Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Perinnebiotooppeja inventoidaan tänä kesänä lähes kaikissa Lapin kunnissa

Kesän aikana tehdään myös lintuvesien kunnostussuunnitelmia sekä vesi- ja kosteikkolintuselvityksiä ja selvitetään järvien nykytilaa.

Rovaniemen kaupunginhallitus sijoittaa 19,4 miljoonaa korkorahastoihin

Sijoitusten varat on tarkoitus sijoittaa uudelleen pitkäaikaisesti sijoitusohjeiden hyväksymisen jälkeen.

Tanssihullu kansa on kaivannut lavoille ja lauantaina monet ovet aukeavat – Legendaarisen Suukosken yrittäjä: "Käsidesiä tarjolla ja muistutetaan turvaväleistä"

Muutamat tanssipaikat ovat olleet auki jo heinäkuussa, ja elokuussa parketilla pyörähdellään entistä vapaammin.

Linkkari siirtyy kesäaikatauluihin jo huhtikuun alussa

Uudet aikataulut päivitetään vain internettiin ja Ruokasenkadulla oleville pysäkeille.

Rovaniemen koulutuslautakunta päätti: Alakorkalon koulun evakkopaikka on Viirinkankaalla.

Ajatus evakkokoulun järjestämisestä lähelle nykykoulua ei saanut kannatusta lautakunnassa.

Suunnitelma Rovaniemellä: ensihoito ja pelastuslaitos yhteisiin uusiin tiloihin Viirinkankaalle

Molemmille halutaan yhteiset tilat lähellä kaupungin keskustaa.

17-vuotias tyttö kaahasi poliisia pakoon Rovaniemellä

Alaikäinen kuljettaja kaahasi poliisia pakoon Rovaniemellä sunnuntai-iltana. Poliisin mukaan 17-vuotias kuljettaja teki vaarallisia ohituksia karkottaakseen virkavallan kintereiltään.

Postinjakelu takkuaa taas Rovaniemellä

Postilla on jakeluongelmia Rovaniemellä. Syynä ovat työntekijöiden äkilliset sairastumiset kuten aiemmin helmikuussa.

Rovaniemen kesän puistohankkeet: kolme leikkipuistoa, yksi pelikenttä ja junaradanvarsi uuteen uskoon

Rovaniemen kaupunki peruskorjaa tänä kesänä kolmea leikkipuistoa, kahta Nivavaarassa ja yhtä Viirinkankaalla. Pöykkölässä laajennetaan pelikenttää Printtivaarantiellä. Lisäksi paljaaksi parturoitu junaradanvarsi saa uusia puita.

Nelostie haukkasi osan maasta – seurakunta kunnostaa hautausmaan ympäristöä omalla rahalla

Nelostien remontista on tullut Rovaniemen seurakunnalle yli sadantuhannen euron kulut. Seurakunta on luovuttanut maata tien levennykseen. Siitä saatu raha ei riitä kattamaan neljännen hautausmaan ympäristön kunnostuksia.

Nuoret loukkaantuivat ulosajossa Rovaniemellä - auton kuljettaja 16-vuotias ja humalassa

Nuori 16-vuotias poika ajoi humaltuneena auton ojaan Rovaniemen Viirinkankaalla varhain maanantain vastaisena yönä. Kyydissä oli 16-vuotias tyttö. Molemmat loukkaantuivat.

Villa Oskar on kahden aikuisen unelmakoti

Arkkitehdin käyttö pientalojen rakentamisessa on edelleen harvinaista, vaikka kiinnostus talosuunnittelua kohtaan on kasvanut sisustustrendin myötä. Yleensä arkkitehtitoimistojen puoleen käännytään, kun halutaan yksilöllinen ja omiin tarpeisiin sopiva koti.

Steinerkoululaiset Rovaniemellä samoihin tiloihin matkailuopiskelijoiden kanssa

Rovaniemen Steinerkoulu aloittaa torstaina kevätlukukautensa uusissa tiloissa. Koulu muutti joululoman aikana Ounasvaaralta Viirinkankaalle samaan rakennukseen Matkailun tutkimus- ja koulutusinstituutin kanssa.

Kunta-asunnot osti kaksi vuokrataloa Satolta Rovaniemellä

Kunta-asunnot on ostanut kaksi vuokrataloa Satolta Rovaniemellä. Taloissa on yhteensä 66 asuntoa. Toinen sijaitsee ydinkeskustassa ja toinen Viirinkankaalla. Kunta-asunnot -konserni osti keskiviikkona yhteensä 268 ARA-vuokra-asuntoa Satolta Lohjalla, Jyväskylässä, Oulussa ja Rovaniemellä.

Sähköt poikki osalla rovaniemeläisistä

Osalla rovaniemeläisistä oli sähköt poikki torstaina aamulla. Sähköt menivät noin 280 asiakkaalta, kerrotaan Rovakaira-yhtiöstä.

Viirinkankaan metsiköstä tulossa asuinalue

Teknisen lautakunnan päätökseen yksi eriävä mielipide.

Rovaniemen steinerkoulu muuttaa Keltakankaalle

Rovaniemenellä toimiva steinerkoulu muuttaa vuodenvaihteessa Lähteentieltä Keltankaalle. Steinerkoulu toimii tällä hetkellä tiloissa, joita ei vuoden 1949 jälkeen ole peruskorjattu. Koulu on jo pitkään etsinyt uusia tiloja.

Kävelevä jänis pysäyttää katsojan Marko Junttilan näyttelyssä

Rovaniemeläinen valokuvaaja Marko Junttila liikkuu niin kaupungin keskustassa lintuja kuvaamassa kuin lähivaarojen umpihangissa. Hänen kuviaan on esillä Rovaniemen kirjastossa elokuun loppuun asti. Osa kuvista on päässyt myös ensi vuoden kalenteriin ja Rovaniemi-kuvateokseen.

Viirinkankaantien valoristeys poistuu käytöstä Rovaniemellä – nelostien remontti kohta valmis

Vanha Viirinkankaantien risteys sulkeutuu Rovaniemellä. Viirinkankaalta pohjoiseen päin pääsee uutta suuntaisramppia pitkin. Etelään päin menijät joutuvat ajamaan nelostielle joko Pappilantien tai Eteläkeskuksen kautta. Viirinkankaalle pääsee nelostieltä jatkossa Vierustien tai Eteläkeskuksen kautta.

Oijustien ramppi pois käytöstä Rovaniemellä

Nelostien remontti sulkee Oijustien pohjoisen suunnasta tulevan rampin alkuviikoksi Rovaniemellä. Ramppi otetaan käyttöön keskiviikkona 5. elokuuta.

Yläkemijoen kylämarkkinat antavat toivoa kylille

Mukavat ja tunnelmalliset kylämarkkinat järjestettiin taas Rovaniemen Auttissa viime lauantaina. Yläkemijoen kylämarkkinoille kokoonnuttiin vasta toisen kerran, mutta järjestäjien mukaan se on hyvä alku pitkälle perinteelle. Markkinoilla esittäytyi monenlaista osaajaa ja kättentaitajaa. Ja sääkin suosi markkinavieraita.

Huumekuskin autosta löytyi koulusta varastettua tavaraa

Poliisi löysi Sodankylästä oppilaitoksesta varastettua omaisuutta autosta, jonka kuljettaja otettiin Rovaniemellä kiinni huumeiden vaikutuksen alaisena ajamisesta.

Soneralla kaapelivika Rovaniemellä

Soneralla on datakaapelivika Rovaniemen Viirinkankaalla. Vika voi koskea yhteyksiä laajemminkin kuin Viirinkankaalla. Tiistai-iltana alkanutta vikaa korjataan parhaillaan.

Poliisi kaipaa yhä vihjeitä ilma-aseella ammuskelijasta Rovaniemellä

Poliisi kaipaa edelleen lisää vihjeitä ilma-aseella ammuskelusta Rovaniemen Viirinkankaalla. Lapin poliisi sai useita ilmoituksia tapauksista, joissa oli ammuttu ilma-aseella ajoneuvojen ikkunoihin. Lisäksi oli ammuskeltu Lapin yliopiston rakennuksen ikkunoihin.

Siwan aseellisesta ryöstöstä epäilty mies vangittu

Lapin käräjäoikeus vangitsi Rovaniemen Viirinkankaan Siwa-myymälän aseellisesta ryöstöstä epäillyn miehen maanantaina. Poliisi epäilee samaa miestä myös raskaan ajoneuvon käyttövarkaudesta.

Rovaniemen Siwa-ryöstö: Poliisi on ottanut epäillyn kiinni

Poliisi on ottanut kiinni miehen, jota epäillään aseellisesta ryöstöstä Rovaniemellä. Paikkakuntalaisen miehen jäljille päästiin yleisöltä saatujen vihjeiden avulla.

Siwa ryöstettiin Rovaniemellä - tekijää etsitään

Rovaniemen Viirinkankaalla sijaitseva Siwa-myymälä ryöstettiin torstaina aamulla kello 8. Poliisin mukaan ryöstäjä uhkasi myyjää ampuma-aseella.

Nelostien rakennustyöt valmistuvat etuajassa

Rakennustyöt ovat edenneet Rovaniemellä ennakoitua nopeammin. Suurin osa väylistä saadaan valmiiksi jo ensi syksynä, kertoo Liikennevirasto.

Rovaniemellä varastettiin auto

Torstain ja perjantain välisenä yönä Rovaniemen Viirinkankaalta varastettiin auto. Auto oli ollut talven ajan pois rekisteristä ja katsastamaton. Auton omistaja teki autosta anastusilmoituksen.

Nelostien rakennustyöt etenevät Rovaniemellä

Lauha talvi on helpottanut sillanrakennustöitä nelostien kupeessa, ja työt ovat hyvin aikataulussa. Ensi viikolla betonoidaan Viirinkankaantien uuden sillan toisen ajoradan kansi, kertoo Liikennevirasto.

Auton ikkunoita ammuskeltu ilma-aseella Rovaniemellä – poliisi pyytää vihjeitä

Tammi - helmikuun aikana poliisi on kirjannut useita ilmoituksia rikoksista, joissa auton ikkunoihin on ammuttu ilmeisesti ilma-aseella. Vahinkoa on aiheutettu jo tuhansien eurojen edestä.

Nelostien kaivuri katkaisi tuhannelta sähköt Rovaniemellä

Nelostien työmaan kaivinkone katkaisi sähköt noin tuhannelta rovaniemeläiseltä torstaiaamuna. Sähköt katkesivat kello 9.14. Viirinkankaan ja Katajarannan alueelta.

Rovaniemen kaukolämpöhäiriö korjattu

Kaukolämmön jakelu on palautumassa normaaliksi Rovaniemellä keskiviikkoisen ongelman jälkeen. Häiriö ja sitä seurannut tuotantokatkos antoivat Rovaniemen Energialle mahdollisuuden korjata Suosiolan voimalaitoksessa havaittuja muita vikoja.

Rovaniemen kaukolämmössä ongelmia

Kaukolämmön tuotannossa on Rovaniemellä ongelmia. Suosiolan kaukolämpölaitoksella on häiriö lämmöntuotannossa.

Rovaniemellä korjattu Soneran nettiongelmia

Rovaniemellä on ollut vikaa Soneran laajakaistayhteyksissä. Soneran mukaan Lapinrinteellä on ollut viallinen talovahvistin, joka on torstaiaamuna vaihdettu ehjään, ja nettiyhteydet ovat nyt kunnossa.

Rovaniemellä kävi ennakkoon äänestämässä viime srk-vaaleja vähemmän

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys jäi Rovaniemellä viime vaaleja heikommaksi. Viimeinen ennakkoäänestyspäivä perjantai oli vilkkain viikon päivistä, mutta koko äänimäärä jäi 922 äänellä vuoden 2010 vaaleista.

Seurakuntavaalit kiinnostavat nihkeästi Rovaniemellä

Neljäntenä ennakkoäänestyspäivänä äänestämässä kävi 711 seurakuntalaista, mikä oli 238 äänestäjää vähemmän kuin vuonna 2010.

Seurakunnan vaali-into vaisua Rovaniemellä

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi vaisusti Rovaniemellä. Eri ennakkoäänestyspaikoissa kävi ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä maanantaina äänestämässä 605 äänioikeutettua. Viime vaaleihin verrattuna äänestäneitä oli lähes sata vähemmän.

Liikenne etsii uusia uomia Nelostien suurremonttialueella Rovaniemellä

Remonttialueella on tiistaiaamuna otettu käyttöön joukko uusia liikenteen väliaikaisjärjestelyjä. Muutosten on tarkoitus selkeyttää aiempia liikennejärjestelyjä, joita on kritisoitu ahtaiksi ja vaarallisiksi.

Kaivinkone katkaisi sähköt 750 asiakkaalta Rovaniemellä

Sähköt katkesivat Rovaniemen Viirinkankaalta ja Niemelänkankaalta maanantaina aamupäivällä. Katkon aiheutti kaivinkone, joka aiheutti kaapelivaurion.

Nelostien remontti teettää Oijustien kohdalle kiertotien

Rovaniemellä nelostien perusparannusurakka on edennyt sellaiseen vaiheeseen, että ensi tiistaina otetaan käyttöön eteläpään kiertoliittymä. Sen kautta liikenne kulkee Alakorkalontielle. Keskiviikkoaamuna liikenne siirtyy Oijustien kohdalla kiertotielle, jossa on kaksi kiertoliittymää. Tie on käytössä ensi kesään saakka.

Tuhansilta sähköt poikki Rovaniemellä tiistaina

Nelostien rakentamisesta on aiheutunut jatkuvasti haittaa sähkönjakelulle kuluvan vuoden aikana.

Auto ja polkupyöräilijä kolaroivat taas Rovaniemellä

Auto ja polkupyörä kolaroivat Rovaniemellä Ahkiomaantien ja Viirinkankaantien risteyksessä keskiviikkona illansuussa. Pyöräilijä lensi auton keulan yli ja loukkasi päänsä.

Rovaniemen seurakunta karsimassa rakennuksia ja henkilöstökuluja

Rovaniemen seurakunta on löytänyt keinoja, joilla se säästää puoli miljoonaa euroa. Säästöjä pohtinut työryhmä esittää muun muassa kiinteistöjen osalta, että seurakunta luopuu Auttin kappelista, purkaa Viirin vanhan seurakuntakodin sekä Muurolan kappelin yhteydessä olevan pappilan.

Ajoi päin punaista – törmäsi toiseen autoon

Kaksi henkilöautoa kolaroi Viirinkankaantien ja Nelostien risteyksessä perjantai-iltapäivällä.

Kukkola-yhtiöiden ehdotus voitti Rovaniemen rantarakennuskilpailun

Rovaniemen kaupunki on järjestänyt arkkitehtikilpailun Kemijoen rannan rakentamisesta kaupungin ydinkeskustan vastarannalla. Kilpailun voitti Kukkola-yhtiöt Oy:n ehdotus "Iltatuulen viesti", joka sisältää muun muassa hotellin, uimahallin ja pienen maauimalan.

Kukkola kumppaneineen voitti Valionrannan kilpailun

Kukkola-yhtiöt Oy:n, Arkkitehtitoimisto Viiri-Ylinenpää Oy, Sito Oy ja  Studio Lumartin työryhmä on voittanut Rovaniemen Valionrannan ja Koskipuiston alueen ideakilpailun. Työryhmän ehdotus on nimeltään "Iltatuulen viesti".

4-tien urakka Graniittirakennus Kalliolle Rovaniemellä

Liikennevirasto on valinnut Graniittirakennus Kallio Oy:n nelostien perusparannuksen urakoitsijaksi Rovaniemen kohdalle. Kyse on kahden ja puolen kilometrin osuudesta kaupungin ydinkeskustasta etelään.

Rovaniemi panosti lasten ja nuorten kuorolauluun

Lukuisat tutkimukset ovat todistaneet kuorolaulun edistävän terveyttä. Rovaniemen kaupunki tarttui asiaan palkkaamalla ammattikuoronjohtaja Kadri Joametsin ohjaamaan lapsia ja nuoria.

Rovaniemen kaupunkikuvapalkinto Kukkola-yhtiöille

Rovaniemen kaupunki on myöntänyt ensimmäisen kerran palkinnon kaupunkikuvan parantamisesta. Rovaniemen kaupunkikuvatyöryhmä luovutti palkinnon Kukkola-yhtiöille, joka on rakennuttajana Lapinaukean tontinluovutuskilpailun voittaneessa hankkeessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle