Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Haasteena kura, vesi ja kivet – Lapland Trophy off-road Raajärvellä

Autot ja kuskit etsivät rajojaan vuosittain järjestettävässä maastoajoneuvotapahtumassa Kemijärven Raajärvellä. Viisipäiväinen maastoajoneuvotapahtuma Lapland Trophy on houkutellut noin sata off-road -harrastajaa vanhan kaivoskylän maisemiin.

Vanha rautakaivos herää henkiin kesäisin – maastoajoneuvot ja sukeltajat kansoittavat kaivoskylän

Vanhalla rautakaivoksella toimiva yritys panostaa vaativien maastossa kulkevien palveluun Kemijärven Raajarvellä. Wanha Kaivoskylä tarjoaa maastot muun muassa off-road harrastajlle ja endurokuskeille. Raajärvellä järjestetään kesäisin useita maastoajoneuvotapahtumia.

Hyvinvointivalmentajia koulutetaan vanhassa kaivoskylässä Kemijärvellä

Kemijärvellä Raajärven vanha kaivoskylä muuttuu puoleksi vuodeksi hyvinvointivalmentajien koulutuskeskukseksi. Opetus on pääasiassa tarkoitettu henkilöille, jotka jo työskentelevät ohjaus-, valmennus- tai hyvinvointialalla, mutta myös muille asiasta kiinnostuneille.

Maastoautovaelluksen suosio pysynyt

Jo perinteinen maastoautovaellus Lapland Trophy on säilyttänyt suosionsa. Kemijärven Raajärvellä on taas koolla kymmenittäin alan harrastajia eri puolilta Suomea. Myös Norjasta on mukana parikymmentä autokuntaa. Lapland Trophy järjestetään nyt yhdeksännen kerran.

Riitelyn loputtava Kemijärvellä

Kemijärven kuntapoliitikot ovat yksimielisiä siitä, että riitely on saatava loppumaan Kemijärven kaupunginvaltuustossa. Kemijärvelle on muodostunut lähes kulttuuriksi riidellä päätöksenteossa. Joidenkin pättääjien mukaan se vaikuttaa jo naapurikuntien mielipiteeseen Kemijärvestä.

LK: Tuulivoimalat vanhalle kaivosalueelle Kemijärvelle

Tuulivoimayhtiö Ilmatar Windpower Oy aikoo rakentaa Kemijärven tuulivoimalat Raajärven vanhaan kaivoskylään, kertoo Lapin Kansa. Entiselle kaivosalueelle kaavaillut 15-18 tuulimyllyä maksavat noin sata miljoonaa euroa.

Raju kolari rallireitillä

Yksi henkilö loukkaantui vakavasti ja kolme muuta sai lievempiä vammoja Kemijärvellä keskiviikkona kello 13 aikaan sattuneessa kolarissa. Toisen auton miehet olivat nuotittamassa rallireittiä.

Taivaan tulet sai kaksi lisäkautta

Taivaan tulet loistavat Kemijärvellä ja Yleisradion TV-kakkosen kanavalla vielä pitkään. Kemijärven kaupunkia tunnetuksi tehneen Taivaan tulet -televisiosarjan kuvaukset jatkuvat ensi keväänä ja vielä seuraavanakin vuonna. Kaksi uutta tuotantokautta on Ylessä aikataulutettu.

Itä-Lapin seutukunnat: Malmi rikastettava Soklissa

Itä-Lapin seutukuntien mielestä fosforimalmi rikastetaan siellä, missä se louhitaan, eli Soklissa.

Ravintola Mainari on kulkijan keidas

Ravintola Mainari Raajärven vanhassa kaivoskylässä on varsinainen kulkijan keidas, jonne matti ja maija meikäläisten lisäksi löytävät tiensä monenlaiset kulkijat. Mainari on myös erilaisten perhejuhlien haluttu pitopaikka.

Viitasepät takovat Raajärvellä

Seppä elää! Sen todistavat Raajärven vanhassa kaivoskylässä takovat Eero ja Heikki Silvola, isä ja poika. Viitaseppien pajavasarat kalkattavat kiivaasti ja töitä näyttää riittävän jatkossakin.

Haarapääskynen yllätti pilkkijät

Haarapääskynen lennähteli eilen pilkkijöitten välissä Kemijärven Raajärvellä. Aikainen paluumuuttaja yllätti avannolla istuneet Päiväjoen Matolammella.

Pohjoisen rautamalmiesiintymät kiinnostavat

Pohjois-Suomen rautamalmiesiintymät kiinnostavat kansainvälisiä kaivosyhtiöitä. GTK:n Pohjois-Suomen yksikön aluejohtaja Risto Pietilä sanoo, että Kolarin lisäksi kiinnostavia kohteita Pohjois-Suomessa ovat Taivalkosken Mustavaara ja Misin entinen kaivosalue Lapissa.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu kaipaa lisää väkeä

Innostus vaapaehtoiseen pelastuspalveluun on hiipunut Meri-Lapissa. Vapepan Tornion toimikunnan puheenjohtajan Kari Tähden mukaan viime vuosina vapaaehtoisia on ollut mukana toiminnassa vähän.