Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

HUSin johtaja: Uudellamaalla koronatilanne niin paha, että alueelle käyttöön tiukemmat ehdot – anniskelu ravintoloissa loppuisi jo kello 22

Muita alueita tiukempia rajoituksia pohditaan parhaillaan etenkin Uudellamaalla, jossa korona on leviämässä vauhdilla.

Ravintola Kaivohuoneen henkilökunta ei nähnyt narikassa alkanutta, kuolemaan johtanutta pahoinpitelyä – Toimitusjohtaja: "Yökerho on turvallisempi paikka kuin kodin keittiö"

Ravintola Kaivohuoneen toimitusjohtaja ja henkilökunta ovat pohtineet, olisiko nuoren miehen kuolemaan johtanut pahoinpitely voitu estää.

Hungry sushi lovers return as restaurant buffet ban lifted

As a Helsinki restaurant operator breathes a sigh of relief, a nightclub manager is still waiting to open for business.

Legendaarinen ravintola Kappeli siirtyy HOK-Elannon omistukseen – aikoinaan asiakkaina olivat muun muassa Eino Leino ja Jean Sibelius

Kaupunkiympäristön toimialajohtajan Mikko Ahon mukaan Helsinki on luopumassa kiinteistöistään, joita se ei omassa toiminnassaan tarvitse.

Miten taata turvallinen työpaikalle paluu etätyöntekijöille ja lomautetuille? – Yrityksissä suurin huoli liittyy riittämättömään testaukseen

Oppia turvallisuuskäytäntöihin kannattaa ottaa aloilta, joissa on tehty töitä läpi koko korona-ajan, kuten ruokakaupoista.

Ravintoloitsija Henri Alén: Nyt on mietittävä luovia ratkaisuja

Ravintoloitsija toivoo, että ketään ei tarvitsisi lomauttaa kokonaan.

Ravintola Inari sai Michelin-tähden

Helsingissä on nyt kuusi Michelin-ravintolaa. Kaupunkiin tuli yksi uusi Bib Gourmand -merkintä.

Juuri Michelin-tähdellä palkittu Palace ja legendaarinen Savoy siirtyvät uudelle yhtiölle

Yli 20 vuotta huippuravintoloita maailmalla johtanut Helena Puolakka palaa Lontoosta, missä hän on johtanut kolmen Michelin-tähden ravintolaa.

Suomi sai uuden tähtiravintolan – Palace palasi Michelin-paikaksi

Viisi viime vuonna palkittua suomalaisravintolaa pitivät tähtensä.

Helsingissä avautuu ensimmäinen täysin vegaaninen hampurilaispaikka – tavoitteena kasvaa ketjuksi

Konseptin kehittäneet kokit ovat hankkineet kannuksensa Ravintola Olossa, Chez Dominiquessa ja Street Gastrossa.

Helsinki restaurant stabbing death results in 3-year jail sentence

An argument between two sushi restaurant workers escalated into a deadly fight after opening hours last summer.

Helsingin Pörssiklubi sanoi "kyllä" naisille

69 prosenttia äänestäjistä kannatti hyväksymistä. Toinen äänestys järjestetään marraskuussa.

"Eat-and-run" customer detained for serial fraud

A well-dressed man on his best behaviour has been regularly eating in expensive restaurants in Helsinki without paying. Police caught up with him on Thursday.

Tampereen vanha Ylioppilastalo on myynnissä vajaalla 1,8 miljoonalla eurolla

Suojeltu talo rakennettiin vuonna 1901 ja sillä on monipolvinen historia.

Romanien syrjintä nousemassa taas julkisuuteen – Tutkija: Ajat ovat muuttumassa

Romaniperhe aikoo tehdä Tivoli Sariolassa kokemastaan pilkasta rikosilmoituksen.

Tamperelainen Restamax ostaa Helsingin tunnetut ravintolat, kuten Savoyn, Löylyn ja Palacen – Suomeen syntyy yksi Pohjoismaiden suurimmista ravintolakonserneista

Kaupassa syntyy yksi Pohjoismaiden suurimmista ravintolakonserneista, jonka yhteenlaskettu liikevaihto on lähes 300 miljoonaa euroa. Työntekijöitä ravintoloissa on yhteensä yli 3 000.

Maailmankuulun ranskalaiskokin kuolema herkisti Suomen huippukokit: "Olen ikuisesti kiitollinen hänelle"

Paul Bocusen esimerkki innoitti suomalaiset kokit maailman parhaiden joukkoon.

Mitä Tukholma edellä, sitä Helsinki perässä – juomarahakulttuuri tulossa Suomeen

Yhden mielestä ei koskaan saa tipata, toinen jättää aina kymmenen prosenttia juomarahaa. Helsingissäkin yleistyy Tukholmasta tuttu painostus tipin jättämiseen: asiakkaan pitää itse näppäillä laskun loppusumma maksupäätteeseen.

July trumps June, August as most popular summer vacation month in Finland

New data released Monday show that while workers in Finland increasingly enjoy spending their summer vacations during the warm month of August, July overwhelmingly remains the favourite month to kick back and forget day-to-day cares.

Keskiviikko 17.5.2017 (tv)

Bensan ja dieselin hinta on noussut vuoden ajan. Syyrialaiset pakolaiset saavat perheita Suomeen hitaasti. Helsingin ravintoloissa on töissä filippiiniläisiä kokkeja. Lapinlehmä halutaan pelastaa.

Suomi jäi nuolemaan näppejään Michelin-kisassa – Tanska pärjäsi hienosti

Suomeen ei tullut uusia tähtiä, mutta vanhojakaan ei poistettu.

Tämä on oodi ajoille, jolloin jokailtainen diskomme ei haitannut työelämää

Helsinki on ollut aikoinaan paljon nykyistä vilkkaampi bailukaupunki.

Nämä helsinkiläisravintolat ovat Aki Kaurismäen elokuvista tuttuja – kokosimme kuvauspaikat listaksi

Tavastia, Pub Sirdie, Kosmos, Fennia... Lista Kaurismäen kuvauspaikkoina toimineista ravintoloista on pitkä. Uutta Toivon tuolla puolen -elokuvaa kuvattiin kahdessa oikeassa ja yhdessä lavastetussa helsinkiläisravintolassa.

Neljäkymmentä vuotta samassa kantapöydässä: “Tytöiltä pääsy kielletty ja sairauksista ei puhuta”

Kahdeksankymppiset Perjantaipojat tapaavat ravintola Salvessa joka perjantai puolen päivän aikaan. Näin on tehty yli neljänkymmenen vuoden ajan, eikä yhteisille lounaille näy loppua.

Kasvokkain: Ravintola-alan "ihmemies" Richard McCormick kertoo, miten ulkomaalainen voi rakentaa uran Suomessa – ja menestyä yhtä hyvin kuin hän

Ruotsalaissyntyinen Richard McCormick on valloittanut Helsingin ravintolaelämän, tehnyt konkurssin ja noussut taas. Nyt hän tähyää maakuntiin.

Nälkä – Mikä ihana tekosyy ottaa suunnaksi Porvoo

Porvoolla on kunnianhimoinen tavoite: hankkia maine Suomen virallisena ravintolapääkaupunkina. Viimeisen viiden vuoden aikana uusia ravintoloita on avattu vanhassa kaupungissa liki joka kortteliin. Kannuksia titteliin hankitaan parhaillaan käynnissäolevassa SMAKU – Taste of Porvoo -tapahtumassa, joka päättyy lauantaina 27.8. Ruokakarnevaalissa 14 porvoolaista ravintolaa esittelee kulinaristeille ja sellaisiksi haluaville ruokalistojensa parhaita annoksiaan viiden euron hintaan. Poimi tästä vinkit Porvoon herkkujen äärelle.

29 000 yritystä sai armokuoleman – firmoista ei kuulunut mitään vuosikymmeneen

Kaupparekisteri hautaa ensi maanantaista lähtien yritykset, jotka eivät ole toimineet kymmeneen vuoteen. Tämän jälkeen näiden yritysten toiminimet vapautuvat uuteen käyttöön. Listalla on tunnettujakin nimiä.

Pohjois-Suomessa on rikas folkmusiikin kulttuuri – Ilmaistapahtuma Tori-Folk nostaa bändit kellareista

Laulaja-lauluntekijä Julia Vornanen haastaa ravintolat laajentamaan elävän musiikin tarjontaa perinteisten iltakeikkojen ulkopuolelle, ja yhtyeitä esittämään omia kappaleita covereiden sijaan, jopa ravintoloille räätälöiden. Vornasen luotsaama Juuni & Olkimaa esiintyy tänä kesänä Oulun Tori-Folkissa ja Qstockissa.

Legendaarinen silakkapaikka Salve löysi uuden kodin häädön jälkeen

Hietalahden torin kupeessa yli sata vuotta majaansa pitänyt ravintola muuttaa kivenheiton päähän perinteisestä paikastaan, koska taloyhtiö ei uusinut ravintolan vuokrasopimusta.

Nuoret haluavat voileipäkakun yhä juhlapöytäänsä

Perinteiset herkut pitävät pintansa juhlapöydässä. Joulun lisäksi alkukesän valmistujaiset ja etenkin ylioppilasjuhlat työllistävät noutomyyntiä tarjoavia keittiöitä ja leipomoita. Juhlapöydän perusvaruste on vuodesta toiseen voileipäkakku.

Riemu repesi kisakatsomossa kun MM-finaalipaikka varmistui

Seurasimme jännittävän Venäjä-välieräottelun tunnelmia helsinkiläisessä urheilubaarissa.

Viskipuolue jatkaakin viskipuolueena – epäonnistunutta nimenmuutosta juhlistetaan viskillä

Viskipuolue päätti viikonloppuna vaihtaa nimensä Liberaalipuolueeksi, mutta nimenmuutos tyssäsi liikaan samankaltaisuuteen yhdistysrekisterissä jo olevan puolueen kanssa.

Suomalainen finaaliin arvostetussa kokkikilpailussa

Eero Vottonen lähtee kamppailemaan Bocuse d’Or –kokkikilpailun voitosta Lyoniin.

Salve-ravintolan nimi kiinnostaa uutta vuokralaista: "Olemme valmiit neuvottelemaan"

Tarjouskilpailun helsinkiläisravintola Salven vuokrakiinteistöstä voittanut Royal Ravintolat -ketju ei sulje pois mahdollisuutta jatkaa ravintolatoimintaa vanhalla nimellä. Salve-nimen omistava HOK-Elanto puolestaan uskoo, että ravintolan henki, palvelu ja asiakkaat ovat siirrettävissä uuteen osoitteeseen.

Paineet kauppatorin kehittämiseen kasvavat juhlavuoden lähestyessä – Torisuunnitelma jäi vuosiksi laatikkoon Kokkolassa

Kokkolan kaupungin lähestyvä 400-vuotisjuhlavuosi lisää painetta tehdä kauppatorille jotakin. Tori on syrjässä kaupoista, ja jää monelta ulkopaikkakuntalaiselta huomaamatta. Elähtäneelle torille pitäisi tehdä myös kasvojen kohotus. Alueen kehittämissuunnitelma valmistui jo vuosia sitten, mutta se jäi rahapulan takia pöytälaatikkoon.

Silakoistaan tunnettu Salve-ravintola sai lähtöpassit taloyhtiöltä – uusi ravintola tilalle

Kuuluisa helsinkiläinen ravintola Salve joutuu muuttamaan Hietalahdenrannasta, koska taloyhtiö ei enää uusinut sen vuokrasopimusta. Entinen merimieskapakka Salve on toiminut samassa paikassa 1920-luvulta lähtien. Salve on kuuluisa silakkapihveistään ja originellista sisustuksestaan. Taloyhtiö saa paremman vuokran kilpailevalta ketjulta.

Syntinen 1920-luku heräsi henkiin Helsingissä – katso villit kuvat

Eurooppaa kiertävä Party like Gatsby -bilekonsepti saapui myös Suomeen. 1920-luvun iloista ja vapautunutta ilmapiiriä henkivä tapahtuma keräsi Vanhalle Ylioppilastaloille sankoin joukoin tyyliniekkoja.

Kaskis-kokki Erik Mansikka ei kurkota Michelin-tähtiin – "Voisi karkottaa osan asiakkaista"

Michelin-tähdet julkistettiin keskiviikkona. Neljä helsinkiläisravintolaa säilytti Michelin-tähtensä. Turkulaisen huippukokki Erik Mansikan mielestä Michelin-ravintoloilla on tietty leima, joka voi jopa pelottaa osan asiakkaista pois.

Suomen ravintoloiden Michelin-tähdet säilyivät ennallaan

Suomen tähtiravintoloiden kaarti pysyi ennallaan. Neljä helsinkiläisravintolaa säilytti Michelin-tähtensä.

Pohjoismaiden Michelin-opas julki keskiviikkona – Suomessa tähtiravintoloita vain Helsingissä

Helsingistä löytyy tällä hetkellä neljä Michelin-tähden ravintolaa. Muualla Suomessa niitä ei ole.

Lapualaisooppera palaa Vanhalle Ylioppilastalolle

Vuoden 1966 teatteritapauksesta, Lapualaisoopperasta, tulee maaliskuussa kuluneeksi 50 vuotta. Juhlan kunniaksi Teatteri Vanha Juko ja Ylioppilasteatteri tekevät konsertin alkuperäisessä esityspaikassa.

Kaupungin kauppaamat arvokiinteistöt kiinnostavat Tampereella – tarjousten jättöaikaa pidennettiin

Ostajaehdokkaat saavat kaksi viikkoa lisäaikaa jättää tarjouksensa kaupan olevista Tampereen Ylioppilastalosta ja Haapasen huvilasta. Kiinteistöt tulivat myyntiin syyskuun alussa.

Vanhan ylioppilastalon kiistaan vihdoin sopu: Kuorot saavat palata

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta päätti toissa vuonna vähentää ylioppilaskunnan omaa toimintaa Vanhalla ylioppilastalolla ja vuokrata talon liiketoiminnan pyörittämisen Royal Ravintoloille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle