Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Päijäthämäläisten pienpanimoiden suoramyynti vielä verkkaista

Alkoholilaki on sallinut vuoden 2018 alusta suoramyynnin panimotuotteiden valmistuspaikalta.

Palkittu tislaamo uskoo, että suomalaisviskille on tilaa amerikkalaisten pöydissä – tunnustus kansainvälisessä kisassa voi vauhdittaa vientiä

Lahtelainen panimoyhtiö myöntää, ettei amerikkalaisilta viskimarkkinoilta ole helppo saada jalansijaa. Toisaalta ostovoima Yhdysvalloissa on niin suuri, että sinne kannattaa pyrkiä.

Neljä lahtelaista terassia saa anniskella aamuneljään

Aluehallintovirasto on myöntänyt terasseille jatkoaikalupia.

Kuppi kuumaa ja pala kakkua – kahvilat valtaavat alaa Lahden keskustassa

Lahden keskustassa avataan lyhyen ajan sisällä kolme uutta kahvilaa. Yrittäjät uskovat, että kaupunkiin mahtuu kuppiloita, kunhan kaikki eivät tarjoa tismalleen samaa valikoimaa.

"Lahdessa on luonnetta!" – kaupungin nimellä kaupataan niin näyttelyitä kuin olutta

Lahti-brändi on nosteessa. Kaupunki on saanut syksyn aikana niin positiivista kuin negatiivistakin huomiota. Rosoinen imago kelpaa jopa huurteisen kylkeen.

Iso tuoppi on suhteessa halvempi kuin pieni – Miksi isoa suositaan baareissa ja lähikaupan kylmiössä?

Oluttuoppia valitessa hinta-määrä-suhde jyrää, vaikka pienempikin annos voisi riittää.

Kylmä alkukesä näkyy terasseilla

Terassien kävijämäärät ovat yrittäjien mukaan olleet alkukesänä normaalia pienempiä. Myynnit ovat kuitenkin pysyneet lähes viime vuoden tasolla.

Teerenpelille uusia tislauspannuja – lahtelainen viski tekee kauppansa ulkomailla

Lahtelainen Teerenpeli Panimo & Tislaamo aikoo lisätä voimakkaasti mallasviskin valmistusta. Viskin vienti kasvoi viime vuonna huimasti, joten yhtiö investoi nyt uusiin tislauslaitteisiin.

Teerenpeli panee oluensa aiempaa vihreämmin

Suomalainen pienpanimo ja ravintolaketju satsaa energiaa säästäviin tuotantomenetelmiin. Panimo on muun muassa ottanut käyttöön uusiutuvalla energialla toimivan prosessienergialaitoksen.

Rumpalit festivaalin tähtinä

Rumpufestarit houkuttelevat tunnettuja rumpaleita Lahteen tällä viikolla. Tänä vuonna festareita vietetään klubitilojen lisäksi myös Sibeliustalolla ja rumpujen paukkeessa tanssitaan improvisoiden.

Joulu kilisee myös ravintoloiden kassaan

Joulu ei hiljennä täysin ravintoloita joulunpyhinä. Joulunpyhät ovat olleet ravintoloissa usein hyvin vilkkaita.

Nenät olalle ilman alkoholia

Päijät-Hämeen ehkäisevä mielenterveys- ja päihdetyö osallistuu Nenäpäivään omalla Selvästi hyvä ilta -tempauksella. Mukana olevat ravintolat myyvät alkoholittomia drinkkejä, joiden tuotoista osa menee nenäpäiväkeräykseen.

Hinkkasen talosta Wilhunkulmaksi

Lappeenrannan Kauppakadun ja Raastuvankadun kulmaan on noussut uusi asuin- ja liikerakennus. Vuonna 2009 puretun Hinkkasen talon paikalle noussut rakennus on tehty harkiten aikaa ja rahaa säästämättä.

Iso lasti oluttynnyreitä varkaiden matkaan Lahdessa

Teerenpelin panimon varastosta Lahdesta varastettiin lähes 200 tyhjää oluttynnyriä. Maanantain ja tiistain välisenä yönä tehty varkaus on toteutettu huolella. Poliisi etsii tekijöitä.

Pojat-elokuvan Urkki jää eläkkeelle

Näyttelijä Markku Söderström, 62, on tehnyt Kuopion kaupunginteatterissa lähes 40 vuoden uran. Konkarinäyttelijä siirtyy eläkkeelle kevätkauden jälkeen, virallisesti syyskuun alussa. Näyttelijänura alkoi vuonna 1962 Urkki-pojan roolista Mikko Niskasen klassikkoelokuvassa Pojat.

Rummut festivaalin pääosassa

Lahden rumpu- ja lyömäsoitinfestivaali kokoaa kannunpaukutuksen ystäviä yhteen jo viidettä kertaa. Paikkansa vakiinnuttaneen festivaalin uutuutena on tänä vuonna ConcisRock, joka esittelee Lahden konservatorion rytmimusiikin osaajia.

Lahtelaisviskiä virtaa Ruotsiin

Lahtelaisen Teerenpelin viskiä saa nyt Ruotsista. Ruotsin alkoholimonopoli Systembolaget on ottanyt päijäthämäläisistä raaka-aineista valmistettun mallasviskin valikoimiinsa. Viski on lahtelaisen pienpanimon ja tislaamon ensimmäinen vientituote.

Runofinaali suorana lähetyksenä!

Valtakunnallisen Runopuulaakin Lahden loppukilpailu pidetään torstaina Piano Paviljongissa Vesijärven satamassa. Kilpailu kuullaan Radio Suomessa suorana lähetyksenä.

Teerenpeli veti myynnistä pilaantuneita siidereitä

Lahtelaispanimo Teerenpeli on vetänyt myynnistä erän pilaantuneita mustikka- ja puolukkasiidereitä. Kyseessä on muutaman sadan pullon erä. Panimon mukaan ongelman syy on selvillä ja hoidossa.

Poetry Slam palauttaa runouden kansan pariin

Pois akateeminen haihattelu, kalpeiden runotyttöjen haikeilu ja korkeakulttuurinen ryppyotsaisuus. Poetry Slam palauttaa runouden kansalle.

Rimpparemmi juhlii

Rimpparemmi juhlii viikonloppuna 35-vuotista taivaltaan. Tervolassa vuonna 1974 perustetusta tanssiryhmästä on kasvanut ammattiteatteri, joka työllistää ympärivuotisesti 10 henkilöä ja jonka tanssiryhmissä ja yhtyeissä esiintyy yli 100 tanssijaa ja soittajaa.

Pienpanimot taistossa myyntirajoituksia vastaan

Kotimaiset pienpanimot saavat päänvaivaa rajoituksista, jotka hankaloittavat panimotuotteiden myyntiä suoraan tuotantopaikalta kuluttajille. Suomen pienpanimoliitto ja yksittäiset yrittäjät kokevat tuotantorajoitukset epäreiluiksi, kiusallisiksi ja tuottoja nakertaviksi.

Kotimaisten pienpanimo-oluiden suosio kasvaa

Taantumasta huolimatta kotimaisten pienpanimo-oluiden suosio kasvaa. Samalla, kun oluen kokonaiskulutus on laskenut, ovat monet pienet panimot lisänneet tuotantoaan jopa kymmeniä prosentteja.

Teerenpelin kesäterassi harmittaa

Ravintolan kesäterassin sijainti huolestuttaa jalankulkijoita Lahdessa. Lahden kaupunginvaltuutettu Marja-Leena Taavila on kirjelmöinyt kaupungille ravintola Teerenpelin kesäterassista, jonka sijainnin hän katsoo aiheuttavan vaaratilanteita.

Bioetanolitehdas hyödyntää paikallista teollisuusjätettä

Polttoainetta tehdään mm. oluen valmistuksen ylijäämätuotteista. St 1 Biofuels Oy:n viides etanolilaitos alkaa nousta Lahteen keväällä.

Taantuma ei pelota pienpanimoita

Pienpanimot haluavat valloittaa markettien oluthyllyt. Esimerkiksi Nokialla ja Lahdessa yritykset ovat investoineet tuotantoonsa ja hakevat menestystä erikoisoluista.

Pienpanimot hakevat kasvua ulkomailta

Lahden Saksalaan valmistuu ensi kesäksi uusi panimo. Panimo & Tislaamo Teerenpelin investointi lisää tuntuvasti pienpanimon oluttuotantoa ja avaa vientinäkymiä ulkomaille.