Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Amerikan äidin omenapiirakka

Tämä omenapiirakka tuo mieleen Mummo Ankan leipomukset. Piirakkaomenat saavat olla suhteellisen kirpeitä. Piirakan kyytipojaksi sopii yllättävän hyvin kova, kypsytetty juusto. Juha valitsi tälle piirakalle kaveriksi Manchego-juuston.

Paistettua karitsan paahtopaistia ja sienirisottoa

Olli kokkailee pääsiäisen aikaan sopivaa karitsan paahtopaistia ja sienirisottoa. Paahtopaistin valmistuksessa käytetään sekä pannua että uunia ja risottoa keitettäessä riisin kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei se pääse kattilassa ruskistumaan.

Lohta aasialaisittain ja soija-sesamvinegretteä

Tällä kertaa valmistetaan suhteellisen kevyttä ruokaa, lohta aasialaisittain. Lisukkeeksi valmistetaan filokasvisrullia. Filotaikinan käsittelyssä on oltava nopea, ettei se ehdi kuivua. Itämaista makua tähän ruokaan antaa korianteri ja soija sekä seesaminsiemenet.

Kukkoa viinissä

Kukkoa viinissä on loistava ruokalaji valmistaa esimerkiksi hiihtolenkin päätteeksi. Tällä kertaa ruoka valmistetaan kokonaisesta broilerista ja kaikki alkaakin broilerin leikkelemisellä. Valmistamiseen on hyvä varata riittävästi aikaa, tämä ei siis ole kiireisen kokkaajan ruokalaji.

Sinisimpukat merimiehen tapaan

Juhan ohjeella valmistetaan klassisempi annos eli sinisimpukoita merimiehen tapaan. Kyytipojaksi laitetaan yrttilohkoperunoita ja aiolia. Lohkoperunoiksi sopii esimerkiksi Rosamunda. Simpukoiden valmistamisessa aloitetaan pesemällä ne huolellisesti. Tärkeää on myös se, ettei simpukoita keitetä liian pitkään.

Paistettua siikaa ja Beurre Blanc -kastiketta

Pilkkimiesten innoittamana Olli valmistaa Voita & Sokeria –sarjassa paistettua siikaa. Lisukkeeksi valmistetaan Beurre Blancia eli voivalkoviinikastiketta. Kauden kasviksista valmistuu kevyt lisuke ja niitä voi kasata lautaselle reilummankin annoksen. Kalafileiden annetaan paistua rauhassa, niitä ei kannata tökkiä paistinlastalla rikki.

Vuohenjuustopiiras

Näin hiihtoloma-aikaan vaikkapa reippaan ulkoilun päälle maistuu vuohenjuustopiiras. Voita & Sokeria -kokkimme Juhan mielestä vuohenjuustopiiras toimii myös lohturuokana.

Karamellisoitua omenaa

Tällä viikolla on luvassa makeaa mahan täydeltä. Karamellisoitujen omenoiden lisäksi valmistetaan vaniljavaahtoa ja kanelicrumblea eli keksimurua. Omenoiden karamellisoinnissa saa olla tarkkana, ettei sokeri pala pannulle.

Madekeitto ja mateenmaksatoast

Talvisena päivänä kuuma, höyryävä soppa maistuu erityisen hyvälle. Voita & Sokeria –reseptillä valmistuu tällä kertaa madekeittoa ja toasteja. Sopan teko aloitetaan keittämällä kalaliemi. Liemen keittämisessä on tärkeää, että sen ei anna porista liian pitkään. Muuten liemestä tulee kitkerä. Juha Turtiainen käytti hyödykseen myös mateen maksan ja valmisti keiton lisukkeeksi mateenmaksatoasteja.

Blinit lisukkeineen

Kevättalvi on blinien aikaa ja siksipä Olli valmistaakin tätä hyvin pakkaspäivänä maistuvaa ruokaa. Blinit eli tattariletut nautitaan yleensä, mädin, smetanan ja punasipulin kanssa. Lisukkeeksi sopii moni muukin vaihtoehto. Olli valitsi lisukkeeksi sienisalaatin.

Kermaista punajuurikeittoa ja gratinoitua vuohenjuustoa

Juha Turtiainen valmistaa kermaista punajuurikeittoa gratinoidun vuohenjuuston kera. Pehmeä keitto viimeistellään kermalla. Leikkuulauta kannattaa suojata vaikka leivinpaperilla ennen punajuuren käsittelyä.

Grillattua häränmarmorifileetä ja valkosipulimajoneesia

Olli Takanen aloittaa Voita & Sokeria kokkina grillaamalla parilalla härän marmorifileetä vihannesten kera. Kyytipojaksi valmistetaan valkosipulimajoneesia. Tämä ruoka ei Ollin mielestä vaadi kaverikseen esimerkiksi perunaa vaan on hyvää sellaisenaan.

Sitruunaposset ja mehustetut marjat

Kevätkauden ensimmäisessä jaksossa uusi kokkimme Juha Turtiainen valmistaa herkullista sitruunapossettia. Posset on Juhan mielestä äärimmäisen helppo jälkiruoka. Sen tekemisessä ei käytetä mitään hyytelöimisaineita.

Joululahjaruokaa

Sasu ja Maria valmistavat kahvi-konjakkisinappia, limoncelloa ja särkeä purkissa.

Tattitagliatelle

Sasu valmistaa tattitagliatellea käsintehdystä pastasta.

Pekoniin käärittyä sisäfilettä pistaasien ja aprikoosien kera

Voita ja sokeria -kokkimme Maria valmistaa Itsenäisyyspäivään sopivan liha-aterian

Hirvipaistia ja uunipunajuurta

Sasu valmistaa paistaa riistaa uunissa. Pitkään.

Quesadillat, salsa, katkarapu-avocado -salaatti ja chili margarita

Maria valmistaa pikkujoulujuhliin tai illanistujaisiin sopivia herkkuja.

Paistettua siikaa, siianmätikastiketta ja murskattua perunaa

Voita ja sokeria valmistautuu isänpäivään kalareseptillä.

Kurpitsakeitto ja kurpitsapiirakka

Maria valmistaa Halloween-tyyliin kurpitsakeittoa ja kurpitsapiirakkaa

Paistettua munakoisoa, kikhernepihvi ja uunisipulia

Sasu paistaa tällä kertaa kasvispihvejä ja antaa sipulin viihtyä pitkään uunissa.

Cannelonit pinaatti-ricotta-parmankinkkutäytteellä

Maria valmistaa kouluruokamuistojen innoittamana cannelloneja.

Kallioimarrevanukasta ja vaniljavadelmia

Luonnonläheinen kallioimarrevanukas kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Se on helppo jälkiruoka vaikkapa viikonloppuvieraille.

Rommilla maustetut suklaaruudut ja vanhan ajan lihapiirakka

Tuleeko joskus ikävä lapsuuden herkkuja? Voita ja Sokeria palauttaa mieliin vanhoja tuttuja makuja. Nyt tehdään aikuisten versio mokkapaloista sekä vanhan ajan lihapiirakka.

Porsaan fileetä ja kaalia

Sasu luonnehtii tämän viikon reseptiään vähän äijämäiseksi. Tarjolle laitetaan luomuporsasta ja lisukkeeksi paistosta kaalista, pekonista ja sipulista.

Aamiainen: Banaani-pekaanipähkinämysli, mustaherukkainen smoothie ja tonnikalaruisleivät

Tällä kertaa valmistamme maistuvan aamiaisen. Mysliä on helppo tehdä itse. Ruisleivän päälle sopii tonnikala-kurkkutäyte ja mustaherukoista saa palanpainikkeeksi mainion smoothien.

Syksyinen salaatti

Sasun ohjeella valmistuu syksyistä salaattia. Salaattiin voi käyttää sieniä oman maun ja saatavuuden mukaan. Sienet on puhdistettava huolellisesti ennen salaatin kokoamista. Ja ennen sienten paistamista kannattaa kuumentaa pannu kunnolla. Ohje on neljälle henkilölle.

Omenacrumble, omenapiirakka ja vaniljakastike

Syksyn ensimmäinen Voita & Sokeria aloitetaan varsin makeasti. Maria kokkasi omenasta kaksi erilaista jälkiruokaa, jotka tarjoillaan vaniljakastikkeen kanssa.

Villiyrtit suomalaisesta metsästä

Kevään viimeisessä Voita & Sokeria -ohjelmassa valmistetaan ruokaa suomalaisista villiyrteistä. Sasu on valinnut raaka-aineksi aromaattisen nokkosen ja suomalaiseksi parsaksikin kutsutun maitohorsman.

Vadelmasorbettia ja marinoituja marjoja

Lihaisan menun päätteksi Sasu valmistaa vähän kepeämmän jälkiruuan. Sasu valmistaa vadelmasorbetin jäätelökoneen avulla, näin kädet vapautuvat muihin hommiin sorbetin valmistumisen ajaksi.

Paistettua rotukarjan sisäfilettä ja parsasalaattia

Sasu valmistaa pääruuaksi pihvejä ja niiden lisäkkeeksi parsasalaattia. Pihvejä paistaessa on hyvä ottaa liha lämpiämään huoneenlämpöön jo hyvissä ajoin. Tärkeää on myös laittaa paistetut pihvit vetäytymään folioon ennen tarjoilemista.

Rotukarjan tartar ja mausteinen kookosöljy

Sasu Laukkosen ateriakokonaisuus alkaa valmistamalla alkuruuaksi tartaria rotukarjan lihasta. Annos maustetaan kookosöljyllä. Ohje on neljälle henkilölle.

Kookospannacottaa ja aprikoosia

Marian ateriakokonaisuuden kruunaa herkullinen kookospannacotta ja aprikoosit. Tämän jälkiruuan tekemiseen kannattaa varata vähän aikaa ja aloittaa valmistelut jo edellisenä päivänä. Ohje on neljälle.

Karitsan ulkofilettä ja kahvikastiketta

Tässä pääruuassa yhdistyvät pääsiäinen ja kevät. Karitsan ulkofile saa kylkeensä kahvikastikkeen. Karitsan kanssa tarjoillaan keväistä kasvislisuketta.

Halloumisalaatti ja vadelmavinaigrette

Värit ja keveys sopivat keväisiin ruokiin. Maria Jokela valmistaa halloumisalaattia vadelmavinaigrettella. Väriä ja näyttävyyttä saadaan valitsemalla pohjaksi erilaisia salaatteja. Ohje on neljälle.

Helppo suklaamousse ja karamelisoitua omenaa

Sasun ateriakokonaisuuden päättää herkullinen jälkiruoka, jonka valmistamiseen ei tarvita kananmunaa eikä liivatetta. Itse mousseen ei myöskään lisätä sokeria. Annos saa makeutensa lisäkkeeksi valmistettavasta karamelisoidusta omenasta.

Haudutettua karitsaa, paistettua karitsan maksaa ja sipulirisottoa

Sasu Laukkosen reseptillä valmistetaan haudutettua karitsaa. Tämä ruoka ei sovi kiireiselle, sillä haudutukseen saa varata useamman tunnin. Lisäksi tarjolle laitetaan marinoitua karitsan maksaa ja sipulirisottoa.

Helppo tattikeitto

Tattikeitto valmistetaan pakastetuista sienistä. Keiton voi tehdä myös kuivatuista tateista ja siihen sopii tattien lisäksi muutkin sienet. Kermaa ja voita voi lisätä oman makunsa mukaan.

Suklaabrownie

Marian ateriakokonaisuuden kruunaa suussasulava suklaabrownie. Kakku saa vetäytyä mielellään yön yli ja tarjoillaan vaniljajäätelön kanssa.

Lihapullapasta

Maria jokelan ateriakokonaisuuden teemana on illanistujaiset. Pääruuaksi hän valmistaa herkullista lihapullapastaa, joka valmistuu nopeasti eikä sido illan isäntää tai emäntää keittiöön koko illaksi. Ohje on neljälle.

Maa-artisokkakeitto ja katkarapu-toast

Maria Jokela kokkaa menun alkuruoaksi pakkaspäivään sopivaa maa-artisokkakeittoa ja lisukkeeksi katkaraputoasteja. Ohje on neljälle.

Haudutettua kuhaa, piparjuurta ja palsternakkaa

Tällä kertaa kauhan varressa on uusi kokki Sasu Laukkonen. Hänen reseptillään valmistetaan haudutettua kuhaa. Ohje on kahdelle.

Kirsikkatiramisu

Marian ensimmäinen jälkiruoka on tiramisu. Tällä kertaa tiramisu maustetaan kirsikalla. Kahvi on tiramisun valmistuksessa olennainen osa.

Kokonaisena paahdettua kananpoikaa kurpitsapedillä

Kevätkauden ensimmäisen menyn pääruoaksi valmistetaan kananpoikaa kurpitsapedillä. Ateria on helppotekoinen ja tehdään nimenomaan kokonaisesta kananpojasta. Ohje on neljälle.

Munakoiso-briejuusto –bruschetta

Tällä kertaa kolmen aterian kokonaisuuden aloittaa helppo ja maukas bruschetta. Munakoiso ja tässä käytetty vuohenmaitojuusto ovat molemmat erittäin täyteläisiä, joten lisukkeeksi Maria valikoi tomaattivinaigretten.

Talvikeitto

Tällä viikolla uusi kokkimme Maria Jokela valmistaa pakkaspäiviin sopivaa soppaa. Tämä resepti ei kuitenkaan sovi kiireiselle kokille, makuja saa hauduttaa kattilassa pitkään ja hartaasti.

Kanawokki

Wokkiin käy raaka-aineeksi pyttipannumaisesti lähes kaikki mitä jääkaapista löytyy. Tällä kertaa Timo kuitenkin valmistaa wokin kanasta ja viimeistelee sen yrtti-chilisalaatilla.

Itämaiset maustesekoitukset

Tällä kertaa ei valmisteta varsinaista ruokaa, vaan maustetahnoja helpottamaan kaukokaipuuta. Mausteseokset johdattelevat Kiinan, Intian ja Thaimaan makuihin. Omatekoiset maustetahnat käyvät mainiosti vaikka viime hetken lahjavinkiksi.

Omenafilot

Anun kolmen ruokalajin menun kruunaa jälkiruoka. Teeman mukaisesti jälkiruokakin on kreikkalaishenkinen. Filotaikina on lähtöisin Keski-Aasiasta. Filotaikinaa käytetään yleisesti muun muassa Kreikassa, Itävällassa ja Etelä-Saksassa sekä Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Yrttivoilla täytettyjä broilerinkoipia ja feta-juureksia

Tällä kertaa pn pääruuan vuoro. Anun reseptillä valmistuu yrttivoilla täytettyjä broilerin koipia. Lisukkeeksi sopii mainiosti feta-juurekset. Maustevoi kannattaa tehdä hyvissä ajoin, että se ehtii jähmettyä kunnolla ennen ruokailua.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle