Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ekokem sai luvan Porin kiistellylle tuhkanjalostamolle

Porin Mäntyluodoon rakennettava jalostamo on herättänyt arvostelua, ja aluehallintovirasto on asettanut sille tavallista tiukemmat lupaehdot.

Poliisipartio mittasi hurjat ylinopeuslukemat Porissa

Moottoripyörä viiletti sunnuntaina kahtasataa satasen rajoitusalueella. Henkilöauto puolestaan kiisi suurta ylinopeutta tietyömaa-alueen kohdalla.

Toimiva ratkaisu auton "kuolleisiin kulmiin" maksaa noin 1 000 euroa vuodessa – Raumalla käytössä

Videokamerat yleistyvät autojen turvallisuusvälineinä. Monissa henkilöautoissa on jo nyt peruutuskamera, mutta isompiin autoihin ovat yleistymässä monikamerajärjestelmät.

Itä-Porin yläkoulu ja Koivulan erityiskoulu muuttavat – taustalla pahat sisäilmaongelmat

Oppilaat ja opettajat pääsevät pois pahoista sisäilmaongelmista kärsivistä tiloista näillä näkymin syksyllä.

Autiotalo paloi Porissa – poliisi kaipaa näköhavaintoja

Asumaton omakotitalo tuhoutui palossa lauantai-iltana. Joku on saattanut olla talossa tai sen pihapiirissä ennen palon alkua.

Rauman vesiputket taas kunnossa

Vesi kulkee jälleen normaalisti Rautatienkadulla. Jo aiemmin saatiin korjattua Koivuhaankadun putkirikko.

Korvatulehduksen hoito voi riippua siitä, millä lääkärillä käyt – osa hoitaa varmuuden vuoksi

Joku lääkäreistä hoitaa korvatulehduksen automaattisesti antibiooteilla, toinen odottelee, josko tulehdus paranisi itsekseen. Kaikki eivät ole edes yhtä mieltä siitä, onko korva tulehtunut.

Juha Vuorelle potkut – Lukko nimesi Kari Heikkilän päävalmentajaksi

SM-liigaseura Rauman Lukko on antanut lähtöpassit Juha Vuorelle. Päävalmentajan paikan ottaa loppukauden ajaksi Kari Heikkilä.

Jumppakokeilu: Toimistosäryille helpotusta jo kahden viikon taukojumpalla

Kahden lounaissuomalaisen toimiston väki kokeili kaksi viikkoa tietokoneohjelmaa, joka muistutti ja opasti työntekijöitä säännölliseen taukojumppaan. Työntekijöiden kivut ja säryt vähenivät kokeilujaksolla.

Ydinenergia-alalle kaivataan 2400 uutta osaajaa

Suomessa tarvitaan ydinenergia-alalle noin 2 400 uutta osaajaa vuoteen 2025 mennessä. Lähes kolmasosa alan työntekijöistä on siirtymässä eläkkeelle. Samaan aikaan ydinvoiman lisärakentaminen ja käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksen eteneminen kasvattavat työvoimatarvetta. Näin päättelee Ydinenergia-alan osaamistyöryhmä, joka luovutti raporttinsa elinkeinoministeri Jyri Häkämiehelle tänään.

Kunnanjohtaja: Kiikoinen haluaa olla omillaan

Kiikoinen on vetäytymässä kuntaliitoksesta. Ensi maantantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle esitetään, että kuntaliitosta Sastamalan kanssa ei ole syytä tehdä.

Rauman meriväylän syventämiselle haetaan lupia syksyllä

Rauman meriväylälle aiotaan hakea uutta ruoppauslupaa syksyllä. Satamajohtaja Hannu Asumalahden mukaan ruoppausjätteelle pyritään sitä ennen löytämään sopiva läjitysalue. Etelä-Suomen aluehallintovirasto hylkäsi edellisen hakemuksen ympäristölupiin vedoten.

SAMKin ydinvoimaopintoja halutaan lisää

Ydinvoima-osaamista halutaan edelleen vahvistaa Satakunnan ammattikorkeakoulun insinööriopinnoissa. SAMKissa alkanut viiden opintopisteen laajuinen ydinvoimakurssi on kiinnostanut laajasti energiatekniikan opiskelijoita. Ensimmäisellä kurssilla ydinvoimaan liittyvää koulutusta on saanut 25 opiskelijaa. Nyt SAMKissa kartoitetaan ydinvoimaan liittyvien opintojaksojen kasvattamista koulutustarjonnassa.

Kiuru lupaa: Myös Pori-Rauma -tieosuus saa rahaa

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) vakuuttaa, että myös Rauman ja Porin välisen tieosuuden kunnostus alkaa jo tällä vaalikaudella. Sekä ely-keskuksesta että liikenneministeriöstä on kerrottu, että hallituksen kehysriihessä valtatie 8:n korjaukseen myönnetyt 100 miljoonaa euroa käytettäisiin pelkästään Varsinais-Suomessa.

Porispere 2012: Kovia kotimaisia ja Ramones-legenda

Toista kertaa Porin Kirjurinluodossa järjestettävän Porisperen ohjelmisto on järjestäjien mukaan entistä monipuolisempi. Lauantai säilyy kuitenkin metallipainotteisena ja sunnuntai on suunnattu koko perheelle. Festivaalin legendaosastoa edustaa The Ramones -yhtyeen rumpali Marky Ramone Blitzkrieg -orkestereineen. Mukana ovat myös mm. Turbonegro, Amorphis, Satyricon, PMMP.

Maakuntajohtaja tyytyväinen kehysriiheen

Maakuntatajohtaja Pertti Rajala on erityisen tyytyväinen siitä, että pitkään työn alla ollut valtatie 8 kunnostaminen saadaan liikkeelle. Myös Rauman meriväylän syventäminen on Rajalan mukaan merkittävä asia satamien välisessä kilpailussa.

Pori Energia suunnittelee lämpökeskusta Noormarkkuun

Pori Energia suunnittelee uuden lämpökeskuksen rakentamista Noormarkkuun. Yhtiö haluaa vuokrata tontin Länsimetsän teollisuusalueelta. Tontille rakennettaisiin kiinteää polttoainetta käyttävä lämpökeskus ja polttoaineen vastaanotto.

Kasitie ja Rauman meriväylä saivat rahat

Valtatie kahdeksan peruskorjaus Turun ja Porin välillä sekä Rauman meriväylä ovat mukana valtioneuvoston kehysriihessä hyväksytyissä liikennehankkeissa jäljellä olevalle hallituskaudelle 2012 - 2015. Valtatie kahdeksalle on varattu 100 miljoonaa euroa ja Rauman meriväylän syventämiseen 20 miljoonaa euroa.

Porin perusturvan riidat kärjistymässä - palvelujohtaja Karra joutui lääkärien tulilinjalle

Porin kaupungin poliisille tekemä tutkintapyyntö on johtanut luottamuspulaan lääkärien ja perusturvan hallinnon välillä. Rikostutkinnasta hämmästyneet lääkärit kyseenalaistavat nyt perusturvan palvelujohtajan Esko Karran kyvyn hoitaa tehtäviään. Tiukentunut budjettikuri puolestaan heikentää palvelutasoa ja johtaa viivästyksiin hoitoketjussa.

Siikaisten tilinpäätös vuosituhannen huonoin

Siikaisten kunnan viime vuoden tilinpäätös on yli puoli miljoonaa euroa alijäämäinen. Tulos on heikoin koko 2000 -luvulla. Kunnan tulot olivat kokonaisuudessaan suunniteltua pienempiä. Muun muassa verotulot jäivät alle arvioidun. Erikoissairaanhoidon menoissa oli nousua edelliseen vuoteen verrattuna lähes 8 prosenttia.

Auer työllistää lasten oikeuspsykiatrian työryhmää

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä toimiva lasten oikeuspsykiatrian työryhmä on täystyöllistetty. Lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä ja pahoinpitelyjä tutkivan työryhmän toiminta on ruuhkaantunut niin pahoin, että uusia pahoinpitelytapauksia ei voida tällä hetkellä ottaa käsittelyyn.

Porin perusturvalla edessä supistuksia

Porin apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksonen sanoo, että Porin perusturvalla voi olla edessä säästöjä jo ennen kesää. Laaksosen mukaan eräissä Porin perusturvan osissa budjettiylitysten vaara on jo näkyvissä. Säästöjä ei haluta lykätä kesän yli.

Ministeri: Porin lentoreitille etsitään valtiontukea

Porin ja Helsingin välisen lentoliikenteen tukeminen nousee esille hallituksen torstaisessa budjettikeskustelussa. Lentoyhtiö Flybe ilmoitti eilen, että se lopettaa lennot Porista Helsinkiin 9.4. Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) sanoo, että valtiolla on mahdollisuus tukea lentoliikennettä. Kyllönen kuitenkin korostaa, että valtiontuki ei tule automaattisesti.

Karhu-kortteli pääosin asuinkäyttöön

Porin oluttehtaalta vapautunut alue aiotaan kaavoittaa pääosin asuinkäyttöön. Porin kaupungin tänään julkaisemat asemakaavan luonnokset mahdollistavat alueelle jopa 250 asuinhuoneiston rakentamisen. Sinebrychoffin omistama alue aiotaan jakaa kolmeen kortteliin jatkamalla Annankatua rantaan asti.

Rauman satama halutaan yhtiöittää

Rauman satamaliikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtaja Simo Heino sanoo, että sataman yhtiöittämiselle on olemassa johtokunnan vankka tuki. Yhtiöittämisen toivotaan toteutuvan ensi vuoden vaihteessa. Myös Pori selvittää sataman yhtiöittämistä.

Postiluukusta palon sytyttänyt vangittiin

Satakunnan käräjäoikeus on vanginnut Harjavallassa tulipaloja sytyttäneen miehen. Postiluukun kautta Hällinkadulla sijaitsevan kerrostaloasunnon sytyttänyt mies vangittiin maanantaina. Asunto yritettiin polttaa kahdesti viime viikolla.

Ulvilan surmalle ja seksirikosepäilyille löytyi yhteys - syyttäjien voimat yhdistettiin

Länsi-Suomen syyttäjänviraston johtava kihlakunnansyyttäjä Kalle Kyhä on määrännyt neljän syyttäjän ryhmän vastaamaan kahdesta erillisestä rikosasiasta, joissa molemmissa on ainakin toisena epäiltynä Anneli Auer. Perusteena on Ulvilan surman ja Auerin seksirikosepäilyiden keskinäinen yhteys.

Pori: Psykiatrian jatkohoitojonoihin tartutaan

Porin perusturva lupaa nopeuttaa potilaiden siirtämistä jatkohoitoon Harjavallan sairaalasta. Yle Satakunta kertoi viime viikolla, että useat psykiatrian potilaat ovat joutuneet odottamaan kuukausia turhaan Harjavallassa, koska Pori ei ole pystynyt osoittamaan heille hoitokotipaikkoja.

Anne Holmlund haluaa Wallinilta selvityksen

Kokoomuksen kansanedustaja Anne Holmlund toivoo puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) kertovan pikaisesti, mitä varuskuntauudistuksen valmistelussa on todella tapahtunut. Holmlund itse pitäisi outona, ettei puolustusvoimat kävisi keskusteluja ministerin kanssa, kun on kyse näin suuresta rakenneuudistuksesta.

Keskustan piirihallitus: Ei neuvoa-antavaa

Keskustan Satakunnan piirihallitus ei kannata neuvoa-antavan jäsenäänestyksen järjestämistä puolueen puheenjohtajan valinnasta. Piirihallitus päätti kannastaan yksimielisesti perjantain kokouksessaan. Linjausta perustellaan mm. sillä, että jäsenäänestys söisi puoluekokouksen valtaa ja merkitystä.

Zaborsky valittiin SM-liigan arvokkaimmaksi

Porin Ässien Tomas Zaborsky on valittu jääkiekon SM-liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Zaborsky voitti runkosarjan maalipörssin ja sijoittui pistepörssin kakkoseksi kerättyään 52 ottelussa tehot 35+24=59.

Raskasmetallit ovat pilanneet Kokemäenjoen suistoa

Kokemäenjoen suiston ja sen Natura-alueen maaperän eri osissa on huomattavia pilaantuneisuuseroja. Eräät raskasmetallien arvot ovat kymmenkertaisia luonnollisiin tausta-arvoihin nähden, ja elohopean osalta tilanne on vielä huonompi. Alueelle laaditaan hoito- ja käyttösuunnitelma.

Minne katosivat Pyhäjärven muikut?

Arvokalat ovat kadonneet kalastajien mukaan Säkylän Pyhäjärvestä. Esimerkiksi tämän talven muikkusaalista on arvioitu huonoimmaksi ikinä. Kalastaja Markku Lehtisen mukaan järven vedenlaatu on heikentynyt huolestuttavasti. Hänen mukaansa syyksi epäillään Virttaankankaan tekopohjavesihanketta.

Porin tupakkalinja tiukkenee

Pori on tiukentamassa linjaansa tupakointiin liikuntapaikkojen ja nuorisotilojen lähettyvillä.

Puskaradio on työkkäriä tehokkaampi

Suurin osa uusista työsuhteista syntyy puskaradion välityksellä. Puskaradion merkitys työnvälitystoiminnassa on jopa suurempi kuin työnvälitysviranomaisten tarjoamat palvelut. Asia käy ilmi Satakunnan Yrittäjien ja Yle Uutiset Satakunnan tekemästä kyselystä.

Porin nuoret poliitikot kampanjoivat äänestämisen puolesta

Porin poliittiset nuorisojärjestöt aloittavat kampanjan nuorten äänestysaktiivisuuden nostamiseksi syksyn kunnallisvaaleissa. Edellisissä kunnallisvaaleissa 2008 alle 30-vuotiaiden ikäluokkien äänestysprosentti jäi Porissa Kuntaliiton arvion mukaan alle 50 prosenttiin. SDP:n Tero Savalan mukaan nuorisojärjestöjen tavoitteena on nostaa nuorten äänestysprosentti Porissa 70 prosenttiin.

Valtuustokysely: Kiikoinen lipumassa Pirkanmaalle

Viime viikolla julkistettu mielipidekysely ei ole muuttanut Kiikoisten kunnanvaltuutettujen kantoja Sastamala-liitokseen. YLE Uutiset Satakunnan soittokierroksen mukaan kiikoislaisten kunnanvaltuutettujen suhtautuminen kuntaliitokseen noudattaa edelleen tiukasti puoluejakoa. Tämän mukaan Kiikoinen olisi menossa kimppaan Sastamalan kanssa.

Pori haluaa selvitysmiehen kuntauudistukseen

Porin kaupunki ei vielä ole ottanut aktiivista roolia kuntauudistuksen eteenpäin viemisessä. Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus kertoo, että asiaa käsitellään maanantain kaupunginhallituksessa. Pori haluaa selvitysmiehen mukaan valmisteluun.

Satakunnan keskustapomo: Ei neuvoa-antavaa jäsenäänestystä puheenjohtajasta

Satakunnan Keskustan puheenjohtaja Tapio Huhtanen ei haluaisi puolueen puheenjohtajasta neuvoa-antavaa jäsenäänestystä. Huhtasen mielestä jäsenäänestys olisi turhaa, koska puoluekokouksella on kuitenkin valintavastuu. Huhtanen uskoo, että puheenjohtajakisaan saadaan vielä lisää ehdokkaita Mari Kiviniemen ja Paavo Väyrysen lisäksi.

Kuuskajaskariin uusi yrittäjä

Rauman Kuuskajaskarin saaren vuokrasopimus siirtyy uudelle toimijalle. West Coast Seaservice -yhtiö ottaa matkailutoiminnan haltuunsa linnakesaaren matkailua aiemmin pyörittäneeltä Rauman Kopse Oy:ltä. Rauman tekninen lautakunta hyväksyi asian eilisessä kokouksessaan.

Eurajoki valmis kumppanuuteen, ei liittoon

Eurajoki on valmis osallistumaan kuntauudistusneuvotteluihin niin Harjavallan kuin Raumankin kanssa. Kuntaa kiinnostaa kuitenkin vain yhteistyön lisääminen, eivät kuntaliitokset.

Professori: Kuntaliitokset vaativat pakkolakeja

Kuntauudistuksen läpivieminen vastahakoisissa ja vakavaraisissa kunnissa vaatinee lakimuutoksia. Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun professori Risto Harisalo arvioi, että perustuslaki teoriassa estää pakkoliitokset. Käytännössä esimerkiksi omavaraisen ydinvoimakunta Eurajoen saaminen mukaan kuntaliitoksiin vaatii lain luovaa tulkintaa.

UPM Rauma lomautti viikoksi työntekijöitä

Metsäyhtiö UPM:n Rauman tehtaalla on jouduttu lomauttamaan yhden paperikoneen työntekijät. Lomautukset alkoivat lauantaina ja päättyvät ensi lauantaina. Lomautus koskee paperikone kahden vajaata viittäkymmentä työntekijää.

Työryhmä alkaa selvittää ydinjäteyhteistyötä

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies on asettanut työryhmän pohtimaan ydinjätteen loppusijoitusta. Tavoitteena on saada aikaan yhteinen selvitys käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksen vaihtoehdoista. Teollisuuden Voima, Fortum, Fennovoima ja Posiva asettavat kukin työryhmään kaksi edustajaa. Työryhmä raportoi ministeriölle työnsä tuloksista vuoden loppuun mennessä.

Rajala: Lehväslogo saattaa palata pelipaitoihin

Raumalla käydään kiivasta keskustelua Lukon logosta. Faniryhmä Raumam Boja on kampanjoinut vahvasti perinteikkään lehväslogon palauttamiseksi Lukon pelipaitoihin. Toimitusjohtaja Timo Rajalan mukaan Lukko haluaa toimia asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Mikäli suurin osa toivoo perinteiden vaalimista, nähdään lehväslogo paidoissa mahdollisesti jo ensi vuonna.

Ilta-Sanomat: Tuomas Pihlman siirtyy Ässiin

JYPin laitahyökkääjä Tuomas Pihlman siirtyy Ilta-Sanomien tietojen mukaan ensi kaudeksi Porin Ässiin. Lehden mukaan polvivaivoista kärsinyt Pihlman hakee Ässistä uutta nousua uralleen. Ässien urheilujohtaja Mika Toivola ei vahvista tietoa.

Kunnat investoivat liitosten pelossa

Hallituksen kuntaliitossuunnitelmat ovat saaneet kunnat nopeuttamaan investointi- ja rakennussuunniltelmia. Esimerkiksi Pomarkussa halutaan saada uuden monitoimihallin suunnittelu mahdollisimman pitkälle ennen kuntaliitosten toteutumista.

Myrsky rokottaa klapikauppaa - koivu kortilla ja hinta nousee

Tapani-myrsky näkyy myös kevään polttopuumarkkinoilla. Puukauppiaat ennakoivat, että koivupuusta tulee pulaa. Syynä tähän on tapaninpäivän myrsky. Metsistä on jouduttu korjaamaan havupuuvahinkoja eikä koivua ole päästy kaatamaan entiseen tapaan. Heittomotin hinta kohonnee 60 euroon.

Raumalla ulkoistetaan sataman nosturit

Rauman satamaliikelaitos myy nosturiliiketoimintansa Rauma Stevedoring Oy:lle. Kauppahinta on kahdeksan miljoonaa euroa. Kalusto käsittää yhdeksän nosturia. Kaupan tavoitteena on turvata Rauman sataman kilpailukyky.

Stephen Dixon jatkaa Porin Ässissä

Porin Ässät on tehnyt merkittävän jatkosopimuksen, kun seura ja keskushyökkääjä Stephen Dixon sopivat yksivuotisesta jatkosopimuksesta. Dixon on pelannut tällä kaudella jääkiekon SM-liigassa 58 ottelua tehoin 14+39 =53. Kanadalainen Dixon on tällä hetkellä liigan pistepörssissä neljäntenä ja syöttöpörssissä toisena.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle