Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvat: Hyvin säilynyt ”pikaruokabaari” löytyi Pompeijin raunioista

Paikalla olleista saviastioista on löydetty muun muassa sikojen, vuohien, kalojen ja etanoiden jäänteitä.

Maanantai 7.12.2020 (tv)

Kotimainen ruoka. Ravintolan noutoruoka. Itsenäisyyspäivä. Sää.

Osta irtoteetä uudelleentäytettävään pussiin, palauta verkkokaupan paketti panttia vastaan – näin yritykset vähentävät jätteen määrää

Yrityksiä ja kuluttajia kannustetaan vähentämään kertakäyttökulutusta Euroopan jätteen vähentämisen viikolla.

Tässä on pantillinen lounasruokarasia, joka toimii ihan kuin tavallinen pullopantti – "Kertakäyttöpakkausten aika on ohi", julistaa suomalainen kasvuyritys

Suomalaisyrityksen visiossa kertakäyttöpakkaukset korvattaisiin kokonaan pantillisilla. Tutkija muistuttaa, ettei kertakäyttöpakkauskaan yksin ole ympäristöongelma.

Roskikset ovat tursunneet puistoissa kevään ja kesän aikana – myös eläimet voivat levitellä roskia liian täydestä roskiksesta

Jyväskylän kestävä kehitys Japa ry kampanjoi kolmen viikon ajan roskien viemisestä roskikseen.

Ravintolat aukesivat vihdoin ja ilma oli täynnä jännitystä – Ravintolapäällikkö: "Ihan kuin menisi ekaa päivää kouluun"

Ravintolat ja kahvilat olivat kiinni liki kaksi kuukautta hallituksen määräyksestä.

Roskariesaan on luvassa helpotusta Jyväskylässä – kaupunki lisää roskiksia sataman alueelle

Viime päivien lämmin sää on houkutellut monet syömään ja juomaan puistoihin. Evästelystä on jäänyt ympäristöön läjäpäin roskaa.

Mikkelin kaupunki antaa torikahviloille maksutta lisää toripaikkoja, jotta turvavälien pito onnistuu

Mikkelissä torikahvilat saavat tänä kesänä lisää tilaa asiakkaille, jotta turvavälit saadaan toteutettua koronavirustartuntojen välttämiseksi.

Lappeenranta alkaa jakaa ruoka-annoksia etäkoululaisille – 1 300 koululaista tarvitsee noutoruokaa

Ruoka-annosjakelu alkaa huhtikuun 22. päivänä neljässä koulukeskuksessa.

Euroopan ravintolabisnestä odottaa kova isku – Ravintoloitsija arvioi, että Belgiassa jopa neljännes yrityksistä voi mennä nurin

Belgian lähes 50 000 ravintolaa, kahvilaa ja baaria tekohengittävät valtion tuilla. Osa yrityksistä on kokonaan kiinni, toiset ovat aloittaneet take away -bisneksen.

Kaikki ravintolat eivät laittaneet kiinni oviaan viikonloppuna Hämeessä

Kanta-Hämeen auki olleissa ravintoloissa asiakkaita on ollut perjantai-iltana melko paljon.

Maakunta sulkee hotelli Valjuksen Kajaanissa, ravintoloista saa toistaiseksi vain noutoruokaa

Henkilöstön lomautukset kestävät enintään 90 päivää.

Huippuravintola sulki ovensa, mutta keittiössä paiskitaan hiki hatussa noutoannoksia – keittiömestari: "Viikonloppuna tehtiin 15 tunnin päiviä"

Yökerhot, kahvilat ja ruokaravintolat joutuvat sulkemaan ovensa sosiaalisten kontaktien rajoittamiseksi.

Nokia alkaa tarjota noutoruokaa etäopetuksessa oleville koululaisille

Palvelu on suunnattu niille perheille, joilla on ollut vaikeuksia järjestää kotiruokailu etänä opiskeleville.

Heinola tarjoaa koululaisille noutoruokaa

Koronavirusepidemian takia etäopetuksessa olevat lapset ja nuoret voivat hakea kouluruokaa noutopisteistä.

Hampurilaiset, pitsat ja noutoruoka ovat suomalaisten mieleen – Pikaruoan myynti kasvoi Suomessa nopeimmin

Ilmiö selittyy MaRa:n mukaan osittain kaupungistumisen ja kiireen lisääntymisellä.

Hyvästi noutoruoka ja kuppilat! Joko Suomessa koittaa kotiravintoloiden aika?

Maailmalla moni maksaa siitä, että pääsee syömään tuntemattoman kotiin. Kotikokkien varauspalvelut etsivät jalansijaa myös Suomesta.

Maanantai 24.4.2017 (radio)

Emmanuel Macron ja Marine Le Pen pääsivät Ranskan presidentinvaalien toiselle kierrokselle. Näsijärven jäät sulivat viikonloppuna. Nykyään myös vanhukset hakevat ravintolasta ruokaa kotiin. Pikkuleijonat on saanut jääkiekon MM-hopeaa.

Ravintolakokki tekee yhä useamman koti-illallisen – uutena ilmiönä take away -mummot

Noutoruuan syöminen lisääntyy jatkuvasti kaupungistumisen myötä. Kainuussa ikäihmiset löysivät noutoruuan ilot.

Kaija ja Ilkka Erkkilä tekevät puhdasta jälkeä kaduilla – ja Englannissakin miljoona brittiä siivoaa kulmia talven roskista

Kaija ja Ilkka Erkkilä keräsivät aamulenkillään lauantaina "take away ruokapakkauksia", oluttölkkejä, tupakantumppeja ja erilaisia papereita ja pusseja Hämeenlinnan Verkatehtaan kulmilta. Erkkilät ovat Suomen tunnetuin roskatutumista vastaan toimiva pienryhmä. Maailmalla vuoden 2016 suurin katuroskien siivouskampanja on Englannissa. Miljoona brittiä on lupautunut tänä keväänä kerämään roskia saarivaltakunnasta. Kuningattarensa tulevia 90-vuotissyntymäpäiviä varten.

Olutta saa yhä harvemmasta kaupasta

Keskikaljaa mukaan myyviä liikkeitä on 5 800, kun vielä 1990-luvun puolivälissä vähittäismyyntipaikkoja oli yli 8 000. Myös anniskelupaikkojen määrä on vähentynyt.

Lukijamme vastaavat: Ei kestäisi täysjärkisenä, jos valmisruokiin ei koskaan luottaisi

Einesruuat herättävät vahvoja tunteita. Toiset vannovat puhtaan, alusta asti itsetehdyn ravinnon puolesta, toiset taas turvautuvat valmisruokaan vaikkapa kiireeseen ja mukavuudenhaluisuuteen vedoten.

Take away -ruoka maistuu suomalaisille

Suomessa syödään yhä enemmän ulkona. Deli- ja take away -paikat ovat tulleet tutuiksi. Nykyään myös hienommat ravintolat tarjoavat mahdollisuuden ottaa annoksen mukaan.

Pökäle ja paperi ovat puistotyöntekijälle tuttu näky

Roskaaminen on yleistynyt valtavasti Turussa. Keskiverto viikonlopun jälkeen puistotyöntekijöille menee puoli päivää roskien keräämiseen. Ongelma-alueita ovat etenkin Aurajoen rannat.

Ravintoloiden veroale näkyy kirjavana

Osa ravintoloiden omistajista aikoo kietaista arvonlisäveron alennuksesta saatavan hyödyn omiin taskuihin. Ainakin osassa kymenlaaksolaisravintoloita veronalennus näkyy hinnoissa asti.

Mukaan myytävän ravintola-annoksen alennus ei ole taattu

Noutoruoan veronalennus on siirtynyt vaihtelevasti ravintoloiden hintoihin. Monet ravintolat myyvät mukaan otettavan ruoan alennuksella, mutta osa ei ole siirtynyt lainkaan suositeltuun kaksien hintojen käyttämiseen. Lisäksi ravintolat laskevat alennuksen eri tavoin.

Ruoan hinta laskee

Ruoan hinta laskee lokakuun alussa arvonlisäveron alennuksen myötä. Ruoan arvonlisävero laskee lokakuun alussa viidellä prosenttiyksiköllä 12 prosenttiin.

Ruoan hinta laskee

Ruoan hinta laskee lokakuun alussa arvonlisäveron alennuksen myötä. Ruoan arvonlisävero laskee lokakuun alussa viidellä prosenttiyksiköllä 12 prosenttiin.

Ruuan hinta laskee

Lokakuun alussa ruuan arvonlisävero laskee 17 prosentista 12 prosenttiin. Keskimäärin ruokatuotteiden hinnan pudotus on 4,3 prosenttia. Alv-alennuksen piiriin kuuluvat kaikki ruokatuotteet, myös ruokakaupoissa myytävä mukaan otettava noutoruoka.

Naisyrittäjät: Myös ravintolaruokaan alv-kevennys

Noutoruoka on saamassa arvonlisäverokevennyksen, mutta ravintolaruoka ei. Yrittäjänaisten Keskusliiton mukaan tällainen arvolisäverokäytäntö kohtelee epäoikeudenmukaisesti ravintolayrittäjiä.

Restaurant Industry: VAT Cuts Will Lead to Job Cuts

The government's plan to lower the value added tax (VAT) on food could lead to hundreds of job cuts in the restaurant industry and increase the sale of take-away food, according to the Finnish Hotel and Restaurant Association. However, grocery stores say the tax reduction could help create thousands of jobs at their businesses.

Ravintola-ala: Veroale vie satoja työpaikkoja

Hotelli- ja ravintolaliiton mukaan hallituksen lupaama ruoan arvonlisäveron alennus tietää satojen työpaikkojen menetyksiä ja alhaisemmin verotetun nouto- eli take away -ruoan myynnin lisääntymistä