Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pitäisikö lähimaksun rajaa nostaa koronan takia? Asiaa on virusepidemian keskellä pähkäilty, mutta sen toteuttaminen ei olisi ihan helppoa

Lähimaksurajan korottamisesta on käyty keskustelua esimerkiksi kaupan alalla. Selvitimme, olisiko se mahdollista.

Kaupat toivovat, että aamun ensimmäinen tunti voitaisiin rauhoittaa riskiryhmille

Kaupat ovat kehittäneet omia ostostunteja koronaviruksen riskiryhmille eri puolilla Suomea. Asioinnin välttämättömyyttä on hyvä pohtia tarkasti.

Kellon Kiviniemen venesatamasta varastettiin maksupääte – poliisi epäilee ulkomaalaisia rikollisia

Oulun alueella ei saa polttoainetta tällä hetkellä veneasemalta.

Katso kuinka sähköhammasharjalla ja maksupäätteellä syntyy musiikkivideoita – ohjelmistonikkari toivoo hauskasta harrastuksestaan kokopäivätyötä

Tommi Nieminen ostaa arkisia laitteita kierrätyskeskuksista ja käyttää niitä instrumentteina elektronisessa orkesterissaan.

Monday’s papers: Finland's next EU commissioner, contactless card glitches and many clueless about pensions

A woman could become Finland's next EU Commissioner, a rogue contactless payment card reader and many residents know next to nothing about their retirement.

Perjantai 12.4.2019 (radio)

Toimittaja Johanna Vehkoo sai sakkoja Junes Lokan kunnian loukkaamisesta. Lapissa kuoli 3 ihmistä tulipalossa. Pankkikorttien lähimaksulla voi nyt maksaa 50 euron ostokset. Suomalaiset kuluttivat 10 kiloa kahvia henkeä kohti viime vuonna. Sää on viikonloppuna poutainen.

Luotto– tai pankkikorttien kopionti on jo poliisin mukaan ilmiö

Päiväkohtaisten nostorajojen käyttöönotto voisi suojella isoilta vahingoilta, vinkkaa poliisi

Rikollisjengi varastanut kymmeniä tuhansia euroja näpyttelemällä hyvityksiä maksupäätelaitteisiin

Liikuteltavat korttimaksulaitteet on syytä pitää tiskin takana, kehottaa maksukorttiyhtiö Netsin kaupallinen johtaja Sami Toivonen.

Temppuiliko pankkikortti kassalla? Likaantuneen sirun voi pelastaa kotikonstein

Sirukortin pinta on alttiina monenlaisille rasituksille. Maksukortin siru voi myös mustua likaantuessaan, mutta sen puhdistamiseen on olemassa keinoja.

Pirkanmaalta löytyi neljä pankkikorttien kopiontilaitetta – tiedot eivät ehtineet rikollisille asti

Laitteet löytyivät huoltoasemien henkilökunnan sekä asiakkaiden vihjeiden perusteella.

Torille lähdetään käteistä taskussa – kortti kelpaisi yhä useammalla kojulla

Vaikka useilla myyntikojuilla voi jo maksaa pankkikortilla, asiakkaat varautuvat tori- ja markkinahulinoihin edelleen setelinipulla.

Nuoren miehen laaja petossarja: Ohitti maksupäätteen varmenteet ja höyläsi pankkikorttiaan yli 80 000 eurolla

21-vuotiaan miehen epäillään tehneen petoksia Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä lukuisiin kioskeihin, ravintoloihin ja kauppoihin. Epäilty on vangittuna.

Pankkikorttisi tiedot varastavaa skimmauslaitetta ei ole aivan helppo tunnistaa – testaa itse, jos et usko

Kun skimmauslaitteen asentava rikollinen onnistuu, hän voi vaikuttaa kerralla kymmenienkin uhrien elämään.

Poikkeuksellinen petossarja: Maksukortilla huijattiin kymppitonneilla vaatteita, soittimia, taksikyytejä

Myyjät huomasivat vasta seuraavana päivänä, ettei maksua ollut tapahtunut.

Automaattinen ruokakauppa aloitti Forssassa: Katso kuinka ostokset hoituvat ilman myyjää

Automaattikaupan kehittäjien tavoitteena on saada Suomeen jopa parikinsataa myyjätöntä kauppaa esimerkiksi maaseudulle, mistä kyläkaupat ovat kaikonneet.

Bonuspisteiden ropina alkoholiostoksista loppuu – etukortin vilautus Virossakaan ei tuo hyvitystä

Lakiluonnos alkoholilain kokonaisuudistukseksi lähti lausuntokierrokselle.

Kuluttajavirasto: S-ryhmän vihreä dynastia ei rajoita kilpailua

Kilpailu- ja kuluttajavirasto ei enää syynää SOK:n bonusjärjestelmää. Kanta-asiakkuus ei viraston mukaan ole sellainen, että tappaisi ruokakaupan kilpailun sitouttamalla uskollisuuteen.

Tietotekniikka-asiantuntija: Bonusta saa jopa omasta hautakivestä – ennen kaikkea kaupan etu

Tietotekniikka-asiantuntijan Petteri Järvisen mukaan on hyvä, että S-ryhmä antaa asiakkailleen mahdollisuuden vaikuttaa heistä kerättyjen tietojen käyttöön. Asiantuntija muistuttaa, että jopa lähikaupat keräävät kuluttajista hyvinkin luottamuksellisia asioita.

Stressittömän elämän salaisuus ja aamu-uintia Asan kanssa – Festariveteraanit kertovat talkoiden vetovoimasta

Kun talkoolaiskärpänen puree, pakoon ei enää pääse. Sen tietävät viisi konkaritalkoolaista, joita kesän festivaalit vetävät puoleensa vuodesta toiseen. He kertovat, mikä saa tekemään pitkää päivää vapaaehtoisena.

"Luottorajaa ei kannata pitää holtittoman isona" – näin suojaudut huijauksilta

Moni on kuullut tapauksista, joissa luottokorttilaskulle on ilmestynyt lukemia, jotka eivät ole peräisin omista maksuista. Aamu-tv:ssä annettiin vinkkejä siihen, miten omaa luottokorttiaan voi suojata.

NBI says Finnish bank card users should be careful while abroad

The National Bureau of Investigation says that people who use Finnish-issued debit and credit cards should use extra caution while abroad. Security experts say that there has been an increase in modified point-of-sale card readers, particularly in "shadier" parts of Europe.

Asiantuntija: Lähimaksukortilta voi imuroida rahaa salaa, mutta varas jää kiinni

Sosiaalisessa mediassa kiertänyt viesti on herättänyt huolta, että taskussa tai laukussa olevaa lähimaksukorttia voisi veloittaa maksupäätelaitteella. Asiantuntijan mukaan tällainen rikollisuus on teknisesti mahdollista. Varkaan kiinnijääminen on kuitenkin hyvin todennäköistä.

Nordealla järjestelmähäiriö: Kortit eivät toimi ja tilitiedot ovat kadonneet

Nordean verkkopankeissa ja korteissa on ollut ongelmia lauantai-iltana.

Uuden talon verkkomotti yllätti yrittäjän – asiakaspuhelut loppuivat

Tamperelainen kampaamoyrittäjä joutui puhelinmottiin, kun muutti liikkeensä upouuteen kiinteistöön. Energiapiheiksi rakennettujen talojen verkko-ongelmat johtuvat monesti ikkunoiden selektiivikalvoista.

Pankkikortilla maksaminen loppuu Kuopion busseissa

Uusia maksupäätelaitteita ei hankita enää busseihin, koska kortilla maksaminen liikenteessä on ollut niin vähäistä. Kuopion Liikenteellä osuus on ollut alle prosentin.

Rauman kauppatorin jääminen ilman pankkiautomaattia varmistui

Yrittäjät ja kaupunki vetosivat automaattiyhtiöön, jotta rahan nostopiste säilyisi Rauman kauppatorin laidalla. Automatialta ei herunut vastakaikua toiveille.

Seurakuntien kolehdit tuottavat yli 100 000 euroa Lapissa

Lapin seurakunnat pitävät kolehtikeräystä tärkeänä osana kirkon perinteitä. Esimerkiksi Rovaniemen seurakunnassa kolehdista kertyy 75 000 euroa vuodessa. Kolehdit kerätään käteisenä, mutta seurakunnat jo haaveilevat maksupäätteistä kirkossa.

Itsepalvelukassat eivät ole lisänneet kauppojen hävikkiä – myös tietoturvaongelmilta vältytty

Tietoturva-asiantuntijan mukaan itsepalvelukassojen tietomurtoriskit ovat Suomessa pieniä, vaikka Yhdysvalloissa kassojen kautta on onnistuttu varastamaan maksukorttitietoja.

Tulevaisuus vie kaupasta kassakoneen

Rahan siirtyminen kortin ja laitteen koskematta on jo arkipäivää monessa paikassa, mutta seuraavaksi maksuvarmenteeksi riittää sormenjälki ja yhä useammassa kaupassa voidaan luopua kassakoneesta.

Tankkasitko kylmäasemalla? Maksukorttien kopiointilaitteita löytynyt Tampereelta ja Turusta

Korttien kopiointilaite löytyi tiistaina tamperelaisen huoltoaseman maksupäätteestä. Vastaava tapaus on havaittu myös Turussa.

Huijausviestissä luvataan rahallista etua Punnitse ja Säästä -myymälöihin – älä avaa linkkiä

Puhelimeen saapuvassa viestissä väitetään, että siinä olevalla koodilla saa 10 euron edun Punnitse ja Säästä -myymälöihin. Viestissä on myös linkki, jonka avaamista ei suositella mahdollisten haittaohjelmien takia.

"Tili meni miinukselle" – apteekki veloitti 10 kuukauden ostokset kerralla

Kemiläisen apteekin asiakkaille koitti tällä viikolla ikävä yllätys: kaikki huhtikuun yhdeksännen päivän jälkeen tehdyt käteisostokset veloitettiin kertarysäyksellä. Satu Järviseltä satojen eurojen odottamaton menoerä vei tilin miinukselle.

Lentokerosiinin hinta laskee – lentoyhtiöt perivät sitkeästi polttoainelisää

Lentoyhtiöt ovat haluttomia alentamaan lentolippujen hintaan lisättävää polttoainelisämaksua, vaikka öljyn hinta laskee nopeasti. Polttoainelisän osuus kaukoreittien lippujen hinnoista on nykyisin jopa yli puolet.

Verkkokaupan suomalainen bonuskortti leviää maailmalla

Ostohyvitys.fi:n kautta asiakas voi kerätä verkko-ostoksistaan bonuksia. Tuotesijoitusrahaston tekemän sijoituksen myötä yhtiö aikoo laajeta uusiin maihin ja palkata uusia työntekijöitä.

"Koko ajan kysytään, että mitä nappia pitää painaa" – kortilla maksaminen liian vaikeaa suomalaisille

Suuri osa suomalaisista joutuu edelleen kysymään neuvoa, kun kaupassa, ravintolassa tai kampaajalla tulee maksun aika. Syynä ovat erilaiset korttimaksulaitteet, joiden näppäimet ja näyttö toimivat eri logiikalla.

Yhdistelmäkortilla maksavan bussilippu veloitetaan luotolta – halusit tai et

Asiakas ei enää voi valita maksaako pankkikortilla vai luotolla. Ongelma johtuu bussien vanhasta maksupäätejärjestelmästä, joka ei mahdollista PIN-koodin näppäilyä.

Lähimaksaminen pankkikortilla yleistyy hitaasti

Lähimaksamisen läpimurtoa on odoteltu, mutta toistaiseksi maksutapaa käytetään vähän. Lähimaksamisessa pankkikortilla voi maksaa pieniä ostoksia ilman, että tarvitsee näppäillä tunnuslukua.

Kolehdin keruuseen tyrkyllä uutta tekniikkaa: "Kännykkäkolehti ehkä, maksupääte ei"

Kajaanin seurakunnan kolehdin keruusta vastaava ei syty maksupäätteen tuomiselle kirkkoon kolehdin keruuta varten. Kolehtiin lahjoittaminen kännykällä sen sijaan kuulostaa hänestä mahdolliselta.

Suomen vanhin kunnallinen kierrätyskeskus uhkuu uusissa tiloissaan vintagehenkeä

Lähes vintagehenkiseksi muuttunut Riihimäen uusi kierrätyskeskus houkutteli heti tiistaiaamuna kaupunkilaisia kuin tarjouskahvin ostajia. Tietokonenäytöt, polkupyörät, lastenvaunut ja soittimet odottvat ottajaansa uusissa tiloissa osoitteessa Sakonkadulla. Keskus on Suomen vanhin kunnallinen kierrätyskeskus, joka viitoittaa taas tietä muille kierrätyskeskuksille.

Lähimaksaminen tulee – täällä voit höylätä korttia ilman tunnuslukua

Minimanin kassoilla maksukorttia voi käyttää jatkossa ilman tunnuslukua. Kyse on lähimaksamisesta, jossa lähilukuominaisuudella varustetulla pankki- tai luottokortilla voi maksaa alle 25 euron ostokset ilman tunnuslukua.

Lähimaksaminen yleistyy - Älä silti unohda tunnuslukuasi

Lähimaksaminen tarkoittaa, että alle 25 euron ostokset voi maksaa hipaisemalla pankkikortilla lukijalaitetta. Maksupääte voi kuitenkin satunnaisesti pyytää tunnusluvun näppäilemistä myös pienten ostosten kohdalla.

Käteisellä vai kortilla – markkinoilla käteisellä

Käteinen on edelleen valttia maksettaessa ostoksia toreilla ja markkinoilla. Vaikka sähköiset maksutavat ovat kasvattaneet suosiotaan, perinteinen markkina-asiakas varaa käteistä mukaansa.

Verkko kestää innokkaankin kisakatselun

Netissä liikkui ensimmäistä kertaa viime vuonna enemmän liikkuvaa kuvaa kuin muuta informaatiota. Teleoperaattorit ovat rakentaneet kovalla vauhdilla siihen soveltuvia 4G-verkkoja eri puolilla Suomea. Operaattoreiden mukaan kaistaa pitäisi riittää, vaikka esimerkiksi Sotshin olympialaisia katsottaisiin joka toisessa torpassa muualtakin kuin televisiosta.

Jätätkö tippiä hyvästä palvelusta?

Juomarahaa ei jätetä kotimaassa niin tottuneesti kuin ulkomailla. Kuuluuko tippikulttuuri mielestäsi Suomeen, jossa palvelun yleensä koetaan sisältyvän hintaan?

Maksupääte kysyy tippiä – suomalainen painaa punaista

Kortilla tippaamisen mahdollistavia maksupäätteitä löytyy yhä useammasta ravintolasta. PAMin puheenjohtaja Ann Selin löytää digitaalisesta tippaamisesta monta hyvää puolta.

Vaasan kaupunginhallituksen puheenjohtaja moittii kaupungin matkustusohjetta

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Rapo (kok.) sanoo, että kaupungin ohjejärjestelmässä on vakavia puutteita. Hänen mukaansa kaupungin ohjejärjestelmä on rakenteeltaan sekava.

Magneettijuova vie luoton puolelle

Pankki- ja luottokortin yhdistelmä ohjautuu magneettijuovalaitteissa vain luottopuolelle. Pankin mukaan tilanne johtuu sirukorteista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle