Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lakikirjoja Korkeimmassa oikeudessa

Hovioikeus velvoitti työnantajan maksamaan hoitajille muutaman tonnin palkkarästit – työnantajan lasku on paisumassa huomattavasti suuremmaksi

Itä-Suomen hovioikeus on velvoittanut savonlinnalaisen hoivakotiyrityksen maksamaan kahdelle hoitajalle puuttuvia palkkasaatavia usean vuoden ajalta yhteensä noin 7600 euroa. Viivästyskorot ja oikeudenkäyntikulut kuitenkin nostavat summaa.

Tampereen oikeustalo.

Lempääläläinen valtuutettu tuomittiin käräjäoikeudessa törkeästä velallisen epärehellisyydestä

Tuomio oli ehdollista vankeutta sekä neljän vuoden liiketoimintakielto. Valtuutettu on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

Annikki Niiranen istuu aulan sohvalla, taustalla on tiiliseinä

Hallinto-oikeus hylkäsi Annikki Niirasen valituksen hyvinvointialueen johtajan valinnasta

Entinen Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen vetosi valituksessaan muun muassa hakijoiden keskinäisiin ansioihin sekä tasa-arvolakiin.

Ihmisiä liikkuu Korkalonvaaran koulurakennuksen edustalla talvisessa säässä.

Rovaniemen kaupunki ei valita Korkalovaaran koulun jupakasta hoviin – kaupunginjohtaja jätti eriävän mielipiteen

Kaupunki tyytyy käräjäoikeuden ratkaisuun. Jupakasta jäi kaupungille maksajan rooli oikeudenkäyntikuluissa.

Tehdassaari Nokialla syksyisessä kuvassa.

Käräjäoikeus tuomitsi Nokian Tehdassaaren osuuskunnalle häädön – maksamista tuli kymmeniä tuhansia

Oikeus katsoo vuokrasopimuksen päättyneen joulukuussa 2021. Osuuskunta joutuu maksamaan jälkikäteen vuokria lähes 20 000 euroa sekä vastapuolen oikeudenkäyntikulut.

Puinen kokousnuija lähikuvassa Heinolan kaupunginhallituksen huoneen pöydällä.

Hovioikeus pitää voimassa Hirvensalmen kunnanvaltuutetun saaman kunnianloukkaustuomion

Käräjäoikeus tuomitsi kunnanvaltuutettu Ari Kämpin (sd.) kunnianloukkauksesta heinäkuussa. Hovioikeus ei antanut Kämpin muutoshakemukselle jatkokäsittelylupaa.

Sunny Car Centerin tontille Hämeenlinnaan on noussut vain mainospylväs.

Linnan Kiinteistökehityksen ja Sunny Car Centerin pitkä oikeuskiista päättyi vihdoin

Autokauppayhtiön konkurssipesä haki muutoksenhakulupaa Turun hovioikeuden tuomioon, mutta korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa.

Ilmakuva Pietarsaaren Snellmanin tehtaasta.

Työntekijän sormesta irtosi palanen – Snellmanin Lihajalostuksen esimiehille sakkorangaistus työsuojelurikoksesta

Silloinen yhtiö, jossa laiminlyönti tapahtui, tuomittiin maksamaan 10 000 euroa sakkoa. Tuomio hylättiin, sillä kyseistä yhtiötä ei enää fuusioitumisen jälkeen ole.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Joukkomurhaan syyttömäksi todettujen irakilaiskaksosten vahingonkorvausvaatimukset hylättiin

Veljeksiä syytettiin osallistumisesta niin sanottuun Camp Speicherin joukkosurmaan Irakissa. Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi vuonna 2017 kaikki veljeksiä vastaan nostetut syytteet.

Liikerakennuksia Jämsän keskustassa.

Jämsän Terveys valittaa käräjäoikeuden tuomiosta – yhtiön ja Jämsän kaupungin välinen kiista terveyspalveluista jatkuu

Jämsän Terveys ja Jämsän kaupunki ovat riidelleet Keski-Suomen käräjäoikeudessa terveyspalvelusopimuksesta. Oikeus velvoitti Jämsän Terveyden maksamaan kaupungille runsaat 930 000 euroa.

Tero Lehterä och Tuomo Ropo coachar SaiPas spelare.

Tero Lehterä ja entiset apuvalmentajat voittivat palkkakiistan – SaiPa joutuu maksamaan entisille valmentajilleen kymmenien tuhansien vahingonkorvaukset

SaiPan entinen päävalmentaja Tero Lehterä ja entiset apuvalmentajat Tuomo Ropo ja Kari Martikainen pitivät viime kevään lomautuksia laittomina. Etelä-Karjalan käräjäoikeus päätyi samalle kannalle.

Kainuun käräjäoikeus.

Talvivaaran vahingonkorvausasiassa ei valiteta hovioikeuteen – käräjäoikeuden hylkäävä päätös jää voimaan

Kainuun käräjäoikeus päätti helmikuussa hylätä yksityisten ja yritysten korvausvaatimukset Talvivaaran ympäristövahingoista. Nyt osapuolet ovat ilmoittaneet, etteivät valita tuomiosta.

Käräjäoikeus ja nuija.

Oikeus määräsi työtapaturmasta tuomitut maksamaan työkykynsä menettäneelle lisäkorvauksia – tapaturma sattui kymmenen vuotta sitten

Työtapaturma sattui Pietarsaaressa 2011. Loukkaantunut mies oli työskennellyt turkistarhan hallityömaalla ja saanut vesikourua asentaessaan voimakkaan sähköiskun läheisestä voimalinjasta. Hän menetti työkykynsä kokonaan.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden rakennus Hämeenlinnassa

Hattulan kunta puolustaa irtisanomiensa viranhaltijoiden toimia sorakiistassa – yrittäjä hakee uutta ratkaisua hovioikeudesta

Hattulan kunta ei anna periksi pitkään jatkuneessa sorakiistassa. Kunta puolustaa viranhaltijoidensa toimintaa Tawastia Soran syytöksiä vastaan.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kajaanilaismies tuomittiin taposta yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen

Teko tapahtui viime vuoden maaliskuussa kajaanilaisessa asunnossa. Oikeus antoi tuomionsa mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen.

Valvontakameran kuva poliisin putkasta.

Lahden putkapahoinpitelyn uhri joutuu maksamaan 13 000 euroa oikeudenkäyntikuluja avustajan omatoimisuuden takia

Lahdessa vuonna 2019 tapahtunut putkapahoinpitely on nyt käsitelty kaikkia oikeusasteita myöten. Itse tuomioon, jonka pahoinpitelyyn syyllistynyt poliisi sai, ei haettu muutosta.

Riitta Erola

Entinen kehitysjohtaja hävisi lopulta kiistan Rovaniemen kaupungin kanssa – Riitta Erolan maksettava kaupungille 16 000 euroa

Rovaniemen kaupungin entinen kehitysjohtaja Riitta Erola joutuu maksamaan kaupungille oikeudenkäyntikuluja ja todistelukustannuksia yhteensä reilut 16 000 euroa. Käräjäoikeuden mukaan Rovaniemen kaupunki ei syrjinyt Erolaa virkajärjestelyissä ja palkoissa.

Tiina Isotalous saapuu käräjätalolle turvatarkistuksen läpi

Kokkolan valtuuston puheenjohtajalle sakkoja kahdesta kunnianloukkauksesta – oikeuden mukaan Facebook-kommenttien sisältö oli erittäin loukkaavaa

Kyse oli kahdesta yksityishenkilöön kohdistuneesta kommentista, jotka ylittivät oikeuden mukaan selkeästi hyväksyttävän rajan.

Turun Hovioikeus

Appeal court dismisses charges against Soldiers of Odin counter-demonstrator

The man had been fined for his involvement in a counter-protest against the far-right group in Tampere in 2019.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden sisäänkäynti, lasiovet Lahdessa ulkoapäin kuvattuna

Lahden Keijupuiston murhasta elinkautinen tuomio

Lahtelaismies tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeuteen. Päijät-Hämeen käräjäoikeus antoi tuomion maanantaina.

Hattulan kunnan viiri

Sorariita päättyi Hattulan kunnan voittoon – Tawastia Soran pitkälle kiistalle sinetti

Kanta-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi Tawastia Soran korvausvaatimukset soranoton keskeyttämisestä. Hattulan viranomaiset keskeyttivät soranoton Hattulassa moottoritien lähistöllä joulukuussa 2015. Viranomaiset katsoivat maa-ainesten ottamisen ylittäneen lupaehdot.

Halkeama valkoisessa seinässä

Pälkäneen rivitalon asukkaat valittavat tuomiosta: "Sairailta vanhuksilta yritetään ryöstää asunto-omaisuus ja potkitaan pellolle"

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan asiassa jäi näyttämättä, että Pälkäneen kunta olisi menetellyt huolimattomasti. Asukkaiden oikeus vaatia vahingonkorvausta ehti käräjäoikeuden mukaan vanhentua. Taloyhtiön hallituksen jäsen kertoo, että tuomiosta valitetaan.

Akaan kaupungintalo

Akaan kaupunginjohtajan potkuista on yli neljä vuotta ja niistä riidellään taas oikeudessa: nyt erotettu johtaja vaatii kultaista kädenpuristusta

Viitasaari vaatii Akaan kaupungilta 103 000 euron korvauksia työsuhteen päättämisestä eli johtajasopimuksen niin sanottua kultaista kädenpuristusta. Akaan kaupunki kiistää vaatimukset.

Lakikirjoja Korkeimmassa oikeudessa

Suomalainen kärsii mieluummin nahoissaan kuin riitelee lakituvassa – lakimiehet haluavat, että oikeutta voisi hakea nettilomakkeella

Useissa riita-asioissa oikeudenkäyntikulut nousevat suuremmiksi kuin oikeusteitse vaadittu rahamäärä. Suomen Lakimiesliitto ehdottaa uudeksi ratkaisuksi sähköistä menettelyä, joka olisi nykyistä halvempi ja nopeampi.

Lakikirjoja Korkeimmassa oikeudessa

Kettutarhaajan vaatimuksia käsitellään hovioikeudessa: yrittäjä vaatii satojen tuhansien eurojen korvausta valtiolta

Yritys oli tehnyt sopimuksen 2 600 elävän ketun viennistä Kiinaan. Kauppa peruuntui rokotuspuutteiden vuoksi, mistä aiheutui yritykselle noin 450 000 euron tulojen menetykset.

Rovaniemen hovioikeuden sisäänkäynti, seinässä liuskekiviä ja taottu teksti Hovioikeus Hoavvariekti

Hovioikeus vahvisti Coronaria Hoitoketjun työntekijän tuomion heitteillepanosta

Hoitaja oli valittanut käräjäoikeuden tuomiosta, jossa käräjäoikeus oli tuominnut kolme Coronaria Hoitoketju Oy:n työntekijää heitteillepanosta.

Hattulan kunnan viiri

Hattulan kunnan ja Pihlajalinnan kiistassa nahkapäätös – molemmat osapuolet voittivat ja hävisivät

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tehnyt nahkapäätöksen Hattulan kunnan ja terveyspalveluita tuottavan Pihlajalinna Oy:n kiistassa. Molemmat osapuolet voittivat osan vaatimuksistaan, mutta molemmat myös hävisivät osan niistä.

sali 2:n kyltti käräjäoikeuden aulassa

Kettutarhaaja vaati satojen tuhansien eurojen korvausta valtiolta – käräjäoikeus hylkäsi vaatimuksen, mutta yrittäjä ei luovuta

Yritys oli tehnyt sopimuksen 2 600 elävän ketun viennistä Kiinaan. Kauppa peruuntui rokotuspuutteiden vuoksi, mistä aiheutui yritykselle noin 450 000 euron tulojen menetykset. Taustalla oli uusi parvovirukseen liittyvä ohjeistus.

Kuva oikeussalista, jossa tuomarit kuuntelevat vastaajaa videoyhteyden kautta

Jälleen yksi Sunny Car Center -korvauskiista finaaliin: Markku Ritaluomalle 900 000 euroa lisää maksettavaa

Korkein oikeus ei antanut Ritaluomalle valituslupaa asiassa, joka koskee hänelle liikaa maksettuja palkkoja ja muita etuuksia. Ritaluomalle lankeaa uutta maksettavaa yli 900 000 euroa. Aiemmin Ritaluoma tuomittiin 6,2 miljoonan euron korvauksiin.

Läheltä

Jyväskylässä roskispaloja sytyttäneelle miehelle ehdollista vankeutta

Kansliatuomio jutussa annettiin keskiviikkona.

Kuvassa Lena Mitts, Klaus Viitanen, Petra Spring.

Käräjäriitojen kalleus kauhistuttaa jopa lakimiehiä itseään: "Keskituloisen kuluriski on joskus järjettömän suuri"

Pitkän kaavan riitakäräjät alkavat olla keskiluokalle ylivoimaisen kalliita. Hävitty oikeudenkäynti voi syöstä vähä- ja keskituloisen taloudelliseen katastrofiin.

Kiinteistövälittäjä Kaisa Liski

Ex-kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski sai valitusluvan korkeimpaan oikeuteen – osa aiemmasta tuomiosta jäi kuitenkin voimaan

Hovioikeus tuomitsi elokuussa televisiostakin tutun Kaisa Liskin maksamaan entiselle työnantajalleen erilaisia korvauksia yli 500 000 euroa.

Tietokoneen näppäimet

Toimitusjohtaja sai sakot irtisanoutuneen työntekijän sähköpostien lukemisesta

Mies tuomittiin myös kunnianloukkauksesta, joka kohdistui entiseen työntekijään.

MOT:n haastattelema Sanna

Sanna riitautti kirjastomaksuista syntyneen velan ja voitti – vain harva velallinen osaa puuttua vanhentuneiden saatavien perimiseen

Oikeudessa perittävissä veloissa voi olla myös vanhentuneita saatavia. Velallisen oikeusturvan kannalta järjestelmään liittyy useita ongelmia.

Elias "Jamppi" Olkkonen ENCE-paidassa.

Käräjäoikeus hylkäsi Elias "Jamppi" Olkkosen kanteen – CS:GO-tähden pelikielto pysyy voimassa toistaiseksi

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus totesi ratkaisussaan, ettei sillä ole toimivaltaa käsitellä Olkkosen pelijättiä vastaan nostamaa kannetta.

Silmänpohjakuvaus

Rovaniemen kaupunki hävisi riidan silmänpohjakuvauksista – oikeudenkäynnistä lähes 40 000 euron lasku

Kaupunki purki sopimuksen Optiprofi Screening Oy:n kanssa elokuussa 2017 vedoten sopimusrikkomukseen.

Kiinteistövälittäjä Kaisa Liski

Kiinteistökuningatar Kaisa Liski joutuu maksamaan yli 500 000 euroa entiselle työnantajalleen

Televisiossa "kiinteistökuningattarena" tunnettu Kaisa Liski perusti oman kiinteistöalan yrityksen ennen irtisanoutumistaan.

Jälkiä Mainiemen vastaanottokeskuksesta

Kiista Mainiemen vahingonkorvauksista ei jatku hovioikeudessa

Kiinteistöyhtiön konkurssipesä ei halua jatkaa oikeudenkäyntiä, joten käräjäoikeuden tuomio jää voimaan.

Facebook på en smarttelefonskärm.

Mies uhkasi tappaa naisen ja väitti Facebookissa saaneensa tältä tippurin – tuomittiin sakkoihin

Mies joutuu myös maksamaan naiselle korvauksia kärsimyksestä 1850 euroa.

Miljardööri Boris Rotenberg kuvattuna viime joulukuussa Venäjän Olympiakomitean vuosittaisessa tapaamisessa.

Boris Rotenberg hävisi kiistansa suomalaispankkien kanssa – joutuu maksamaan yli puoli miljoonaa pankkien oikeudenkäyntikuluja

Helsingin käräjäoikeus katsoi, ettei Rotenberg asu Eta-valtiossa eikä pankkien tarvitse ottaa hänen maksujaan vastaan.

gamla bron i borgå 10.02.17

Siltoihin iskeneestä sienestä voi tulla Suomelle miljoonien eurojen paukku – "Vastuutahoa on vaikea nimetä"

Väylävirasto tarkastaa ensi vuoden aikana kaikki valtion teiden puukantiset sillat, jotka on rakennettu nykyisillä ohjeilla.

MotoGP-pyörä Kymi Ringin radalla.

Oikeus hylkäsi valituksen Kymi Ringin rahoituksesta – kunta saa sijoittaa moottorirataan 500 000 euroa

Hallinto-oikeuteen jätetyssä valituksessa vaadittiin pääomasijoituspäätöksen kumoamista.

 HOK-Elannon entinen kiinteistöjohtaja Jari Leivo Helsingin käräjäoikeudessa 23. lokakuuta 2017.

Court dismisses charges in HOK-Elanto bribery case

Prosecutors charged that 700,000 euros in bribes were given to an executive over the course of several years.

Lakikirja

Mies jäi trukkipiikkien väliin puristuksiin – kuljettaja sai sakot

Pienkuormaajaa ajanut kiisti syyllistyneensä rikokseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle