Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mahdollisesti kitka sytytti energiamurskaimen palamaan UPM Kymin tehdasalueella

Palo saatiin sammutettua nopeasti, eikä ihmisille aiheutunut vahinkoja

Kotkassa toimiva Karhu Voima siirtyy Kouvolan energiayhtiön omistukseen

Yhtiön toimipiste jatkaa toimintaansa Kotkassa.

KSS Energia laajentaa toimintaansa pääkaupunkiseudulle – ostaa energiaurakointiyhtiön

Suomen Energia-Urakointi Oy:n palveluksessa on 145 työntekijää.

Palokunta siivosi kymmeniä kaatuneita puita – sähkökatkot korjattiin aamuun mennessä

Kova tuuli aiheutti sähkökatkoja myös Kymenlaaksossa. Enimmillään sähköttömiä talouksia oli noin 8000.

Kymenlaaksossa varaudutaan sähkökatkoihin kovan tuulen vuoksi

Sähköverkkoyhtiö on lisännyt työvoimaa, jotta mahdolliset tuulituhot päästään korjaamaan mahdollisimman ripeästi.

Aurinkopaneeli vaikka häälahjaksi – Haminan aurinkovoimala vihittiin käyttöön

Yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista on vihitty tänään käyttöön Haminassa. Mäkelänkankaalle on kesällä valmistunut lähes 2800 aurinkopaneelin voimalaitos, joka tuottaa sähköä noin 300 kerrostalokaksion vuotuisen energiankäytön verran. Aurinkosähköstä pääsee osalliseksi esimerkiksi vuokraamalla oman nimikkopaneelin.

KSS remontoi Siikakosken vesivoimalan täysin – ministeriöltä miljoonan euron tuki

Kahden seuraavan vuoden aikana toteutettavan investoinnin arvo on yli kuusi miljoonaa euroa. Uusimisen myötä voimalan vuosituotanto kasvaa noin kymmenellä prosentilla.

Uusi laitos tuottaa viljapölystä kaukolämpöä Kouvolassa

Viljava Oy:n ja KSS Lämpö Oy:n laitos tuottaa kaukolämpöä Korian alueelle jo ensi lokakuussa. Kolmasosan tuotetusta enrgiasta Viljava Oy käyttää viljankuivaukseen. Viljapöly on energia-arvoltaan puupelletin luokkaa.

Uusi ehdotus energiayhtiöistä löi ällikällä Kouvolassa – "täydellinen yllätys"

Tuoreimman suunnitelman mukaan Kymenlaakson Sähkö Oy ja Kouvolan kaupungin omistaman KSS Energian sähköverkko ja sähkönmyynti yhdistettäisiin uuteen yhtiöön. Kotkan kaupunginjohtaja ajaa ratkaisua, mutta Kouvolan päättäjät jarruttelevat vielä.

Energiajärjestelyistä uusi selvitys vireillä – Kymenlaakson Sähkön kanssa samaan yhtiöön osia KSS Energiasta?

Kymenlaakson energiayhtiöiden omistusjärjestelyjä koskevaan neuvottelupöytään on tuotu uusi avaus. Tuoreimman suunnitelman mukaan Kymenlaakson Sähkö Oy ja Kouvolan kaupungin omistaman KSS Energian sähköverkko ja sähkönmyynti yhdistettäisiin uuteen yhtiöön.

Muuntajapalo jätti sähköttä Iitissä

KSS Energia arvioi, että sähköt palautuvat iltapäivään mennessä. Palon syy ei ole tiedossa, mutta käyttöinsinöörin mukaan syy liittynee kelin lauhtumiseen.

Halpa sähkö myrkkyä energiayhtiöiden investoinneille

Halpa sähkö mutkistaa energiayhtiöiden investointipäätöksiä. Energiayhtiön johtaja ei odota valtion tukipolitiikan höllentyvän.

Uusi pato suojaa Verlaa – museokävijät pääsevät kiertämään tehtaan

Verlan maailmanperintökohdetta suojaava uusi pato otetaan käyttöön kesäkauden alla. Suojapato tuo uutta museokokonaisuuteen, mutta ennen kaikkea suojaa Verlan puuhiomoa ja pahvitehdasta vuodoilta ja tulvilta.

Kotkan kaupunginjohtaja energialiitoksen epäonnistumisesta: "En hämmästyisi, vaikka tulisi vielä uudelleen esiin"

Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin mukaan kolmen Kymenlaakson energiayhtiön yhdistämisestä käytävässä keskustelussa ei ole vielä kirjoitettu viimeistä lukua. Valtuuston puheenjohtaja pitää asiaa loppuunkäsiteltynä.

Kouvolan kokoomuslaiset tyrmäävät energiayhtiöiden fuusion

Kokoomuksen valtuustoryhmän mielestä maakunnan kolmen yhtiön yhdistäminen ei hyödyttäisi Kouvolaa. Puolue ihmettelee myös energiaselvityksen käsittelyä Kotkassa.

Kotkan Energiaa patistetaan etsimään keinot kaupungin alijäämän kattamiseksi

Kotkan Energialle on annettu tehtäväksi etsiä keinot Kotkan alijäämien kattamiseksi. Kotkan kaupunginhallitus säilytti energiayhtiöiden fuusion talouden tasapainottamisohjelmassaan, mutta antaa omalle energiayhtiölleen kevään verran aikaa laatia vaihtoehtoinen esitys energiaomistuksen järjestelyistä.

Energiayhtiöiden omistajat odottavat Kotkan päätöstä fuusiosta - KSS Energia varoittaa yhdistämisen vaaroista

Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäen mukaan muissa kunnissa ihmetellään Kotkassa käytävää keskustelua energiayhtiöiden yhdistämisestä. Kouvola olisi uuden yhtiön suurin omistaja. Kaupungin nykyisessä energiayhtiössä ei kuitenkaan innostuta fuusiosta.

Sähköt poikki edelleen tuhansilta

Raskaan lumikuorman aiheuttamat sähkökatkot jatkuvat Kymenlaaksossa. Vikojen määrä on jopa lisääntynyt aamun tilanteesta.

Raskas lumikuorma jätti sähköttä Kymenlaaksossa

Raskas tykkylumi on katkonut sähköjä Kymenlaaksossa. Etenkin Etelä-Kymenlaaksossa useammassa tuhannessa taloudessa on herätty pimeään.

Kouvolassa pohditaan energiayhtiöstä luopumista – keskustan valtuustoryhmän pj. kannattaa, kokoomus skeptinen

Kouvolassa kolmen suuren energiayhtiön yhdistämistä käsittelevä konsulttiselvitys esitellään kaupunginhallitukselle ja valtuustoryhmien puheenjohtajille maanantaina. Varsinaista päätöstä valtuustolta povataan vasta kesän kynnyksellä. Ainoastaan keskustapuolueessa ajatus KSS Energian, Kotkan Energian ja Kymenlaakson Sähkön yhdistämistä näyttää saavan kannatusta tällä hetkellä.

Energiayhtiöiden yhdistäminen toisi miljoonapotit kunnille

Kotkan Energian, KSS Energian ja Kymenlaakson Sähkön yhdistäminen yhdeksi konserniksi toisi omistajakuntien käyttöön miljoonia euroja.

Energiayhtiöt ovat suurimmat yhteisöverojen maksajat

Kymenlaaksossa euromääräisesti eniten yritys- eli yhteisöveroa maksavat energiayhtiöt. Suurimman summan maksoi viime vuonna Kymenlaakson sähkö.

Energiayhtiöiden fuusio vähentäisi noin sata työntekijää

Konsulttien mukaan Kymenlaaksoon kaavailtu energiayhtiöiden fuusio vähentäisi noin sata Kymenlaakson Sähkön, KSS Energian ja Kotkan Energian työntekijää. Vähennykset toteutuisivat seuraavien kymmenen vuoden aikana eläköitymisten kautta. Vielä ei ole selvää, kuinka paljon työntekijöitä palkattaisiin eläköityvien tilalle.

Kymenlaaksoon kaavaillusta energiafuusiosta ensimmäisiä lukuja – Kotkan osuus kutistumassa?

Kymenlaakson Sähkön, KSS Energian ja Kotkan Energian mahdollisesta yhdistämisestä odotetaan ensimmäisiä lukuja maanantaina. Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin mielestä kaupungilla on varaa vähentää omistusosuuttaan. Hän suhtautuu positiivisesti ajatukseen uudesta yhtiöstä, joka ostaisi nykyiset energiayhtiöt lainarahalla.

KSS Energia tuottaa pian enemmän sähköä

Yhtiö saa käyttöönsä UPM:n omistamien Kymijoen vesivoimalaitosten tuottaman sähkön.

Kouvolalainen Anssi Tähtinen erotettiin perussuomalaisista

Erotettu Anssi Tähtinen aikoo jatkaa Kouvolan valtuustossa yhden miehen ryhmänä. Tähtinen kuitenkin vihjaa, että ryhmään voisi myöhemmin liittyä muitakin valtuutettuja.

Kymenlaaksossa pelastuslaitos pääsi Oskari-myrskyssä helpommalla Einoon verrattuna

Pelastuspäällikön mukaan tehtäviä oli yön aikana 36, kun Einon aikaan sadan tehtävän raja rikkoutui. Eniten työtä aiheuttivat kaatuneet puut. Merenpinnan odotetaan nousevan reippaasti päivän aikana.

Kymenlaaksossa satoja talouksia ilman sähköä

Kymenlaakson Sähkö ja KSS Verkko ovat korjanneet yön aikana myrskyn aiheuttamia sähkökatkoja. Enimmillään yhtiöillä on ollut lähes 20 000 sähkötöntä asiakasta.

Kouvola pitämässä kiinni omistuksistaan energiayhtiöissä

Kaupunginvaltuusto päätti marraskuussa, että KSS Energian omistajavaihtoehtoja selvitetään. Suurimmat puolueet haluavat pitää yhtiön kaupungin omistuksessa. Kaupungin asuntoyhtiön kohtalosta puolueilla on sen sijaan pientä erimielisyyttä.

Sähköyhtiöt joutuvat maksumiehiksi Eino-myrskyn jäljiltä

Sähköyhtiöt maksavat korvauksia niille kotitalouksille, jotka ovat olleet vähintään 12 tuntia ilman sähköä. Lakimuutoksen myötä enimmäiskorvaus pitkään jatkuneesta sähkökatkosta on 1 000 euroa.

Sähköt toimivat myrskyn jälkeen miltei koko Kymenlaaksossa

Tilanne on vielä epäselvä Kouvolan Jaalassa, jossa Suur-Savon Sähkön asiakkaita on edelleen ilman sähköä kymmeniä tai satoja. Muualla on sähköittä enää yksittäisiä talouksia.

Kymenlaaksossa sähkökatkoja myrskyn vuoksi

Kymenlaaksossa sähköttömien asiakkaiden määrä nousee koko ajan. Kymmenen aikaan Pyhtäällä Kymenlaakson Sähkön alueella sähköttömiä talouksia oli yli 800. Pohjois-Kymenlaaksossa KSS Energian asiakkaista sähköttömiä talouksia oli reilu 500. Hieman yli kymmenen sähköttömiä oli maakunnassa jo yli 2500.

Kouvola pohtii omistuksiaan

Omistajapoliittiset linjaukset opastavat, mitä esimerkiksi eri yhtiöiden kanssa kannattaisi tehdä. Energiayhtiöiden omistusvaihtojen selvittäminen saattaa nousta uudelleen tarkasteluun.

Lahden lamput loistavat omalla sähköllä

Kaupungin oma energialaitos kehrää sähkön halvimmalla hinnalla. Lahden kaupungin keräämässä sähköasiakaspotissa on kaikkiaan 1200 sähkön käyttöpaikkaa.

Etäluettavat mittarit saivat kuluttajat havahtumaan sähkönkäyttöönsä

Kymenlaakso on vaihtamassa vauhdilla sähkömittarit etäluettaviksi. Kymenlaakson Sähkö saa urakkansa loppuun tänä vuonna ja KSS Energiakin päässee tavoitteeseensa, 80 prosenttiin. Sähköyhtiöt sanovat urakan olleen suuri.

Kymen bioenergian osakassopimukselle vihreää valoa

Kouvolan kaupunginhallitus päätti myös käynnistää valmistelun biojätelaitoksen siirtämiseksi Kouvolan vedelle tai muutoin Kouvolan kaupungille.

Kymenlaaksolaiset osaomistajat tyytyväisiä Fennovoiman tilanteeseen

Kotkan energian toimitusjohtaja Vesa Pirtilän mukaan yhtiö reagoi muuttuneeseen omistusrakenteeseen oikealla tavalla, samaa sanotaan myös Haminan energiasta ja KSS energialta. Yhtiö ilmoitti tänään päätöksestään kutsua japanilaisen laitetoimittaja Toshiban suoriin neuvotteluihin suuresta voimalasta.

Nurmirehua mädättävän biokaasulaitoksen kannattavuus vielä epävarmaa

Gasum ja KSS Energia ovat suunnitelleet Kouvolaan Suomen ensimmäistä nurmirehua mädättävää biokaasulaitosta. Laitoksen rakentaminen on Suomessa kuitenkin kallista.

Sähköyhtiöt varautuvat puiden lumikuormiin

Lämpötilan vaihdellessa nollan molemmin puolin puiden oksilla oleva lumi tulee raskaaksi ja uhkana on puiden taipuminen sähkölangoille. KSS Energia on varautunut poistamalla lunta oksilta ja katkomalla ohuita puita sähkölinjakatujen varsilta.

Sähköt toimivat myrskyn jäljiltä koko Kymenlaaksossa

Perjantain myrsky kaatoi puita sähkölinjoille ja pahimmillaan Kymenlaaksossa oli 10 000 sähkötöntä taloutta. Viimeiset viat saatiin korjattua sunnuntain aikana.

Kymenlaaksossa korjataan vielä saariston sähköjä

Lauantaina aamupäivällä Kymenlaaksossa oli enää noin 300 sähkötöntä taloutta. Suurin osa näistä on Kotkan saaristossa. Perjantaina Kymenlaaksossa pahimmilllaan sähköttömiä talouksia oli noin 10 000.

Kymenlaaksossa tuhansia sähköttömiä talouksia

Aamukuuden aikaan Kymenlaakson Sähkön asiakkaista noin 1700 oli ilman sähköä ja KSS Energian asiakkaista noin 2300. Seitsemältä sähköttömiä kymenlaaksolaisia oli jo lähes 7000. Tielle kaatuneet puut työllistävät pelastuslaitosta.

Puuskainen tuuli aiheuttanut sähkökatkoja Kouvolan Valkealassa

KSS Energiasta arvellaan puuskaisen tuulen kaataneen puun linjoille.

Nopea netti Kymenlaakson syrjäkylille ehkä jo joulukuussa

Valokaapelin veto Kouvolan ja Iitin syrjäkylille on hyvässä vauhdissa. Sadan megan kaapeli nopeuttaa hitaita internetyhteyksiä. Syyskuun puolivälissä alkaneet työt ovat edenneet aikataulussa.

Kuntavaaliehdokkaat vastustavat sähköyhtiöiden myymistä

Kotkalaisista ja kouvolalaisista kuntavaaliehdokkaista valtaosa ei kannata energiayhtiöiden myymistä, selviää Ylen vaalikoneesta. Erityisesti keskustan ehdokkaat vastustavat sähköyhtiöosakkeiden myymistä.

Rikkoutunut maakaasuputki vuoti Valkealan keskustassa

Maakaasua pääsi ilmaan noin puolen tunnin ajan. Pelastuslaitos esti alueelle pääsyn ulkopuolisilta.

KSS Energia vuokraa vesivoimaa Pato Oy:ltä

Pato Oy:n Myllykosken ja Vuolenkosken voimalaitokset tuottavat noin 70 prosenttia KSS Energian toimialueella käytetystä sähköstä. Voimalaitosten vuokrasopimus on aluksi viisi vuotta.

Kouvolan biokaasulaitos käyttäisi nurmirehua ja tuottaisi biokaasua ja luomulannoitetta

Kouvolan seudulle suunnitellaan nurmirehua käyttävää biokaasulaitosta. Gasumin ja Kss energian laitossuunnitelmat ovat vielä alkuvaiheessaan. Päätös laitoksesta voitaisiin tehdä aikaisintaan ensi vuonna, tuolloin teholtaan 100 Gwh laitos olisi toiminnassa vuonna 2014.

Sähkökatkoihin varautuminen nostaisi sähkön hintaa

Hallituksen aikeet toimitusvarmuuden kehittämiseen sähkökatkosten varalta saattavat johtaa sähkön hinnan korotuksiin. Elinkeinoministeri Jyri Häkämies esitteli hallituksen suunnitelmia eilen sähköyhtiöiden edustajille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle