Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

111-vuotias kajaanilainen valokuvaamo Kuvakeskus Hynninen laajentaa toimintaa ja avaa studion Helsinkiin

Valokuvaamon päämyymälä ja palvelupiste jatkavat toimintaansa Kajaanissa.

Mies istahti valokuvaamossa sohvalle, joka rysähti rikki – siitä alkoi erikoinen vääntö huonekaluliikkeen ja yrittäjän välillä

Millaisia ongelmia sinä olet kohdannut huonekalujen kanssa? Osallistu keskusteluun jutun lopussa.

Eläköityvä yrittäjä antaa valokuvaamonsa ilmaiseksi – myyminen saattaisi olla mahdoton tehtävä pienessä pitäjässä

Sysmäläinen valokuvausliike päätyi erikoiseen ratkaisuun. Jorma Sainio ei edes yritä myydä liiketoimintaansa, vaan antaa sen halukkaalle liiketoiminnan jatkajalle.

Hääparien uusin villitys sai säpinää valokuvaamojen hiljentyneisiin kehityskoppeihin

Kertakäyttökamerat ovat nousseet pöydille hääjuhlissa ja tuoneet digikuvien rinnalle perinteiset paperikuvat. Digikameroihin tottunut sukupolvi hakee filmillä ja paperikuvalla uusia ulottuvuuksia kuvaamiseen.

Ilmaisia koekuvauksia luvannut valokuvaamo puolustautuu: Kuluttajaliiton tiedote harhaanjohtava

Maksuttomia koekuvauksia tarjoavan Studio Eliten omistajan mielestä kiistassa on kyse siitä, että asiakkaat ovat yrittäneet saada itselleen ilmaisia koekuvia. Kuluttajaliitto: tiedote perustuu faktoihin.

Saitko postissa ylioppilaskuvan tilaamatta? Sitä ei tarvitse maksaa eikä palauttaa

Valokuvaamon lähettämää kuvaa ei tarvitse maksaa eikä palauttaa, jos kuvan lähettämisestä ei ole sovittu etukäteen. Ylioppilaiden ryhmäkuva lähetetään joissakin kouluissa oppilaalle, jos tämä ei ole poistanut nimeään koululla kiertävältä listalta.

Näkökulma: Taksikohu varasti huomion pääasiasta – millaista palvelua haluat liikkuvana asiakkaana?

Ministeri Anne Bernerin liikenneraportti kuohutti jo ennen sen julkistamistilaisuutta. Perussuomalaisten Timo Soini ehätti jo viikonloppuna tyrmäämään taksiliikenteen vapauttamisen. Soini onnistui. Huomio pysyi takseissa, vaikka raportin ydin on ihan muualla, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen.

Vanheneeko passisi? Toimi heti, jos mielit kesällä ulkomaille – luvassa pahaa ruuhkaa

Passin saaminen voi viipyä useita viikkoja kesän ja kevään aikana. Poliisin ohje on, että varaudu pitkään toimitusaikaan ja asioi sähköisesti.

Valokuvaamoissa kuvataan nyt vastasyntyneitä sekä edustuskuvia työnhakua varten

Studiokuvaus valokuvaamossa pitää pintansa digikuvausbuumista huolimatta. Nykyisin ammattilaisen halutaan kuvaavan jo ihan vastasyntyneitä tai vasta parin viikon ikäisiä vauvojakin. Myös ansioluetteloon liitettävät sekä lemmikkien kuvat kuvautetaan yhä useammin ammattilaisella.

Paperivalokuvat tekivät paluun – diginatiivi nuoriso haluaa pitää kuvaa käsissään

Paperivalokuvat elävät uutta kautta. Kuvia halutaan useissa eri koossa ja muodoissa. Etenkin isommat yritysketjut kertovat paperikuvien kehittämisen lisääntyneen. Pienemmät valokuvaliikkeet kertovat myynnin olleen pientä mutta tasaista.

Itseoppinut suomalaiskuvaaja päätyi muotitalo Armanille

Valokuvaaja Henrik Blomqvist päätyi suuren brändin muotikuvaajaksi sattumalta. Oikeastaan hän ajautui kamerankin taakse puolivahingossa löydettyään isänsä vanhat kamerat. Muun muassa Hollywood-tähtiä muotiviikoilla kuvannut Blomqvist ei ole koskaan opiskellut alaa.

Joensuun kauppahallin kauneuden etsiminen haaste myös ammattivalokuvaajille

Yle Pohjois-Karjala haastoi kaksi valokuvauksen ammattilaista kuvaamaan Joensuun kauppahallin kauneutta. Miia Laurila ja Joona Kotilainen myöntävät, että haastetta kuvauskohteesta löytyy. Molemmat suunnittelevat löytävänsä kauneuden aamuauringon aikaan.

Koulukuvien hinnat eivät ole nousseet kymmeneen vuoteen

Koulukuvien hinnat ovat pysyneet kymmenen vuotta sentilleen samana. Joidenkin kuvien hinnat ovat jopa laskeneet. Kuvauskäytännöt vaihtelevat kunnittain ja kouluittain. Osa kunnista järjestää valokuvausliikkeen kouluihin, mutta monet koulut kilpailuttavat valokuvaajan itse.

Viidennes Lapin passeista haetaan sähköisesti

Lappilaiset ovat innostuneet hakemaan passiansa sähköisesti. Lapissa laitettiin vuoden alkupuoliskolla 2800 passiasiaa vireille sähköisen asiointipalvelun kautta.

Valokuvaaja Pekka Elomaan kuvan voi ottaa jopa ohikulkija – "Pierunhajuisiakin hetkiä"

Pekka Elomaa opettaa valokuvausta kehitysvammaisille, mutta ei sormi pystyssä. Valokuvataide tehdään yhteispelinä ilman sankaruutta.

Kuolleet merkittiin ristillä valokuvaan siunaukseksi tai haamuilta suojaamiseksi

Professori Reijo Heikkinen kertoo, että viime vuosisadan alkupuolella otetuihin ryhmävalokuviin oli yleistä merkitä kuollut henkilö ristillä. Maaseutuyhteisössä valokuvat olivat harvinaisia.

Valmistujaiset ovat valtava bisnes

Kukkakaupat, koruliikkeet, taksit, pitopalvelut; muun muassa näillä yrityksillä tuleva viikonloppu on yksi vuoden kiireisimmistä ja tuottoisimmista ajoista.

"Aiemmin haluttiin maata, roikkua ja hyppiä" – klassinen tyyli palasi ylioppilaskuviin

Ylioppilaskuvien sesonki kestää nykyään keväästä syyskesään. Vauhdikkaiden kokeilujen jälkeen ylioppilaat haluavat jälleen perinteisiä studiokuvia.

Ylioppilas järveen ja silmät kiinni – lakkiaiskuvassa persoonallisuus päihittää poseerauksen

Ylioppilaskuvat ovat kokeneet vuosien saatossa melkoisen muodonmuutoksen. Siinä missä ennen poseerattiin vain studion kuumissa valoissa, nykyään kuvattava saattaa hypätä juhlamekossa ja -meikeissä vaikkapa hyiseen veteen.

Tiesitkö, kuka on suunnitellut postilaatikot?

Tiesitkö, että Postin kirjelaatikon luukku kolahtaa kiinni juuri oikealla taajuudella tai että laatikoihin suunniteltiin ensin ilmajousitusta? Kirjelaatikon suunnitelleen astrokuvaaja J-P Metsävainion mukaan luomistyö oli melkoinen episodi.

Ai, passia voi hakea sähköisesti jo nyt!

Sähköisen passihakemuksen jättäminen on ollut mahdollista joulukuun alusta lähtien. Lounais-Suomessa uutinen on mennyt monelta ohi. Poliisi odotti ryntäystä palvelun pariin.

Harva tietää, että passikuvan voi ottaa myös itse

Enemmistö käy otattamassa passikuvansa valokuvaamossa. Laissa ei kuitenkaan ole rajattu sitä, kuka saa ottaa passikuvia.

Esko Helle ei halunnut itsestään maalattua muotokuvaa seinälle – valokuva sai riittää

Edesmennyt valtiopäiväneuvos ja pitkäaikainen Janakkalan kunnanvaltuutettu Vasemmistoliiton Esko Helle sai tiistaina muistokuvan kunnantalon seinälle. Maalattua muotokuvaa hän ei itsestään halunnut.

Suonenjoella avautui kaksi hartaasti toivottua näyttelyä: "Monet ovat tunnistaneet itsensä"

Suonenjoen Kellarikalleriassa on esillä Suonenjoelle 1930-luvulla Karjalasta muuttaneen Maija Arannon kuvia vuosien takaa sekä valokuvia Karjalasta. Aranto otti vuosikymmenien aikana runsaasti kuvia Karjalasta sekä Suonenjoen ympäristöstä, ihmisistä ja arjesta.

Merkitykselliset valokuvat ikuistetaan kuvaamossa

Digitalisoituminen on lisännyt valokuvaamista ja kuvia näpsitäänkin huomattavasti aikaisempaa enemmän. Tärkeisiin elämänvaiheisiin liittyvien kuvien otto annetaan kuitenkin mielellään ammattilaisten käsiin.

"Vankikarkurikuva" kelpaa automaatille – passikuvista valittaminen loppunut

Valokuvaamoista on yhä useammin suora sähköinen yhteys poliisin passikuvapalvelimeen. Hämeenlinnalaisessa Raatikuvassa on kuvattavia jonoksi saakka, sillä tänä kesänä umpeutuu paljon kymmenen vuoden passeja sekä vuoden 2009 passeja, jotka oli otettu juuri ennen viimeisimmän passilain muutosta.

Pekka Pekkala: Miten digi syö duunit: Koko Suomen kymppikuvien tekemiseen riittää neljä ihmistä

Kuka muistaa vielä keltaiset Kodak-filmilaatikot kioskien ikkunoissa? Erityisesti Yhdysvalloissa yhtiön nimi oli lähes synonyymi valokuvan kanssa, kirjoittaa Pekka Pekkala blogissaan.

Perinteikäs valokuva-alan yritys Eirikuva lopettaa – Ifolor osti tuotemerkit

Vuodesta 1944 saakka Lahdessa toimineen Eirikuvan pitkä taival Lahdessa päättyy. Kymmenkunta työntekijää jää töitä vaille.

Millä todennäköisyydellä ammattisi katoaa? – Koko Etlan lista täällä

Suomesta katoavat varmimmin puhelinmyyjät, tallentajat ja valokuvien kehittäjien työt, kertoo Elinkeinoelämän tutkimuslaitos. Pysyvimmät työpaikat ovat mm. hotellinjohtajilla ja ravitsemusasiantuntijoilla. Katso turvatuimpien ja uhatuimpien ammattien lista täältä, mukana on liki 400 ammattinimikettä.

Nämä ammatit katoavat todennäköisimmin – katso lista

Etlan mukaan Suomesta katoavat puhelinmyyjät, tallentajat ja valokuvien kehittäjien työt. Varmimmat työpaikat 20 vuoden päähän ovat mm. hotellinjohtajilla, ravitsemusasiantuntijoilla ja opetusmenetelmien kehittäjillä. Katso turvatuimpien ja uhatuimpien ammattien lista täältä.

Tässä ovat Pohjanmaan suurituloisimmat

Wärtsilän johto ylsi Pohjanmaalla ansiotulojen kärkikolmikkoon. Suurimmat ansiotulot kerrytti Wärtsilän johtoon kuuluva Vesa Riihimäki lähes 676 000 euron tuloillaan. Kolmanneksi eniten tienasi Wärtsilä Ship Power -liiketoimintayksikön ympäristötoimialan johtajaksi hiljattain siirtynyt Juha Kytölä. Pääomatulojen kuninkaat löytyivät perintäalalta.

Digitaalisiin passikuviin siirtyminen etenee hitaasti, mutta varmasti

Digitaalisiin passikuviin siirtyminen saa jatkoaikaa . Valokuvaamot eivät ole vielä saaneet päivitettyä laitteitaan uuteen järjestelmään ja kuluttajistakin valtaosa teettää vielä passinsa paperisella passikuvalla. Alkuperäisen vuoden siirtymäajan sijaan valokuvaamoille on annettu lisäaikaa vuoteen 2015 saakka.

Erokuvalla avioeron yli

Avioerovalokuva voi olla esimerkiksi muotokuva, joka on otettu vakavalla tai humoristisella mielellä. Kuvan kautta eronnut ihminen voi käsitellä tunteitaan tai kohottaan esimerkiksi itsetuntoaan. Erokuvan voi myös vaihtaa kotona olevan hääkuvan paikalle.

Näin kulttuurialojen työllisyys on heikentynyt

Tilastokeskuksen tuoreen raportin mukaan kulttuurialojen työllisyys on heikentynyt viime vuosina. Eniten työllisyys putosi mainonnan alalla.

Passin saa ilman paperikuvaa

Passikuvan siirtoa sähköisesti valokuvaamosta poliisilaitokselle on kokeiltu viime vuoden loppupuolelta lähtien. Jos kokeilu onnistuu, sähköiset passikuvat voidaan ottaa käyttöön koko maassa jo tänä vuonna.

"Mie olen Tarja Halonen"

Kemissä on esillä tammikuun ajan riemukas valokuvanäyttely kehitysvammaisten unelmista ja haaveista. Valokuvissa esiintyy muun muassa poliiseja, prinsessoja sekä Tasavallan presidentti.

Järjestelmäkamerasta on tullut tämän päivän pokkari

Kaukana ovat ne päivät kun valokuvausliikkeiden leipä irtosi filmeistä ja kameroista. Nyt filmikaupan tilalla ovat lahjatavarat ja teineille myydään ammattilaisten vermeet.

Valkeakosken seudun historia esillä uudella tavalla

Myllysaaren museon uudessa perusnäyttelyssä on käytetty hyväksi muun muassa visuaalisuutta ja elämyksellisyyttä.

Vauvakahdeksikko kuohuttaa Kiinassa

Kiinaa kuohuttavat kuvat kahdeksan vauvan suurperheestä. Perhekuvien oli tarkoitus mainostaa valokuvaamoa, mutta ne ovatkin herättäneet suurta hämmennystä ja pahennusta maassa, jossa on yhä pääosin voimassa yhden lapsen politiikka. Viranomaiset tutkivat tapausta, jota pidetään esimerkkinä varakkaiden kiinalaisten itselleen ottamista erivapauksista.

Jännitys häviää valokuvaajan seurassa

Monet ihmiset saattavat jännittää valokuvaukseen menemistä. Ensikertalaisille käyminen voi olla hyvinkin jännittävää, mutta myös vanhemmilla konkareilla näkyy stressin aihetta valmistautuessaan kuvattavaksi.

Sosiaalisessa mediassa kytee valokuvaajan rahasampo

Nuoret eivät tyydy mihin tahansa kuvaan esiintyessään sosiaalisessa mediassa. Netissä pitää näyttää hyvältä. Osa nettiyhteisöjen jäsenistä käy otattamassa kuvansa ammattilaisella. Sosiaalisen median kuvabisnes on kuitenkin edelleen tuotteistamatta.

Koulukuvista saa pulittaa jopa viisikymppiä

Lasten koulukuvat verottavat perinteisesti vanhempien kukkaroa. Tarjolla on hyvin erilaisia kuvalajitelmia, ja hinnat vaihtelevat huomattavasti. Lisähintaa kuvapaketille voi tulla kuvaamoiden kouluille tarjoamista kylkiäisistä.

Koulukuvien korvaukset pian historiaa

Opetushallitus on kesäkuussa antanut suosituksen siitä, että koulukuvaamot eivät maksaisi kouluille niin sanottuja järjestelykorvauksia. Korvaus on tähän asti voinut olla joko rahaa tai tavaraa.

Digimuistot ovat korvaamattomia

Jos salama iskee, ovat tietokoneet, modeemit ja digiboksit herkkiä rikkoutumaan. Koti- tai yritysvakuutus korvaa tavallisesti laitteet, mutta niiden sisältämät valokuvat, väitöskirjat ja muut tärkeät asiakirjat eivät kuulu vakuutusten piiriin. Luovalle työlle olisi vaikea edes määrittää korvaussummaa.

Kuvankauniiksi kaikin keinoin

Valokuvien muokkaus on nykyisin arkipäivää. Juhlakuvien lisäksi nyt halutaan itsestä muotokuvia muistoksi ja usein kuvattavat toivovat kuvien retusointia. Digitaalivalokuvaus on tuonut alalle paljon uusia mahdollisuuksia ja myös lisää yrittäjiä.

TS: Opetushallitus sallii koulukuvausten rahapalkkiot

Opetushallitus ei aio kieltää koulukuvausyritysten kouluille maksamia rahapalkkioita, kirjoittaa Turun Sanomat. Opetushallitus aikoo suositella, että kuvaamot voisivat yhä maksaa kouluille kohtuullisia rahallisia järjestelykorvauksia.

Rohkea nainen vapautuu valokuvassa

Niin kauan kuin on ollut valokuvausta, on otettu rohkeita kuvia. Nyt rohkeita kuvia mennään myös otattamaan valokuvaamoon.

Roifoton yrittäjä palkittiin

Rovaniemen Vuoden Yrittäjänaiseksi on valittu valokuvaamo Roifoton yrittäjä Riitta Putula. Rovaniemen Yrittäjänaisten hallituksen mukaan Putula on tarkka ja tiukka, mutta silti pidetty johtaja.

Koulukuvaaja ikuistaa kasvot ja muotivirtaukset

Vaasalainen Heikki Seppälä aloitti koulukuvaajana 60-luvulla. Nykyään hän on miljoonan koulukuvan mies, kierrettyään kouluja kolme vuosikymmentä. Nykytekniikan myötä koteihin saa lähettää yhä onnistuneempia kuvia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle