Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kummat kukat kukkivat Korundissa Rovaniemellä

Reidar Särestöniemen voimakkaat Lapin maisemat hehkuvat Yössä kukkii kummat kukat -näyttelyssä Lapin taidemuseossa Korundissa. Toinen uusi näyttely juhlistaa Lapin Kuvataideseura Palaksen 50. toimintavuotta.

Paliskuntain yhdistys jakoi jokavuotiset kunnia- ja ansiomerkit poroväelle

Paliskuntain yhdistyksen hallitus jakoi maanantaisessa Poroparlamentissa Suomen Leijonan ansioristin, Suomen Valkoisen Ruusun ensimmäisen luokan mitalin kultaristein sekä ansiomerkit ansiokkaasta työstä poronhoidon hyväksi.

Suomen nuorisoseurat ry ottaa hoitaakseen konkurssiin hakeutuneen Lapin nuorison liiton toiminnan

Valtakunnallinen kattojärjestö ottaa vastuun konkurssihakemuksensa tänään jättäneen Lapin nuorison liiton toiminnasta ja tapahtumista Jutajaisia lukuunottamatta. Suomen nuorisoseurat ry perustaa Lappiin aluetoimiston, jonka palvelukseen Lapin nuorison liiton työntekijät siirtyvät.

Lapin nuorison liitto ry hakeutunut konkurssiin – kesän Jutajaiset peruttu

Rovaniemeläisen musiikki- ja kansantanssitapahtuma Jutajaisten järjestäjä Lapin nuorison liitto ry on jättänyt torstaina konkurssihakemuksen Lapin käräjäoikeuteen. Syynä on maksukyvyttömyys.

Lapin kamariorkesteri ja oboisti-kapellimestari Nicholas Daniel konsertoivat Inarissa ja Rovaniemellä

Lapin kamariorkesteri esiintyy keskiviikkona Rovaniemen Korundissa brittiläisen oboisti-kapellimestarin Nicholas Danielin johdolla. Daniel johtaa osan konsertin ohjelmasta ja soittaa myös solistina. Rovaniemeltä orkesteri matkaa Inariin.

Tunturi tuuletti muotoilijan aivot – Tapio Wirkkalan elämä ja tuotanto esillä Rovaniemellä

Muotoilija Tapio Wirkkalan satavuotisjuhlan päänäyttely avataan perjantaina Rovaniemen Korundissa. Näyttelyssä esitellään 30 vuotta sitten kuolleen Wirkkalan elämää ja laajaa tuotantoa. Yksi teema on muotoilijan rakkaus Lapin luontoon.

Kulttuuri kukoistaa Rovaniemellä lauantaina - rokkirekka jyrää ja yössä on taidetta

Rovaniemellä on vietetty kulttuuripitoista Rovaniemi-viikkoa. Yleisölle on ollut tarjolla taidenäyttelyitä, yleisöluentoja, teatteria, elokuvia ja musiikkia kirkkomusiikista ja klassisesta aina rokin räimeeseen ja kaikkea siitä väliltä.

Lapin kamariorkesteri levytti tanskalaista musiikkia – syyskausi alkaa Telemannin oopperalla

Lapin kamariorkesterilta on ilmestynyt uusi levy, Nordic Sound. Levyllä on orkesterin viime marraskuisen Tanskan konsertin koko ohjelma. Esitys on tallennettu Korundissa Rovaniemellä.

Katujuna Nätti-Jussi paloi Rovaniemellä

Rovaniemen katujuna Nätti-Jussi tuhoutui tulipalossa sunnuntaina. Poliisille tuli sunnuntaiaamulla tieto, että katujunan veturi on tulessa Korundin sisäpihalla.

Jutajaisissa kävi 6000 vierasta

Rovaniemellä järjestetty folklore-festivaalilla oli tänä vuonna vähemmän kävijöitä kuin viime vuonna.

Loppuunmyytyjä saleja ja ulkoilmakonsertteja sateisen taivaan alla Jutajaisissa

Jutajaisten lipunmyynti on sujunut vilkkaasti. Monet sisällä järjestetyistä konserteista ovat olleet loppuunmyytyjä. Ulkoilmakonserteissakin yleisöä on ollut säähän nähden hyvin.

Superviikonloppu heruttaa kassoihin jopa miljoona euroa Rovaniemellä

Alkanut viikonloppu on Rovaniemellä kesätapahtumien todellinen superviikonloppu. Käynnissä ovat yhtä aikaa valtava lentopalloturnaus Kultavaskooli, kulttuurifestivaali Jutajaiset ja juhlavuottaan viettävä Rovaniemi Marathon.

Rimpparemmi Hölmöläisten hommissa

Rimpparemmin tanssisalissa on valmistunut koko perheelle suunnattu tuttuihin kansantarinoihin perustuva Hölmöläiset–esitys. Koreografi, lastenkulttuurin valtionpalkinnon saanut Riku Immonen, kertoo hölmöläistarinoiden sopivan hyvin nykyaikaan. Esimerkkejä ei tarvitse kaukaa etsiä.

Lapin kamariorkesterin joulukonsertti soi ympäri maailman

Lapin kamariorkesterin Joulukonsertti Helsingin Kallion kirkossa ensi sunnuntaina kuuluu radioissa eri puolilla maailmaa EBU–konserttina. Solistina on sopraano Soile Isokoski.

Rovaniemellä useita itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia

Itsenäisyyspäivää juhlitaan Rovaniemellä useissa tilaisuuksissa, jotka ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Antti Autti julkaisee kolmannen elokuvan

Suomen menestyneimpiin lumilautailijoihin lukeutuva Antti Autti vaihtoi vuosituhannen lopulla kisakentät takamaastoihin ja leffoihin. Nyt ensi-iltaan tulee kolmas elokuva.

Puolustusministeri vierailee Rovaniemellä

Puolustusministeri Carl Haglund puhuu Korundissa maanantaina iltapäivällä. Tilaisuus on kaikille avoin.

Lapin kamariorkesterin syksy alkaa oopperalla

Lapin kamariorkesteri aloittaa syyskautensa Korundissa Rovaniemellä ja saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa Inarissa yhteistuotannolla Suomen Kansallisoopperan kanssa. 

Alennusmyynti alkoi Rovaniemellä verkkaisena

Kesäalen ensitunteina Revontulessa ja Rinteenkulmassa oli vielä vaisunpuoleinen tunnelma. Alennusrekeille ehtii maanantaina myöhemminkin, sillä Rovaniemen keskustan kauppakeskukset ovat avoinna puoleen yöhön.

Toinen Lumipalloefekti Rovaniemellä

Rovaniemellä esitellään tänä kesänä pohjoissuomalaista nykytaidetta Lumipalloefekti 2 -näyttelyssä. Pohjois-Suomen biennaali on esillä kahdessa paikassa, taiteiden talossa Korundissa ja tiedekeskus Arktikumissa.

Poroparlamentin parkkisakot annetaan anteeksi Rovaniemellä

Poroparlamentin aikana pysäköintivirhemaksun Rovaniemen Korundin parkkipaikalla saaneiden ei tarvitse maksaa sakkoa. Pysäköintivirhemaksut on muutettu huomautuksiksi.

Rovaniemen taidemuseolla vilkas alkuvuosi - saamelaisnäyttely päättymässä

Alkuvuosi on ollut tavallista vilkkaampi Rovaniemen taidemuseossa. Huhtikuun loppuun mennessä museossa on ollut kävijöitä liki puolet enemmän kuin vuotta aiemmin. Maaliskuun alusta lähtien museossa on ollut esillä 22 saamelaistaiteilijan töitä tältä vuosikymmeneltä.

Rovaniemi panosti lasten ja nuorten kuorolauluun

Lukuisat tutkimukset ovat todistaneet kuorolaulun edistävän terveyttä. Rovaniemen kaupunki tarttui asiaan palkkaamalla ammattikuoronjohtaja Kadri Joametsin ohjaamaan lapsia ja nuoria.

Jenny ja Antti Wihurin rahastolta merkittävä taidelahjoitus Rovaniemelle

Jenny ja Antti Wihurin rahastolta merkittävä taidelahjoitus Rovaniemen kaupungille. Lahjoituksessa on 46 taideteosta suomalaista nykytaidetta joiden arvo on lähes 250 000 euroa.

Tutkija Sanna Valkonen: Etelä-Suomen perspektiivistä on vaikea ymmärtää miten saamelaiset määrittelevät kuka on saamelainen

Lapin yliopiston tutkijatohtori Sanna Valkosen mukaan Etelä-Suomen perspektiivistä näyttää olevan vaikea ymmärtää saamelaisten sukuihin perustuvaa etnisen tunnistamisen käytäntöä. Valkonen luennoi maanantaina Rovaniemen Korundissa otsikolla Saamelaismäärittely ja kulttuuriset vaikutukset.

Matkailuoppaat palkitsivat Joulupukin kammarin

Joulupukin kammari ja sen isäntä Jarmo Kariniemi saa Rovaniemen Matkailuoppaiden Roima 2014 -palkinnon. Palkitsijoiden mukaan Kariniemi on tehnyt pitkäjänteisesti ja sinnikkäästi työtä kammarin kehittämiseksi.

Aluekehittäjäpalkinto Ranuan eläinpuistolle

Lapin liiton hallitus on myöntänyt Lapin aluekehittäjäpalkinnon Ranua eläinpuistolle. Palkintoa perustellaan sillä, että eläinpuiston työ on jo pitkään ollut merkittävästi muovaamassa yhtä Lapin menestystarinoista eli matkailua.

Lapin Balettiopistosta Lapin Tanssiopisto

Lapin Balettiopiston nimi vaihtuu Lapin Tanssiopistoksi. Uusi nimi otetaan käyttöön elokuussa 2014. Vanhaa ja uutta nimeä käytetään rinnakkain tämän kevään ajan.

Lappilaisesta ITE-taiteesta julkaistiin kirja

ITE Lappi -niminen teos julkaistiin kulttuuritalo Korundissa Rovaniemellä torstaina. Kirjan Lapin itseoppineista taiteentekijöistä on toimittanut taiteen tohtori Minna Haveri. Teoksessa on nimekkäitä kirjoittajia, joukossa ovat esimerkiksi helsinkiläinen kuvataidekriitikko Veikko Halmetoja sekä kirjailija ja kuvataiteilija Rosa Liksom.

Antti Tuisku aikoo muuttaa keväällä Lappiin

Otsikot kertoivat jokin aika sitten poppari Antti Tuiskun suuresta kaipuusta kotiseudulleen. Kymmenen vuotta Helsingissä asunut Tuisku on haaveillut Rovaniemelle muutosta jo pidemmän aikaa ja nyt laulaja paljastaa Yle Lapille, että muutto voi tapahtua tulevana keväänä.

Wihuri-rahoja Lappiin

Usea lappilainen taho on saanut rahaa Jenny ja Antti Wihurin rahastolta. Jenny ja Antti Wihurin rahasto jakoi tänä vuonna 10,5 miljoonaa euroa tukemaan tiedettä, taidetta ja muuta yhteiskunnallista toimintaa.

Kriisi aiheena Lapin yliopiston Tieteen päivillä

Onko muutos aina kriisiä, kysytään perjantaina alkaneilla Lapin yliopiston Tieteen päivillä. Teemana on arktinen kriisi ja sitä pohtimassa ovat tieteen, kulttuurin ja median edustajat.

Verenluovutusmahdollisuus Rovaniemellä taas syyskuussa

Verenluovutustilaisuudet alkavat Rovaniemellä jälleen syyskuussa. Koko loppuvuoden ajan verta voi käydä luovuttamassa kerran kuukaudessa Kulttuuritalo Korundissa.

Rovaniemen ympäristötaideteos on puisto

Rovaniemen tämän vuoden ympäristötaideteokseksi on valittu puisto nimeltä Eristys.  Kultturitalo Korundin ja Revontuli -kauppakeskuksen väliin rakennettava teos koostuu istustetuista puista ja puiden lomaan suunnitelluista kävelytasoista.

Nykykansantaidetta Korundissa

Nykykansantaidetta Lapista ja Islannista on mahdollista nähdä 7. kesäkuuta alkaen Rovaniemellä. Kesän ajan Korundissa esillä olevassa näytelyssä on muun muassa toteemipaaluja, tuohilintuja, riikinkukkoja ja maalauksia eli otanta nykykansantaiteesta.

Outi Heiskasen figuurit elävät omaa elämäänsä

Vuosikymmenien aikana Outi Heiskasen grafiikanlehdissä seikkailleet hahmot saavat oman kohtalonsa, kun taiteilija kutsuu niitä yhä uusiin töihin mukaan. Heiskasen grafiikkaa on esillä osana Rovaniemen taidemuseon Valos ja vedos - näyttelyä. Taiteilija kävi Rovaniemellä taidemuseon ystävien järjestämässä keskustelutilaisuudessa kertomassa taiteestaan ja tapaamassa ihmisiä.

Zontan naiset Rovaniemelle

Kansainvälinen naisjärjestö Zonta järjestää kevätkokouksen Rovaniemellä. Rovaniemelle on tulossa 150 kokousvierasta Suomesta ja Virosta.

Wihurin rahastolta 43 teosta Rovaniemelle

Jenny ja Antti Wihurin rahasto lahjoittaa jälleen taideteoksia Rovaniemen kaupungille. Uusimman lahjoituksen yhteisarvo on lähes 300 000 euroa.

Lapin kamariorkesteri Helsingin musiikkitaloon

Lapin kamariorkesteri esiintyy ensi viikolla ensi kertaa Helsingin Musiikkitalossa. Kapellimestari John Storgårds johtaa konsertin tiistaina 26. maaliskuuta musiikkitalossa ja keskiviikkona sekä torstaina Rovaniemen Korundissa. Solistina on maailmankuulu nokkahuilisti Piers Adams.

Reetta Kataja tuli unelmatyöhön Lapin Kamariorkesteriin

Saksa, Lappeenranta, Kiina, Helsinki - ja nyt konserttimestarin työ Rovaniemellä. Lapin kamariorkesterin uusin jäsen on innoissaan työstänsä, jota hän kuvaa näytönpaikaksi nuorelle viulistille.

Ympäristötaidetta Revontulen ja Korundin väliin

Rovaniemen kaupunki hakee ympäristötaideteosta Revontuli-kauppakeskuksen ja kulttuuritalo Korundin väliin. Teos valitaan neljättä kertaa järjestettävän kilpailun kautta. Kilpailu alkoi tiistaina.

Koulukiusattu Antti Tuisku lasten asialla

KIDSing-kilpailun viimeiset koelaulut järjestetään Rovaniemen Korundissa perjantaina ja lauantaina. 8-13-vuotiaille suunnatun laulukilpailun päätuomarina toimii Antti Tuisku, joka oli ala-asteella koulukiusattu osin musikaalisuutensa vuoksi. Kisan tuomarina Tuisku haluaa ennen kaikkea tukea nuoria artistinalkuja.

Rovaniemellä useita itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia

Rovaniemellä juhlistetaan itsenäisyyspäivää monissa eri tapahtumissa. Itsenäisyyspäivän vieton aloittaa Rovaniemen varuskunta juhlallisella lipunnostolla Someroharjun ilmapuolustusmuistomerkillä torstaina kello 8.00.

Pohjoinen taide esillä Oulussa

Yli sadan pohjoissuomalaisen taiteilijan teoksia on esillä Oulussa. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Pohjois-Suomen biennaali jatkuu tammikuuhun saakka.

Valoa kamariin musiikin voimin Rovaniemellä

Ensimmäinen Valoa kamariin -festivaali järjestetään Rovaniemellä lokakuussa. Nelipäiväinen tapahtuma kerää Lappiin kamarimusiikin huippunimiä ja tarjoaa paikallisille musiikinopiskelijoille tilaisuuden työskennellä ammattilaisten kanssa.

Lapin taiteilijaseuralle kulttuuripalkinto

Rovaniemen kulttuuripalkinnon saa tänä vuonna Lapin taiteilijaseura. Vuonna 1990 perustettu seura on antanut työmahdollisuuksia rovaniemeläisille ja lappilaisille kuvataiteilijoille, ja tehnyt lappilaista nykytaidetta tunnetuksi myös kansainvälisesti.

Puheenjohtajat saivat muotokuvansa

Kaksi Rovaniemen kaupunginvaltuuston entistä puheenjohtajaa sai muotokuvansa maanantaina ennen valtuuston kokousta. Potretit on ikuistettu valokuvina kokoomuksen Maarit Airaksisesta ja Juhani Juuruspolvesta.

Korundin ensimmäinen vuosi houkutteli 52 000 kävijää

Rovaniemen kulttuuritalo Korundi keräsi ensimmäisenä toimintavuotena noin 52 000 kävijää, kertoo talon myynnistä ja markkinoinnista vastaava Arktikum-palvelut Oy. Korundiin ei oltu asetettu kävijätavoitetta.

Oudompaa Särestöniemeä esillä Rovaniemellä

Kattava läpileikkaus Reidar Särestöniemen taiteesta esillä Rovaniemen taidemuseoon. Perjantaina avattava näyttely on koottu Kirsi ja Keio Eerikäisen taidesäätiön lähes kahden sadan taulun kokoelmasta. Kokoelma on annettu säilytettäväksi Rovaniemen taidemuseolle. Näyttelyssä on esillä on 120 Särestöniemen teosta alkuajoista viimeisiin maalauksiin.

Korundin tuolikampanjalla yli 50 000 euroa

Rovaniemen kulttuurijohtaja Marja Widenius on tyytyväinen kulttuuritalo Korundin tuolikampanjaan. Yrityksille ja yksityishenkilöille tarjottiin mahdollisuutta ostaa nimikkotuoli ja samalla tukea konserttisalin sisustuskuluja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle