Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tukes tutkii kuolemaan johtanutta sähkötapaturmaa Lohjalla

Tapaturmassa työntekijä oli mennyt muuntamoon, saanut sähköiskun ja menehtynyt. Tukes tutkii tapahtumien kulkua ja onnettomuustutkinta valmistuu syyskuussa.

Löytyykö sähkökaapistasi värikäs testinappi? Sen painaminen voi pelastaa henkesi

Vikavirtasuojakytkimen toiminta tulee testata ajoittain. Muuten se voi mennä epäkuntoon eikä enää suojaa ihmistä sähköiskulta.

Tukes varoittaa ilmajohdoista: Voi aiheuttaa sähköiskun ilman kosketusta

Ilmajohtojen vaara on syytä ottaa huomioon työmaiden turvallisuussuunnittelussa ja ilmajohtojen lähellä työskennellessä, Tukes ohjeistaa.

Kymmeniä kuoli sähköonnettomuudessa Haitin karnevaaleilla

Ainakin kymmenen ihmistä kuoli, kun sähköjohto putosi karnevaalikulkueen päälle.

10 000 volttia läpi vartalon – työntekijä selvisi pienin vammoin

60-vuotias mies sai työkoneesta pahan sähköiskun ja suuren haavan. Mies meni tarkistamaan koneeseen tullutta häiriötä, mutta saikin kovan tällin. Onnettomuus sattui pietarsaarelaisessa muovialan yrityksessä KWH Plastissa joulukuun alussa.

Maatalouslomittajien työturvallisuus kohenee sähköturvallisuusriskit tunnistamalla

Monilla tiloilla on vaarallisia sähkölaitteita ja -kytkentöjä, vaikka niiden tarkastamisesta on määrätty laissa. Lomittajien koulutuksella halutaan varmistaa heidän turvallinen työntekonsa.

Kolme ihmistä kuoli sähkötapaturmissa, 11 sähköpaloissa

Tukesin tietoon tuli viime vuonna kaikkiaan 95 sähkötapaturmaa, joissa oli osallisena 100 ihmistä. Sähkölaitteista roihahtaneissa paloissa syy oli useimmiten ihmisten oma toiminta tai huolimattomuus.

Suomi – tapaturmien maa

Keskivertoperheessä tapahtuu tapaturma joka kolmas vuosi. Tapaturmissa kuolee vuosittain noin 10 kertaa enemmän ihmisiä kuin auto-onnettomuuksissa.

Tukes selvittää LVI-asentajan kuolemaa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) selvittää Rovaniemen Viirinkankaalla viikko sitten tapahtunutta työtapaturmaa. Tukes selvittää nyt, oliko sähköonnettomuudessä kuolleella miehellä töihin vaadittu tietämys sähköturvallisuudesta, ylitarkastaja Leila Öhman sanoo.

Savitaipaleen sähköiskuturmasta perusteellinen tutkimus

Tutkijaryhmä selvittää muun muassa työnantajan työmenettelyt ja sen, miten työntekijät niitä noudattavat. Tavoitteena on ehdotus toimista vastaavien onnettomuuksien ehkäisemiseksi.

Myrskypuu voi potkaista kotitarvemetsuria

Metsäkeskus muistuttaa syysmyrskyjen kynnyksellä kotitarvemetsureita myrskytuhopuiden korjuun vaarallisuudesta. Kaatuneissa rungoissa ja oksissa saattaa olla jännityksiä, jotka voivat aiheuttaa sahan jumittumisen puuhun.

Kädetön ja jalaton mies ui nyt yli Gibraltarinsalmen

Sähköonnettomuudessa raajansa menettänyt ui erikoisvalmisteisten räpylöiden avulla. Hänen tavoitteenaan on uida viittä manteretta erottavien vesireittien yli.

Työntekijä kuoli sähkötapaturmassa - yritykselle sakot

Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut pedersöreläisen sähköyhtiö Esse Elektro-Kraftin 8000 euron yhteisösakkoon asentajan kuolemaan johtaneesta sähkötyötapaturmasta. Käräjäoikeus määräsi sakkoja myös myös yhtiön toimitusjohtajalle sekä verkostopäällikölle.

Kaksi sairaalaan sähköiskusta Pietarsaaressa

Sadevesikourujen asennustöissä saatu sähköisku vei kaksi miesta sairaalaan Pietarsaaressa. Remonttimiehen olalla nosturissa ollut sadekouru osui kahden metrin päässä olleeseen korkeajännitejohtoon. Mies sai johdosta 20 000 voltin sähköiskun. Virta kulki peltikattoa rakennuksen toisella puolella nosturissa olleeseeen mieheen, joka sai myös sähköiskun.

Kaksi loukkaantui Haltikin työmaalla

Kaksi työntekijää loukkaantui tiistaina sähköonnettomuudessa Haltikin rakennuksella Rovaniemellä. Poliisi on aloittanut työtapaturman tutkinnan Hallinnon tietotekniikkakeskuksen rakennustyömaalla Pöykkölässä.

Jalaton ja kädetön mies ui yli Englannin kanaalin

Jalkansa ja kätensä sähköonnettomuudessa menettänyt mies ui eilen lauantaina 34 kilometrin matkan Englannin kanaalin yli. Uskomaton suoritus onnistui miehen erikoisvalmisteisten tekojalkojen ansiosta.

Runsas lumi haittaa sähkönjakelua

Runsas lumitaakka sähkölinjoilla on todennäköinen syy Raumalla illalla Uotilan alueen pimentäneeseen sähkökatkoon.

Tukes: Pedersören sähköturma johtui puutteista

Pedersören sähkötapaturman tutkinta on paljastanut vakavia työturvallisuuspuutteita. Heinäkuussa tapahtunut onnettomuus johti asentajan kuolemaan. Turvatekniikan keskus Tukes on saanut asiaa koskevat tutkimukset päätökseen.

Tukes tutkii Pedersören työtapaturmaa

Turvatekniikan keskus Tukes on ottanut Pedersören sähkötapaturman tutkittavakseen. Tarkastelu koskee heinäkuun lopulla sattunutta työtapaturmaa, jossa pedersöreläinen sähkömies kuoli saatuaan voimakkaan sähköiskun muuntajasta.

Napapiirin yläasteella parhaat pelastustaidot

Napapiirin yläasteen joukkue Rovaniemeltä on voittanut Lapin koulujenvälisen pelastustaitokisan nimeltä Nou Hätä!

Sähköisku ei vienyt viime vuonna kenenkään henkeä

Sähköiskuun ei kuollut viime vuonna yhtään suomalaista, ilmenee Turvatekniikan keskuksen Tukesin tiedoista. Kyseessä oli ensimmäinen kerta sähköiskukuolemien tilastoinnin aikana, kun kukaan ei menehtynyt sähköiskuun. Kuolemantapauksia on seurattu vuodesta 1930 lähtien.

Electrical Accident Temporarily Cuts Train Traffic

Train travel near the capital city was cut on Saturday morning due to an electrical accident near Kerava.

Sähkötapaturmissa synkähkö vuosi

Suomessa sattui viime vuonna kuusi kuolemaan johtanutta sähkötapaturmaa. Luku on korkein vuoden 1998 jälkeen. Poikkeuksellisesti sähköiskuihin kuoli myös sähköalan ammattilaisia. Heitä oli uhreista kaksi, kertoo Turvatekniikan keskus Tukes tiedotteessaan.