Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Turun koronatilanne kurjistuu rakettimaisella nopeudella – pelkästään viikossa uusia tartuntoja lähes 300

Turun koronatartunnat ovat voimakkaassa nousussa. Tartuntoja todetaan erityisesti 18–25-vuotiailla.

Tammerfesteillä useampi henkilö ollut tartuttavana kaikkina päivinä, myös jatkotartuntoja – TAYSin listalla yli 50 paikkaa, joissa on voinut altistua koronalle

Altistumispaikoissa olleita kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan testiin matalalla kynnyksellä. TAYSin tiistaina julkaisema lista on ennätyksellisen pitkä. Koronatartuntojen kasvava määrä on ruuhkauttanut myös tartunnanjäljityksen Pirkanmaalla.

Lämmin sää näkyy poliisin tehtävissä – mopoilijat päristelevät häiritsevästi ja päihtyneet heiluvat nyrkit pystyssä Itä-Uudellamaalla

Useat pahoinpitelyt ja etenkin öiseen aikaan muita ihmisiä häiritsevä mopoilu ovat työllistäneet poliisia Itä-Uudenmaan alueella. Poliisi kehottaa vanhempia laittamaan nuoren mopon jäähylle, jos öinen ajelu ei muuten lopu.

Kylmä kaljakeittokaan ei auta, kun Moskova käy yhä tukalammaksi

Arkea maailmalta: Moskovan helteessä vilvoitellaan kylmillä keitoilla, mutta koronakesänä siitäkin tuli lähes mahdotonta, kirjoittaa Venäjän-kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.

Porissa mahdollisia korona-altistuksia maauimalassa ja Beer Hunter'sin terassilla

Porin perusturva tiedottaa uusista mahdollisista korona-altistumisista. Panimoravintola Beer Hunter'sin terassilla on voinut altistua koronalle maanantai-iltana, maauimalassa puolestaan tiistaina aamupäivällä.

Viikonloppuna Kanta-Hämeessä todettiin kymmenen koronatartuntaa, yksi tartunta myös varusmiessoittokunnassa

Koronatilanne on pysynyt viikonloppuna Kanta-Hämeessa rauhallisena. Altistumisia on voinut kuitenkin tapahtua useammassa paikassa. Myös Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa on todettu yksi tartunta.

Jyväskylässä sataman jättiterassi aukeaa yleisölle

Satamassa oli jättiterassi myös viime kesänä. Tänä vuonna asiakaspaikkoja on terassilla viime vuotista enemmän.

Olitko täällä? TAYS kertoo useasta ravintolasta Tampereella, jossa on viime viikolla voinut altistua koronalle

Altistumismahdollisuudet ovat viime viikon tiistailta, keskiviikolta ja perjantailta. Ravintolat ja baarit ovat paikkoja, joissa maskeja ei syödessä tai juodessa käytetä eikä muita ihmisiä välttämättä tunneta.

Helsinkiin rakennettiin terassi, jossa pystyi ruokailemaan läpinäkyvän kupolin sisällä – Nyt kupoli joudutaan poistamaan: "Se on ihan pätsi"

Vallilan Konepajalle avattiin terassi, jonka keskellä seisoo suuri kupoli. Pian kävi ilmi, että sisällä on kuitenkin aivan liian kuuma oleskella. Kaupunki kertoo, että terassilta ja kupolilta puuttuu rakennusvalvonnan lupa.

Ravintolarajoitukset kevenevät Etelä-Karjalassa perjantaina: anniskelu päättyy kello 24, auki saa olla yhteen asti yöllä

Asiakaspaikkojen määrää rajoitetaan sisätiloissa edelleen. Terassillakin kaikille asiakkaille pitää löytyä istumapaikka.

Keskustorille ei tule jättiscreeniä jalkapallon EM-kisojen aikana: Tampere ei pidä viisaana yleisöjoukon kutsumista koolle

Tampere ei aio kutsua ihmisiä Keskustorille seuraamaan Huuhkajien EM-otteita. Kaupunki ei pidä hyvänä ajatusta siitä, että jättiscreenin ääreen kokoontuisi määrittelemätön määrä ihmisiä. Koronatilanteen vaatimia turvajärjestelyjä olisi vaikea ennakoida.

50 hengen ulkotapahtumat tulevat mahdollisiksi, mutta FC Lahdelle ja kesäteattereille se ei riitä

Päijät-Häme on johtajaylilääkärin mukaan koronatartuntojen vähenemisestä huolimatta vielä "tukevasti leviämisvaiheessa". STM kasvatti ulkotapahtumien sallittua yleisömäärää, mutta lipputulot jäävät yhä liian pieniksi, kun katsomossa olisi tilaa sadoille.

Ravintolat rakentavat nyt terasseja Helsingissä, kun kaupunki höllensi luvansaantia – yksi näyttävimmistä on Hans Välimäen ravintolan pylväskäytävä

Ulkoanniskelualueiden aukioloaikoja pidennetään pysyvästi klo 23:een saakka ja ravintoloitsija saa luvan ulkotarjoilualueelle tavallista helpommin. Erityisen kysyttyjä ovat nyt pysäköintiruutuihin rakennettavat parklet-terassit.

Jyväskylässä sataman jättiterassi aukeaa juhannusviikolla – katso lista ravintoloista

Jyväskylässä isoa terassialuetta Lutakonaukion laidassa kokeiltiin ensimmäistä kertaa viime kesänä.

Toimittajalta: Pandemia muistuttaa itsestään ihan kaikessa keskellä Euroviisuja Rotterdamissa

Ylen toimittaja Ville Vedenpää asuu Rotterdamissa hotellissa keskellä eri maiden viisudelegaatioita. Koronarajoitukset ja -huolet ovat jokaisen iholla, mutta “suuri viisuperhe” paljastaa silti, kuinka eri tavoin eri maissa rajoituksiin suhtaudutaan, Vedenpää kirjoittaa.

Oululaisravintoloitsija jatkaa lokkien häätämistä terassiltaan siimojen avulla, vaikka ne oppivat uusia tapoja kiertää esteet

Ruokailijoita häiritsevät lokit on saatu kuriin kävelykadulla sijaitsevassa oululaisravintolassa virittämällä siimat anniskelualueen sivuille ja yläpuolelle. Siimoja on pitänyt lisätä, koska lokit oppivat kiertämään ne.

Sosterin alueen ravintolarajoitukset höllenivät – nyt koko maakunnassa on samat rajoitukset

Essoten ja Sosterin alueella anniskeluaika päättyy kello 22. Anniskeluravintoloiden sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintoloissa käytössä saa olla 75 prosenttia paikoissa. 

Tuleeko Tampereelle kaikkien aikojen terassikesä? Myös Särkänniemi aikoo rakentaa suurterassin huvipuistoalueelle

Terassikansalla on tulevana kesänä valinnanvaraa Tampereella. Eri puolille keskustaa on tulossa useita isoja terasseja. Särkänniemi aikoo avata omansa juhannuksena.

Etelä-Saimaa: Lappeenrannan Karhusaaren kehittämissuunnitelmat laajenivatkin – avaus siirtyy ensi vuoden kesään

Lappeenrannan Karhusaareen rakennetaan ensi vuoden kesään mennessä viemäröinti, jotta retkeilijöitä saadaan palvelultua monipuolisemmin.

Ravintolarajoitukset ovat kevenemässä asteittain – hallitus ratkoo ensi viikolla, miten käy muun muassa terassien ja ruokapaikkojen rajoituksille

Nopeimmillaan uudet rajoitukset voisivat tulla voimaan perjantaina 7. toukokuuta. Etenkin koronaepidemian kiihtymisvaiheen alueilla, kuten Kymenlaaksossa tai Kanta-Hämeessä sijaitsevat ravintolat ovat tarkastelussa.

Vapun osuminen viikon lopulle voi pelastaa ravintoloiden myynnin, ja terasseilla auttaa aurinko: "Patoutunutta kysyntää on paljon"

Vappu on ravintola-alalle pieni valonpilkahdus paremmista ajoista, mutta tiukat rajoitukset estävät yleisöryntäykset suurimmassa osassa Suomea. Rajoitusten vuoksi ravintolat panostavat terasseihin, vappukasseihin ja vappupäivän lounaisiin.

Jyväskylän Väinönkadulle tulee kesäksi uusi anniskeluterassi

Käyttösuunnitelma ohjaa tarkasti kävelykeskustan terassi- ja kahvila-alueiden sekä tilapäisten myyntipaikkojen sijoittelua.

Kuopion sataman uusi aallonmurtaja tarjoaa hienot puitteet, nyt puuttuvat vain toimijat – "Maisemia katsellessa maistuisi kupponen kahvia"

Aallonmurtajalle saisi pystyttää vaikkapa kesäterassin, mutta tulijoita ei ole vielä ilmoittautunut.

Ravintolarajoitusten höllennykset helpottavat, mutta tilanne on silti haastava – mikkeliläinen ravintoloitsija: "Aamuneljään on vielä matkaa"

Essoten alueella ravintolat saavat perjantaista eteenpäin olla auki iltayhteentoista ja tarjoilla alkoholia kymmeneen saakka.

Kuopion kauppakeskus Matkukseen tulossa uusia ravintoloita ja kesäterassi

Ravintolakulmauksessa aloittavat ensimmäisenä street foodista tunnettu Fafa's ja sushiravintola Luckiefun's.

Aurinkoinen terassi vei voiton sukkapuikoista – osa ravintoloista avasi ovensa, seurasimme terassitunnelmia Lappeenrannassa

Lappeenrantalainen Pikku Pete avasi heti maanantaina. Esimerkiksi osa Eekoon paikoista on vielä kiinni.

Jyväskylä etsii taas ravintoloita Lutakon sataman terassialueelle - paikka tiedossa kuudelle yrittäjälle

Kaupunki toivoo kesäterasseille monipuolisesti ravintola-alan yrittäjiä, haku avautuu keskiviikkona.

Kuopion torille suunnitellaan laajempia terasseja myös tulevalle kesälle

Kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys on saanut luvan väliaikaisiin kesäterasseihin myös Satamatorille ja aallonmurtajalle.

Ravintoloiden sulku alkoi myös Pohjois-Savossa – koronan ilmaantuvuusluku on korkeampi muihin perustason alueisiin verrattuna

Ravintoloiden sulkeminen perustuu muun muassa ilmaantuvuuslukuihin ja todettuihin koronavirusmuunnoksiin.

Pohjois-Savo on epidemian perustasolla, mutta ravintolat aiotaan silti sulkea – Yrittäjä: “Ei näin saisi toimia oikeusvaltiossa”

THL arvioi epidemiatilanteen erilaiseksi kuin sairaanhoitopiiri. Tilanne aiheuttaa hämmennystä ravintola-alalla.

Ravintoloiden jatkosulkemiset ja korvauspäätökset nuijitaan pöytään samojen periaatteiden mukaan kuin aiempi tuki – palkkakulut korvattaisiin kokonaan

Hallitus esittää siis ravintolarajoituksille kolmen viikon jatkoa 18. huhtikuuta saakka. Myös korvaukset maksettaisiin ravintoloille aiemmin tehdyn esityksen mukaan.

Ravintoloiden toive: jos hallitus jatkaa sulkua, asiakkaille mahdollisuus syödä noutoannokset ravintolan terassilla

Ravintoloiden etujärjestön mukaan ravintolayrittäjät eivät saa lainaa pankeista. Ravintoloista tuli pankeille kriisiala.

Turun tuomiokirkon yhteisterassin toimija valittu – terassin on tarkoitus avautua toukokuussa

Parhaillaan on menossa viimeisten ravintoloitsijoiden haku. Nimet julkaistaan huhtikuussa.

Vain kaksi yrittäjää kiinnostui Marian aukion kesäterassista, mutta kaupunki ei luovuta: "Kesä se on vuodenkin päästä"

Kaupunki aikoi avata kesäksi 150 paikkaisen terassin Lappeenrannan keskustaan. Mukaan olisi tarvittu kuusi yrittäjää.

Aluehallintovirasto valvoo baareja myös vihjeiden avulla – anniskeluaikaa on rikottu eniten Lounais-, Keski- ja Sisä-Suomessa

Selkeästä anniskelurikkomuksesta määrättävä kahden viikon sulkemispäätös on koettu Kotkassa ja Joutsassa.

Vaasan sisäsataman terassihankkeelle vuokrasopimus

Kaupunginhallitus hyväksyi illalla 15 vuoden vuokrasopimuksen hanketta suunnittelevan Bluet oy:n kanssa.

Tampereen terassikausi voi jatkua koko talven – kaupunki selvittää yrittäjien kiinnostusta talvikauden toimintaan

Ravintolan pitää saada suostumus kauden jatkamisesta myös talo- tai kiinteistöyhtiöltä.

Turun Tuomiokirkon terassi keräsi yli 76 000 kävijää kesän aikana – jatkoa suunnitellaan tulevina kesinä

Turussa toimi kesällä kaksi yhteisterassialuetta, toinen Tuomiokirkkotorilla ja sen läheisessä puistossa, toinen Hämähäkkitontilla.

Jyväskylän sataman jättiterassi katoaa lähipäivinä – ensi kesänä terassia ei todennäköisesti Lutakonaukiolle tule

Lähes tuhannen asiakaspaikan terassialue avattiin Lutakonaukion reunaan kesäkuussa.

Auto suistui katolleen ravintolan terassille Kotkassa – kalusteet hajosivat

Kymenlaakson pelastuslaitoksen päivystävän palomestari Simo Noreman mukaan vastaavia tapauksia ei satu kovin usein.

Pitäisikö tarjoilijan käyttää suojamaskia ja -hansikkaita, kun hän tuo sinulle juoman tai annoksen? Keskustele

Riittävätkö turvavälit koronatartuntojen ehkäisyyn ravintolassa, vai tarvitaanko muita turvatoimenpiteitä?

Café Bryggan on valittu Kokkolan ja Pietarsaaren alueen viihtyisimmäksi terassiksi

Viiden kärkeen ylsi kolme terassia Kokkolasta, yksi Pietarsaaresta ja yksi Purmosta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle