Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kolme POP-pankkia aikoo sulautua yhteen

POP Pankki Pohjanmaa, POP Pankki Sievi ja POP Pankki Tiistenjoki suunnittelevat yhdistyvänsä. Lopulliset päätökset tehdään keväällä osuuskunnissa.

Eläköityvä toimitusjohtaja paljastaa: Nämä OP:n konttorit Etelä-Savossa pannaan luultavasti kylmäksi

Pankkialan murros kiihtyy. Toimitusjohtajan mukaan uusia konttorien lakkauttamisia on edessä.

Pankki ennakoi: Suomen talous virkistyy, mutta ihmiset velkaantuvat edelleen

Johtaja Timo Hulkko arvioi esimerkiksi terveydenhuollon hintojen nousevan ensi vuonna.

Koivunlehtipankki loikkasi säästöpankkileiriin Joroisissa

Joroisten Osuuspankki kuuluu tällä hetkellä paikallisosuuspankkien POP Pankki -ryhmään. Tiettävästi kyseessä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun pankki vaihtaa vapaaehtoisesti pankkiryhmästä toiseen.

Etelähämäläinen osuuspankkifuusio neljän kauppa

Etelä-Hämeeseen syntyy neljän paikallisosuuspankin muodostama alueosuuspankki. Fuusion muodostavat Hauhon, Hämeenlinnan Seudun, Lopen ja Riihimäen Seudun Osuuspankin. Alunperin eteläiseen Hämeeseen suunniteltiin viiden pankin alueosuuspankkia, mutta suunnitelma kaatui Janakkalan Osuuspankin vastustukseen.

Pohjois-Karjalan osuuspankkifuusio riippuu Kiteestä

Pohjois-Karjalan kolmen paikallisosuuspankin yhdistyminen ratkeaa tiistai-iltana. Ennakkoarvailujen mukaan yhdistyminen on kiinni Kiteen edustajistosta, jossa on eniten soraääniä yhdistymisen osalta.

Multian Osuuspankki on Suomen paras

Multian ja Petäjäveden osuuspankit ovat pärjänneet hyvin Kauppalehden tekemässä paikallisosuuspankkien ja säästöpankkien vertailussa. Kauppalehti vertaili pankkeja Finanssivalvonnan keräämien tietojen pohjalta.

Asiakaspalvelun kolmen kärjessä pankkeja ja kirjasto

Asiakaspalvelun parhaimmisto selvisi Taloustutkimuksen vuosittaisesta Kansallisesta Asiakaspalaute -tutkimuksesta.

Usainit ja shelly-annit lähtöviivalla - katso kuvat

Lontoon olympiahuuma tarttui suomalaislapsiin. Televisiossa nähdyt urheilusuoritukset ja -tähdet ovat innoittaneet lapsia yleisurheilukentillä, pihoilla ja liikuntatunneilla. Poppi-kisoihin osallistui hurja määrä pieniä urheilijoita Joensuussa.

Pop-pankin alkuvuoden tulos kutistui hieman

Paikallisosuuspankkien tulos kutistui alkuvuonna hieman edellisvuodesta. Talletusten ja luottojen määrä sen sijaan oli kasvussa.

Hannulan Osuuspankki lisää konttoreitaan

Paikallisosuuspankkiketjuun eli koivunlehtipankkeihin kuuluva Hannulan Osuuspankki porskuttaa Hankasalmella. Tänään kunnan keskustassa vietetään pankin neljännen konttorin avajaisia. Laajentuminen on mahdollista, koska valtakunnalliset pankit ovat lyöneet lapun luukulle.

Suupohjan OP:n toimitusjohtaja irtisanoutui

Paikallisosuuspankkien ryhmään kuuluvan Suupohjan osuuspankin toimitusjohtaja vaihtuu. Suupohjan osuuspankin johdossa vajaat kaksi vuotta sitten aloittanut Pekka Nuutinen on irtisanoutunut tehtävistään.

POP Pankeilla kasvua alkuvuonna

POP Pankin eli paikallisosuuspankkien alkuvuosi sujui hyvin. Sekä talletukset että luotonanto olivat tasaisessa kasvussa, luotot kasvoivat tammi-kesäkuussa neljä ja talletukset lähes viisi prosenttia. Voimmakkaimmassa kasvussa olivat asuntoluotot.

Kusti Eskolan koko elämä pahvikansioissa

Sieviläinen maanviljelysneuvos Kusti Eskola eli pitkän ja vaikuttavan elämän. Maalaisliiton kansanedustajana hän toimi vuodesta 1945 kuusikymmenluvun alkuun, ministerikokemustakin kertyi - kulkulaitosten ja yleisten töiden ministerinä sekä maatalousministerinä 1950-luvulla. Kusti Eskolan arkisto avautui yleisölle.

POP Pankki laajentaa vakuutusalalle

Paikallisosuuspankit laajentavat toimintaansa vakuutusmarkkinoille. POP Pankki -ryhmä perustaa uuden vahinkovakuutusyhtiön henkilöasiakkaille ensi vuoden aikana.

Pankkien tietoliikennehäiriöt saatu kuntoon

Useita pankkeja vaivannut tietoliikennehäiriö on saatu korjattua. Pankkien tietotekniikkaa hoitava Samlink kertoo, että verkkopankin takkuilu on saatu korjattua, ja konttoreissakin toiminnot palautuvat pian.

Vika sulki useita verkkopankkeja

Pankkien tietotekniikkaa hoitava Samlink on saanut aamulla alkaneen tietoliikennevian korjattua. Vika häiritsi Säästöpankkien, Aktian, Handelsbankenin ja Paikallisosuuspankkien toimintaa aamusta iltapäivään.

Pankit toiminnassa jälleen

Pankkien tietotekniikkaa hoitava Samlink on saanut aamulla alkaneen tietoliikennevian korjattua. Säästöpankkeja, Aktiaa, Handelsbankenia ja Paikallisosuuspankkeja koskeneet häiriöt tulisi olla ohi.

Korkeakouluyhdistyksen varainkeruu alkoi kohtuullisesti

Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen viime syyskuussa alkanut varainkeruu on tuottanut kohtuullisen hyvin, vaikka se kilpaileekin samoista euroista yliopistojen kanssa.

Järjestelmävika vaivaa osaa pankeista

Sähköinen järjestelmävika on hidastuttanut Säästöpankkien, Aktian ja Paikallisosuuspankkien palveluja aamupäivällä. Kyse on maanlaajuisesta ongelmasta, kerrotaan Huittisten Säästöpankin Porin konttorista. Porissa pankin konttori oli suljettu vian vuoksi koko aamupäivän.

Lanneveden Osuuspankki laajentaa

Lanneveden Osuuspankki avaa ensi viikolla uuden konttorin Uuraisille. Lanneveden Osuuspankki kuuluu paikallisosuuspankkeihin, jotka palkittiin jo yhdeksättä kertaa vuoden parhaana palveluyrityksenä.

Uutistoimistolta tänään

Päiväpäällikkö 2102 Ahonen aamu Huovinen/Kämäräinen päivä Uutiststo up 7171 Huovinen ap / Brännare ip ONLINE 7184 Forsberg ap / Gertsch ip

Paikallisosuuspankkien liikevoitto pieneni

Paikallisosuuspankkiliiton liikevoitto pieneni tammi-syyskuussa viime vuodesta. Liikevoittoa painoi pienentynyt korkokate eli pankin saamien ja maksamien korkojen erotus.

Verkkopankkien huoltotyöt ohi

Tietoliikenneyhteyksien ja järjestelmäpalvelujen huoltotyöt aiheuttivat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä laajoja katkoksia verkkopankeissa ja automaateilla.

Mikkelin hanke kannustaa itäsuomalaisia osuustoimintaan

Helsingin yliopiston Mikkelin toimipiste aloittaa osuustoiminnalliseen yrittämiseen kannustavan kampanjan Itä-Suomessa.

Kulutusluottojen kysyntä kasvussa

Pankkien tarjoamien kulutusluottojen kysyntä on jatkanut kasvuaan. Esimerkiksi Nordea-pankista kulutusluottoja on kuluvan vuoden aikana nostettu noin kymmenen prosenttia vuodentakaista enemmän.

Joroisten Osuuspankki on Suomen ykkönen

Etelä-Savossa on vahvoja osuustoimintayrityksiä. Tämä käy ilmi Osuustoiminta-lehden tekemästä selvityksestä. Esimerkiksi Suomen parhaan osuuspankin tittelin sai Joroisten Paikallisosuuspankki.

Paikallisosuuspankit reippaimpia kasvajia

Sievin ja Reisjärven paikallisosuuspankit kasvattivat viime vuonna eniten jäsenmääräänsä koko maassa. Jäseniä molemmilla pankeilla on hieman yli pari tuhatta, ja kasvua oli 18-19 prosenttia.

Parhaat osuuspankit löytyvät Savosta

Parhaat osuuspankit löytyvät Savosta. Tämä käy ilmi Osuustoiminta-lehden tekemästä selvityksestä. Lehti on selvittänyt 500 suurimman suomalaisen osuustoimintayrityksen ja niiden suurimpien kilpailijoiden tilinpäätöstiedot viime vuodelta.

Paikallisosuuspankkien talletuskasvu jatkuu vahvana

Talletusten määrä nousi useita prosentteja. Sen sijaan tulos laski alkuvuonna edellisvuoden alkuun verrattuna. Laskua tuli kolme miljoonaa euroa.

Suupohjan Osuuspankilla hyvä alkuvuosi

Suupohjan Osuuspankin alkuvuoden tuloskehitys on ollut myönteinen. Tammi-kesäkuun liikevoitto oli 2,7 miljoonaa euroa, mikä oli hieman edellisvuotista pienempi.

Korkotaso painoi Paikallisosuuspankkien tulosta

Paikallisosuuspankkien tammi-maaliskuun tulos laski viime vuoden vastaavasta ajasta miljoona euroa. Tulosta painoi korkokate.

Paikallisosuuspankkien liikevoitto laski hieman

Paikallisosuuspankkien liikevoitto tammi-maaliskuussa oli 12 miljoonaa euroa, mikä on miljoonan viime vuoden alkua vähemmän. Tulosta painoi korkokatteen pienentyminen poikkeuksellisten alhaisten korkojen takia.

Kulutuksesta nipistäminen lisää suosiota säästökeinona

Kustannusten karsiminen ja kulutuksen vähentäminen lisäävät suosiotaan keinoina varautua oman talouden heilahduksiin. Tiedot selviävät Paikallisosuuspankkien Talouden Puskurit -kyselystä.

Paikallisosuuspankkiliiton hallituksen puheenjohtaja vaihtuu

Paikallisosuuspankkiliiton hallituksen puheenjohtaja vaihtuu. Paikallisosuuspankkiliiton hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Tuusniemen Osuuspankin toimitusjohtaja Esa Simanainen.

Paikallisosuuspankkiliiton hallituksen puheenjohtaja vaihtuu

Paikallisosuuspankkiliiton hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Esa Simanainen. Varapuheenjohtajaksi puolestaan on valittu Kari Pihlajamäki.

Pyhäselän Paikallisosuuspankki jatkaa kasvuaan

Pyhäselän Paikallisosuuspankin viime vuosi oli menestyksellinen. Pankin tase kasvoi yleisen taloustaantuman keskellä liki viidenneksen ollen vuoden lopussa yli 85 miljoonaa euroa.

Paikallisosuuspankit kasvussa

Paikallisosuuspankkien asuntoluotot kotitalouksille kasvoivat viime vuonna. Kasvua edellisvuodesta oli 13,2 %. Myös talletukset kotitalouksilta kasvoivat 7,1 prosenttia.

OP-Pohjolan prime laskee

Pohjola-pankki laskee lainojen ja tilien korkoperustana käytettävää prime-korkoaan. Korko laskee 1,55 prosenttiin 23. helmikuuta.

Kauhavalaiset osuuspankit yhdistyvät

Yhdistyminen tapahtunee tämän vuoden puolella. Se ei kuitenkaan vaadi asiakkailta toimenpiteitä, sillä esimerkiksi tilinumerot pysyvät entisellään.

Itä-Suomen yliopistolle uusia lahjoituksia

Itä-Suomen yliopisto on saanut kaksi merkittävää lahjoitusta. Savo-Karjalan Paikallisosuuspankit ovat lahjoittaneet yliopiston rahastoon 50 000 euroa. Myös joensuulainen S. A. Tervo -säätiö on lahjoittanut ensi vuonna aloittavalle Itä-Suomen yliopistolle 50 000 euroa.

Yliopisto sai taas merkittäviä lahjoituksia

Heti vuoden alussa aloittava Itä-Suomen yliopisto on jälleen saanut merkittäviä lahjoituksia. S. A. Tervo -säätiö lahjoitti perjantaina 50 000 euroa Joensuun yliopiston rahastoon.

Korkojen nousupelko leviää

Paikallisosuuspankkiryhmä pitää korkojen nousua ja työttömyyden kasvua pelottavana yhdistelmänä.

Paikallisosuuspankkien tulos laski

Syynä tuloksen laskuun oli pääosin korkotason lasku. Paikallisosuuspankkien vakavaraisuus on Suomessa toimivien pankkien parhaimmistoa.

Suomalaiset luottavat lainansaantiin

Kaksi kolmesta suomalaisesta arvioi mahdollisuutensa saada lainaa samanlaisiksi kuin vuosi sitten. Jopa 15 prosenttia koki lainansaantimahdollisuuksiensa parantuneen, kertoo Paikallisosuuspankkien Taloustutkimuksella teettämä kysely.

EPSI: Handelsbankenin asiakkaat tyytyväisimpiä

EPSI Ratingin mittaaman asiakastyytyväisyyden mukaan Suomen pankit ovat selvinneet tähän asti talouskriisistä puhtain paperein. Handelsbanken on sekä yksityisasiakkaiden että yritysten ykkössuosikki. Tyytyväisyys Sampo Pankkiin parani selvästi viime vuonna vaikka se on edelleen pankeista alhaisimmalla tasolla.

Pankkipalveluissa katkoksia sunnuntaina

Handelsbankenin, OP:n, paikallisosuuspankkien ja Aktian palveluissa on ollut sunnuntaina katkoja. Katkot liittyvät pääasiassa järjestelmien huolto- ja päivitystöihin.

Paikallisosuuspankkien prime-korko laskee

Paikallisosuuspankkien POP-Prime laskee 2,0 prosentista 1,75:een prosenttiin. Koronlasku tulee voimaan lokakuun 5. päivä. Päätös koron laskemisesta perustuu yleiseen markkinakorkotason laskuun.

Paikallisosuuspankkien tulos notkahti alkuvuonna

Paikallisosuuspankkien talletukset ja luottokanta kasvoivat alkuvuonna. Siitä huolimatta niiden yhteenlaskettu tulos heikkeni selvästi vuoden takaisesta.

Paikallisosuuspankkien tulos putosi

Paikallisosuuspankkien yhteenlaskettu liikevoitto pieneni selvästi alkuvuonna. Liikevoitto oli nyt 20,8 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 28,8 miljoonaa euroa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle