Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Herätys: Missä ovat vaarallisimmat tasoristeykset, Ruotsin asuntokupla pihisee, Syyria vastuussa sariini-iskusta

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Pankki varoittelee tanskalaisia: Asuntojen hinnat voivat myös laskea ja korot joskus nousta

Kerrostaloasuntojen hinnat ovat nyt noin viisi prosenttia korkeammat kuin asuntokuplan huippuvuonna 2006 ennen globaalia talouskriisiä.

Kiina rakentaa supernopeaa junaa ja 500 lentokenttää – ja siirtää talousongelmia tuonnemmas

Kiinan talouskasvun hiipuminen jatkuu ja ensi vuonna kasvu jää jo alle kuuden prosentin. Hallitus elvyttää, mutta rakentaa samalla riskejä tulevaisuuteen, sanoo Nordean pitkäaikainen Aasian analyytikko Amy Zhuang.

Kova talouskasvu ei vakuuta irlantilaisia – hallitus ottaa takkiin vaaleissa

Raju talouden saneeraus on nostanut maan lamasta, mutta jättänyt jälkeensä suuria sosiaalisia ongelmia. Irlanti on jo kolmas kriisimaa, jota uhkaa poliittinen epävakaus.

Hypo ennustaa nousua asuntojen hintoihin – "Ei asuntokuplaa, paitsi yksiöissä"

Hypo uumoilee korkojen pysyvän alhaisina. Se kertoo olemattomista kasvuodotuksista.

Hypon Ari Pauna: Ruotsin asuntokupla varoittava esimerkki Suomelle

Ruotsissa asunnoista on huutava pula ja hinnat ovat karanneet ihmisten käsistä. Ylen A-studiossa keskusteltiin tiistaina siitä, voisivatko Ruotsin ongelmat asuntomarkkinoilla heijastua Suomeen.

Sari Helin: Kuka puhuu totta asuntokaupasta?

Arvovaltaisten tahojen mukaan Suomessa ei ole asuntokuplaa. Kuka kertoisi totuuden siitä, miksi silti asuntojen pyyntihinnat ovat kaukana kauppahinnasta, miksi yleinen talousalakulo ei vaikuttaisi asuntokaupaan ja miten sitten suu pannaan, kun korko nousee, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Pienet asunnot viedään käsistä – omakotitalojen hinnoissa on vielä varaa tinkimiselle

Oulun asuntomarkkinoilla on kaksijakoinen tilanne. Pienet asunnot ydinkeskustassa menevät kuin kuumille kiville, mutta lähiöiden omakotitalot kiinnostavat vain, jos hinta on edullinen.

Suomen Pankki huomauttaa kotitalouksien velasta ja pankkijärjestelmän keskittymisestä

Velkaisimmalla kymmenyksellä on puolet suomalaisten asuntovelasta, Suomen Pankki kertoo. Tuoreessa raportissa ehdotetaan, että lainan enimmäiskoko pitäisi sitoa lainanottajan tuloihin.

Ruotsin lainanlyhennyspakko lykkääntyy

Ruotsin rahoitusvalvontavirasto vetää esityksen lyhennyspakosta pois oikeudellisen epäselvyyden vuoksi

Increase in real estate foreclosures

Compulsory auctions have declined in recent years as properties are sold online or through estate agents. Although there's been a 10-20 percent increase in foreclosures in Finland, unpaid debt by the average person has decreased slightly while it has increased for businesses and other groups.

Asuntohinnat ostokyvyn rajoilla pääkaupunkiseudulla

Yli puolet LähiTapiolan teettämään kyselyyn vastanneista suomalaisista on sitä mieltä, että pääkaupunkiseudulla on asuntojen hintakupla. Asiantuntijoiden mukaan kuplaa ei ole, mutta hintataso on nyt ostokyvyn ylärajalla.

Asuntomarkkinoista synkkiä arvioita: pääkaupunkiseudulla hintakupla ja sote-uudistus kärjistää kahtiajakoa

Suomalaisten näkymyksiä pääkaupunkiseudun asuntokuplasta selvitettiin LähiTapiolan kyselyssä. Kyselyyn vastanneista yli puolet katsoo, että pääkaupunkiseudulle on muodostunut kupla. Säästöpankkiryhmään kuuluvan Sp-Kodin mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus voi kärjistää asuntomarkkinoiden kahtiajakoa.

Espanjassa suurmielenosoituksia säästöjä vastaan – kymmeniä loukkaantui yhteenotoissa

Monet espanjalaiset ovat kyllästyneitä maksamaan hintaa, jonka he kokevat johtuvan lainsäätäjien ja pankkien välisestä korruptiosta.

Government proposes stricter mortgage rules

Anyone looking to buy a home after July 2016 may face a loan cap of 90% of the property’s value, and be forced to put down a minimum 10% deposit upfront.

Ministeriö ehdottaa asuntolainoille lainakattoa – asunnonostajilla pari vuotta aikaa valmistautua

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren mukaan asuntomarkkinoiden ylikuumenemisen merkkejä ei ole näkyvissä. Lainakatolla halutaan kuitenkin varautua mahdollisiin ongelmiin.

Tutkija: Asuntohuutokauppa ei ole nostanut asuntojen hintoja

Viime vuosina asuntomarkkinoilla on yleistynyt kauppatapa, jossa kohteelle määritellään lähtöhinta, josta ostajat tekevät korkeampia tarjouksia. Tarjouskaupan on epäilty johtavan ostajia harhaan ja synnyttävän jopa asuntokuplan. Aihetta tutkivan Elias Oikarisen mukaan hintaerot perinteisellä ja uudella tavalla tehtyjen kauppojen välillä ovat vähäisiä.

PTT: Asuntojen hinnat nousevat tänä vuonna 2,5 % – "Ei asuntokuplaa"

Omistusasuminen on edelleen poikkeuksellisen halpaa suhteessa vuokra-asumiseen, PTT laskee.

Hypoteekkiyhdistyksen Pauna: Asuntokupla voi olla totta Helsingin sinkuilla ja dinkuilla

Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja tyrmää väitteet koko Suomen asuntokuplasta. Hänen mukaansa kyseessä on kaupungistumisesta ja sen mukanaan tuomista ongelmista.

Espanjan talous kääntyi taantumasta kasvuun

Edellisen kerran Espanjan talous on kasvanut alkuvuonna 2011. Heinä-syyskuussa kasvua kertyi 0,1 prosenttia.

Espanjan pääministeriä vaaditaan eroamaan lahjusskandaalien takia

Pääministeri Mariano Rajoyn eroa on vaatinut pääoppositiopuolue eli sosialistinen puolue. Rajoy on ollut aiemminkin lahjusepäilyjen pyörteissä.

Kesätyöt kaunistivat Espanjan työttömyyslukuja

Kesäkuussa vailla työtä oli 4,76 miljoonaa espanjalaista. Kyseessä oli neljäs kuukausi putkeen, kun työttömyyskorvausta hakevien määrä väheni, Espanjan työministeriö kertoi.

Bank of America sovittelee riitaa vakuuttajan kanssa 1,3 miljardilla

Korvaus maksetaan virheellisesti hinnoitelluista asuntolainoista Yhdysvaltain asuntokuplan aikana.

Iso välitysfirma empii tarjouskauppaa: Hinnat ryöstäytyvät käsistä ja asuntomarkkinat ylikuumenevat

Asiakkaat ja välittäjät eivät ole kaivanneet uusia kikkoja asuntokauppaan.

Joka kymmenes luotto on riski - Espanjassa

Espanjan ja maan pankkien tilanteen on tehnyt tukalaksi asuntokuplan puhkeaminen ja lähes 25 prosentin työttömyys.

PK-seudun asuntomarkkinat sairaassa tilassa

Vanhojen asuntojen hinnat laskevat. Uusien asuntojen hinnat nousevat.

Espanjan hallitus perustaa roskapankin

Roskapankin perustaminen on ollut Espanjalle luvatun enintään 100 miljardin euron tukilainan ehtona.

Talousongelmissa painiva Espanja alkaa laskuttaa oppilaita eväiden syönnistä

Maksua perustellaan laskuna koulun kanttiinissa vietetystä ajasta. Maksun pelätään vaikuttavan erityisen kielteisesti vähävaraisten perheiden lapsiin.

Aktivistit ryöstelivät ruokaa köyhille espanjalaisissa supermarketeissa

Aktivistit lastasivat ostoskärryihin elintarvikkeita antaakseen niitä talouskriisin köyhdyttämille kansalaisille. Asuntokuplan puhkeaminen on koetellut etenkin Andalusiaa, jonka väestöstä työttömänä on 34 prosenttia.

Bank of Finland Governor calls for cap on housing loans

Bank of Finland Governor Erkki Liikanen has called for a cap on the size of housing loans to help borrowers avoid a debt cycle. The central banker said Finland should learn from the collapse of the banking sector in Spain following of the collapse of construction and housing bubble.

Uusien asuntojen kauppa kasvussa Yhdysvalloissa

Uusien asuntojen myynti kasvoi huhtikuussa Yhdysvalloissa 3,3 prosenttia.

Espanja saattoi painua taas taantumaan

Ennakkotietojen mukaan Espanjan talous olisi supistunut viime neljänneksellä 0,4 prosenttia. Kyseessä olisi toinen perättäinen laskuneljännes, mikä merkitsisi taantumaa.

Espanjan velkasuhde yhä korkeampi

Espanjassa julkisen velan suhde bruttokansantuotteeseen kasvaa tänä vuonna huomattavasti viime vuodesta. Espanjan budjettiministeri kertoi tiistaina, että velan suhde bruttokansantuotteeseen nousee tänä vuonna yli 10 prosenttiyksikköä ja päätyy 79,8 prosenttiin.

Pitkään kaivattu plussavuosi lässähti Irlannissa

Irlanti vaipui jälleen taantumaan, kertovat tuoreet talousluvut. Uutinen vie ilon samaan aikaan julkistetulta vuositilastolta, jonka mukaan 2011 oli kokonaisuudessaan plussalla ensimmäistä kertaa neljään vuoteen.

Finnish bailiffs set for record year

The number of recovery proceedings against debtors has increased drastically in the last year. If things progress at the current rate, there could be as many as three million foreclosures by the end of this year. Foreclosed debts amount to almost a billion euros, according to a forecast seen by YLE.

Pankkien riskitestien tulokset jännittävät Irlannissa

Irlannissa pelätään, että viimeisetkin yksityisomistuksessa olevat pankit siirtyvät valtion holhoukseen. Pankkien kolmansien riskitestien tulokset julkistetaan tänään illalla 18.30 Suomen aikaa.

Espanjan talouskuri toimii

Espanja on tiistaina julkistanut odotetut tiedot maan budjettikurin tehosta. Espanja sai viime vuonna kiristettyä alijäämänsä alle 9,3 prosenttiin kansantuotteesta eli tavoitteeseensa. Tämä on huojentava onnistuminen Espanjan nelivuotisessa hankkeessa, jossa tukahdutetaan Euroopan suurimpiin lukeutuvaa alijäämää.

Irlanti valmistautuu vallan vaihtoon, talouskurimus jatkuu

Irlantilaiset valitsevat perjantaina uuden parlamentin. Lähes koko itsenäisyyden maata hallinneen keskustalaisen Fianna Fáil -puolueen hallitus on kaatumassa talouskriisiin ensimmäisenä EU:ssa.

Suomen ja Saksan hintaeroja selittävät erilainen verotus ja asuntolainoitus

Suomen korkea hintataso esimerkiksi Saksaan verrattuna ei ole tutkijan mukaan selitettävissä työmarkkinoiden joustavuudella. Humboldtin yliopiston taloustieteen professori Michael Burda arvioi verotuksen ja suomalaispankkien toiminnan asuntomarkkinoilla vaikuttavan suuriin hintaeroihin kahden tasavahvan maan välillä.

Dubain-kodin kylkiäiseksi saa Maseratin

Dubain asuntokupla on alkanut näkyä vuokraisäntien epätoivoisuutena. Paikallinen sanomalehti Gulf News kertoo, että markkinoita on ryhdytty piristämään houkuttelevilla kylkiäisillä, kuten urheiluautoilla, elämyslomilla ja muuttokustannusten kattamisella.

Espanja aikoo nostaa eläkeikää

Espanjan pääministeri on ilmoittanut eläkeiän nostosta 67 ikävuoteen nykyisestä 65:stä. Eläkeikä nousee asteittain vuoteen 2027 mennessä. Samalla ilmoitettiin minimipalkan ja eläkkeiden hienoisista korotuksista.

Espanja vakuuttaa: Emme hae apua

Espanjan talousministeri vakuuttaa lehtihaastattelussa, ettei maa hae kansainvälistä apua taloustilanteeseensa. Elena Salgadon mukaan Espanjalla ei ole perusteita seurata Kreikan ja Irlannin jalanjäljissä. Salgadon mukaan Espanjalla on tarpeeksi säätiöityä rahaa, millä pelastaa ryminälläkin kaatuvia pankkeja.

Lapsiperheiden rahahuolet jouluna puhutti lukijoita

Lukijoita on puhututtanut perjantaina eniten uutinen Jouluna lapsiperheiden taloudelliset vaikeudet korostuvat.

Kiinteistömaailma: Asuntokuplapuheet menneen talven lumia pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun asuntojen hinnat kohoavat edelleen, mutta aiempaa maltillisemmin. Kiinteistömaailman välittäjilleen tekemän kyselyn mukaan asuntojen hintojen ennakoidaan nousevan seuraavan puolen vuoden aikana 1–3 prosenttia.

Tapiola: Asuntojen hinnat nousevat

Asuntojen hinnannousu on ollut odottamattoman voimakasta, kertoo Kiinteistö-Tapiola. Pääkaupunkiseudulla vanhojen asuntojen hinnat nousivat huhti-kesäkuussa 13,6 prosenttia ja koko maassa 7 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Kiinan talousvuodella huikea alku

Kiinan talous kasvoi alkuvuonna 12 prosenttia edellisvuoden tammi-maaliskuusta. Taloustieteilijät pitävät vauhtia jopa pelottavan nopeana, ja paine muuttaa yuanin kurssia saattaa lukujen myötä nousta.

Vapaavuori: Asuntomarkkinoilla vaaran merkkejä

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) näkee asuntomarkkinoilla edelleen huolestuttavia merkkejä. Hän ei puhu vielä asuntokuplasta, mutta seuraa tilannetta vakavana.

Yhdysvaltain suurin kiinteistökauppa meni lainoittajille

New Yorkissa kaksi jättimäistä kerrostaloaluetta ostanut sijoitusyhtiö joutuu luovuttamaan ostoksensa lainoittajilleen. Vuonna 2006 sijoitusyhtiö osti 3,8 miljardilla eurolla 110 kerrostalon alueen, mutta ajautui maksuvaikeuksiin. Uuden omistajan nimeä ei ole kerrottu.

Lissabonin-sopimuksen kannatus laskussa Irlannissa

Lissabonin-sopimuksen kannatus Irlannissa on laskenut kahdeksan prosenttiyksikköä kesän kuluessa. Tuoreen kyselyn mukaan EU:n uudistussopimusta kannattaa nyt 46 prosenttia ja vastustaa 29 prosenttia äänestäjistä.

TS: Pankit nihkeitä rahoittamaan vuokra-asuntoja

Rakennusalan elpyminen uhkaa kaatua pankkien haluttomuuteen rahoittaa vuokra-asuntotuotantoa, kirjoittaa Turun Sanomat. Esimerkiksi vuokra-asuntoyhtiö VVO olisi valmis rakentamaan heti tuhat uutta vuokra-asuntoa, mikäli saisi hankkeilleen rahoituksen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle