Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mobiilisovellus auttaa löytämään liikuntarajoitteisille tarkoitetut pysäköintipaikat

Autoliiton mukaan sovellukseen voitaisiin tulevaisuudessa linkittää myös julkisten rakennusten esteettömyystiedot.

Invapaikoille pysäköidään Kajaanissa ilman lupaa tai "väärällä" luvalla: "Ihmiset rakastavat mukavuutta"

Ihmiset joilla ei ole invamerkkiin oikeuttavaa lupaa, parkkeeraavat epähuomiossa ja tahallaan invapaikalle.

Kemin keskustan liikenne muuttuu – pyöräilijät saavat oman kaistan ja pätkä kävelykadusta aukeaa autoilijoille

Pyöräkaistakokeilu yhdellä Kemin keskustan katuosuudella harmittaa osaa autoilijoista, koska muutama parkkiruutu katoaa.

Mikkelissä Maaherrankadun kävelykatukokeilun muutokset alkavat

Tiistaista alkaen katualueelle pystytetään liikennemerkit ja poistetaan pysäköintipaikat kauppakeskus Stellan puolelta.

Lappeenranta kysyy kaupunkilaisten mielipiteitä keskustan pysäköintipaikoista

Asukkailta toivotaan näkemyksiä sekä moottorilla että lihasvoimalla kulkevien ajoneuvojen pysäköintipaikkojen sijoitteluun.

Liikkumisesteisen ikuisuusongelma: liian vähän invapaikkoja ja niillä vähilläkin lumikasa tai luvaton pysäköijä

Liikkumisesteisten pysäköintipaikkoja on liian vähän ja niitä vähiäkin käytetään jatkuvasti väärin, sanoo Invalidiliitto. Helsingissä uusiin kauppakeskuksiin paikkoja tehdään suosituksia enemmän.

Kateus saa kyyläämään invapaikkoja – raivo repeää, jos autosta nousee liian terveen näköinen kuski

Tarkkailetko parkkipaikalla invapaikoille pysähtyjiä? Palaako pinna, jos autosta nousee apuvälineetön, kävelemään pystyvä kuski? Parasta pitää mölyt mahassa, jos tuulilasissa on virallinen vammaisen pysäköintilupa.

Parkkipaikkojen kansalaispoliiseista myös hyötyä? – "Paheksunta pitää invapaikat vapaana tarvitseville"

Asiattomasta pysäköinnistä kanssa-autoilijoita ojentaneet Ylen lukijat kertovat, ettei ole helppo puuttua luvattomaan perhepaikalle tai invaruutuihin pysäköintiin. Olen puuttunut, ja saanut huudot, yksi lukijoista kertoo.

Kyttäätkö muiden tekemisiä parkkipaikoilla?

Millä oikeudella tuokin pysäköi perheruutuun? Entä tuo toinen invapaikalle? Tunnistatko ajatukset itsessäsi? Miksi muiden tekemiset pysäköintialueella nostavat kierroksia ja ärsyttävät?

Sairaus teki naisesta "röyhkeän ämmän" – näin autoilijat raivoavat invaruutujen käyttäjille parkkipaikoilla

Parkkipaikan invaruutuun pysäköivä saa kanssa-autoilijoiden vihat niskaansa ja joutuu jopa nimittelyn kohteeksi – vaikka pysäköintiin olisi lupa. Miksi tavalliset ihmiset katsovat oikeudekseen kytätä pysäköintiä, ihmettelevät invatunnuksen omistajat.

Vammaisten syrjintä yleistä – invapysäköintipaikkojen poisto yksi harmin aihe

Yhdenvertaisuusvaltuutetun tuoreet tilastot vahvistavat vammaisten syrjinnän yleisyyttä.

Harvinaisesta sairaudesta vaikea puhua: Hyvä muistaa, että sairas ei aina ole heikko

Moni suomalainen sairastaa näkymättömästi. Terveennäköisenkin elämä voi täyttyä tuskasta. Ulkopuolisen on vaikea ymmärtää sellaista, josta ei tiedä. Siksi Ehlers-Danlos yhdistys haluaa kertoa, mitä kulissin takana piilee.

Sujuuko suomalaiselta pysäköinti vai ottaako parkkipaikalla päähän?

Yrität ruutuun ja pääsetkin, mutta pääsetkö autosta ulos? Kanssa-autoilijat saattavat pysäköidä kuinka sattuu. Kerro kokemuksesi parkkitilanteiden helmistä.

Vammaisautoilijat: maksuttomuus kallioparkkiin tai sekoitamme liikenteen

Kallioparkki Kivisydämen vammaispysäköinnin osoittautuminen maksulliseksi herättää voimakasta kritiikkiä Oulussa. Osa vammaisista on valmis protestoimaan ratkaisua jopa sekoittamalla autoliikennettä kallioparkin ensi viikon avajaisten yhteydessä.

Espanjalaisnainen julkaisi kuvan invapaikalle pysäköidystä poliisiautosta – voi saada sakot

Nainen julkaisi kuvan sosiaalisessa mediassa kriittisten kommenttien kera. Uutistoimisto AP:n mukaan häntä uhkaavat nyt suuret sakot poliisien työn loukkaamisesta.

Parkkipirkon arkea: uhittelu ja sekalaiset selitykset

Pysäköinnintarkastajan eli parkkipirkon arkeen kuuluu uhkailua ja nimittelyä, mutta toisinaan heidän työstään myös kiitetään. Sitkeät käsitykset tarkastajien provisiopalkasta sekä siitä, ettei tarkastaja voi saada itse virhemaksuja, elävät yhä.

Invapaikan tarve ei aina näy ulospäin: "Kysyä voi ihan hyvin"

Jos invapaikalle pysäköidystä autosta nousee kävelemään kykenevä ihminen, voi hän saada osakseen ihmetteleviä tai paheksuvia katseita tai jopa kommentteja. Invapaikan tarve ja oikeutus ei kuitenkaan aina näy päälle.

Kun parkkipaikat siirtyvät maan alle, vammaisten pysäköinti vaikeutuu

Yksityiset pysäköinninvalvontayhtiöt ja kadunvarsipysäköinnin vähentyminen aiheuttavat ongelmia vammaisille autoilijoille. Lisäksi monilla vammaisten pysäköintiluvan haltijoilla on vääriä käsityksiä säännöistä.

Maakuntakirjaston parkkipaikat katoavat maan alle

Lappeenrannassa makuntakirjaston eteen jää enää invaparkki. Muiden tulee jatkossa parkkeerata autonsa Technoparkkiin.

Röyhkeä voro vei hissinkorjaajan porakoneen kesken töiden

Raumalaisen kauppakeskuksen hissinkorjaajalta anastettiin kaksi porakonetta keskellä päivää tiistaina. Röyhkeä poravaras iski Raumalla toisaallekin: autosta vietiin myös akkuporakone ja invapysäköintitunnus.

Mikä saa pysäköintiraivon leimahtamaan?

Pysäköintipaikoilla sattuu ja tapahtuu. Pelti kolisee parkkipaikoilla enemmän kuin missään muualla ja väärin pysäköidyt autot kuumentavat tunteita. Pysköintiraivo leimahtaa joskus kovin helposti.

Tuoko maksuton pysäköinti Porin torille lisää väkeä?

Porin torille halutaan lisää kävijöitä. Kokeilun aikana pysäköintimaksu poistuu seitsemältä torin laidan parkkipaikalta.

Jalkansa menettänyt Matti ei ole päässyt vuosiin ruokakauppaan – terveet vievät invapaikat

Matti Paavola kuluttaa aikaansa kauppojen pihoissa tarkkailemalla, kuinka terveet, yksin asioivat ihmiset ajavat surutta vammaisille ja lapsiperheille tarkoitetuille parkkipaikoille. Hämäykset voivat olla härskejä: eräs perhepaikalle ajanut nuorukainen nosti paksista lastenistuimen takapenkille. Moni selviää ilman sakkoja, koska kaupoilla ei ole sakotusoikeutta.

Kaupunkipysäköinnissä paljon opittavaa kokeneillakin kuskeilla

Liikenneopettaja Anne Väisäsen mukaan pysäköinti tuottaa vaikeuksia niin autokoululaisille kuin kokeneemmillekin kuskeille. Väisänen kehuu Kuopion uuden toriparkin valoisuutta, mutta hämmästelee huomaamattomia liikennemerkkejä.

Parkkipaikan saaminen haastavaa Rovaniemellä

Rovaniemellä kärsitään parkkitilojen puutteesta usean vilkkaasti käytetyn rakennuksen yhteydessä. Lapin yliopiston päärakennuksen parkkitilat Rantavitikalla ovat riittämättömät, ja ne uhkaavat vielä pienetä.

Porvoon esteettömyys saa liikuntarajoitteiselta arvosanan kuusi

Liikuntarajoitteiset kaipaavat Porvoon kaupungilta toimia esteettömyyden parantamiseksi. Vammaisneuvosto teetti laajan esteettömyyskartoituksen, jossa käytiin läpi lähes sata kohdetta ympäri Porvoota. Ongelmallisimpia paikkoja ovat torin ympäristö ja vanha kaupunki.

Mikä ärsyttää pysäköinnissä?

Tammikuussa kajaanilainen pyörätuolilla liikkuva mies joutui pyytämään poliisia avuksi päästäkseen poistumaan invaparkista. Syyspuolella Kajaanin kaupunkilehdessä käytiin sanasotaa lapsiparkeista.

Invaparkista ei päässyt pois ilman poliisin apua

Pyörätuolilla liikkuva tarvitsee paljon tilaa pysäköintiin. Invapaikkoja käyttävät paljon myös sellaiset, joilla ei ole invapysäköintilupaa.

Invapaikkojen tilalla lumivuoria Helsingissä

Invapysäköintipaikkoja käytetään pääkaupunkiseudulla väärin. Invalidiliittoon on tullut talven aikana useita valituksia invapaikoille on kasatusta lumesta.

Sairaaloiden parkkisumput risovat helsinkiläisiä

Meilahden sairaala-alueella takseja on sakotettu rivakasti, kun ne ovat jättäneet asiakkaita kyydistä pysähtymiskieltomerkeillä varustetun oven edustalle. Ylen aikaisen kuulijoiden sympatiat olivat taksikuskien puolella. Muutenkin sairaala-alueiden pysäköinti aiheutti närää - ovelle on kerta kaikkiaan päästävä, jos jalat eivät kauempaa kanna.

Invapysäköinnissä on selvät säännöt

Liikuntarajoitteisilla ihmisillä voi olla vaikeuksia löytää pysäköintipaikkaa esimerkiksi virastokäynnillä keskustassa läheltä sisäänkäyntiä. Mikäli henkilöllä on saattaja mukanaan, voi auton pysäköidä hetkeksi oven läheisyyteen, mutta auto on siirrettävä pysäköintiruutuun mahdollisimman nopeasti. Porin pysäköinninvalvonnasta kerrotaan, että sakkolappua ei lyödä ikkunaan heti, vaan pysäköinninvalvojat ottavat huomioon tilanteen ja odottavat asiakkaan palaamista autolle.

Invapaikkojen käyttöä valvotaan tehostetusti Kuopiossa

Vuoden vaihteessa voimaan tullut uusi pysäköintilaki tehostaa kauppojen ja virastojen paikoitusalueiden pysäköinninvalvontaa Kuopiossa. Erityishuomiota kaupungissa kiinnitetään pelastusteiden vapaanapitoon sekä vammaisille tarkoitettujen parkkipaikkojen käyttöön.

Hankolaiset haluavat pitää poliisiasemansa

Poliisiaseman lakkauttamisuhka herättää laajaa huolta Hangossa. Asema on uhattuna Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen säästöpaineiden takia. Poliisihallitus käsittelee Hangon toimipisteen mahdollista lakkauttamista ensi kuussa.

Liikuntarajoitteisen kulttuurikokemukset voivat jäädä harvoiksi

Museot ja elokuvateatterit ottavat liikuntarajoitteiset kävijät hyvin vaihtelevasti huomioon. Esimerkiksi vanhoissa kulttuurirakennuksissa voi pyörätuolilla olla ahdasta ja vaikeaa liikkua. Myös invapaikkojen sijoitteluun esityspaikkojen katsomoissa ei vammaisten mielestä aina kiinnitetä tarpeeksi huomiota.

Rantakadun liikenne kaaoksessa Kokkolassa

Keskustan liikennejärjestelyt tuskastuttavat Kokkolassa. Rantakadun muuttuminen osittaiseksi kävelykaduksi on hämmentänyt autoilijoita. Osasyynä hämmennykseen ovat puiden peittämät liikennemerkit. Tiistaina tai keskiviikkona liikenteen ohjausta selkeytetään.

KSML: Invaluvan haltija voi saada sakon yksityisalueella

Poliisin vammaisille myöntämä pysäköintilupa ei anna oikeutta pysäköidä autoa yksityislaueelle, jolla on pysäköinti kielletty, kirjoittaa Keskisuomalainen. Yksityinen valvontayritys voi siis sakottaa invaluvalla pysäköinyttä yksityisalueella.

Kävelykeskusta laajenee kesäksi Kokkolassa

Kokkolan kävelykeskusta laajenee juhannuksen jälkeen. Rantakatu muuttuu kävelykaduksi Tehtaankadun ja Pitkänsillankadun väliltä. Myös Tehtaankadun kävelyosuus laajenee Rantakadun ja Ristirannankadun välille.

Jyväskylän Asemakatu menee remonttiin

Asemakadun peruskorjaus Jyväskylän ydinkeskustassa käynnistyy heti vapun jälkeen. Remontissa Asemakatu saa uuden, kävelykatumaisemman ilmeen. Ensimmäisenä remontoidaan Vapaudenkadun ja kävelykadun välinen osuus.

Parkkipaikoilla sattuu paljon onnettomuuksia

Pysäköintialueilla sattuu paljon liikenneonnettomuuksia. Liikenneturvan kouluttaja Eero Savolainen Kuopiosta sanoo, että ihmisiä jää auton alle eniten juuri parkkipaikoilla.

Lumi rajoittaa liikuntaesteisten kulkua

Runsas lumentulo on vaikeuttanut erityisesti liikuntaesteisten liikkumista kaupungin kaduilla. Huonoin tilanne rollaattoria tai pyörötuolia käyttävillä on suojateiden kohdalla, joihin syntyy helposti korkeita kynnyksiä ja jäisiä polanteita.

Pysäköintiin kuria lumessakin

Pysäköintiin liittyvät ongelmat lisääntyvät loppuvuodesta jouluruuhkien ja lumikasojen myötä. Pahimmillaan huolimaton pysäköinti ja hankalat olosuhteet aiheuttavat ongelmia sekä pysäköijille että esteettömyydelle.

Yleiset parkkipaikat poistuvat poliisitalon pihalta

Asiakaspysäköinti loppuu Oulun oikeus- ja poliisitalon pihalla. Asiakasparkkipaikkoina olleet paikat otetaan henkilökunnan käyttöön.

Kunnallista pysäköinninvalvontaa ei pistetä tauolle Forssassa

Forssan tekninen johtaja Antti Heinilä sanoo, että pysäköinninvalvontaa ei keskeytetä edes koemielessä. Lappuliisan työkohteita sen sijaan on jo priorisoitu.

Forssassa pulaa invaparkkipaikoista

Forssan seudun invalidit ovat suorastaan äimistyneitä: Paikkakunnalle tehtiin uusi kauppakeskus, jossa on valtavan suuri parkkialue, tilaa sadoille autoille, mutta missä ovat invapaikat?

Kyllön parkkijärjestelyt ärsyttävät kotihoitajia

Jyväskylän seudun kotihoitajia kismittää keskustan väistötiloissa toimivan Kyllön terveysaseman pysäköintijärjestelyt.

Meripäivien liikennejärjestelyjä

Meripäivät muuttaa liikennejärjestelyjä jo viikon alussa

Liikennejärjestelyjä Seinäjoella

Maakunta-aukion eli vanhan torialueen rakennustyöt aiheuttavat liikennejärjestelyjä Seinäjoella. Kalevankatu muuttuu työmaan kohdalla yksikaistaiseksi, ja siihen tulee 30 kilometrin nopeusrajoitus.

Tarkastaja pysäköisi keskustan laidalle

Pysäköinnintarkastaja Tuulikki Kangasluoma on huomannut, että pohjalaiset haluavat yhä pysäköidä mieluiten kaupan ovelle. Hyviä ilmaispaikkoja löytyy kuitenkin usein vain parin kadun päästä.

Vammaisneuvosto haluaa lisää invapaikkoja keskustaan

Kun Jyväskylä päätti Kyllön terveysaseman väistöstä keskustaan, alkoi keskustelu terveysaseman saavutettavuudesta. Yksi huolenaihe on ollut pysäköinti, ja siinä oman erityisen osansa muodostavat invapaikat.

Poliisi palauttaa pysäköintikurin

Poliisi tehostaa pysäköinnin valvontaa Turun keskustan alueella iltaisin ja viikonloppuisin. Syynä on huolettomaksi yltynyt pysäköinti pysähtymiskieltoalueilla, risteyksissä ja invapaikoilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle