Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Simpsiöllä vetovastuu vaihtuu - Lapuan kaupunki alkaa pyörittää rinnekeskuksen toimintaa

Rinnemestareiden vuokrasopimus on päättynyt toukokuun lopussa.

Lapuan Simpsiöllä suojellaan metsää

Lapuan kaupunki on myynyt vanhaa metsää Metso-suojeluohjelmaan.

Vähälumisuus ei estä hiihtoa ja laskettelua – latuja ja rinteitä on auki monin paikoin

Etelä-Pohjanmaalla pääsee monin paikoin harrastamaan hiihtoa ja laskettelua, vaikka lunta onkin vähän.

Simpsiölle rakennetaan kuntoportaat opiskelijavoimin – hinta jää puoleen Vaasan portaista

Lapuan kaupunki kustantaa materiaalit ja opiskelijat rakentavat portaat käytännössä ilmaiseksi.

Simpsiön laskettelukeskukselle haetaan sijoittajia – kaupunki palkkaamassa konsultin avuksi

Konsultin tehtävä on etsiä kotimaasta ja ulkomailta sijoittajia, joilla on kiinnostusta ja taloudellisia edellytyksiä kehittää laskettelukeskuksen toimintaa.

Simpsiö avaa laskettelukauden

Perjantaina avataan ykkösrinne. Lunta on tykitetty joulukuun puolivälistä alkaen.

Jarruttamista ja kaatumista – laskettelukouluista haetaan tärkeät opit rinteeseen

Moni vanhempi edellyttää lasten käyvän laskettelukoulun ennen kuin päästävät nämä rinteeseen. Laskettelunopettaja suosittelee koulua kaikille ensikertalaisille.

Osa laskettelurinteistä kiinni pakkasen takia Etelä-Pohjanmaalla

Osa laskettelurinteistä on tänään kiinni kireän pakkasen takia. Kova pakkanen ei hemmottele laskijaa eikä hissilaitteita.

Tykit laulavat laskettelukeskuksissa – pitkä pakkasjakso avaa rinteitä

Aikainen kauden aloitus nostaa laskettelukeskuksissa odotukset korkealle. Rinteiden lumettaminen on aloitettava, kun sää sallii.

Ensilumenladulle Lehtimäellä marraskuussa – Kuortaneella luovutaan hileladusta

Kuortaneen urheiluopistolla on tehty muutamana vuotena tekolumilatu eli niin sanottu hilelatu, mutta nyt siitä luovutaan. Ensilumenlatujakin saa vielä hetkisen odotella.

Tuulivoimayhtiö lupaa, että isot myllyt eivät haittaa tv-lähetyksiä Lapualla

Tuulivoimaloiden rakentaminen Lapuan Jouttikalliolle on päässyt vauhtiin. Kaikki kuusi myllyä ovat pystyssä lokakuun puoleen väliin mennessä. Pelkona paikkakunnalla on ollut, että tuulivoimalat vaikuttavat tv-lähetyksiin.

Vihdoinkin lunta! – Hartaasti odotettu pakkanen tuo hiihtokeskusten tykeille töitä

Lämpötilan painuminen pakkasen puolelle tuo vihdoin valoa pohjalaisten hiihtokeskusten ankeaan alkukauteen. Esimerkiksi Lapuan Simpsiöllä tykit saatiin sylkemään lunta sunnuntaina, ja jos takapakkia ei tule, ensimmäiset rinteet päästään avaamaan seitsemän lumetusvuorokauden jälkeen.

Pohjalaisrinteille päästäneen uuden vuoden tuntumassa – hiihtää voi Lehtimäellä

Viikonlopuksi odotetaan kylmenevää, osin pakkasta. Se tietää lumetuksen käynnistymistä Seinäjoen Joupiskalla, Lapuan Simpsiöllä ja Vimpelin Lakiksella. Teuvan Parrassa asiaa vielä harkitaan ja Vaasan Öjbergetillä lumetuksen uskotaan siirtyvän ainakin viikolla eteenpäin. Hiihtää voi mm. Lehtimäellä ja Kuortaneella.

Aikuisviihteestä ja jumalanpalveluksista on tullut mainosten normikamaa – Radiomainokset juhlivat kolmikymppisiä

Kaupalliset radiot ja radiomainokset täyttävät Suomessa tulevana keväänä 30 vuotta. Mainosten valmistaminen ja mainoskampanjat ovat ottaneet jättiharppauksen eteenpäin tuossa ajassa. Lapualainen Hannu Harju on ollut tekemässä paikallista radiomainontaa kaupallisen radion alkuvuosista lähtien.

Laskettelukausi jatkuu väkikadosta huolimatta

Viime päivien pakkaset takaavat sen, että pohjalaiset laskettelurinteet saadaan pidettyä kunnossa ja kautta jatkettua vielä viikkoja. Tänä vuonna rinteet ovat silkkaa tykkilunta, mutta tykkilumi onkin kestävää ja tiivistä.

Musta maa ei houkuttele laskettelemaan, vaikka rinteissä on lunta

Talven oikukas sää jäytää rinneyritysten tulosta. Kaikki pohjalaisrinteet ovat laskettelukunnossa, mutta musta maa ei houkuttele laskettelijoita rinteisiin. Saman tuskan jakaa nyt moni rinneyrittäjä.

Lapualaissuunnistajille valmistui oma valmennuskeskus Simpsiölle

Lapuan Virkiän suunnistusjaosto on saanut oman valmennuskeskuksen Lapuan Simpsiölle. Uusi valmennus- ja leirikeskus on tarkoitettu paitsi urheilijoiden myös muiden liikuntaryhmien ja matkailijoiden käyttöön.

Pohjalaisrinteissä riittää tykkilunta kevääseen saakka

Vaikka maa on ollut viime ajat melkein mustana, pohjalaiset laskettelurinteet ovat hyvässä kunnossa hiihtolomaviikkojen alkaessa. Tammikuun pakkasilla rinteisiin ehdittiin tykittää runsaasti lunta, joten vesisateidenkin jälkeen rinteissä on parhaimmillaan puolisen metriä tiivistä tykkilunta.

Chemigaten tehtaalla Lapualla tulipalo

Pelastuslaitos sammuttaa pölyräjähdyksestä alkanuttta tulipaloa Lapualla. Chemigaten tehtaan palolla ei ole ympäristövaikutuksia.

Laskettelukausi jatkuu - myös etelämmässä

Pohjalaisilla rinnehiihtokeskuksilla on meneillään huippukausi. Lumi tuli tänä talvena aikaisessa vaiheessa jo joulukuussa ja sesongista tulee pitkä. Kävijämäärissä tavoitteet on jo saavutettu ja talouspuolella tahkotaan ennätystulosta.

Laskettelurinteiden tili tehdään parin viikon aikana

Pohjalaisten laskettelukeskusten talvi on lähtenyt erinomaisesti käyntiin, sillä talvi tuli aikaisin. Rinteet saatiin auki reilu kuukausi aikaisemmin kuin viime talvena. Silti henkseleiden paukuttelemista varotaan, koska varsinainen tili tehdään vasta hiihtoloma-aikaan.

Ensimmäinen laskettelusesonki sujui yli odotusten

Joulunajan vaihtelevista säistä huolimatta laskettelijat ja lautailijat löysivät pohjalaiset hiihtokeskukset. Talvikauden ensimmäinen sesonki sujui nousujohteisesti, ja se luo positiivisia odotuksia myös keväälle.

Pohjalaisrinteisiin pääsee jo lähipäivinä

Ensimmäiset rinteet saadaan auki jo viikonloppuna. Ensi viikolla on jo valinnanvaraa, minne lähteä laskettelemaan. Pohjalaisrinteitä on lumetettu jo viikon verran ihannesäässä. Ensimmäisinä rinteisiin säntäävät lapset ja nuoret.

Lapuan ympäristöyhdistys vastustaa Simpsiön rakentamissuunnitelmia

Lapuan ympäristöyhdistys ei hyväksy Simpsiön laajoja rakentamissuunnitelmia. Yhdistyksen mukaan Simpsiön alue on Etelä-Pohjanmaan laajin lehtoalue, eikä sitä pidä tuhota.

Lapuan Ruhan ampumaradalle ympäristölupa

Lapuan Ruhaan kaavailtu ampumarata on saanut ympäristöluvan. Lapuan ympäristölautakunta päätti kaupungin uuden ampumaradan luvasta kokouksessaan eilen illalla.

Laskettelukausi jäämässä tavoitteistaan

Laskettelukausi pääsi alkamaan vasta tammikuun puolessa välissä, jonka vuoksi hiihtokeskusten taloudellisesta tuloksesta on sulanut pois noin 15-25 prosenttia. Kausi pohjalaisilla rinteillä jatkuu pääsiäiseen asti, mikäli yöpakkaset jatkuvat ennusteiden mukaan.

Lapuan ampumaratakiista saattaa ratketa illalla

Lapualla kiistanalaista ampumaratahanketta käsitellään illalla ympäristölautakunnan kokouksessa. Siinä ratkeaa minkälaisen ympäristöluvan ampumarata saa. Viime viikolla kaupungin hallitus jätti käsittelemättä asiaa.

Lapualla kiistellään ampumaradan paikasta

Lapualla Ruhan kylän asukkaat ja kylän metsästysseura vastustavat kiivaasti uutta ampumarataa. Syynä ovat melu ja hirvenmetsästysmaiden menetys. Ampumarataa ollaan siirtämässä vanhasta paikasta Simpsiöltä Ruhan metsikköön.

Lapualla uudesta ampumaradan paikasta on kehkeytynyt iso riita

Lapualla uusi ampumaratasuunnitelma on maanantaina jälleen kaupunginhallituksen käsittelyssä. Ruhan kylän alueelle kaavailtu ampumarata joutui vastatuuleen, kun kyläläiset ryhtyivät vastustamaan hanketta.

Luontoreiteille haetaan vetovoimaa Etelä-Pohjanmaalla

Puutteelliset tiedot ja huonot kartat syövät luontoreittien vetovoimaisuutta Etelä-Pohjanmaalla. Nyt luontoreittien vetovoimaisuutta pyritään lisäämään kehittämishankkeella.

Hiihtokeskuksissa toivotaan pakkasia

Viime päivien niukat pakkaset eivät ole olleet riittäviä laskettelurinteiden lumettamiseksi. Hiihtokeskuksissa odotetaankin nyt pitempään jatkuvia pakkasia, jotta rinteet saataisiin laskettelukuntoon.

Koululaiset suunnistavat ensi viikolla Lapualla

Koululiikuntaliiton mestaruuskisat tuovat Lapuan Simpsiölle ensi viikolla runsaasti nuoria suunnistajia.

Ukkonen teettää töitä

Viime viikkojen runsaat ukkoset ovat rikkoneet paljon erilaisia laitteita ja koneita. Korjausurakkaa riittää Anvialla, mutta myös erilaisissa pienlaitehuolloissa.

Lapuan karhusta ei uusia havaintoja

Lapuan kaupungin lähellä liikkuneesta karhusta ei ole tehty uusia havaintoja lauantaina, kertoo Etelä-Pohjanmaan poliisi. Poliisi kehottaa ihmisiä edelleen varovaisuuteen ja valppauteen, mutta ulkona liikkumista ei tarvitse välttää.

Simpsiön hyppyrimäkeen ei ole sittenkään vielä asiaa

Lapuan Simpsiöllä valmistauduttiin jo uuden K-50 hyppyrimäen koekäyttöön, mutta rakennustarkastaja ei antanut käyttölupaa. Viivästyksen ei uskota kuitenkaan vaarantavan mäen avajaiskilpailuja.

Lapuan hyppyrimäen runko nousee

Lapuan Simpsiölle rakentuvan uuden hyppyrimäen rungon kasaus alkaa tänään. Rakenteet on kuljetettu yöllä Kuortaneen Leppälänkylästä, jossa ne on valmistettu. K-50 hyppyrimäki on alueen toiseksi suurin. Lähin isompi hyppytorni löytyy Vöyriltä.

Pian pääsee rinteeseen

Eteläpohjalaiset laskettelurinteet Lapuan Simpsiö ja Joupiska Seinäjoella avataan runsaan viikon kuluttua. Avajaisia vietetään Itsenäisyyspäivää edeltävänä perjantaina eli joulukuun kolmantena päivänä.

Uusi mäkihyppytorni hahmottuu Simpsiöllä

Simpsiönvuorelle rakennetaan parhaillaan uutta hyppyrimäkeä. K50-hyppyri tulee olemaan lakeuksien toiseksi korkein. Uudesta mäestä hypätään vuodenvaihteen jälkeen.

Paikallisradiot ovat soineet 25 vuotta

Ensimmäiset paikallisradiot aloittivat toimintansa kesällä 1985. Saman vuoden syksyllä toiminnan aloittivat pohjalaisista paikallisradioista Radio Vaasa, Radio Paitapiiska sekä Simpsiö.

Kissa pudotettiin näkötornista

Lapualaismies pudotti kissansa tarkoituksella Simpsiön näkötornista maahan. Korissa ollut kissa kuoli pudotuksessa.

Metsähallitus inventoi kulttuuriperintökohteita

Metsähallitus kartoittaa valtion mailla sijaitsevia erityyppisisiä kulttuuriperintökohteita. Tämän vuoden kartoituksessa ovat mukana Pohjanmaan alueelta Merenkurkun maailmanperintöalue ja Lapuan Simpsiönvuori.

Lapuan mäkiurheilukeskuksen työt käyntiin

Lapuan mäkiurheilukeskuksen rakennustöille on tänään ammuttu lähtölaukaus. Lapuan Simpsiön vuorelle rakentuu 50 metrin muovitettu hyppyrimäki. Lapuan mäkihyppyhanke sai vauhtia myös samassa yhteydessä järjestystä seminaarista

Simpsiön Natura-alueelle käyttösuunnitelma

Suunnitelmaan halutaan näkökulmia ja mielipiteitä jo sitä laadittaessa. Metsähallitus on jo omassa suunnitelmassaan lisännyt Simpsiön alueelle mm. pitkospuita ja opastetauluja.

Simpsiön ja Jouppiskan välillä hiihtobussi

Kahden hiihtokeskuksen Seinäjoen Jouppiskan ja Lapuan Simpsiön välillä kokeillaan bussikuljetusta. Tänään hiihtobussi ei kerännyt kovin paljon väkeä, mutta jos jatkossa matkustajia riittää, niin bussikuljetuksia tulee lisää.

Latua!!

Kuusitonninen järkäle jyrsii mahdottomankin näköisestä kinoksesta helposti hiihdettävää uraa ja tämä kulkupeli ei takuulla juutu hankeen.

Lapuan hyppyrimäkihanke saa EU-rahaa

Lapualle suunniteltu K-50-hyppyrimäki saa EU-rahaa 245 000 euroa. Hyppyrimäen on määrä nousta Simpsiön hiihtokeskuksen alueelle.

Kunnat löivät ensi vuoden talousarvioitaan lukkoon

Suuria muutoksia ei kuntien talousarvioihin enää loppumetreillä tullut, vaikka esimerkiksi Vaasassa lisäesityksiä tehtiinkin vielä runsaasti.

Tykkilumi vaatii pakkasta

Lumitykillä tuotettavaan lumeen tarvitaan paineilmaa ja vettä - ja tietenkin pakkasta. Joupiskan ja Simpsiön laskettelurinteillä ei ole ollut onnea pakkasen suhteen vielä tänä talvena. Pakkasta kun tarvittaisiin enemmän kuin vain muutama aste.

Laskettelukeskuksissa lumetetaan

Lumetus on aloitettu Lapuan Simpsiön ja Seinäjoen Joupiskan laskettelukeskuksissa. Säiden suosiessa suksille päästään jo ensi viikon aikana.

Simpsiölle puuhataan K-50 hyppyrimäkeä

Simpsiön hiihtokeskukseen on suunnitteilla juniorimäkihyppääjille kunnollinen harjoitusmäki, joka muovitettaisiin kesällä. Juniorihyppääjien määrä on viime vuosina kasvanut roimasti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle