Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mikkelin keskussairaalan pihalla hurisee tupakkakoppi – "Yksi tapa välttää tupakoinnin haittoja ympäristölle"

Ennen tupakkakoppia sairaala sai kielteistä palautetta pääovien edustalla sauhutelleista ihmisistä.

Tupakka muuttui koko kansan tavasta harvojen paheeksi – He kaikki näkevät sen arjessaan

Baarimikko, palomies, isännöitsijä, työsuojelutarkastaja ja tupakoitsija kertovat, miten tupakkalait ja tupakoinnin väheneminen ovat vaikuttaneet heidän elämäänsä.

Tupakkakoppeja uhkaa sukupuutto – Koppeja on enää kourallinen

Tupakkakoppien määrä laskee, sillä uusia ei rakenneta ja vanhat häviävät esimerkiksi ravintoloiden lakkauttamisen myötä. Esimerkiksi Lahdessa on enää kymmenkunta koppia jäljellä, kun muutama vuosi sitten niitä oli vielä nelisenkymmentä.

Onko terroriuhka terveysriskiä suurempi? Oikeus kielsi tupakkakopin käytön Pariisissa

Pariisissa tuomioistuin on kieltänyt lukiolaisten tupakkahuoneen käytön. Monet koulut ovat sallineet opiskelijoiden savuttelun koulujen alueilla marraskuun terrori-iskujen jälkeen. Taustalla on turvallisuus, oppilaitosten ulkopuolelle piipahtaneiden tupakoitsijoiden hengen katsotaan vaarantuneen.

Vuoden positiivisin uutinen? – Näin tupakoinnin väheneminen näkyy suomalaisten terveydessä

Tupakanvastainen työ alkaa tuottaa tulosta, jota sillä on haettu: Tupakkasyövät ovat hurjimmista ajoista suorastaan romahtaneet. Suomalaiset elävät pidempään ja voivat paremmin kuin ehkä koskaan aiemmin.

Nyt tuli loppu sauhuttelulle KYSissäkin – keuhko-osaston tupakkahuone suljetaan

KYS on yksi viimeisistä yliopistollisista sairaaloista, joissa vielä saa tupakoida sisätiloissa. Nyt se sulkee viimein keuhko-osastolla sijaitsevan tupakkahuoneen.

Peking kieltää tupakoinnin useimmilla julkisilla paikoilla

Pekingin uusi entistä tiukempi tupakkalaki astui voimaan maanantaina. Tupakointi on vastedes kielletty sisätiloissa kaikissa julkisissa tiloissa.

Kylmäasema lämpenee juhannukseksi Suomussalmella

Vuosia tyhjillään ollut entinen huoltoasema on saanut uuden omistajan. Tiina Juntusen tavoitteena on saada uusi kahvila auki jo ennen juhannusta.

Vangit saavat lisää oikeuksia vankiloihin

Säädökset koskevat erityisesti vangin yhteydenpitoa vankilan ulkopuolelle. Lakiin tuli ohjeistuksia myös läheisten tapaamisista, tupakoinnista ja muutoksenhakuoikeudesta.

Ulkomaalaistaustainen mies meni ravintolassa tupakalle ja sai nyrkistä päähän

Ulkomaalaistaustainen mies sai päähänsä verta vuotavan haavan kun suomalainen mies löi häntä hämeenlinnalaisen ravintolan tupakkahuoneessa aamuyöllä.

Tupakoitsijat viivästyttävät junia – konduktöörit patistelevat kyytiin

VR:n junissa ei ole saanut tupakoida lainkaan kesästä 2013 lähtien. Laiturilla tupakalla piipahtavat myöhästyttävät silloin tällöin junia. VR:n mukaan tällaisia tapauksia on muutaman kerran vuodessa.

Camel ei enää kulje omia polkujaan – työpaikkatupakoinnille stoppi

Reynolds American sallii savuttomien tupakkatuotteiden käytön jatkossakin.

Oma nimikkokuppi on osa työelämän tuunaamista

Kahvitauko on terveellinen, vaikka ei kahvia joisikaan. Tätä mieltä ovat monet tutkijat. Työssä on hyvä pitää pieniä taukoja, senhän tietää työaikalakikin.

Tupakoinnin täyskielto vuonna 2040 saa naisilta peukun ylöspäin

Suomeen kaavailtu savuttomuus on Savuton Suomi 2040 -hankkeen työtä. Hankkeen tavoitteena on nimensä mukaisesti saada tupakointi loppumaan Suomessa. Yle Kainuu kysyi kajaanilaisilta, mitä mieltä he ovat tästä tavoitteesta.

SAK:n päälakimies: Savuttomuus voi johtaa syrjintään työpaikalla

Valtaosa Suomen kunnista on tehnyt päätöksen savuttomuudesta tai valmistelee sitä parhaillaan. Myös yksityisellä puolella on työnantajia, jotka haluavat olla savuttomia esimerkikisi imagosyistä. SAK:n edunvalvonnan päälakimies on huolissaan siitä, että savuttomuusinnostuksessa tupakoitsijat voivat joutua syrjinnän kohteeksi.

Kärnä ja Turunen muistavat Hautala-keskustelut eri tavoin

Eduskunnan tupakkahuoneessa keskusteltiin Arctia Shippingin ja omistajaohjauksesta vastanneen ministeri Heidi Hautalan (vihr.) tapauksesta jo ennen Iltalehden uutisen julkaisua. Kansanedustaja Kaj Turunen (ps.) sanoo muistavansa keskustelun, kansanedustaja Jukka Kärnä (sd.) puolestaan ei.

Sananen – Joko thai

Puolukka on nostamisen arvoinen. Mutta kuka sen nostaa? Elämysten keräily on vaihdettava äkkiä puolukkaan.

Länskässä on lähiesimiesten puututtava tupakointiin

Länsi-Pohjan keskussairaalassa savuttomuus ei ole toteutunut toivotulla tavalla, minkä vuoksi henkilökunnan tupakointiin puututaan entistä tiukemmin.

Perusteellinen tehoputsaus ja junien tupakkakopeille uusi aika

VR luopui kaukojuniensa tupakkakopeista kesäkuun alussa. Nykyään tupakkakopit palvelevat matkatavara- ja ravintolatiloina.

Poliisilla kiirettä Ivalossa ja Rovaniemellä

Rattijuopot ja baaritappelijat pitivät poliisit tehtävissä Lapissa.

Mikkeli kieltää tupakoinnin työntekijöiltään

Tupakkaa saa polttaa edelleen tauoilla.

Tupakkahuoneet katoavat - sisäministeriössä röyhyää vielä

Ministeriöt ovat pikku hiljaa luopuneet tupakoinnin sisätiloista. Työministeriössä ja eduskunnassa röyhyttelijöille on vielä kellarikoppi.

Sveitsiläiset äänestivät tupakointikieltojen kiristämistä vastaan

Sveitsiläiset kumosivat kansanäänestyksessä ravintolatupakoinnin kieltämisen koko maassa. Suhtautuminen tupakointiin jakaa vahvasti Sveitsin kantoneita.

Ukraina kieltää ravintolatupakoinnin

Ukrainan parlamentti on äänestänyt yleisten paikkojen savuttomuuden puolesta. Tupakointikielto koskee esimerkiksi baareja ja ravintoloita. Kiellon rikkomisesta voidaan tuomita noin 1 250 euron sakkoihin.

VR kielsi sähkötupakan matkustajatiloissa

Sähkötupakan kielto on laajentunut juniin. Tupakan korviketta voi tuprutella edelleen samaan tapaan kuin normaaliakin tupakkaa, eli junissa, joissa on alipaineistetut tupakointitilat.

Helsinki vakuuttaa tarjoavansa suojaa kodittomille

Helsingin kaupungin mukaan kaikille asunnottomille on tänä talvena riittänyt yösija kaupungin tilapäismajoituksissa. Helsingin sosiaalivirasto on antanut asiasta selvityksen apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinille.

Kahvila-legenda Hawelka kuollut

Wieniläinen kahvilanpitäjä Leopold Hawelka on kuollut sadan vuoden ikäisenä. Hawelkan tyttären mukaan legendaksi muodostunut ravintolanomistaja nukkui rauhallisesti pois kotonaan torstaina iltapäivällä.

THL haluaa työpaikat täysin savuttomiksi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos haluaa saada työpaikat täysin savuttomiksi. THL huomauttaa, että kukaan ei enää altistuisi savulle töissä, jos työpaikat määrättäisiin lailla kokonaan savuttomiksi. Tänään tiistaina vietetään kansainvälistä tupakatonta päivää.

Eduskunnan tupakointikielto laajenee tuntuvasti

Eduskunnassa saa tupakoida entistä harvemmassa paikassa. Kansliatoimikunta päätti torstaisessa kokouksessaan, että tupakointi kielletään kaikissa eduskunnan tiloissa paitsi tupakointiasemilla ja Pikkuparlamentin lasitetuilla parvekkeilla. Päätös astui voimaan välittömästi.

Puukottaja vangittiin - epäillään myös varkaudesta ja toisesta puukotuksesta

Käräjäoikeus on vanginnut riihimäkeläismiehen tapon yrityksestä. Hiukan yli viisikymppinen mies pisti viime viikon lauantaina paikallisen ravintolan tupakkakopissa tulleen riidan jälkeen hiukan nuorempaa miestä rintaan lähelle kainaloa.

Uusi tupakkalaki jakaa mielipiteitä oppilaitoksissa

Maailman tiukin tupakkalaki astui voimaan Suomessa lokakuun alussa. Tavoitteena on tehdä koko Suomesta savuton.

Salo aikoo savuttomaksi

Salo aikoo liittyä savuttomien kaupunkien kasvavaan joukkoon. Muutosta ryhdyttiin valmistelemaan kesällä ja savuttomuus on tarkoitus aloittaa vuoden 2012 alusta.

Opiskelijoita yritetään sytyttää savuttomuuteen

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitokset ovat olleet viikon verran savuttomia. Oppilaitosten tupakointikielto perustuu tiukentuvaan lainsäädäntöön ja tavoitteeseen antaa opiskelijoille valmiudet savuttomuuteen jo opiskeluaikana

Oktoberfestillä vedellään viimeiset sauhut

Saksan kuuluisin olutfestivaali Münchenin Oktoberfest on muuttumassa savuttomaksi. Baijerin vapaavaltiossa äänestettiin sunnuntaina täydellisen tupakointikiellon puolesta. Oktoberfestiin uusi laki ei vaikuta vielä tänä vuonna, mutta ensi vuodesta alkaen olutteltoissa ei enää saa tuprutella.

Pitäisikö kaikki työpaikat muuttaa savuttomiksi?

Monista työpaikoista on tehty jo täysin savuttomia.

Rovaniemen työntekijät savuttelevat vain tauoilla

Rovaniemen kaupungin työntekijät noudattavat tupakointikieltoja pääsääntöisesti hyvin, vaikka väärinkäytöksiä tapahtuu jonkin verran. Lähinnä kaupungintalon työntekijöillä on vaikeuksia noudattaa kieltoa. Kaupunki ei kuitenkaan rankaise sääntöjä rikkovia ja sellaista ei suunnitellakaan.

Sauhuttelulle stoppi Pihtiputaalla

Wiitaunionin Pihtiputaan työpaikat ovat nyt savuttomia. Tämä tarkoittaa, että tupakointi työaikana on kielletty.

Pullon henki korkataan Orimattilassa

Vapunpäivänä avautuvat jälleen perinteisesti ovet pullomuseoon Orimattilassa. Ainutlaatuisen Suomen lasi- ja juomahistoriaan liittyvän kokoelman lisäksi museossa on esillä harvinainen julistekokoelma.

Pahoinpitelyt työllistivät poliisia

Riihimäen Prismassa sattui perjantaina iltapäivällä pahoinpitely, josta Riihimäen poliisi kaipaa silminnäkijä havaintoja.

L-PKS kiristämässä työntekijöiden tupakointia

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on tiukentamassa henkilökunnan tupakointikieltoa. Nyt sairaalassa tupakointi on sallittu vain ruokatunnin aikana. Jatkossa tupakointi on kokonaan kielletty suojavaatteita käytettäessä.

Kommentoi tupakoinnin rajoituksia

Tupakat on pantu pois ja piiput piiloon monella työpaikalla. Hermosavut on vedettävä ulkona, sillä harvassa työpaikassa on enää tupakkahuonetta. Ravintolassakaan ei enää sauhutella ja junissakin on omat kopit tupakoitsijoille. Savuttomuuden aate leviää Suomessa, sillä nyt myös kaupungit ovat kiinnostuneet asiasta. Pohjois-Karjalassa savuttoman kaupungin mainetta havittelee Lieksa. Onko suunta oikea vai vainotaanko tupakoitsijoita jo aivan liikaa?

Helsingin ratikkakuskeilla kaupungin viimeinen tupakkatila

Helsinki aikoo Espoon tapaan muuttaa työpaikkansa pysyvästi savuttomiksi. Terveyslautakunta esittää, että kaupunki kieltäisi henkilökunnalta työaikana tapahtuvan tupakoinnin. Lopullisen ratkaisun työpaikkatupakoinnin lopettamisesta tekee kaupunginhallitus.

Pukinmäen ravintolapalo ei ole tahallaan sytytetty

Sunnuntain vastaisena yönä palaneen ravintola Green Starin paloon ei liity rikosta. Helsingin poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että Pukinmäessä sijaitsevan ravintolan palo olisi tahallaan sytytetty.

Loppiaisenvietto käynnistyi pahoinpitelyillä

Joensuussa sattui loppiaisen vastaisena yönä useita pahoinpitelyjä. Nuori 19-vuotias nainen pieksi toista naista kaupungin keskustassa ravintola Bepopissa. Ensiksi 19-vuotias oli tönäissyt naista tanssilattialla ja repinyt vielä hiuksista.

Mies piestiin ravintolan tupakkakopissa

Miestä pahoinpideltiin ravintolan tupakkakopissa Rovaniemen Ounasrinteellä perjantain vastaisena yönä hieman puolen yön jälkeen.

Opiskelijoita innostetaan tumppaamaan

Savuttomuutta edistetään tällä viikolla Turun ammatti-instituutissa. Tempausviikon tavoitteena on saada mahdollisimman moni opiskelija tumppaamaan savukkeensa lopullisesti.

Vesannon kunnasta savuton

Vesannon kunta on liittymässä savuttomien kuntien joukkoon. Vesannon kunnanhallitus käsittelee maanantaina esitystä, joka kieltää tupakoinnin Vesannon kunnan työpaikoilla.

KAO kannustaa tumppaamaan tupakan lopullisesti

Kainuun ammattiopisto kannustaa opiskelijoitaan savuttomuuteen. Tupakointi on kielletty oppilaitoksen kaikkien toimipaikkojen alueella sekä kaikissa koulun tilaisuuksissa.

Baijeri lieventää tupakointirajoituksia

Saksassa Baijerin osavaltion parlamentti on päättänyt lieventää ravintoloiden tupakointikieltoa, joka on ollut Saksan tiukin. Osassa baareista saa elokuun alusta lähtien tupakoida, ja muihin saa rakentaa tupakkahuoneen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle