut ilmaisen palvelun, jolla voi mitata matkapuhelinliittymään liitetyn laajakaistan internetnopeutta. Palvelun avulla voi testata liittymän suorituskyvyn missä päin Suomea tahansa.

Suomen ensimmäinen 4G-verkko aukesi

Suomen ensimmäinen 4G-verkko on avattu tänään Turussa. Neljännen sukupolven matkapuhelintekniikkaa käyttävä verkko on moninkertaisesti nopeampi, kuin nykyiset 3G-verkot.

Laajakaistolle selkeämmät ehdot

Laajakaistapalveluita tarjoavien suurten teleyritysten sopimusehtoja selkiytetään. Viestintäviraston mukaan nykyiset ehdot ovat kohtuuttomia ja viestintämarkkinalain vastaisia.

Viestintävirasto: Laajakaistaliittymien ehdot kohtuuttomia

Viestintäviraston mukaan kiinteitä laajakaistapalveluita tarjoavien suurten teleyritysten sopimusehdot ovat kuluttajan kannalta kohtuuttomia ja viestintämarkkinalain vastaisia. Virasto arvioi DNA:n, Elisan, TeliaSoneran ja Welhon sopimusehtoja.

DNA osti Kuopion Energian laajakaistat

Kuopion Energia on myynyt laajakaistapalvelunsa teleoperaattori DNA:lle. Kuopion Energian laajakaista-asiakkaiden yhteyksiin ei tule katkoksia, mikäli he vahvistavat siirtymisensä DNA:n asiakkaaksi maaliskuun loppuun mennessä.

Liikkuvan laajakaistan markkinointiin uudet pelisäännöt

Teleoperaattorit ottavat maaliskuun alussa käyttöön yhtenäiset pelisäännöt liikkuvan laajakaista markkinoinnissa. Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry suosittelee, että sen jäsenyritykset ilmoittavat vastaisuudessa mainoksissaan, miten paljon liittymän nopeus voi vaihdella.

Laajakaistamarkkinointi pannaan lailla kuriin

Hallitus esittää lakimuutosta, jolla laajakaistaoperaattorien on annettava nykyistä rehellisempi kuva yhteyksien nopeudesta.

DNA sai nopean kaapelilaajakaistan myyntikuntoon Porissa

Teleyhtiö DNA on aloittanut nopeiden kaapeli-laajakaistayhteyksien markkinoinnin Porin seudulla. Uusi kaksisuuntaisessa kaapeli-tv-verkossa toimiva laajakaista yltää parhaimmillaan yli 100 megabitin siirtonopeuteen.

Sonera ja DNA myöntävät mobiililaajakaistan takkuilun

Teleyhtiöt myöntävät, että langattomien laajakaistaliittymien nopeus on mainostettua pienempi. Liittymät ovat käyneet hyvin kaupaksi, joten yhtä tukiasemaa kohden on liikaa käyttäjiä. Ensi kesänä laki velvoittaa teleoperaattoreita tarjoamaan toimivan laajakaistayhteyden kaikkialla Suomessa.

Kaikille yhden megan internetyhteys

Heinäkuun alusta alkaen vähintään yhden megabitin internetyhteydestä tulee yleispalvelu.Toisin sanoen yleispalveluyrityksen täytyy tarjota jokaiseen vakinaiseen asuntoon ja yrityksen pysyvään toimipaikkaan kohtuuhintainen vähintään yhden megabitin internetyhteys.

Tausta: Bitit, bytet, tavut ja pikselit sekoittavat Internetin käyttäjiä

Tietokonekielen termiviidakko on yksi syy epäselvyyksiin Internet -yhteyksistä puhuttaessa. Mainokset ja esitteet vilisevät lukuja ja kirjainlyhenteitä, eikä asiaa helpota se, että osa on englanniksi ja osa suomeksi. Siksi on hyvä ottaa selvää, mikä on bitti ja miten megalla voi saada asiat sekaisin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle