Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yksi kaivinkoneen kauhaisu lamaannutti valtionhallinnon tietoliikenteen päiväksi – asiantuntija: "Tällaista ei pitäisi tapahtua"

Valtion tietohallinnossa on alettu selvittää, kulkevatko tietoliikennekaapelit ja niiden varayhteydet samoissa kaapelikouruissa. Näin ei pitäisi tapahtua. Viikko sitten ministeriöiden ja valtion virastojen tietoliikenne kuitenkin katkesi, kun kaivuri rouhaisi kauhallaan katki molemmat yhteydet.

Porvooseen on tulossa ensilumenlatu Kokonniemeen

Kokonniemen liikuntakeskuksen yhteyteen on tarkoitus rakentaa lähes kilometrin pituinen latu nykyistä kuntoratapohjaa hyödyntäen.

Yli 3200 kodin sähkökatko Jyväskylän keskustassa lauantain ja sunnuntain välisenä

Kaapelivaurio aiheutti pari tuntia kestäneen sähkökatkon Jyväskylän keskusta-alueella. Varhain maanantai-aamuna sähkönjakelu tapahtui yhä varayhteyksin.

Tankarin saari saa vihdoin luopua varavoimasta – uusi merikaapeli asennetaan tällä viikolla

Kokkolan edustan saarelle saadaan sähköt merikaapelin kautta todennäköisesti perjantaina.

Tankarin merikaapeli uusitaan – vanhan korjaaminen on liian epävarmaa

Urakan valmistumiseen saakka virta saadaan varavoimalla, mikä tarkoittaa myös hintavia polttoainekuljetuksia saareen.

Sähkökatkon Tankarin majakkasaaressa aiheuttanut kaapelivika edelleen paikantamatta – Uusi kaapeli maksaisi satojatuhansia euroja

Verkkoyhtiö puntaroi, kannattaako 50 vuotta vanhaa kaapelia enää korjata vai onko edessä uuden hankinta.

Tankarin majakkasaari varavoiman varassa – merikaapelin korjaus voi kestää viikkoja

Sähkövian arvioidaan olevan merikaapelissa. Silloin korjausoperaatiosta tulisi pitkä.

Oikeudessa taisteltiin viisi vuotta 100 eurosta: "Kyse oli periaatteesta"

Asukas vaati korvauksia kahden vuorokauden mittaisesta sähkökatkosta, mutta vasta korkein hallinto-oikeus ratkaisi asian lopullisesti hänen hyväkseen. Verkkoyhtiön mielestä ratkaisulla voi olla vaikutuksia koko alan kannalta.

Liikennevalot poissa käytöstä Karjalankadun, Opistotien ja Siunauskappelintien risteyksessä

Syynä on kaapelivaurio, jonka korjaamisen arvioidaan valmistuvan perjantaina.

Häiriö rautatieliikenteessä kehäradalla ohi – myös Riihimäen kaapelivaurio korjattu

Lukuisat kaukoliikenteen junat olivat sunnuntai-iltana tuntuvasti myöhässä.

Katkenneet kaapelit hidastavat junia Riihimäellä

Vaurioiden korjaaminen kestää koko sunnuntain.

Merikaapeli tuo sähköt saaristomökkiin – "Kun tuuli puhaltaa 15 metriä sekunnissa, silloin tämä työ on erittäin haastavaa"

Vain harva haluaa enää elää saaristomökilläkään ilman sähköä. Vaasan saaristossa on kesän ajan kaivettu kaapeleita veden alle useita kilometrejä, jotta mökkiläisten sähköt toimisivat varmemmin.

Paavo Lipponen selvittää Koillisväylän valokuitukaapelin rakentamista

Entinen pääministeri Paavo Lipponen ja tietotekniikan keskusliiton FiComin entinen toimitusjohtaja Reijo Svento selvittävät, onko Koillisväylän kaapelin rakentamiselle olemassa kansainvälisen yhteistyön edellytyksiä. Hankkeessa rakennettaisiin uusi nopean tietoliikenteen valokuitukaapeli Koillisväylää pitkin Aasian ja Euroopan välille.

Suomessa tänään sähkön kulutuspiikki – Sähkö ei ole silti syksyn tasoa kalliimpaa

Sähköä riittää pakkasista huolimatta sekä teollisuudelle että kotitalouksille, mutta tällä hetkellä Suomi on tuontisähkön varassa. Ilman tuontisähköä teollisuus joutuisi maksamaan sähköstä nykyistä enemmän.

Uusi tietoliikennekaapeli Saksaan nytkähti eteenpäin – hallitus puoltaa suomalaisten omaa kaapelia

Uusi tietoliikennekaapeli Suomesta Saksan kautta Eurooppaan on saanut hallituksen luvan. Itämeren pohjaan upotettavasta kaapelista kolmannes lasketaan Suomen merialueille.

Katkennut merikaapeli eristi saariryhmän Tyynellämerellä

Katkennut tietoliikennekaapeli on eristänyt Tyynellämerellä sijaitsevan Pohjois-Mariaanien saariryhmän lähes täydellisesti muusta maailmasta.

Suomen, Ruotsin ja Viron väliset sähkön merikaapeliyhteydet yskivät – Forssan jättimäinen varavoimala tuli tarpeeseen

Verkkoyhtiö Fingrid on joutunut käyttämään Forssan suurta varavoimalaitosta kymmenkunta kertaa pohjoismaisen sähköverkon häiriöiden aikana. Merikaapeliyhteys Suomen, Ruotsin ja Viron välillä on osoittaunut häiriöherkäksi.

Ukkonen aiheutti tulipaloja Kainuussa

Maastoa paloi Hyrynsalmella ja Puolangalla. Suomussalmella salaman sytyttämä puuvaja ei polttanut pihapiirin muita rakennuksia.

Sähkölinjoja kaivetaan maan alle Ylikiimingissä

Kuluvan kesän ja syksyn aikana taajama-alueelta kaapeloidaan yli kymmenen kilometrin matkalta. Tavoitteena on parantaa sähkönsaannin luotettavuutta.

Merikaapelivika Kotkan saariston sähkökatkon syy

Sähköt saadaan saariin hyvin alustavan arvion mukaan lauantaiaamuna.

Viro tuo Suomesta ja vie eteenpäin – nyt myös uutta reittiä

Viron innostus Pohjoismaisen sähkön ostoon on kasvanut viime kuukausina nopeasti. EU:n tuella rakennettu uusi merikaapeliyhteys on kolminkertaistanut Suomen ja Viron väliset sähkönsiirtomahdollisuudet jopa tuhanteen megawattiin.

Suomi on aiempaa riippuvaisempi tuontisähköstä

Tuontisähkön saatavuuteen kylminä talvipäivinä luotetaan nyt aiempaa enemmän, sillä sähkön tuontimahdollisuus Virosta on uuden merikaapelin myötä lähes kolminkertaistumassa. Samalla hiilivoiman tuotantoa on ajettu alas. Kantaverkkoyhtiö Fingrid luottaa, että sähkö ei lopu kesken.

Meteorologists advise caution during storm

The Finnish Meteorological Institute FMI has issued a series of guidelines to ensure safety during the passage of autumn storm Eino Sunday. The meteorologists are advising the country to brace for extremely powerful winds as the weather system makes its way across the country.

Kaapeliremontti voi tehdä rajun korotuksen porvoolaisten sähkönsiirtolaskuun

Porvoon Sähköverkko kaivaa tulevina vuosina maahan yli tuhat kilometriä sähkökaapelia. Kymmeniä miljoonia maksavan urakan maksumiehiksi joutuvat myös kuluttajat.

Suomi kirii takamatkaa kansainvälisessä datakeskuskilpailussa

"Google Haminaan!" "Facebook meni Ruotsiin!" Suurten yritysten datakeskukset ovat kovaa riistaa kansainvälisillä markkinoilla. Myös Suomi on koettanut profiloitua datakeskusten luvattuna sijoituspaikkana. Tällä hetkellä jännitetään, minne Microsoft päättää sijoittaa oman datakeskuksensa Suomessa.

Fortum haluaa merikaapelin vaurioittajan mukaan maksajaksi

Utön ja Jurmon välisen merikaapelin korjaustyöt tulevat maksamaan arvion mukaan lähemmäs satatuhatta euroa.

Ulkosaariston merikaapelin korjaustyöt käynnissä

Arvioiden mukaan sähköt saadaan palautettua merikaapelin kautta saaristoon mahdollisesti tiistai-iltaan mennessä.

Ulkosaarten merikaapelia korjataan ensi viikolla

Paraisten Utön ja Jurmon saarten välisen merikaapelin korjaustöihin päästään alkuviikosta. Vikapaikka on paikannettu.

Sähköt palasivat Utön saarelle

Utön sähköt katkesivat tiistaina puolen päivän jälkeen veden alla kulkevassa merikaapelissa olleen vian vuoksi.

Utössä elämä alkaa helpottaa

Fortum asentaa alkuillasta varageneraattorin Utön saarelle. Sähköä saadaan tämän hetken arvion mukaan illalla, noin kello kuuden ja seitsemän välillä.

Suurtori saa uuden päällysteen

Turun Vanhan Suurtorin mittava päällystämisurakka alkaa ensi viikolla. Työ tehdään kahdessa vaiheessa. Ensimmäiseksi tehdään varsinainen torialue, ja toisessa vaiheessa päällystetään toria kehystävä jalankulkukäytävä. Töiden vaiheistuksella halutaan turvata joulumarkkinoiden järjestäminen.

Ulkosaariston sähkökatko jatkuu

Sähkökatko Paraisten Utön saarella jatkuu edelleen. Sähköt ovat palautuneet Jurmoon. Sähköt katkesivat ulkosaarilla tiistaina puolilta päivin. Syynä katkoon on Utön ja Jurmon saarten välisen merikaapelin vioittuminen.

Venäjän uudesta ydinvoimalasta merikaapeli Suomen rajalle

Merikaapeli mahdollistaa Sosnovyi Borin uuden ydinvoimalan sähkönviennin Suomeen.

Sukeltajat etsivät sähkökaapelivikaa Rauman rannikolla

Sähkön siirtoon käytetystä Fenno-Skan 1 -kaapelista etsitään vikaa Rauman liepeillä. Korjaustyö voi kestää pitkään, mutta tavalliselle sähkönkäyttäjälle se tuskin näkyy.

Kirjurinluodon laguunissa ei polskita vielä tänä kesänä

Kirjurinluoto Arenan yhteyteen suunnitellun noin 100-metriä pitkän hiekkarannan rahoitus on edelleen auki. Teknisen palvelukeskuksen johtajan Jukka Kotiniemen mukaan laguunimaisen alueen rakennustyöt alkavat aikaisintaan ensi syksynä. Hiekkarannan lisäksi areena-alueen viereinen niitty aiotaan muuntaa 25 hehtaarin leirintäpuistoksi.

Fingridin suurhankkeilla on hintansa

Kantaverkkoyhtiö Fingridin investoinnit olivat viime vuonna ennätystasolla. Satojen miljoonien eurojen sähköhankkeet aiheuttavat siirtotariffien korotuksia lähivuosinakin. Fingridin viime vuoden liikevoitto jäi lähes neljänneksen jälkeen edellisvuodesta.

Sähkönsiirto saatu kuntoon Suomen ja Ruotsin välillä

Sähkösiirrossa Suomen ja Ruotsin välillä ollut vika on saatu korjattua. Fenno-Skan 2 -merikaapeliyhteyden suojausjärjestelmän vika Rauman asemalla pudotti siirtokapasiteetia reilulla neljänneksellä. Katkos kesti päivän.

Sähkönsiirrossa ongelmia Suomen ja Ruotsin välillä

Sähkönsiirrossa Suomen ja Ruotsin välillä on ilmennyt ongelmia. Viime vuoden lopulla käyttöönotetussa Fenno-Skan 2 -merikaapeliyhteydessä ilmeni katkos tänä aamuna. Ongelman takia siirtokapasiteetti on pudonnut reilulla neljänneksellä. Tarkkaa tietoa viasta ei vielä ole, mutta asiaa selvitetään paraikaa.

Merikaapeli lisää sähköverkon käyttövarmuutta

Suomen ja Ruotsin välinen uusi sähkönsiirtoyhteys on vihitty tänään käyttöön samanaikaisesti Raumalla ja Söderforsissa. Merikaapelin lasku alkoi kesällä Rihtniemessä Pyhärannassa. Uusi, tasasähköön perustuva siirtoyhteys vahvistaa pohjoismaisten sähkömarkkinoiden toimivuutta ja sähköverkon käyttövarmuutta.

Markkinavalvoja: Sähkön hinnassa ei nousupaineita

Sähköyhtiöillä ei ole perusteita nostaa kuluttajahintoja, arvioi sähkömarkkinoita valvova Energiamarkkinavirasto. Hinnan nousupaineita hillitsevät lämmin sää ja hyvä vesitillanne Norjassa. Uusi merikaapeli Ruotsista vähentää entisestään nousupaineita.

Electrical short circuit caused hospital fire

A serious short circuit in cabling due to electrical arcing was thought to have started Friday’s fire at Turku University Hospital. The director of the Accident Investigation Board of Finland, Veli-Pekka Nurmi, says the fire spread over a wide area throughout the building in the absence of fire seals in cable and pipe ducts.

Merikaapeli yhdistää Suomen ja Ruotsin verkot

Suomen ja Ruotsin välillä otetaan käyttöön uusi sähkönsiirtoyhteys tämän vuoden lopulla. Merikaapelin lasku on alkanut tänään Rihtniemessä Pyhärannassa. Uusi tasasähköön perustuva siirtoyhteys vahvistaa pohjoismaisten sähkömarkkinoiden toimivuutta ja sähköverkon käyttövarmuutta.

Suomen ja Ruotsin välisen merikaapelin lasku alkoi

Toisen Suomen ja Ruotsin välisen merikaapelin lasku on parhaillaan käynnissä Rihtniemen edustalla Rauman lähellä. Yhteyden kokonaispituus on valmistuessaan 300 kilometriä, mistä varsinaisen merikaapelin osuus on 200 kilometriä. Yhteys lisää Suomen ja Ruotsin välistä sähkönsiirtomahdollisuutta 40 prosenttia.

Viron tuontisähkö poikki ehkä viikoiksi

Merikaapeli Estlinkiin iskenyt vika saattaa kestää vielä useita viikkoja. Espoolaisella muuntoasemalla hajosi tiistaina kondensaattori, johon ei ole saatu varaosia. Niiden toimittaminen ja asentaminen on viivyttämässä sähköyhteyden avaamista viikoilla.

Suomen ja Viron uuden merikaapeliyhteyden pääurakoitsijat valittiin

Suomen ja Viron välille rakennettavan uuden merikaapeliyhteyden pääurakoitsijat on valittu. Suomen ja Viron kantaverkkoyhtiöt allekirjoittivat torstaina sopimukset kaapelitoimituksesta ja muuttajasähköasemien rakentamisesta.

Merikaapeli uppoaa järvenpohjaan Kallansilloilla

Kallansiltojen tieremontti Kuopion moottoritiellä vaikuttaa myös junaliikenteeseen. Tiistaina VR upotti Kallansilloilla uutta sähkökaapelia järvenpohjaan.

Omenapuunmaan sähkölinja vaihtuu merikaapeliksi Raumalla

Rauman Energia on jättänyt lupahakemuksen kaapelin sijoittamiseksi mereen Otanmaan rannalta Omenapuunmaansuntin suulle. Kaapeli korvaa Omenapuunmaan luonnonsuojelualueen kautta kulkevan ilmajohdon. Ilmajohdon ylläpito huonojen kulkuyhteyksien päässä on ollut hankalaa ja pylväsrivi heikentää luonnonalueen maisemakuvaa.

Suomen ja Viron välisen merikaapelille rakentamislupa

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt rakentamisluvan toiselle Suomen ja Viron väliselle sähkönsiirtokaapelille. Se rakennetaan maiden kantaverkkoyhtiöiden yhteishankkeena Porvoon Anttilan ja Koillis-Virossa sijaitsevan Püssin välille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle