Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Presidentti Vladimir Putin

Yle seurasi Putinin puhetta: Venäjä kehittää uusia ydinaseita – miehittämättömiä sukelluslaitteita, ydinvoimalla lentävä risteilyohjus

Venäjän presidentti Vladimir Putin käytti kaksi tuntia kansakunnan tila -puheeseen, jossa hän kävi läpi Venäjän sosiaaliset olot, talouden kehityksen ja etenkin sotilasvoiman kasvattamisen. Puhe oli osoitettu parlamentille.

Sami borg

Ylen vaaliasiantuntija: Äänestysprosentti noussee viime vaalien tasolle

Ylen vaaliasiantuntija Sami Borg arvioi, että lopullinen äänestysprosentti nousee vuoden 2006 presidentinvaalien tasolle. Ennakkoäänestys jatkui vaisuna jo kolmatta päivää.

Pekka Haavisto puhumassa eduskunnassa.

Vihreiden Haavisto: Aborttikysymyksen olisi voinut jättää pois

Hallituspuolue vihreiden ryhmäpuheenvuoron käyttänyt Pekka Haavisto sanoi, että kysymyksen raskaudenkeskeytyksistä olisi voinut jättää pois hallitusohjelmasta. Hän korosti, että kuuden puolueen hallitusohjelma on aina kompromissien tulos.

Oppositio arvosteli kuntapolitiikkaa

Oppositiopuolueet perussuomalaiset ja keskusta arvostelivat erityisesti kuntapolitiikkaa hallitusohjelmasta tiistaina käydyssä eduskuntakeskustelussa.

Ministerit istuvat hallituksen aitiossa eduskuntasalissa.

Katainen puolusti tiukkaa talouslinjaa

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on antanut eduskunnalle tiedonannon hallitusohjelmasta. Hän puolusti muun muassa tiukkaa talouslinjaa ja korosti avoimuuden merkitystä.

Pääministeri Jyrki Katainen Eduskunnassa.

Katainen: Uuden laman riski erittäin suuri

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) varoittaa Euroopan talouskriisin laajenemisesta. Hän sanoi, että tilanne on paha ja riskit uuden laman syntymiselle ovat erittäin suuret. Katainen matkustaa tänään Brysseliin EU:n huippukokoukseen.

Hallitus nimitti neljä valtiosihteeriä

Hallitus on nimittänyt neljä valtiosihteeriä. Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok.) valtiosihteeriksi nimitettiin Vesa Rantahalvari ja puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) valtiosihteeriksi Marcus Rantala. He toimivat samojen ministereiden valtiosihteereinä myös edellisen hallituksen aikana.

Keskustan kampanjabudjetit romahtivat jopa kymmenillä tuhansilla

Keskustan edustajien kampanjabudjetit pienenivät rajusti kevään eduskuntavaaleissa. Pudotusta kevään 2007 eduskuntavaaleissa käytettyihin summiin oli jopa useita kymmeniä tuhansia euroja ehdokasta kohti.

Hallitus antaa työllistämiseen lisäbudjetin

Uusi hallitus aikoo heti alkajaisiksi antaa lisäbudjetin työllisyyden lisäämiseen, kertoo tuore työministeri Lauri Ihalainen (sd). Ylen A-Studion haastattelussa Ihalainen toteaa, että Nokian irtisanomiset huomioidaan lisäbudjetissa.

Nummikoskesta pääministerin valtiosihteeri

Valtioneuvosto on nimittänyt Velipekka Nummikosken pääministerin valtiosihteeriksi. Valtiotieteen maisteri Nummikoski seuraa Jyrki Kataista (kok.) valtiovarainministeriöstä pääministerin kansliaan.

Pekka Haavisto, kansanedustaja, Vihreät.

Haavisto vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi

Vihreiden eduskuntaryhmä on valinnut puheenjohtajakseen Pekka Haaviston.

Katainen äänestyksestä: Ei ollut suuri yllätys

Pääministeriksi valittu Jyrki Katainen (kok.) sanoi, ettei vasemmistoliiton edustajien äänestyskäyttäytyminen ollut suuri yllätys, vaikkei se ollutkaan sovittujen pelisääntöjen mukaista. Kaksi puolueen kansanedustajaa äänesti Kataisen pääministeriksi nimittämistä vastaan.

Jyrki Katainen saa onnitteluja edustajatovereiltaan.

Eduskunta valitsi Kataisen pääministeriksi - kaksi vasemmistoliiton edustajaa äänesti vastaan

Eduskunta on valinnut Jyrki Kataisen (kok.) pääministeriksi äänin 118-72. Kaksi hallituspuolue vasemmistoliiton edustajaa, Jyrki Yrttiaho ja Markus Mustajärvi äänestivät Kataisen valintaa vastaan. He saivat myöhemmin eduskuntaryhmältä varoituksen.

Jouni Backman

Backman SDP:n ryhmänjohtajaksi

SDP:n eduskuntaryhmän johtoon on valittu kansanedustaja Jouni Backman. Backman voitti äänestyksessä vastaehdokkaansa Heli Paasion äänin 27-13.

Päivi Räsänen, Stefan Wallin ja Anna-Maja Henriksson.

Kristillisdemokraattien salkku Räsäselle - RKP:lle kaksi salkkua

Kristillisdemokraattien ainoa salkku meni itsestäänselvästi puolueen puheenjohtajalle Päivi Räsäselle. Sisäministerin salkkuun on nyt yhdistetty myös kirkkoasiat. RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin sai puolustusministerin salkun.

Paavo Arhinmäki, Merja Kyllönen, Ville Niinistö ja Heidi Hautala.

Vihreille ja vasemmistoliitolle kaksi salkkua

Vihreät ja vasemmistoliitto saivat hallitukseen kaksi salkkua kumpikin. Vihreät valitsi ympäristöministeriksi Ville Niinistön ja kehitysyhteityöministeriksi Heidi Hautalan. Vasemmistoliitto puolestaan asetti kulttuuriministeriksi Paavo Arhinmäen ja liikenneministeriksi Merja Kyllösen.

Kokoomuksen ministerit Alexander Stubb, Paula Risikko, Jari Koskinen, Henna Virkkunen, Jyrki Katainen ja Jyri Häkämies.

Kokoomuksella kokenut ministeriryhmä

Kokoomuksella on tulevassa hallituksessa kokenut ministeriryhmä. Kuudesta ministeristä viidellä oli salkku myös edellisessä hallituksessa, mutta salkkujen sisältö muuttui kaikilla. Uutena hallitukseen nousi maatalousministeri Jari Koskinen, joka toimi samassa tehtävässä aikoinaan Lipposen II -hallituksessa.

Lauri Ihalainen, Maria Guzenina-Richardson, Krista Kiuru, Erkki Tuomioja, Jukka Gustafsson ja Jutta Urpilainen.

SDP:n ministereissä ensikertalaisia

SDP:n ministeriryhmässä on paljon ensikertalaisia. Puolueen kuudesta ministeristä viisi on ensimmäistä kertaa ministerin tehtävässä. Ainoastaan ulkoministeri Erkki Tuomiojalla on aiempaa kokemusta hallitustyöskentelystä, hän on toiminut aiemminkin ulkoministerinä sekä kauppa- ja teollisuusministerinä.

Mari Kiviniemi.

Kiviniemi jatkaa uuden hallituksen arvostelemista

Väistyvä pääministeri Mari Kiviniemi arvostelee tänään nimitettävää uutta hallitusta kykenemättömäksi luomaan työpaikkoja. Kiviniemen mielestä Jyrki Kataisen hallituksen veroratkaisut eivät kannusta uusien työpaikkojen luomiseen tai yrittäjyyteen.

Uusi hallitus 2011.

Kataisen hallitus sai vallan

Tasavallan presidentti Tarja Halonen nimitti tänään keskiviikkona uuden hallituksen. Sitä ennen hän myönsi eron Mari Kiviniemen (kesk.) hallitukselle.

Lauri Tarasti

Tarasti: Vaalirahoituslaista löytyy edelleen porsaanreikiä

Vaalirahoitustyöryhmän puheenjohtajana toiminut Lauri Tarasti pitää uutta vaalirahoituslakia onnistuneena, mutta myöntää, että laista löytyy edelleen porsaanreikiä. Vaalikampanjarahoja voidaan yhä kierrättää siten, että niiden alkuperä jää pimentoon.

Kansanedustajat jättivät vaalirahailmoituksensa

Kaikki varsinaiset kansanedustajat ovat jättäneet vaalirahailmoituksensa. Valituiksi tulleiden kansanedustajien ja puolueiden varaedustajien tuli jättää vaalirahailmoituksensa viimeistään maanantaina puoliltaöin.

Kuntien vaakunoilla koristeltu käytävä Suomen Kuntaliiton tiloissa Helsingissä.

Kysely: Kuntajohtajat tyytymättömiä hallitusohjelmaan

YLE Uutisten kyselyn mukaan kunnissa ennustetaan verojen kiristyvän ja palvelujen heikkenevän. Johtajien mukaan kiristyvä taloudellinen tilanne pakottaa käytännössä monet kunnat liitoksiin.

Eero Heinäluoma

Heinäluoma matkalla puhemieheksi

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) on nousemassa eduskunnan puhemieheksi. Sosialidemokraattien eduskuntaryhmä valitsi Heinäluoman yksimielisesti ehdokkaakseen ryhmäkokouksessaan tiistaina.

Jan Vapaavuori.

Vapaavuori kokoomuksen ryhmäjohtajaksi

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on yksimielisesti valinnut uudeksi vetäjäkseen eroavan asuntoministerin Jan Vapaavuoren. Entinen ryhmäjohtaja Pekka Ravi on kokoomuksen ehdokas eduskunnan varapuhemieheksi.

Jan Vapaavuori.

Vapaavuori kokoomuksen ryhmänjohtajaksi

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on yksimielisesti valinnut uudeksi vetäjäkseen eroavan asuntoministerin Jan Vapaavuoren. Entinen ryhmäjohtaja Pekka Ravi on kokoomuksen ehdokas eduskunnan varapuhemieheksi.

Kyllönen: Tasa-arvo painoi vasemmistoliiton salkkujaossa

Tasa-arvolinjaus eli sukupuoli ja maantieteellinen sijainti vaikuttivat vasemmistoliiton ministeripaikkojen jaossa, kertoi tuleva liikenneministeri Merja Kyllönen tiistaina Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.

Presidentti ja puhemies tapasivat - Katainen virallisesti pääministeriehdokas

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on ottanut vastaan eduskunnan puhemies Ben Zyskowiczin tiistaina aamupäivällä presidentin kesäasunnolla Kultarannassa. Tapaamisen jälkeen presidentti antoi eduskunnalle kirjallisen ilmoituksen pääministeriehdokkaasta, Jyrki Kataisesta.

Ulkoministeri Alexander Stubb

Stubb vaalirahoituskuningas

Eduskuntavaaleissa valituiksi tulleiden kansanedustajien ja puolueiden varaedustajien tuli jättää vaalirahailmoituksensa viimeistään maanantaina. Ilmoitusten mukaan eniten vaalirahoitusta keräsi Alexander Stubb. Kirjallisten ilmoitusten tuli olla perillä kello 16 mennessä, verkkopalvelussa määräaika oli kello 24.

Räsänen: Hallitus ei tee esitystä sukupuolineutraalista avioliitosta

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan, tulevan sisäasiainministerin Päivi Räsäsen mukaan muiden hallituspuolueiden kansanedustajat saavat yrittää säätää lakia sukupuolineutraalista avioliitosta tavallisena lakialoitteena. Tärkeää on, ettei hallitus tee siitä esitystä.

Vaalikampanjoihin annetut rahat voivat päätyä myös muuhun käyttöön

Osa kevään eduskuntavaaleissa valituksi tulleista kansanedustajista sai vaalikampanjalleen enemmän rahoitusta kuin mitä he käyttivät kampanjansa kuluihin.

Päivi Räsänen Ylen haastattelussa 20. kesäkuuta.

Kristilliset hallitukseen, Räsänen sisäasiainministeriksi

Kristillisdemokraatit suosittaa yksimielisesti hallitukseen osallistumista. Puolue esittää niin ikään yksimielisesti puolueen puheenjohtajansa Päivi Räsäsen nimeämistä sisäasianministeriksi.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä suosittaa hallitukseen menoa

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä suosittaa yksimielisesti hallitukseen osallistumista. Eduskuntaryhmä esittää niin ikään yksimielisesti puolueen puheenjohtajan Päivi Räsäsen nimeämistä ministeriehdokkaaksi.

Ville Niinistö Ylen haastattelussa 20. kesäkuuta.

Niinistö ympäristöministeriksi, Hautala kehitysyhteistyöministeriksi

Vihreät on päättänyt osallistua hallitukseen äänin 43 - 5. Puolueen puheenjohtaja Ville Niinistö on puolestaan valittu yksimielisesti ympäristöministeriksi. Kehitysyhteistyöministeriksi valittiin Heidi Hautala. Hautala voitti äänestyksen jälkeen Johanna Sumuvuoren äänin 34-13.

Presidentti Tarja Halonen

Kataisen hallitus nimitetään keskiviikkona

Tasavallan presidentti Tarja Halonen nimittää uuden hallituksen keskiviikkona iltapäivällä. Sitä ennen hän myöntää eron Mari Kiviniemen (kesk.) hallitukselle.

Hallitusohjelma: Hyvinvoinnin mittareita kehitetään

Uuden hallituksen tavoitteena on talouskasvun aikaansaaminen ekologisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla. Yksi hallitusohjelmaan kirjattu keino tämän saavuttamiseksi on päätöksen teon pohjana olevien mittareiden kehittäminen ja niiden aktiivinen käyttö.

Keskuskauppakamari ja perheyrittäjät moittivat hallituksen verolinjauksia

Keskuskauppakamari ja Perheyritysten liitto uskovat, että uusi hallitus ei luo lisää työpaikkoja Suomeen.

Kansanedustaja Merja Kyllönen.

Liikenneministeri Kyllönen ei sulje pois tienkäyttömaksuja

Vasemmistolainen liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) ennakoi hallituspestistään vaikeaa urakkaa. Hallituksella on kovat paineet leikata valtion menoja, mutta samalla olisi pidettävä huolta muun muassa liikenneväylien kunnosta. Valtakunnan tiestöllä lasketaan olevan korjausrästejä jo nyt kahden miljardin euron edestä.

Jari Koskinen

Koskinen kiistää Anttilan väitteen viljelijöiden tulojen romahduksesta

Maa- ja metsätalousministeriksi nimetty kokoomuksen Jari Koskinen kiistää väistyvän keskustalaisen maa- ja metsätalousministerin Sirkka-Liisa Anttilan väitteet maanviljelijöiden tulojen romahtamisesta. Hallitusohjelmassa on päätetty leikata maa- ja metsätalouden menoja 110 miljoonalla eurolla.

Vihreiden eduskuntavaalikampanjan logo

Vihreät haluaa toiseksi ministeriksi naisen

Vihreät päättää tänään ministereistään. Puheenjohtaja Ville Niinistöä pidetään varmana valintana ympäristöministeriksi, mutta toinen salkku on vielä auki. Puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja Johanna Sumuvuori epäilee, että toiseksi ministeriksi halutaan nainen.

Jyri Häkämies ja Eero Heinäluoma Aamu-tv:n haastattelussa.

SDP ja kokoomus erimielisiä siitä, tulivatko välilliset verot alv:n tilalle

Hallituspuolueet SDP ja kokoomus ovat erimielisiä siitä, kuinka yleisen arvonlisäveron pitäminen ennallaan hyödyttää suomalaisia. Puolueet kiistelevät siitä, miten alv:n nostamattomuuden tilalle tulleet muut välilliset verot vaikuttavat kansalaisten elämään.

Ihalainen ja Häkämies yhteistyön asialla

Tuleva työministeri SDPn Lauri Ihalainen ja tuleva elinkeinoministeri kokoomuksen Jyri Häkämies korostavat yhteistyötä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Jyrki Katainen ja Paavo Arhinmäki hallitusneuvotteluiden lehdistötilaisuudessa.

Vasemmistoliitossa podetaan kokoomuskammoa

Vihreät ja kristillisdemokraatit päättävät Jyrki Kataisen hallitukseen osallistumisesta tänään. Vasemmistoliiton päätös lähteä mukaan turvasi hallitukselle jo eduskunnan enemmistön tuen. Äärivasemmisto on ollut aikaisemminkin mukana kokoomuspääministerin johtamassa hallituksessa.

Tuija Brax korjaa vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön kravattia.

Vihreät ja kristillisdemokraatit jakavat salkkunsa maanantaina

Vihreät on parhaillaan päättämässä hallitukseen osallistumisestaan ja ministereistään. Jos vihreät menee hallitukseen, puolueen puheenjohtajasta Ville Niinistöstä tulee ympäristöministeri. Vihreiden toinen ministeri vastaa kehitysyhteistyöstä ja valtion omistajaohjauksesta.

Valtaosa edustajista jättänyt vaalirahailmoituksensa

Eduskuntavaaleissa valituiksi tulleiden kansanedustajien ja heidän varamiestensä tulee jättää vaalirahailmoituksensa viimeistään tänään maanantaina. Klo 22.30:een mennessä ilmoituksen oli jättänyt 274 kansanedustajaa tai varamiestä. Ilmoitusvelvollisia on 280. Määräaika päättyy puoliltaöin.

Pyörätuolilenkillä puistossa

Uusi vanhuspalvelulaki myös uuden hallituksen tavoitteena

Parin vuoden päästä todennäköisesti voimaan tulevan uusi vanhuspalvelulaki takaa toteutuessaan jokaisella vanhukselle henkilökohtaisen hoidon. Tuleva peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson aikoo jatkaa lain valmistelua siitä mihin hänen edeltäjänsä jäi.

Paavo Arhinmäki ja Merja Kyllönen

Vasemmistoliitto hallitukseen - Arhinmäestä kulttuuriministeri

Vasemmistoliitto on päättänyt osallistua tulevaan hallitukseen. Päätös syntyi eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteiskokouksessa lopulta äänin 40 - 23. Kolme äänistä oli tyhjiä. Puolueen puheenjohtajasta Paavo Arhinmäestä tulee kulttuuri- ja urheiluministeri. Liikenneministeriksi nousee Merja Kyllönen.

Elsi Katainen

Elsi Katainen Keskustanaisten puheenjohtajaksi

Keskustanaiset on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen kansanedustaja Elsi Kataisen. Hän seuraa tehtävässä europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäkeä, joka ei ollut enää käytettävissä tehtävään.

Lenita Toivakka

Kokoomuksen Toivakka tuohtui Kiviniemen arvostelusta

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Lenita Toivakka torjuu keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen arvostelun lapsiperheiden unohtamisesta.

Paavo Arhinmäki ja Merja Kyllönen

Arhinmäki ja Kyllönen Vasemmistoliiton ministeriehdokkaat

YLE Uutisten tietojen mukaan Vasemmistoliiton ministeriehdokkaiksi ovat varmistumassa puolueen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Merja Kyllönen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle