Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valokuitukaapelin pää

Kauhava satsaa kaupungin vuokra-asuntojen valokuituyhteyksiin

Yli 600 vuokrahuoneistoa saa valokuituyhteyden. Verkkoyhteyksien parantamisella halutaan lisätä paikkakunnan houkuttelevuutta.

Valokuitukaapelin pää

Ylitorniolla rakennetaan valokuitua – uusi yhteys myös kirjastoon ja terveyskeskukseen

Valokuitua vedetään kaikkiin kunnan omistamiin vuokrarivitaloihin ja toimipaikkoihin sekä satoihin yksityisiin koteihin.

Etäkokous.

Itä-Suomen verkkoyhteyksiin 80 miljoonan investointi – valokuituyhteyksiä kymmeniin tuhansiin koteihin

Valokuituyhteyksien saaminen entistä useampaan talouteen helpottaa muun muassa etätöiden tekemistä.

valokuituja ja laajakaistaverkkoliittymä.

Torniossa on kilpailtu kaupungin vuonna 2015 rakentamasta valokuituverkosta – Täyskuitu on saanut Ainolanvainion alueelta tilauksia

Täyskuitu on kampanjoinut Ainolanvainiolla samaan aikaan kuin Valokuitunen, jolla oli ehdollinen sopimus Tornion kanssa verkon ostamisesta. Valokuitunen ei saanut myytyä alueelle yhtään liittymää.

Kaivinkone kaivaa valokuituverkkoa Vaasassa.

Keski-Pohjanmaalla on maaseudulla jo toistatuhatta kilometriä laajakaistaa, mutta nopea nettiyhteys puuttuu vielä liian useasta kodista

Kiinteät verkkoyhteydet laajenevat Halsualla ja Ullavassa tänä vuonna, ilman yhteiskunnan tukea EU:n ja Suomen asettamiin tavoitteisiin ei päästä.

Kaivuri kaivaa maahan valokuitukaapelille ojaa.

Valokuituverkkoja rakennetaan Etelä-Pohjanmaalla kiivaasti – Lounea investoi Seinäjoelle verkkoihin kahdessa vuodessa 10 miljoonaa euroa

Koronapandemia aukaisi ketsuppipullon. Järvi-Pohjanmaalla osuuskunta Japo myi pandemian ensi kuukautena, maaliskuussa 2020, koko vuoden myyntitavoitteen.

Valokuitukaapelikela

Tornion Ainolanvainion valokuituverkkoon ei ole löytynyt yhtään liittyjää – kaupunki rakennutti verkon vuonna 2015

Valokuitunen Oy aikoi ostaa Tornion kaupungin omistaman Ainolanvainion valokuituverkon, mutta se luopui kaupasta, koska alueelta ei löytynyt verkkoon liittyjiä.

Valokuitukaapelikela

Rautavaaralainen osuuskunta selvittää valokuidun rakentamista Nilsiään, Tahkolle ja Kaaville

Vaaran Valo -osuuskunnan mukaan valokuituverkko lisäisi maaseudun vetovoimaa, tukisi elinkeinoja ja loisi mahdollisuuksia uusille työpaikoille.

Saimaan kuitu rakentaa valokuituverkkoa Lappeenrannassa Skinnarilan kaupunginosaan

Kuopiolaisille ja siilinjärveläisille tarjotaan valokuituverkkoa – monet yritykset markkinoivat nyt nollan euron liittymismaksua

Kuopiossa ja Siilinjärvellä sekä Täyskuitu-nimellä toimiva Adola ja teleoperaattori Lounea markkinoivat valokuituverkkoa. Valokuituverkon rakentaminen riippuu tilaajien määrästä.

Valokuitukaapelikela

Viitasaari selvittää, löytyykö kyläkunnilta halukkuutta valokuituverkon rakentamiseen

Viitasaarella tietoliikenneyhteydet toimivat valokuituverkossa vain keskustaajaman alueella. Nyt kaupunki selvittää, löytyisikö sivukyliltä halukkaita vastuutahoja verkkoyhteyksien laajentamiseen.

Valokuitukaapelin pää

Hallinto-oikeus kumosi Savon Kuituverkon myymisen ulkomaiselle sijoitusyhtiölle – miljoonakauppojen kariutuminen yllätti myyjän ja ostajan

Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksen myötä sekä omistaja että ostajaehdokas joutuvat arvioimaan tilannetta kokonaan uudelleen. Savon Kuituverkon hallituksen mielestä kauppa-asia jää tähän.

Valokuitukaapelikela

Savon Sanomat: Hallinto-oikeus kumosi Kuopion ja Siilinjärven päätökset myydä Savon Kuituverkko

Savon Sanomien mukaan hallinto-oikeus torppasi Savon Kuituverkon myynnin, koska kuntien päätöksenteossa tapahtui menettelyvirhe.

Valokuitukaapelin pää

Tornioon ja Keminmaahan valokuituverkko ehkä jo syksyllä

Linnan mukaan valokuituverkon rakennustyöt aloitetaan heti, kun rakennuslupaprosessi etenee.

Kaivinkone kaivaa maahan reikää.

Savonlinnalainen tietoliikenneyhtiö selvittää valokuituverkon rakentamista Leppävirralla, Varkaudessa ja Pieksämäellä

BLC Telecom rakentaa valokuituyhteyksiä uusille alueille, jos se saa tarpeeksi liittymien tilaajia.

Raippaluodossa kaivetaan maan alle sähköverkot ja valokuituverkot.

Savon Voima avaa valokuituverkkonsa laajakaistaliittymiä myyville teleoperaattoreille

Savon Voima vuokraa säävarman sähköverkon rakentamisen yhteydessä maahan laitettua valokuituverkkoaan kahdelle teleoperaattorille, jotka myyvät yhteyksiä kuluttajille sekä yritysasiakkaille.

Mies kirjoittaa koneen äärellä.

Huippunopea valokuitu on vedetty tontille, mutta taloon tarjotaan 5G-mobiilinettiä – Yle selvitti satojen miljoonien eurojen sijoituksen kohtaloa

Valokuituun on investoitu viime vuosina reilut 170 miljoonaa euroa vuodessa. Operaattorit ovat kuitenkin alkaneet mainostaa valokuidun sijaan monille 5G-mobiilinettiä. Selvitimme, mistä on kyse.

5G-puhelimia Elisan myymälässä Tampereen Ratinassa.

Operaattorit myyvät kilvan 5G-liittymiä, mutta useimmille riittää vähempikin vauhti – Elisankin myynnin kasvu tuli vanhoista verkoista

Myös viihde kasvatti Elisan tulosta. Disneyn, HBO:n, Netflixin ja Amazonin hintasotaan yhtiö ei kuitenkaan ole osallistunut.

Valokuitukaapelikela

Lopen kunnanhallitus joutui kumoamaan lainan takauksen kyläkuituosuuskunnalle

Lopen kunta ei voi kuntalain mukaan myöntää osuuskunnan pyytämää takausta. Järventaustan kyläkuituosuuskunta haki takausta 350 000 euron lainalle, jolla olisi turvattu valokuituverkon rakentaminen ilman keskeytyksiä.

Kaivinkone kaivaa valokuituverkkoa Vaasassa.

Lappeenrantaan rakennetaan jälleen lisää valokuituverkkoa – markkinoille pyrkii useita yrityksiä

Lappeenrannassa valokuituverkkoa laajennetaan seuraavaksi länsialueilta idän suuntaan.

Valokuitukaapelikela

EU:n elpymisrahan avulla Tornion seudulle luvassa nopeampi netti – Vojakkalan ja Kukkola-Karungin kuituhankkeille on myönnetty rahoitus

Valokuituverkkohankkeet etenevät EU:n rahoituksen turvin Vojakkalassa ja Kukkola-Karungissa. Valokuituverkon ideana on taata liittyjilleen varmat ja nopeat nettiyhteydet.

Lappeenrannassa jo seitsemän yhtiötä tarjoaa valokuituverkkoa

Suomi jäi valokuituverkkojen takapajulaksi, ja siihen saumaan firmat nyt iskevät – yhtiöitä odottaa miljardin euron kakku

Valokuituverkkoja tarjotaan nyt erityisesti kaupunkien taajamiin. Yksi syy ilmiön taustalla on etätyön esille tuomat yhteysongelmat.  

Vedenalainen kamera Siltapalkin juuressa.

Konnevedellä velkaa noin 9000 asukasta kohden, mutta kunnanjohtaja ei ole huolissaan – "Velka lyhenee ripeästi"

Konnevesi joutui valtiovarainministeriön kriisikunta-arviointiin, joka valmistuu tammikuussa. Kunnanjohtajan mukaan Konnevesi selviää, sillä valtuuskauden lopussa tilinpäätös on jo ylijäämäinen.

Kaivinkone kaivaa maahan reikää.

Saarijärven taajamiin suunnitellaan valokuituverkkoa – alimmillaan hinta voi olla alle tonnin, korkeimmillaan yli kaksi

Markkinaehtoisen valokuituverkon hintaan vaikuttaa tilaajien määrä. Rakentajayhtiö etsii ostajat talven aikana.

vanha hirsitorppa

Mökkiläiset pitävät kaupan auki sunnuntaisin, mutta testaavat netin ennen ostopäätöstä – "Yhteyksien täytyy olla nopeampia", sanoo kehitysjohtaja

Vapaa-ajanasukkaat viettävän mökeillään entistä enemmän aikaa, ja nettiyhteydet ovat heille yhä tärkeämpiä. Mökkimaakunta Etelä-Savon kausiväestön valokuituyhteydet ovat maan heikoimmat.

Rääkkylään on rakennettu koko kunnan kattava valokuituverkko.

Valopiuha vuokrataan, Rääkkylän valokuituasiakkaat siirtyvät Kaisanetin hoiviin 10 vuodeksi

Rääkkylän valokuituverkkoa ylläpitänyt Valopiuha vuokraa verkkonsa vuosikymmeneksi Kaisanet-yhtiölle. Asiakkaat siirtyvät mukana vuokralaiselle, joka tarjoaa laajempia palveluja. Verkko säilyy kuitenkin osuuskunnan omistuksessa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Inarilaiset moittivat huonoja laajakaistayhteyksiä – suppeasta tv-kanavatarjonnasta myös risuja

Kyselyyn vastanneesta liki 600 henkilöstä valtaosa ottaisi valokuituliittymän, jos sellainen olisi tarjolla. Suunnitelmia valokuituverkon saamisesta Inariin on jo olemassa.

Kaivinkone kaivaa valokuituverkkoa Vaasassa.

Joutsenon keskustaan ja Uus-Lavolaan suunnitellaan valokuituverkkoja

Yritykset rakentavat valokuituverkot omalla kustannuksellaan, joten toteutuminen riippuu valokuituverkkoon liittyvien asiakkaiden määrästä.

Arvinsalmen lossi täydessä autolastissa kesäisessä säässä heinäkuussa 2021.

Vapaa-ajan asuntoja on Rääkkylässä pian yhtä paljon kuin vakituisia asuntoja

Rääkkylä on suosittu kesämökkikunta, sieltä löytyy noin 1150 vapaa-ajan asuntoa. Kysely kertoo, että osa viettää mökillä yli puolet vuodesta.

Raippaluodossa johtokeloja rannalla. Siellä kaivetaan maan alle sähköverkot ja valokuituverkot.

Valokuituverkon rakentamista vauhditetaan jälleen tukirahalla – myös teleoperaattorit ovat löytäneet valokuidusta markkinaraon

Laajakaistahankkeita vauhditetaan taas tukirahan turvin. Vaikka langattomista yhteyksistä puhutaan enemmän, kiinteät verkot mahdollistavat myös mobiiliverkon toiminnan. Kuituverkon rakentaminen ei ole enää pelkästään osuuskuntien harteilla.

Valokuitu

Laajakaistan rakentamisesta tuli velkapommi Savon kunnille – sitten kansainvälinen suursijoittaja kiinnostui syrjäisestä valokuituverkosta

Nopea nettiyhteys piti olla lähes kaikkien suomalaisten saatavilla jo vuonna 2015. Maaseudun valokuituverkosta tuli kunnille kuitenkin toivoton bisnes. Mutta nyt se houkuttelee ulkomaista miljardiyhtiötä.

Rääkkylän kunnanjohtaja Yrjö Eronen marraskuussa 2020.

Itä-Suomen hallinto-oikeus: Rääkkylän valokuitupäätös oli lainvastainen

Maakuntalehti Karjalainen kertoo, että hallinto-oikeuden mukaan kunta ylitti valtuutensa ja vaaransi kuntalaisten edun, kun se päätti ostaa tappiollista liiketoimintaa.

Anslutningspunkt för bredbandsnät.

Savon Kuidun kauppa viivästyy – hallinto-oikeus kielsi Siilinjärven valtuuston tekemän päätöksen täytäntöönpanon

Itä-Suomen hallinto-oikeus on kieltänyt Siilinjärven kunnanvaltuuston valokuituverkosta tekemän päätöksen täytäntöönpanon.

Veneitä Häyrylänranta campingin rannassa.

Konneveden kunnanjohtaja ei pelkää valtion kriisikunta-arviointia – "Nukun yöni hyvin"

Konnevesi joutuu syksyllä valtiovarainministeriön kriisikunta-arvioinnin kohteeksi. Kunnanjohtaja Mika Pasasta tilanne ei huolestuta, sillä hän uskoo, että viime vuonna aloitettu tasapainotusohjelma pelastaa Konneveden talouden.

Kemin keskustan kävelykatu droonilla kuvattuna

Kemin valokuituhankkeen kohtalo ratkeaa kesäkuussa: vaatisi vielä 100–200 ennakkotilaajaa

Kemii suunnitellaan valokuituverkon rakentamista Syväkankaalle, Takajärvelle ja Tervaharjulle. Investoinnin suuruus olisi 3–4 miljoonaa euroa toteutuessaan.

mies esittelee mikroputkiverkostoa

Savon Kuidun kaupan vahvistaminen on seisahtunut kunnallisvalituksen takia

Valokuituyhtiön myyntipäätöksestä on valitettu hallinto-oikeuteen. Siilinjärvellä tehdyssä kunnallisvalituksessa vaaditaan myyntipäätöksen kumoamista. Kunkin omistajakunnan pitää vielä hyväksyä kauppa ja niissä odotetaan hallinto-oikeudesta tietoa, voiko myynti toteutua, vaikka asian käsittely on kesken.

Valokuitukaapeli on olemattoman ohut.

Savon Kuidun kauppa toteutumassa – kaikki omistajakunnat ovat hyväksyneet yhtiön myynnin

Uudella omistajalla uskotaan olevan kuntia paremmat resurssit laajentaa valokuituverkkoa.

tietokoneeseen laitettu Cat5 verkkopiuha

Pyhänetin toimitusjohtaja mahdollisesta Savon Kuituverkon ostamisesta: "Enempää emme voi tehdä kuin nostaa käden merkiksi pystyyn"

Kuopiossa uskotaan, että Savon Kuituverkon kauppa Adola Oy:lle toteutunee uudesta ostotarjouksesta huolimatta.

tietokoneeseen laitettu Cat5 verkkopiuha

SS: Ulkomainen sijoitusyhtiö sai kilpailjan – myös Pyhänet Oy havittelee Savon Kuituverkkoa

17 pohjoissavolaisen kunnan omistaman Savon Kuituverkko osakeyhtiön myynti Adola osakeyhtiölle on parhaillaan kuntien päätettävissä.

Janne Okkonen etätöissä kotonaan Tervolan Paakkolassa

Tervolan Palveluverkot Oy lisää nopeutta valokuituverkkoon

Nykyiset 100 megan yhteydet nostetaan 200 megaan.

Kajaaniin rakentuva supertietokone Lumi

Maailman nopeimpiin kuuluva supertietokone Lumi avaa sillan Kajaanista Aasiaan

Sopimus on vasta lähtölaukaus yhteistyölle ja mahdollisuudet ovat suuret.

Laajakaistaa kaivetaan maahan Pielavedellä.

Savon Kuituverkko esittää kunnille yhtiön myymistä yksityisomistukseen

Kuituverkko esittää kunnille yhtiön koko osakekannan myyntiä.

metsä ylhäältä päin siistitty harvaa metsää

Itä- ja Pohjois-Suomi lataavat 30 investoinnin listan elpymisrahoitusta varten ja lupaavat jopa 7 miljardin investoinnit koko Suomen käyttöön

Ehdolla rahoitettaviksi ovat esimerkiksi Lapin teollisuuden suurhankkeet ja akkujen valmistusta vahvistavat kaivosinvestoinnit Keski-Pohjanmaalla.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Siikaverkko mielii rakentamaan kuituverkkoa Kainuuseen

Yhtiön mukaan kiinnostusta löytyy Kainuusta.

Lapissa rakennetaan valokuituverkkoja kiivaaseen tahtiin.

Rääkkylä maksoi Valopiuhan lainojen takaukset pankeille

Maksettavaa kertyi reilut 2,6 miljoonaa euroa.

Valokuituverkon rakentamiskyltti maantien pientareella Rääkkylässä.

Valokuituverkon Rääkkylään rakentanut osuuskunta päätyi yrityssaneeraukseen – kunta maksaa miljoonavelat pankeille

Rääkkylän kunta takasi Valopiuha-osuuskunnan suuret pankkivelat. Yrityssaneerauksessa velat siirtyvät kunnan maksettaviksi.

Laajakaistayhteyttä kaivetaan maahan

Kahdeksan keskisuomalaiskuntaa saa lisää harkinnanvaraista valtionavustusta taloutensa helpottamiseksi

Keski-Suomessa harkinnanvaraisen avustuksen korotusta saivat erityisesti valokuituverkkohankkeen velkaannuttamat kunnat.

Valopiuha-osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Jukka Laasonen Rääkkylästä.

Mökkikunnassa vedettiin yli 500 kilometriä valokuitukaapelia – nyt verkon miljoonavelat lankeavat Rääkkylän kuntalaisten maksettavaksi

Valopiuha-osuuskunta rakensi hienon laajakaistaverkon, mutta tulot eivät riitä velkojen maksuun. Vastaavia tapauksia on myös muualla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle