Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Retkeilyreittejä ja taukopaikkoja kunnostetaan Rokualla ja Oulujokilaaksossa kesän aikana

Rokuan kansallispuistossa reitistöt kokevat ison muutoksen. Polkuja linjataan osin uusiksi, viitoitukset uusitaan ja polkupohjien kestävyyttä parannetaan sorastuksilla. Kansallispuiston laajennusosaan tehdään uusi päiväreitti.

Hanhien kevätmuutto ennätysvauhdissa – katso miten tuhannet tundralinnut valtaavat pellon Hämeessä

Janakkalassa laskettiin pääsiäislauantaina ennätys: 18 000 hanhea. Etenkin tundrametsähanhet ovat lisääntyneet selvästi.

Vaasassa lapset pääsevät harrastamaan koulupäivän yhteydessä

Harrastustoiminta alkaa kuudessa vaasalaiskoulussa kevään aikana.

Kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti usean ajoneuvon törmäyksessä Tervajoella

Poliisi arvioi, että aamuaurinko häikäisi Isonkyrön suuntaan ajavaa kuljettajaa, joka törmäsi jonossa olevan auton perään Tervajoen kohdalla, Ritaalassa.

Juna meni jo! – Asemat ovat hiljentyneet Vaasan radalla, mutta asemanseuduilla elämä jatkuu

Kolme vuotta sitten junat lakkasivat pysähtymästä Ylistaron asemalla. Pettymys on nielty, mutta toive paikallisliikenteestä elää.

Vaasa otti käyttöön sähköisen lasten hoitoaikailmoituksen

Uusi hoitoaikailmoitus otettiin aluksi käyttöön kolmessa päiväkodissa, järjestelmä laajenee kesän mennessä koko Vaasan päivähoitoon.

Jalankulkija kuoli auton suistuttua hänen päälleen Vähässäkyrössä

Yksi ihminen kuoli, kun tietä suistunut henkilöauto törmäsi häneen myöhään perjantaina.

Tervakosken jokimaisemat halutaan pitää puistomaisina Janakkalassa

Puuhamaan ja paperitehtaan välissä olevaa Vähikkäläntien varsi on lähes puistomaista Tervakoskea tunnetuimmillaan.

Rinta-Joupin autoliike laajentaa Joensuuhun

Joensuun liike on tervajokelaislähtöisen ketjun yhdeksästoista autoliike Suomessa.

Tervakosken paperitehtaan huoltokatko aiheutti kalakuolemia Tervajoessa

Paperitehdas haluaa saada lisää vettä kuivaan, matalaan ja kapeaan Tervajoen uomaan Janakkalassa.

Janakkalan Tervakoskella avautuu uusi lintutorni juuri Tornien taistoon

Kevään valtakunnallisessa Tornien taistossa tuodaan esille Suomessa äärimmäisen uhanalaiseksi luokiteltua heinäkurppaa.

Merikaarrossa puhkesi kirkkokapina seurakuntakodin puolesta

Vaasan seurakuntayhtymä aikoo poistaa käytöstä muun muassa useita seurakuntakoteja. Seurakuntalaiset vastustavat ja Merikaarrossa kerätään jo nimiä Siltarannan säilymisen puolesta.

Työpaja saa kiitosta Kyrönmaalla – Arpeeti on rohkaissut monet ihmisten pariin ja työelämään

Kuntouttavan työpajan asiakkaat kokivat esimerkiksi pystyvänsä toimimaan entistä paremmin toisten ihmisten kanssa.

Yksi loukkaantui vakavasti ja kolme lievästi hirvikolarissa Isossakyrössä

Isossakyrössä on sattunut aamuyöllä vakava hirvikolari, jossa ollut osallisena neljä henkilöä. Onnettomuus sattui valtatiellä 18 Isossakyrössä Kylkkälän jälkeen.

Autokauppa hakee uusia toimintamalleja – renkaita voi potkia vaikka kotiovella

Autokauppa siirtyy yhä enemmän vaihtoautohalleista nettiin. Kotiinkuljetuspalvelu on lisännyt suosiotaan uutena autokaupan palveluna.

Liityntäbussien suosio Vaasa-Seinäjoki -välillä yllätti VR:n

Vaasa-Seinäjoki väliset VR:n liityntäbussit vaihtuvat suurempiin torstaina. Kaukojunat ovat pysähtyneet kesäkuun jälkeen Vaasan ja Seinäjoen välillä ainoastaan Tervajoella.

Taimen takaisin Tervajoelle – Jokitalkkari auttaa vesistön kunnostuksessa

Jokitalkkari tulee mukaan vesistön kunnostukseen paikallisten pyynnöstä. Jokitalkkari auttaa käytännön asioissa ja samalla hän opettaa paikallisille jokitalkkarin tehtäviä.

Tervajokea on jouduttu puomittamaan veteen päässeen aineen takia

Synteettistä silikoniöljyä pääsi jokeen Tervakosken paperitehtaalta jätevedenpuhdistamon ohitse.

Junat lopettavat pysähtymisen Isonkyrön, Laihian ja Ylistaron asemilla

Junat pysähtyvät juhannusviikosta alkaen Vaasanradalla ainoastaan Tervajoella. VR sanoo syyksi vähäiset matkustajamäärät Isonkyrön, Laihian ja Ylistaron asemilla. Jatkossa näiltä asemilta järjestetään bussi- tai taksikyyti kaukoliikenteen asemille. Laihialla VR:n päätös tuli täytenä yllätyksenä.

Laihian surmasta epäillään 28-vuotiasta laihialaismiestä

Epäiltyä ampujaa esitetään vangittavaksi.

Leveä keskialuemerkintä paransi liikenneturvallisuutta

Leveää keskialuemerkintää on kokeiltu viiden vuoden ajan 3-tiellä välillä Laihia-Helsingby. ELY-keskuksen mukaan leveä keskialuemerkintä on vähentänyt liikenneonnettomuuksia aikana merkittävästi. Nyt tiemerkintäkokeilua laajennetaan valtatielle 18 Ylistaron ja Tervajoen välille.

Tieto- ja viestintätaitojen opetukseen uusia työkaluja Vaasassa

Vaasan kaupunki avaa perusopetuksen ja toisen asteen oppilaiden käyttöön laajan tietokoneohjelmiston. Ohjelmaa käytetään pääasiassa tieto- ja viestintätekniikan opettamiseen kouluissa, ja ohjelmistonkäyttöä on pilotoitu esimerkiksi Tervajoella jo viime vuonna.

Betoniauto kaatui Tervajoella - kuljettaja loukkaantui vakavasti

Tervajoella valtatiellä 18 sattuneessa onnettomuudessa on loukkaantunut yksi henkilö. Onnettomuus tapahtui, kun betoniauto suistui tieltä ja kaatui ojaan. Betoniauton kuljettaja loukkaantui vakavasti. Onnettomuuden raivaustöiden vuoksi liikenne ohjattiin kiertotielle noin tunnin ajaksi.

Kirjastojen kesäaika on alkanut todenteolla

Kirjastot sulkevat keskikesäksi sivukirjastojaan; useimmat ovat sulkeneet ovensa tästä viikosta alkaen. Samalla kuitenkin kirjastot järjestävät usein kesäisin myös jonkinlaista ekstraohjelmaa, esimerkiksi Vaasassa lapsille järjestetään leikkejä ja askartelua.

Ensihoitoon uusia järjestelyjä Pohjanmaalla

Muutoksia ambulanssien palvelutasoon ja sijoituspaikkoihin halutaan Närpiössä, Tervajoella ja Vaasassa. Pienillä järjestelyillä on tarkoitus muun muassa tehostaa nykyistä toimintaa.

Viisi loukkaantui risteyskolarissa Laihialla

Laihialla on sattunut lauantaina aamupäivällä risteyskolari, jossa loukkaantui viisi henkilöä. Onnettomuuden osapuolina oli kaksi henkilöautoa.

Ylistaron Asemanseutu, Hyyppä ja Tervajoki parhaita kyliä

Kyläköörissä on itua-hankkeen Paras kylä-kilpailun voitot menivat Seinäjoen Ylistaron Asemanseudulle, Kauhajoen Hyypälle ja Vaasan Vähänkyrön Tervajoelle.

Helsingin ja Vaasan välille avautuu suora Pendolino-yhteys

Helsingin ja Vaasan välille avautuu uusi, suora Pendolino-yhteys. Jatkossa molempiin suuntiin liikennöi arkisin kolme suoraa Pendolino-vuoroa.

Uusi kaupparakentaminen on nyt mahdollista Pohjanmaalla

Ympäristöministeriön hyväksymä Pohjanmaan vaihemaakuntakaava mahdollistaa suurten vähittäiskaupan yksikköjen rakentamisen. Kaavan vahvistamista on odotettu mm. Vaasan seudulla, jossa investointeja odottavat merkittävät Liisanlehdon ja Risön alueet.

Vaasassa kirjastojen aukioloa supistetaan

Palosaaren kirjastoon ei enää pääse lauantaisin. Myös Merikaarron ja Tervajoen kirjastojen aukioloa vähennetään yhdellä päivällä.

Koulutoimenjohtaja: Vaasassa ei opettajia lomauteta

Vaasan koulutoimenjohtaja Juha-Pekka Lehmus on tyytyväinen resursseihin, ja myös koulutilat ovat pääosin hyvässä kunnossa. Kuntaliitoksen myötä Vaasan ja Vähänkyrön koulut toimivat tästä syksystä lähtien samojen periaatteiden mukaisesti.

Liikekiinteistön katto tulessa Tervajoella

Poliisi alkaa tutkia Tervajoen keskustassa Vähässäkyrössä palaneen liikekiinteistön syttymissyytä.

Kylkkälän koulu hohtaa uutuuttaan

Tervajoella huokaistiin helpotuksesta viime syksynä, kun kauan odotettu ja melkoisia mutkia matkassa sisällään pitänyt Kylkkälän koulun remontti ja laajennus saatiin päätökseen. Tänään uusissa tiloissa vietetään vihkiäisiä.

Reilut viisi kilometriä uutta kevyen liikenteen väylää Vähäkyröön

Vanhankyläntie, Hiiripellontie ja Vöyrintie Vähäkyrössä saavat uudet kevyen liikenteen väylät. Liikenneturvallisuushankkeet suunnitellaan tänä keväänä ja toteutetaan myöhemmin Vaasa-Vähäkyrö -kuntaliitosrahalla.

Traktoriliikenne vähentyi tilusjärjestelyillä

Maatalouskoneiden liikennöinti valtatie kahdeksallatoista välillä Tervajoki - Ylistaro on vähentyi reilusti juuri loppuun saatettujen alueen tilusjärjestelyjen avulla.

Vähänkyrön porkkanarahat ovat loppumassa alkuunsa

Vähässäkyrössä joudutaan karsimaan investointeja, jotka aiottiin toteuttaa kuntaliitoksesta saaduilla porkkanarahoilla. Kuntaliitossopimuksen mukaan Vähäkyrö sai käyttöönsä reilut 21 miljoonaa euroa, mutta nyt näyttää, että nämä rahat loppuvat kesken.

Luhtakana pelaa uhkapeliä pakkasen kanssa

Valtakunnallisesti harvinainen talvehtija luhtakana on löytynyt Kanta-Hämeestä. Lintuharrastajat pitävät paikan tarkasti piilossa, ettei kovissa oloissa ruuastaan taisteleva lintu häiriintyisi. Myös pikku-uikku on jo varannut "kesätontin".

Vähäkyrö valjasti aluelautakunnan valvomaan etujaan

Vaasa ja Vähäkyrö muodostavat yhteisen kunnan vuoden 2013 alusta. Kunnat ovat sopineet aluelautakunnan perustamisesta Vähäänkyröön. Uuden lautakunnan tehtävä on valvoa Vähänkyrön etua ja kuntaliitossopimuksen toteutumista.

Kyrönmaan Op karsii väkeään

POP-pankkiryhmään kuuluva Kyrönmaan Osuuspankki on aloittanut tiistaina yt-neuvottelut henkilöstön vähentämiseksi. Tarkoituksena on vähentää kuudesta kahdeksaan henkilöä. Tällä hetkellä työntekijöitä on 34.

Numero 40 ajaa Vaasan ja Vähänkyrön väliä

Vaasan paikallisliikenteellä on uusi bussivuoro, 40. Reitti ajaa kolmesti päivässä Vaasan ja Vähänkyrön välillä. Reitti kulkee Vaasan päässä mm. ABB:n, Runsorin teollisuusalueen ja lentoaseman kautta ja palvelee siten myös niiden liikennettä. Lentoasemalta reitti jatkuu Merikaarron kautta Vähänkyröön Tervajoelle saakka ja sitten takaisin.

Jälleen nainen ajoi lapsen päälle Janakkalan Tervakoskella

Tuntematon naiskuljettaja on jälleen kolhaissut lasta Janakkalan Tervakoskella. Tekotapa ja paikka ovat samoja kuin aiemminkin. Poliisi kaipaa apua yleisöltä.

Tervajoella korjataan tasoristeyksiä ensi viikolla

Liikennevirasto kehottaa tielläliikkujia erityiseen varovaisuuteen ensi viikolla Tervajoella. Liikennevirasto korjauttaa kahden tasoristeyksen turvalaitteita Vaasan radalla. Korjaustöiden arvellaan kestävän viisi arkipäivää.

Ensihoidolle laitetaan palvelutaso Vaasan sairaanhoitopiirissä

Palvelutasopäätös jakaa Pohjanmaan kolmeen ensihoitoalueeseen. Lisäksi päätös pitää sisällään muun muassa hoitotason ambulanssien sijoituspaikat.

Kuntaliitos etenee Vaasan ja Vähänkyrön välillä

Porkkanarahan myötä Vähäkyrö kunnostaa Tervajoen koulun, rakentaa haja-asutusalueiden viemäröinnin ja rakentaa uuden terveysaseman.

Rattijuoppo pakeni verkkovarastoon

Tervakoskella pakettiauto suistui ojaan. Kuljettaja pakeni poliisia piiloon talon kellarivarastoon.

Pienipäästöisyys on uuden auton halutuin ominaisuus

Vaihtoauton ja siitä hyvitettävän hinnan merkitys korostuu autokaupoilla, koska uusien autojen hintamarginaalit ovat pienet. Värillä ei ole nykyään niin paljon väliä kuin esimerkiksi ympäristöystävällisyydellä.

Oirekysely: Sisäilma sairastuttaa lapset

Riita Tervajoen ja Köpingin koulun kunnosta on saanut uutta pontta Vähässäkyrössä. Vanhempainyhdistys on saanut nyt tulokset asiantuntijalla teettämästään oirekyselystä. Sen kertoma on karua. Sen sijaan kunnan mielestä koulurakennuksessa voi vielä olla kunnes väliaikaistilat saadaan tammikuussa.

Vähänkyrön parakkitoimitus viivästyy

Vähässäkyrössä Tervajoen ja Köpingin koulujen väistötilojen eli parakkien käyttöönotto viivästyy. Syynä on parakkien toimittajan vaihtuminen. Alkuperäinen parakkien toimittaja on perunut tarjouksensa ja toimittajaa joudutaan vaihtamaan.

Vähänkyrön koulujen ilmanäytteiden tulokset viivästyvät

Vähässäkyrössä joudutaan odottamaan Tervajoen ja Köpingin koulujen uusimpia ilmanäytetuloksia. Tulosten piti tulla tämän viikon alussa. Tulokset viivästyvät Ositum-laboratorion ruuhkien vuoksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle