Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sijoitusasunnot.com Group Oyj:n perustaja ja toimitusjohtaja Henri Neuvonen kävelemässä Jyväskylästä Jämsään.

Toimitusjohtaja kiskaisi verkkarit jalkaan ja käveli 60 kilometriä, kun pörssiin listautuminen jäi haaveeksi: ”Lupaukset pitää pitää”

Harvinaisen moni yritys on perunut pörssiin listautumisen tänä vuonna. Tilanne on epävarma, koska Venäjän hyökkäyssota toi energiakriisin, inflaatio kasvaa ja keskuspankit ovat nostaneet korkojaan.

Antti Lepola pui viljaa pellosta traktorilla keväällä Ohkolassa.

Perjantai 18.11.2022 (radio)

Oppositio jätti välikysymyksen maatalouden tilanteesta. Helsingin Sanomien päätoimittaja erosi. Suomi rakentaa itärajalle testiaidan. Asuntojen hinnat ehkä laskevat. Sääennuste.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat Suomessa.

Hypo: Asuntojen hinnat laskevat ensi vuonna enemmän kuin 25 vuoteen – listasimme, minkälaiset asunnot halpenevat eniten ja missä arvo säilyy

Yksiöiden hinnat ovat nousseet muita asuntoja nopeammin miltei 15 vuoden ajan. Nyt yksiöiden hintoihin on osunut voimakas korjausliike, mikä tasaa hintakehitystä.

Ilmakuvassa on Helsingin Kauppatori toukokuussa 2021.

Asuntokauppa on hiipunut erityisesti pääkaupunkiseudulla – oletko sinä saanut kodin halvalla tänä syksynä, kerro siitä meille

Yle tekee juttua asuntokauppojen tilanteesta ja etsii haastateltavaksi suomalaisia, jotka ovat hyötyneet asuntokaupan hyytymisestä.

Avainnippu asunnonesittelymateriaalin päällä.

Asuntokaupoilla on nyt yksi voittaja: nuoret ensiasunnon ostajat – lue tästä, miten lainaa voi tällä hetkellä saada

Korot nousevat ja työelämä pirstaloituu, mutta ensiasunnosta voi haaveilla nyt helpommin. Yle kokosi pankkien asiantuntijoiden kanssa vastauksia ensiasunnon hankintaan liittyviin kysymyksiin.

Kerrostalo Kruununhaassa Helsingissä.

Myynnissä olevien asuntojen ja vuokrailmoitusten määrä kasvoi Turussa

Viime vuoden syyskuussa asuntoja oli Turussa myynnissä vajaat 1 500 kappaletta ja tänä vuonna hiukan alle 2 300. Vuokrailmoitusten määrä kasvoi 1 900:sta 2 055 vuokra-asuntoon.

Kerrostaloja Helsingissä Jätkäsaaressa.

Hypon pääekonomisti toppuuttelee pelkoja asuntomarkkinoiden isommasta pamauksesta

Hintojen lasku jatkuu pääosin siksi, ettei kiihtynyttä inflaatiota ole saatu kuriin, sanoo Hypon Juhana Brotherus.

Stora Enson kartonkituotantoa Oulun Nuottasaaren tehtaalla.

Perjantai 21.10.2022 (radio)

Stora Enso. Koronavirus. Asuntojen hinnat. Euroviisut. Sää.

Hoitaja auttaa pöydän ääressä ruokailevaa vanhusta.

Perjantai 21.10.2022 (tv)

Asuntojen hinnat. Palvelutalo. Innocence-ooppera. Sää.

Grafiikka näyttää OP:n lyhyen aikavälin ennusteen asuntojen hintojen kehitykselle. OP ennustaa asuntojen hintojen kääntyvän laskuun pääkaupunkiseudulla ja hintojen nousun hidastuvan muualla Suomessa.

Asuntojen hinnat laskevat muualla niin jyrkästi, että asiantuntijan mukaan tilanne on "karu" – selvitimme, miksi Suomi voi säästyä romahdukselta

Korkojen ja asumiskulujen nousu on kääntämässä asuntojen hinnat Pohjoismaissa kaksinumeroiseen laskuun. Suomessa selvitään todennäköisesti vähemmällä, arvioivat pankkien asiantuntijat.

Ilmakuva pientaloalueesta.

Pientalojen hinnat ovat laskeneet Kainuussa jopa viidenneksen – myyntijohtaja toppuuttelee, että osin kyse on koronanjälkeisestä korjausliikkeestä

Kainuussa pientalojen hinnan lasku on ollut suurempi kuin muualla maassa. Kauppoja on kuitenkin tehty vain 71, mikä voi vääristää muutosta.

11 neliön miniasunnossa on parvi.

Tässä ovat Helsingin halvimmat asunnot – 11 neliön miniyksiö on pienin, mutta ei suinkaan kaupungin edullisin

Selvitimme aiemmin, missä sijaitsevat ja mitä maksavat Helsingin kalleimmat asunnot. Nyt kerromme, missä puolestaan ovat kaupungin halvimmat asunnot – ja paljonko ne maksavat.

Kiinteistönvälitysyhtiö Uus Maan osakas Mika Sucksdorff seisoo uusien pientalojen keskellä Koplin asuinalueella Tallinnassa.

Pahamaineiseen Kopliin ei ole tulemista, sanottiin suomalaiselle 1990-luvulla – nyt Tallinnan asuntojen arvo on paisunut yli 300 prosenttia

Viron asuntomarkkina käy kuumana, mutta asiantuntijoiden mielestä hintakuplan syntyminen on silti epätodennäköistä.

Grafiikka näyttää Eurostatin ennakkotiedot euroalueen inflaatiolle heinäkuussa. Eniten hinnat ovat nousseet edellisestä vuodesta Virossa lähes 23 %, Latviassa 21 % ja Liettuassa lähes 21 %, vähiten hinnat ovat nousseet Suomessa lähes 8 %, Ranskassa lähes 7 % ja Maltalle 6,5 %. Euroalueella hinnat ovat nousseet keskimäärin 8,9 %.

Perjantai 29.7.2022

Inflaatio nopeutuu euroalueella. Viranomainen kehottaa säästämään energiaa. Ihmiset pohtivat autolla ajamista. Sää on melko sateinen.

Kerrostalo Kruununhaassa Helsingissä.

Asuntojen hintojen nousu sakkasi suurissa kaupungissa – Helsingissä kerrostaloyksiöiden hinnat jopa laskivat, mutta Tampere teki poikkeuksen

Tampere kulki eri suuntaan. Siellä hinnat nousivat 4,8 prosenttia, kun taas Turun hinnat laskivat hieman. Helsingissä ja Vantaalla hintojen nousu jäi alle prosenttiin.

Asuntojen pohjapiiroksia.

Asuntojen hinnat notkahtivat Turussa tuntuvasti kesäkuussa

Hintojen muutos oli suurin yksittäisen kuukauden lasku vuoden 2020 tammikuun jälkeen.

Myytävänä oleva yksiö.

Asuntokauppa käy Turussa edelleen – Nordea: huippuluvuista palattu normaalille tasolle

Turussa etenkin kaksioiden ja kolmioiden hinnat ovat edelleen jatkaneet lähellä 10 prosentin nousua, vaikka hintojen nousu muualla maassa on hidastunut.

Yksiöiden hinnoissa on runsaasti laskuvaraa, koska 2010-luvun aikana niiden hinnat ovat kohonneet jopa noin 15 prosenttia muita asuntoja enemmän, sanoo ekonomisti Juho Keskinen Hyposta.

Ensiasunnon etsijöillä on aiempaa parempi mahdollisuus ostaa asunto, sanoo Hypon Juho Keskinen

Ekonomisti Juho Keskinen kertoo Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa, miksi yksiöiden hinnat laskevat ja koko asuntomarkkina hidastuu.

Rakennusmies työskentelee uudiskohteessa

Helsingin parjattujen hitas-asuntojen korvaajaksi ehdotetaan välirahamallia, mutta kukaan ei tunnu innostuvan siitä

Helsingin asunto-ohjelmapäällikön Hanna Dhalmannin mukaan Aalto-yliopiston raportissa esitetty uusi välirahamalli lisäisi läpinäkyvyyttä, mutta ei juuri toisi apua korkeisiin asumisen kustannuksiin.

Kerrostalo Kruununhaassa Helsingissä.

OP Ryhmä ja Nordea: Asuntojen hintojen nousu hidastuu tänä vuonna

OP-ryhmä ja Nordea kertovat asuntokaupan rauhoittuneen viime vuoden poikkeuksellisen voimakkaan kasvun jälkeen.

Kerrostaloja rakennetaan Pasilassa.

Ensiasuntoa etsivien tilanne on vuosikausien jälkeen helpottumassa – kolme seikkaa painaa yksiöiden hintoja miinukselle

Hypo ennustaa yksiöiden hintojen laskevan kuluvana vuonna. Koko asuntomarkkinalla Hypo odottaa vielä puolentoista prosentin hintojen nousua.

Triplan kauppakeskus kaukaa korkealta Töölöstä päin kuvattuna.

Vanhojen osakeasuntojen hintojen nousu on hidastunut pääkaupunkiseudulla – uudiskohteiden hinnat puolestaan nousseet

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat koko maassa kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 3,4 prosenttia ja pääkaupunkiseudulla 3,1 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Rajavartiolaitoksen mökki Espoon Moisniemessä Espoonlahdessa.

Kainuussa vapaa-ajan asunnon saa muuta maata maltillisemmalla hinnalla

Verkkopalvelu Oikotieltä kerrotaan, että juuri nyt Kainuun kalleimmat mökit näyttäisivät löytyvän Sotkamosta.

Asuntojen pohjapiiroksia.

Asuntojen hinnat pomppasivat Kotkassa viime vuonna – Lappeenrannassa laskettiin loivaa alamäkeä

Hypon ekonomistin mukaan asuntokaupassa on nyt edessä hiljaisemmat ajat. Ostohaluja vähentävät esimerkiksi korkojen nousu ja inflaatio.

Ilmakuvassa Merihhaka Helsingissä. Kerrostaloja. On talvi ja maa on valkoinen. Merihakaa ympäröivät meren rannat ovat jäässä.

Asuntojen hintojen nousu pysähtyy hetkeksi Ukrainan sodan takia, ennustaa Kiinteistömaailma

Barometrin mukaan vanhempiin pieniin vuokra-asuntoihin voi olla haastavaa löytää vuokralaisia.

Ilmakuva Helsingin keskustasta.

Uusi ilmiö yleistyy Helsingissä: arvoalueiden asunnoista tyhjillään 10–30 prosenttia ja suunta ylöspäin – "Eliitin ooppera-asuntoja", tulkitsee ekonomisti

Tyhjänä pidettävät asunnot tuovat haittoja kaupungille ja muille asukkaille. Esimerkiksi Kanadan Vancouverissa kaupunki on puuttunut asuntojen tyhjänä pitämiseen onnistuneesti.

Omakotitalon olohuone kalusteineen.

Porista löytyy katto pään päälle varsin helposti – asuntoja on paljon tyhjillään ja kaksion saa jopa alle 20 000 eurolla

Tilastokeskuksen mukaan Porissa on lähes 7 000 asuntoa ilman vakituisia asujia. Tyhjillään on asuntoja hintahaarukan kalliimmasta ja halvimmasta päästä.

Asunnonvälittäjä esittelee asuntoa.

Asuntolaina painaa ja sota huolestuttaa: Kannattaa jatkaa oman asumisen kannalta tärkeitä asioita kuten ennenkin, sanoo asiantuntija

Suomessa asunto ostetaan tarpeeseen. Poikkeukselliset ajat saavat ihmiset harkitsemaan kauppoja tarkasti. Kiinteistömaailman johtaja uskoo, että maaliskuussa tehdään 10–15 prosenttia vähemmän kauppoja kuin yleensä.

Tältä näyttää Vantaalle suunniteltu ratikka

Tältä näyttää lähes 400 miljoonaa maksava Vantaan ratikka – sen odotetaan tuovan vetoa itäisiin lähiöihin ja nostavan asuntojen hintoja

Ratikka yhdistäisi Itä-Vantaan ja Itä-Helsingin, joiden toivotaan kehittyvän vetovoimaisiksi alueiksi uuden liikenneyhteyden myötä.

Tiivis kaupunkimaisema talvisessa valossa, suuri ostoskeskus hallitsee maisemaa.

PTT ennustaa, että asuntojen hintojen voimakas kasvu hidastuu ja vuokrat nousevat tänä vuonna

Ennusteen mukaan vanhojen osakehuoneistojen hinnat nousevat tänä vuonna 2,5 prosenttia, kun viime vuonna nousua oli 4,0 prosenttia. Vuokrat vapaarahoitteisissa asunnoissa nousevat 1,3 prosenttia, kun viime vuonna kasvua oli 0,8 prosenttia.

Asunnon pohjapiirros asuntonäytössä.

Ensiasunnon ostajan asema saattaa muuttua pian ainakin kolmella tavalla – näin hallitus aikoo uudistaa asp-järjestelmää

Jos uudistukset toteutuvat, asp-laina tulee entistä useamman ulottuville ja moni asunnonostaja voi saada sitä aiempaa enemmän. Hallituksen esitysluonnos on nyt lausuntokierroksella.

Kerrostalon rakennustyöt Kuopion Keskustassa.

Asuntokaupassa poikkeuksellisen iso kasvu Kuopiossa – uusissa asunnoissa isot velat

Kuopiossa asuntokauppaa tehtiin viime vuonna 17 prosenttia edellisvuotta enemmän. Pohjois-Savossa uusien asuntojen yhtiövelkaosuus myyntihinnasta on suurempi kuin muualla Suomessa, lähes 70 prosenttia.

Myytävänä oleva yksiö.

Yksiöiden hinnat lähteneet Helsingissä paikoin laskuun – sijoittajien kiinnostus lopahtanut, kun vuokralaisia tarjolla vähemmän

Kalliossa on tällä hetkellä myynnissä peräti kolmannes enemmän yksiöitä kuin tavallisesti. Asuntosijoittajat ovat ryhtyneet realisoimaan omistuksiaan, koska yksiöiden tuotto on laskenut.

Rakennuksia Helsingin Punavuoressa.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat lokakuussa 3,6 prosenttia vuodentakaisesta

Hinnat nousivat suurimmissa kaupungeissa ja kaikilla suuralueilla Itä-Suomea sekä pääkaupunkiseudun kehyskuntia lukuun ottamatta.

Kerrostalo Kruununhaassa Helsingissä.

Asuntojen hintojen nousu tasottui vuoden kolmennella neljänneksellä

Asuntokauppoja ei tehty aivan yhtä kiivaalla tahdilla kuin alkuvuodesta.

Omakotitaloja.

Omakotitalot ovat kysyttyjä – asuntojen hintojen nousu jatkuu

Kiinteistömaailman uusimman arvion mukaan asuntojen hinnat nousevat seuraavan vuoden aikana Joensuussa yli prosentin. Omakotitalojen hinnankehitys on myönteisempää kuin pienten kerrostaloasuntojen.

Kirjaston kirjahyllyjä

Keskiviikko 29.9.2021 (radio)

Syöpäsairauksien hoitovelka. Kirjastot kriiseissä. Talvirenkaiden ja asuntojen hinnat. Ruotsin koronarajoitukset. Sää.

kiinteistövälittäjä asunnon esittelyssä

Sokkotarjoukset ja "rakkauskirjeet" rantautuivat Suomenkin asuntokaupoille – listasimme viisi kuumilla asuntomarkkinoilla juuri nyt näkyvää ilmiötä

Asuntorahoittaja Hypon tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan asuntojen hinnat nousevat nopeimmin yli kymmeneen vuoteen. Kovimman nousun odotetaan olevan ohi.

Kerrostalon rappukäytävä.

Hypon katsaus: Asuntojen hinnat nousevat Tampereella nopeimmin 10 vuoteen

Asuntokauppoja rahoittava Hypoteekkiyhdistys neuvoo selvittämään kiinnostavan kohteen tiedot vähintään yhtä suurella huolella kuin muinakin aikoina.

Ilmakuvassa on Helsingin Kalasatama toukokuussa 2021.

Covid pushed house buyers to the suburbs - but city housing costs remain high

June saw record numbers of mortgage applications in Finland as people put their pandemic savings into the housing market.

Ilmakuvassa on Helsingin Kalasatama toukokuussa 2021.

Korona-aika sai monet muuttamaan isojen kaupunkien kehyskuntiin, mutta asuntojen hinnat kasvukeskuksissa ovat jatkaneet nousuaan

Kehyskuntiin muuttamista on ollut nähtävissä muun muassa Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Pandemian aikana säästettyjä rahoja on sijoitettu asuntomarkkinoille, kerrotaan Pellervon taloustutkimuksesta.

kauppakirja asunnon pöydällä

Asuntokauppojen määrä väheni vuosikausia Imatralla – tänä vuonna tapahtui selkeä käänne

OP-ryhmän mukaan myytyjen asuntojen määrä on Imatralla noussut kuluneen puolen vuoden aikana lähes 40 prosenttia viime vuoden vastaavaasta ajasta.

Jenni Torkki tekee asunnossaan palapeliä.

Milloin korot nousevat, onko Helsingin asuntojen hinnoissa kupla? Kysyimme ekonomisteilta kuusi kysymystä asuntomarkkinoista

Asuntomarkkinat käyvät Suomessa kuumina, ja hintojen nousu on ollut vauhdikasta. Kysyimme katsauksensa julkaisseiden Nordean ja Danske Bankin ekonomisteilta, mitä asuntomarkkinoilla tapahtuu.

Tyhjä myytävänä oleva asunto, seinällä ihmisen varjo.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat huhtikuussa

Vuodesta 2015 pääkaupunkiseudulla asuntojen hinnat ovat nousseet noin 15 prosenttia ja muualla Suomessa laskeneet vajaat 10 prosenttia. Huhtikuussa asuntojen hinnat nousivat Suomen kaikilla suuralueilla.

Kuvassa on Uros Live -areenan rakennustyömaa Tampereella kesäkuussa 2020.

Millä keinoin poliitikot voisivat suitsia kuumentunutta asuntokauppaa? Kysyimme asiaa Pirkanmaan kansanedustajilta

Asuntokaupan kiihtyminen jakaa Pirkanmaan poliitikkoja. Ylen kyselyyn vastanneista kansanedustajista puolet korjaisi kauppaa ja omistusta sääteleviä lakeja, puolet ei – eikä raja kulje puolueittain. Ehdotuksia löytyi kaavoista aina yhtiölainoihin asti.

Kuvassa on Helsingin Tuomiokirkko ja Senaatintori toukokuussa 2020.

Katoavatko kaupungit? Kokosimme tutkijoiden kolme skenaariota siitä, miten korona muuttaa tapaamme asua

Suurten kaupunkien läheisyydessä sijaitsevat pienet lähikaupungit, kuten Naantali tai Porvoo, saattavat hyötyä koronakokemuksesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle