Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Imatralla alkaa luistelukenttien jäädyttäminen – kentiltä pysyttävä pois, kunnes ne ovat jäätyneet kunnolla

Imatralla alkaa tänään tiistaina seitsemän luistelukentän jäädyttäminen.

Imatran kaupunki aloittaa ruoka-annosten jakelun koululaisille – Lappeenranta selvittää kouluruuan jakelun tarvetta

Imatralla etäopiskeleville oppilaille jaetaan ruoka-annoksia kaksi kertaa viikossa viidestä eri paikasta eli Vuoksenniskan, Mansikkalan, Tainionkosken ja Kosken kouluilta sekä Meltolan päiväkodilta.

Vesihuoltoyhtiöt eivät innostu yhteisestä jätevedenpuhdistamosta – siirtolinjat nostaisivat kustannukset pilviin

Lappeenrannan Energia ja Imatran Vesi eivät pidä realistisena suunnitelmia rakentaa yhteinen jätevedenpuhdistamo Imatralle.

Imatralla on havaittu harmaata vesijohtovettä – vesi on silti turvallista

Imatran Saareksiinmäellä ja Meltolassa kannattaa juoksuttaa vettä, sillä vesijohtoverkostoon on päässyt ilmaa.

Kysely: Imatralaiset haluaisivat koirapuiston Karhumäelle

Imatralaisten suosikkipaikka koirapuistolle on Karhumäki ja erityisesti Taimitarhan alue.

Imatran kaupunginhallitus siunasi koulujen keskittämisen

Kaupunki suunnittelee perusopetuksen keskittämistä kolmeen paikkaan. Suunnitelman toteutuminen tarkoittaisi usean koulun lakkauttamista.

Poliisi kaipaa edelleen havaintoja oven läpi ampumisesta Imatralla

Henkilö ampui rivitaloasunnon oven läpi ja asunnossa ollut mies haavoittui Imatran Meltolassa viime joulukuussa. Poliisi pyytää tapaukseen liittyen Imatran Siwan pihalla samana aamuna ollutta miestä ilmoittautumaan.

Imatra haluaa erikoislukion – liikuntaa Ukonniemeen tai yrittäjyyttä Mansikkalaan

Imatralla on otettu kouluverkkoselvitykseen mukaan myös lukio-opetuksen mahdollinen kehittäminen erikoislukion suuntaan. Yhtenä vaihtoehtona oleva yrittäjyyslukio on vielä melko uusi avaus koko maassa.

Imatra on lakkauttamassa viisi koulua

Kaupunginjohtajan asettama virkamiestyöryhmä esittää kahta mallia Imatran koulutyön järjestämiseksi. Molemmissa vaihtoehdoissa koulujen määrä laskisi kolmeen.

Ai, meneekö palkasta vero? – Pienoiskaupungissa koululaiset oppivat työelämän tavoille

Peruskoulun kuudes- ja yhdeksäsluokkalaiset ottavat tuntumaa aikuisten maailmaan Yrityskylän pienoiskaupungissa. Yrityskylässä ollaan töissä, saadaan palkkaa, maksetaan veroja, ostetaan ja myydään.

Sähkökaapelivika katkaisi sähköt Imatran Meltolassa

Imatran Meltolan alueella sattui tiistaina illalla kaapelivika, jonka vuoksi noin 800 taloutta oli ilman sähköjä. Sähkökatko kesti noin kaksi tuntia.

Hiihtolatujen tekoon tarvitaan vielä lisää lunta

Vaikka lunta on satanut kymmeniä senttejä lähipäivinä, ei se vielä riitä hiihtolatujen tekoon Lappeenrannassa ja Imatralla. Latupohjia on kuitenkin saatu jo hyvin tampattua.

Imatralla oven läpi ampunut edelleen kateissa – poliisi etsii pariskuntaa

Poliisi on edennyt Imatran Meltolassa sattuneen ampumistapauksen tutkinnassa. Vielä tuntematon tekijä ampui asunnon oven läpi keskiviikkoaamuna kello kuuden jälkeen.

Asunnon oven läpi ammuttiin – asukas loukkaantui

Ampuminen tapahtui Imatralla keskiviikkoaamuna. Poliisi ei ole vielä tavoittanut ampumisesta epäiltyä miestä. Tekijän henkilöllisyydesta ei ole selvyyttä.

Laaja sähkökatko pimensi 5000 taloutta Imatralla

Poikkeuksellisen laaja sähkökatko piinasi Imatralla keskiviikkoiltana. Katko kesti puolisen tuntia.

Imatra tutkii viiden koulurakennuksen kunnostuksen tarvetta

Meltolan, Virasojan ja Kaukopään koulujen sekä Linnalan ja Imatrankosken koulujen peruskorjaustarve selvitetään tänä vuonna. Myös joidenkin koulujen sulkemista harkitaan.

Kompressorivikaa epäillään Meltolan palon syyksi

Poliisin ja pelastuslaitoksen teknisessä tutkinnassa on ilmennyt, että Imatran Meltolan koululla perjantaiaamuna syttynyt palo on alkanut todennäköisesti laitehuoneessa sijainneesta kompressorista.

Koulu jatkuu Meltolassa maanantaina palosta huolimatta

Imatran Meltolan koulun tilat saadaan puhdistettua viikonlopun aikana.

Imatran Meltolan koulun huoltokatos paloi

Palo uhkasi levitä myös koulun puolelle. Keittiö sai savuvahinkoja ja luokkahuoneen ikkuna rikkoutui.

Nuoren taiteilijan maalauksissa kukoistaa oman pihan luonto

Taidekeskus Salmelan ensi kesän nuoren taiteilijan, imatralaisen Tiina Suikkasen töissä näkyy oman pihan luonto. Suikkanen sekoittaa töissään kukista ja hyönteisistä ottamiaan kuvia ja mielikuvitustaan. Omien töiden saaminen Taidekeskus Salmelan kesään on 32-vuotiaalle taiteilijalle merkittävää.

Pula sopivista tonteista hiljensi rakentamista Etelä-Karjalassa

Rakentamisen uskotaan vilkastuvan tänä vuonna, sillä uusia tontteja on pian tulossa tarjolle Imatralla muun muassa Meltolaan ja Lappeenrannassa Ojala-Tuomelan alueelle kesällä.

Imatran jätevesiverkosto fuskaa

Meltolan jätevedenpuhdistamolle kulkeutuu paljon sade- ja sulamisvesiä muun muassa huonokuntoisten kaivojen kautta. Saneerattavaa olisi miljoonien eurojen edestä.

Kuudesluokkalaiset juhlivat itsenäisyyttä Imatralla

Lähes 260 imatralaista kuudesluokkalaista juhli Imatran kulttuurikeskuksessa keskiviikkona. Koululaisten mielestä parasta oli laittautuminen.

Poliisin valvontaisku tuotti kolme karkoitusta

Etelä-Karjalassa toteutettiin tiistaina viranomaisten suorittama tehostettu ulkomaalaisvalvontaisku. Kohteina oli mm. rakennustyömaita sekä ravintoloita. Oleskelu- ja työluvat olivat kohteissa pääosin kunnossa. Imatralta omakotitalotyömaalta löydetyt kolme työluvatta toiminutta rakennusmiestä karkotettiin.

Lautakunta lakkautti Aholan koulun

Joutsenon Aholan koulun taru päättyy tähän kevääseen. Lappeenrannan kasvatus-ja opetuslautakunta päätti Aholan koulun lakkattamisesta kokouksessaan maanantai-iltana.

Myrsky katkaissut sähköt yli tuhannelta Etelä-Karjalassa

Aamulla kuuden aikaan sähköt olivat poikki yli tuhannelta eteläkarjalaiselta. Häiriöitä on ollut tasaisesti ympäri maakuntaa ja ne johtuvat linjojen päälle kaatuneista puista ja linjoille lentäneistä risuista.

Peruskoulujen ryhmäkoot pienentyneet

Ryhmäkoot ovat sekä Imatralla että Lappeenrannassa pienentyneet viime vuosina valtion tukien ansiosta. Silti esimerkiksi Imatralla luokkakoot vaihtelevat suuresti.

Imatra nuuhki koulujen ja päiväkotien sisäilman

Imatran kaupunki on tehnyt laajan sisäilmatutkimuksen sivistystoimen kiinteistöihin. Muutamista löytyi sisäilmaongelmia, suurin osa tutkituista rakennuksista on kunnossa. Kahdella koululla on katto pettänyt kuluneen talven aikana.

Vuoksenniskalle saattaa tulla konttikoulu

Imatran Vuoksenniskan koulu saattaa saada purku-uhan alla olevan viipalekoulun tilalle väliaikaisen vuokrarakennuksen. Tilapäisratkaisussa nähdään monta etua.

Penkkariajelujen aikataulut Etelä-Karjalassa

Värikkäitä abiturienttien penkkariajeluita on taas mahdollisuus nähdä torstaina. Tässä aikataulut, jolloin ajeluja voi seurata eri kunnissa.

Sisäilmaongelmat lisänneet poissaoloja Imatralla

Imatran koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmat jatkuvat edelleen. Viimeksi käyttökieltoon joutui Vuoksenniskan koulun viipalerakennus. Koululaisille ja opettajille huonon sisäilman kanssa kamppailu on ollut raskasta.

Imatran kaupunginhallitus hyväksyi Meltolan uuden päiväkodin

Imatran kaupunginhallitus teki eilen illalla päätöksiä kaupungin korjaustarpeessa olevista rakennuksista. Päiväkodin lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi Meltolan koulun siipirakennuksen, sekä Linnalan koulun ruokalan korjaustyöt.

Työryhmä: Meltolan päiväkoti tulisi purkaa

Päiväkodin tulevaisuutta pohtinut työryhmä on sitä mieltä, että homeisen päiväkodin korjaaminen ei kannata, vaan tilalle tulisi rakentaa uusi. Työryhmä toteaa myös, että Meltolan alakoulun lisäsiipi tulisi peruskorjata.

Maahanmuutto vaihtui koulukysymyksiin

Imatran perussuomalaiset tyrmäävät väitteen puolueen maahanmuuttokeskeisyydestä. Kaupunginvaltuutetut Liisa Lajunen ja Erkki Saarimäki kertovat kuumimpien perunoiden olevan koulukysymykset sekä vanhustenhoito.

Koulut alkoivat Imatralla poikkeusjärjestelyin

Imatralla koulutyö alkoi monin paikoin väliaikaistiloissa. Esimerkiksi Meltolan esikoululaiset kulkevat päivittäin bussikyydillä Meltolan koululta Sienimäen kouluun Meltolan homeongelmien vuoksi.

Lukukausi alkaa poikkeusjärjestelyin Imatralla

Useita koulurakennuksia on poistettu käytöstä kosteusvaurioiden ja homeen vuoksi. Käyttökelvottomien tilojen takia oppilaita kuljetetaan kouluihin eri puolille Imatraa. Poikkeusjärjestelyt koskevat Tainionkosken ja Linnalan kouluja, sekä Meltolan alakoulua, esikoulua, sekä päiväkotia. Järjestelut vaikuttavat jopa 500 oppilaan elämään.

Meltolan päiväkodin kohtalo ratkeaa vasta syksyllä

Työryhmä selvittää parhaillaan, kannattaako pahoista kosteusvahingoista kärsivä päiväkoti korjata vai purkaa. Päivähoidon poikkeusjärjestelyt jatkuvat edelleen.

Päättäjät saivat väärää tietoa Meltolan päiväkodin kunnosta

Imatran Meltolan päiväkodista on löytynyt aiempaa arviota huomattavasti enemmän kosteusvaurioita. Nyt selvitetään uudelleen, kannattaako rakennus remontoida. Ratkaisua asiaan odotetaan mahdollisesti jo tällä viikolla.

Koskiksen toiminta jatkuu toistaiseksi

Kerhotalossa tehdään pienimuotoista pintaremonttia, joka aloitetaan tänä syksynä. Kerhotalon säilyttämistä vaativa adressi keräsi satoja nimiä.

Meltolan päiväkodin korjaus alkaa Imatralla

Tilahallintapäällikkö Markku Salon mukaan remontin tarjouskilpailu aloitetaan heti ja työt alkavat muutaman päivän sisällä. Remontin aloittaminen on viivästynyt kuukauden verran, joten se pyritään saamaan valmiiksi elokuun loppuun mennessä.

Imatralla jo kolme putkirikkoa

Vesijohdon runkoputki meni poikki Imatralla tiistai-iltana ja katkaisi vedentulon sadoista kodeista. Keskiviikkoaamuna havaittiin samalla alueella uusi putkirikko. Kolmas, pienempi, vuoto löytyi Rautionkylältä.

Imatran päivähoitopaikat täynnä

Lasten päiväkotipaikat ovat Imatralla tällä hetkellä aivan täynnä. Päiväkoteihin ei tänä keväänä voida sijoittaa uusia tulokkaita.

Meltolan päiväkoti evakkoon huhtikuussa

Imatralla Meltolan päiväkoti suljetaan väliaikaisesti huhtikuussa sisätilaongelmista johtuvan remontin takia. Päiväkoti toimii väliaikaisissa tiloissa huhtikuusta elokuun puoliväliin.

Meltolan päiväkodissa homeongelma

Imatran Meltolan päiväkodin oirehtiva henkilöstö ja lapset joutuvat evakkoon sisäilmaongelmien takia. Talon rossipohjassa on homehtuneita rakennusjätteitä.

Rakentaminen vilkasta Imatralla viime vuonna

Myönnettyjen rakennuslupien määrä kasvoi Uusia asuintaloja Imatralla rakennettiin pääosin uudemmille alueille Karhukallioon, Vuoksenrantaan ja Meltolaan.