Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nilsiän Louhosareenalla nähdään uudenlaista oopperaa ensi kerran vasta ensi kesänä

Alun perin Opera Picnic -tapahtuma oli tarkoitus järjestää Louhosareenalla ensimmäisen kerran jo tämän vuoden heinäkuussa.

Nilsiän Louhosareenalle suunnitellaan uudenlaista oopperaa

Virolainen tapahtumajärjestäjä haluaisi järjestää Louhosareenalla heinäkuussa konsertin, joka yhdistäisi oopperaa ja kevyttä musiikkia.

Lapsen paikka leikkipaikassa? – "Lapsi on kuin Pavlovin koira: se oppii leikkimään ravintolassa, ei syömään"

Miksi lasten leikkipaikat ravintoloissa ovat niin suosittuja? Mikäli vanhemmilta ja ravintoloitsijoilta kysytään, niin siksi, että aikuiset haluavat syödä ja seurustella rauhassa. Ravintolakulttuurin tutkijan mielestä lapset halutaankin pois silmistä leikkimään eikä oppimaan ravintolassa syömistä.

MT: Pikaruokaketjujen raaka-aineista alle puolet kotimaisia

Maaseudun Tulevaisuuden kyselyssä osa pikaruokaketjuista yritti tarjota vastaukseksi tuotteiden valmistuksen kotimaisuusastetta. Se ei kuitenkaan kerro raaka-aineiden alkuperästä.

Räjähtävien turvatyynyjen korjaukseen taas tuhansia Toyotoja ja Nissaneja

Suomessa korjauskutsu koskee Toyota Corollaa, Yarista, Avensista ja Avensis Versoa sekä Picnic- ja SC-430-malleja, Nissanilla Pick-upia ja X-trailia.

Kahvila- ja pikaruokaketjuista myönnetään: Pakastemarjoja ei kuumenneta

Osa Suomessa toimivista ketjuravintoloista valmistaa juotavat välipalansa kuumentamattomista, ulkomaisista pakastemarjoista, vaikka Evira suosittelee toisin. Toiset ketjut ratkaisevat ongelman käyttämällä vain kotimaisia marjoja tai mehuja ja tiivisteitä.

Rakuuna Rock ja Saimaa Picnic keräsivät kävijöitä

Lappeenrannassa ja Imatralla järjestetyt tapahtumat saivat kansan liikkeelle. Imatralla ukkonen aiheutti välillä mutkia matkaan.

Rokki raikasi sateesta huolimatta – viikonlopun tapahtumat houkuttelivat hyvin väkeä

Epävakainen sää ei haitannut viikonlopun tapahtumia. Esimerkiksi Saimaa Picnic Imatralla keräsi kymmenenteen tapahtumakertaansa kävijäennätyksen ja Rakuunarock kokosi Lappeenrannan Linnoitukseen viikonlopun aikana tuhansia rockin ystäviä.

Japanilaiset veivät Ruotsilta ukulele-ennätyksen

Maailman suurin ukuleleyhtye, yli 2 000 soittajaa, esitti Jokohaman havaijilaisfestivaaleilla entisen sumopainijan Konishikin sävellyksen.

Poliisi varautuu tapahtumaviikonloppuun

Tuleva viikonloppu kokoaa Etelä-Karjalaan niin moottoripyöräilijöitä, rokkareita kuin punk-musiikin ystäviäkin. Poliisi varautuu tapahtumaviikonloppuun lisäämällä valvontahenkilöstön määrä huomattavasti.

Miljazz soi perjantaina Rakuunamäellä

Luvassa on musiikkia 50-luvun jazzista ja suomipopin klassikoista Queeniin ja heavyyn.

Helsinkiin nousee koko kaupungin kokoinen kirppis

Pääkaupunkiseutu muuttuu lauantaina isoksi kirpputoriksi, kun Suomessa vietetään ensimmäistä Siivouspäivää. Kuka tahansa saa myydä nurkissa lojuvia tarpeettomia tavaroita ja vaatteita kaduilla ja puistoissa kansainvälisten esimerkkien mukaisesti.

Unicefin lipaskerääjät ovat liikkeellä Afrikan lasten auttamiseksi.

Kampanjassa on mukana myös merilappilaisia kahviloita ja ravintoloita, joissa voi tehdä lahjoituksen keräyslippaaseen tai laskun maksun yhteydessä.

Pyromaani-Jeesus raivostutti ranskalaiskristityt

Ranskalaiskristityt puuhaavat suurmielenosoitusta uskovaisia loukkaavana pitämänsä näytelmän ensi-iltaa vastaan. Muun muassa Toulousen katolinen piispa Dominique Rey on tuominnut Picnic Golgatalla -näytelmän, koska Jeesus kuvataan siinä hänen mukaansa muun muassa pyromaanina ja mielenterveysongelmaisena, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Siitolan taideyössä voi tehdä ostoksia taidebaarista

Lauantaina järjestettävässä Siitolan kartanon taideyössä on mahdollista nähdä, kuulla ja kokea monipuolisesti kulttuurin kirjoa. Toista kertaa Imatralla järjestettävässä tapahtumassa kohtaavat erilaiset taidemuodot, kuten musiikki, tanssi ja runous.

Vilkas tapahtumaviikonloppu työllistää poliisia Etelä-Karjalassa

Saimaa Picnic ja Saimaa Open Air vetävät Imatralle ja Lappeenrannan Rauhaan viikonvaihteessa tuhansia ihmisiä. Haastetta poliisille tuovat tapahtumien lisäksi muuttuneet liikennejärjestelyt.

Moottoripyörätapahtumassa jaetaan rakentamisvinkkejä

Sadat moottoripyöräilijät ovat kokoontuneet Imatran Varpasaareen Saimaa Picnicille. Viikonlopun tapahtumaan tulee harrastajia Suomen lisäksi muista Pohjoismaista sekä Baltiasta.

Rokkiautot ja hevipyörät kokoontuvat Ruotsinpyhtäällä

Harrasteajoneuvot kokoontuvat tänään Strömforsin ruukkiin Ruotsinpyhtäälle. Kuudetta kertaa järjestettävään Ruukki Picniciin odotetaan jopa paria tuhatta kävijää.

Picnicille karkkia ja kurahaalarit!

Puistot täyttyvät vappupäivänä juhlijoista ja picnicin viettäjistä. Aikuiset miettivät usein hartaasti korien sisältöä, mutta lapsille tärkeintä hyvä tunnelma ja karkkien riittävyys!

Hennes & Mauritz muuttaa Rovaniemellä

Vaatekauppa Hennes & Mauritz muuttaa Rovaniemellä Kalotinlinnasta Revontuli-kauppakeskukseen. Hennes & Mauritzille remontoidaan liiketila yhdistämällä vaateliike Seppälän ja Cafe Picnicin nykyiset tilat sekä tyhjillään oleva ravintolatila.

Korkeasaaren vetovoima säilynyt 120 vuotta

Korkeasaaren eläintarha viettää tänä viikonloppuna 120-vuotisjuhlia. Eläintarha perustettiin vuonna 1889 työväen opiksi ja valistukseksi.

Ismo Alanko Teholla albumilistan ykköseksi

Ismo Alanko Teholla on noussut suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkeen levyllä Blanco Spirituals. Listan neljänkymmenen myydyimmän albumin joukossa on tällä viikolla yhdeksän uutuutta, joista kahdeksan on kotimaista.