Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingin olympialaisissa pelannut Stig-Göran Myntti kuoli 94-vuotiaana

Myntti pelasi 61 A-maaottelua ja viimeisteli viisi maalia.

Los Angeles Kings tiedotti: Kalevi Ruuttu on menehtynyt

Kalevi Ruuttu on menehtynyt 83-vuotiaana

Kirjakauppias Enok Rytkönen – tuhansien Hämeenlinna-valokuvien mies

Vanhoja Hämeenlinna-aiheisia kuvia katsellessa törmää usein nimeen Enok Rytkönen. Hän oli kirjakauppias, valokuvaaja ja kova uimari.

"Ei se ole mun isä, se on pappa" – Nelikymppinen isoisä aiheuttaa nykypäivänä hämmennystä

Kempeleläisestä Timo Huotarista tuli verrattain nuorena isoisä. Moni toivookin tulevansa nuorena isoisäksi, jotta lastenlasten hoidosta selviäisi vähemmällä stressillä. Isoisät ottavat aikaisempaa enemmän vastuuta lastenlasten hoidosta.

Joan Mirón tyttärenpoika huutokauppaa isoisänsä töitä pakolaisten hyväksi

"Hän halusi aina auttaa niitä, joilla oli suurin hätä. Yritän tehdä niin kuin hän tekisi", Joan Punyet Miró sanoo.

Leon Huffin tyttärenpoika NFL:n neljäs varaus!

Dallas Cowboys varasi Ezekiel Elliottin neljäntenä NFL:n draftissa. Elliottin isoisä on Suomessa koripallolentillä vaikuttanut Leon Huff.

Video: Kuningatar Elisabetin 90 vuotta 90 sekunnissa

Englannin kuningattarella on torstaina syntymäpäivä. Yle koosti 90 kuvaa kuningattaren 90 vuoden ajalta 90 sekuntiin.

Intialainen tuomioistuin vapautti Sonia ja Rahul Gandhin takuita vastaan korruptiojutussa

Intian merkittävimpään poliittiseen dynastiaan kuuluvia Sonia ja Rahul Gandhia syytetään kongressipuolueen varojen väärinkäytöstä. Kongressipuolue syyttää BJP-puoluetta poliittisesta kostosta.

4 000 vanhusta saa kukkia tuntemattomalta

Pääkaupunkiseudulla jaetaan jälleen joulukukkia yksinäisille tai vähävaraisille vanhuksille. Ole joulupukkina seniorille -kampanjan tavoite on ilahduttaa yli 4 000 vanhusta joulukukalla.

Kuuntele puffi: Urheilukansanradioon 4 yötä - "250 euroa - maila!"

"Tyttärenpojista toinen soittaa ja sanoo, että pappa hei - maila poikki. Kysyn paljonko? Kaks ja puolisataa euroa kappale - maila".

Venäläisten piti päästä eroon kommunistisesta perinteestä – keksittiin uusi juhlapäivä

Marsseilla ympäri Venäjää ylistetään tänään sekä yhtenäisyyttä että venäläisyyttä. Moni ei tiedä, miten juhlia vapaapäivää, jota on vietetty tässä muodossa vasta kymmenen vuotta. Perinteitä sillä on neljänsadan vuoden takaa.

Matti Rönkä: Eino

Matti Rönkä on kirjoittanut puhuttelevan ja dekkarimaisen romaanin, joka tarjoaa selityksiä sodan käyneiden miesten ja heidän perheittensä elämään. Isien kokemuksista kärsivät varsinkin vaimot ja lapset mutta kärsimyksistä ei saa syyttää pelkästään olosuhteita, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Kalle Päätalon pojanpoika on ukkinsa vastakohta: "Mitä sitä turhaan lätiseen"

Kalle Tamminen, 25, on saanut juuri valmiiksi synkkäsävyisen runokokoelmansa. Tamminen on tyyliltään naseva, toisin kuin isoisänsä, suosikkikirjailija Kalle Päätalo.

Matti Rönkä vaihtoi Kärpän Einoon

Kirjailija Matti Rönkä on lähtenyt uusille urille. Dekkareistaan tunnettu kirjailija on vaihtanut Viktor Kärpän hieman hämärät businekset koskettavaan tarinaan sodan käyneestä miehestä. Eino-niminen romaani ei ole kuitenkaan sotakirja.

Ihmisessä piilee kemikaalicocktail – "pojanpojalle kasvaa rinnat ja deodorantista imeytyy alumiinia"

Rusketusvoiteet, shampoot, muoviastiat, bb-voiteet ja teflon: ihminen imee valtavan määrän erilaisia kemikaaleja, joiden hormonaaliselle yhteisvaikutukselle ei ole olemassa EU:ssa turvallisuusrajoja eikä lainsäädäntöä. – Ajatus, että kaikki kaupassa myytävä on tutkittua ja turvallista on valitettavasti illuusio, sanoo europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

Isältä pojalle ja vielä pojanpojanpojalle – veturit kulkevat Ahtiaisen suvussa

Junanrakentaja Rauno Ahtinen aloitti höyryvetureista ja saatteli dieselkauden loppuun. Junateollisuuden kulta-aika Tampereella toi töitä niin isälle kuin pojallekin. Tampereella on juhlittu torstaina Lokomon perustamisen 100-vuotispäivää.

Venäläishyökkääjä ihmetteli joukkueensa hyytymistä - "Oli liian myöhäistä"

Viktor Tihonovin mukaan MM-finaali Kanadaa vastaan oli tiukempi kuin loppulukemat osoittivat.

Mummo junassa: Isoäiti hakee pojan kotiin 

Ukrainassa naiset ovat monesti vahvoja ja ottavat vastuun perheen asioista. Kirjeenvaihtajamme Kerstin Kronvall tapasi junassa ehkä harvinaislaatuisenkin itsepäisen isoäidin.

Varttuneempikin väki mielii tietomasiinan kaveriksi

Tornion Järjestätalon kellarissa käy kuhina. Seniorikansalaiset tahtovat kovasti ujuttaa itsensä "datalaitteiden" mielikuvitukselliseen maailmaan. Kolmisenkymmentä rohkeaa kertyy koolle.

Antti Litja palkittiin merkittävästä elämäntyöstä ja parhaasta miespääosasta

Jussi-palkintoja jaetaan Helsingin Kaapelitehtaalla. Antti Litjan pojanpoika vastaanotti palkintoja isoisänsä puolesta. Tuottaja Aleksi Bardy pokkasi Jussin parhaasta elokuvasta.

70-vuotias kuusikaunotar avasi joulunajan Turun tuomiokirkolla

Turun tuomiokirkon edustalle pystytetty joulukuusi kaadettiin tänä vuonna Turun Moisiosta. Yli parikymmentä metriä korkea kuusi painoi 3 400 kiloa. Nosturinkuljettaja totesi: "Laiha kuusi." Laiharunkoinen, mutta tuuhea ja tasainen.

Suonenjoella avautui kaksi hartaasti toivottua näyttelyä: "Monet ovat tunnistaneet itsensä"

Suonenjoen Kellarikalleriassa on esillä Suonenjoelle 1930-luvulla Karjalasta muuttaneen Maija Arannon kuvia vuosien takaa sekä valokuvia Karjalasta. Aranto otti vuosikymmenien aikana runsaasti kuvia Karjalasta sekä Suonenjoen ympäristöstä, ihmisistä ja arjesta.

Mönjää ja potaskaa – ikivanha reseptikirja paljastaa Iittalan lasin salaiset ainesosat

Designmuseo Iittala on saanut merkittävän lahjoituksen Iittalan lasitehtaan alkuvuosilta. Tehtaan perustajan pojanpoika Tor Abrahamson on lahjoittanut museolle isoisänsä vanhan, käsinkirjoitetun lasireseptikirjan. Kirja muun muassa kertoo, minkälaisista aineksista lasimassa tehtaan alkuaikoina valmistettiin.

Jacques Cousteaun pojanpoika päihitti isoisänsä – vietti 31 päivää merenpinnan alla

Yli kuukauden merenalaisessa laboratoriossa Floridan vesillä viettänyt Fabien Cousteau nousi pinnalle. Jacques Cousteaun johtama tutkijaryhmä vietti vuonna 1963 meressä 30 päivää.

Jacques Cousteaun pojanpoika lyömässä isoisänsä ennätyksen

Fabien Cousteaun on määrä nousta keskiviikkona pinnalle vietettyään merenalaisessa laboratoriossa 31 päivää. Edellinen ennätys on yli 50 vuoden takaa, jolloin hänen isoisänsä johtama tutkimusryhmä eli meressä 30 päivää.

Kansatieteilijä teki ainutlaatuisen kulttuuriteon valokuvatessaan hämäläistä arkea

Forssalaisen kansatieteilijän ja kustantajan Esko Aaltosen tuhansien valokuvien kokoelma on tallentanut ainutlaatuisen otoksen lounaishämäläistä kansanelämää. Kuvien parhaimmisto on esillä Forssan museon näyttelyssä Torppari, suutari, apteekkari, pyykkäri. Sen on koonnut Esko Aaltosen pojanpojan tytär, valokuvaaja Henna Aaltonen.

Pohjois-Korean kansannousu mahdoton ajatus

Pohjois-Koreassa Kim Jong-unin hallinto kestää hyvinkin vielä vuosikymmenen, arvioi arvostettu eteläkorealainen professori Chung in-Moon. Hänen mielestään ulkomaiden asettamat pakotteet eivät saa Pohjois-Koreaa yhteistyöhaluiseksi, vaan kulissien takainen diplomatia olisi paras keino lähestyä eristäytyneen maan johtoa.

Rumpali Alarinnan mummo: Olisipa pyörityksessä onni mukana

Karstulalainen Tuulikki Liimatainen seuraa euroviisuja tänä vuonna aivan erityisen tarkoin silmin ja korvin, sillä viisufinaalissa estraadille nousee oma lapsenlapsi.

Rakkaalla isovanhemmalla on monta nimeä

Kun ensimmäinen lapsenlapsi ilmoittaa tulostaan, on isovanhemmalla herkkä tehtävä löytää itselleen kutsumanimi. Ovatko kaikki kutsumanimet yhtä hyviä ja saako isovanhempi määrätä, että häntä kutsutaan etunimellä?

"Tuntuu että Paavo Nurmi muistetaan täällä paremmin kuin Suomessa"

Paavo Nurmen muisto elää vahvana Yhdysvalloissa. Lentävän suomalaisen pojanpoika toimi lähettäjänä Millrose Gamesissä.

Sankaruus on usein sietämistä

Jyväskyläläinen tietokirjailija Mikko Porvali on kirjoittanut useita teoksia Suomen sotahistoriasta. Sankaruutta Porvali luonnehtii niin sodassa kuin rauhassakin olosuhteiden sietämiseksi.

"Sieltä tulee se Luumäen ukko!"– presidentti Svinhufvudin muisto elää Kotkaniemessä

Suomen tasavallan kolmas presidentti Pehr Evind Svinhufvud oli vahva, oikeudenmukainen ja myös nuuka mies. Edes parin vuoden karkoitus Siperiaan ei lannistanut häntä. Svinhufvud oli presidenttinä vuosina 1931-1937. Svinhufvudin jälkeläisiä asuu edelleen Luumäellä. Kotkaniemi on pojanpoika Jormalle tärkeä paikka.

Prinssi George kastetaan vaatimattomin menoin - live

Yksityinen kastetilaisuus järjestetään St Jamesin palatsin kuninkaallisessa kappelissa. Tilaisuutta ei televisioida suorana lähetyksenä.

Chaplinin tyttärenpoika isoisän jalanjäljillä

Ranskalainen, visuaalisen teatterin maailmantähti James Thierrée, 39, avaa Helsingin juhlaviikot etuajassa. Hän ei halua puhua isoisästään Charlie Chaplinista.

Kuningatar vieraili pikkuprinssiä tapaamassa

Kuningatar Elisabet tapasi pikaisesti pojanpojanpoikansa Kensingtonin palatsissa. Puoliso prinssi Phillip ei ollut mukana, sillä hän toipuu yhä vatsaleikkauksestaan.

Nelson Mandelan perhe riitelee haudasta - pojanpoika kaivatti kolme ruumista ylös

Perhe vaatii, että sukuhaudasta poistetut Nelson Mandelan lasten ruumiit on palautettava takaisin. Kiistelty hauta on Etelä-Afrikan ex-presidentin tuleva viimeinen leposija.

Reino Rinne sai muistomerkin Kiutakönkäälle

Kuusamon koskisoturin syntymästä tulee kuluneeksi tänä vuonna sata vuotta. Rinne vaikutti myös koskiensuojelulain syntyyn.

Suomen kuninkaan perillinen kuoli

Kuninkaaksi vuonna 1918 valitun Hessenin prinssin pojanpoika, maakreivi Moritz kuoli viikko sitten 86-vuotiaana.

Suonna Kononen teki levyn Reino Rinteen teksteistä

Huojuva lato-yhtyeen laulajana tunnettu joensuulainen Suonna Kononen kokosi kirjailija-runoilija Reino Rinteen 100- vuotisjuhlavuodeksi äänilevyn Rinteen teksteistä. Kuunnelmatyyppisellä levyllä vuorottelevat lausutut ja lauletut runot. Yhtenä lausujana levyllä on entinen Ylen pääkuuluttaja Pentti Fagerholm.

HJK kunnioittaa Pahlmanin muistoa

HJK kunnioittaa entistä pelaajalegendaansa Kai Pahlmanin tulevan torstain kierroksella pelattavassa ottelussa IFK Mariehamnia vastaan.

Lappilaiset joutuivat pettymään - miehet itkivät

Rovaniemen Kiekko hävisi lauantaina jääkiekon Mestiksen karsintasarjan viimeisessä pelissä Keravan HCK:lle maalein 4-2. RoKi olisi tarvinnut voiton päästäkseen uusintaotteluun Mestis-noususta. Ottelua oli seuraamassa 2259 katsojaa.

Älä vuole puukon hamaralla kairaasi tylsäksi!

Kun aurinkoinen kevättalven sää alkaa houkutella pilkille, kannattaa kalaan lähteä terävän kairan kansa. Ja terän teroitus on syytä jättää ammattilaiselle. Tee se itse -mies puukon hamaran tai saati rälläkän kanssa on kairalle kauhistus.

Vesterinen yhtyeineen sekoittaa rockin ja iskelmän

Tero Vesterisellä on kunniakkaat perinteet, sillä hän on haitarilegenda Vili Vesterisen pojanpoika. Tämän ajan Vesterinen tekee musiikkia, jonka sävelissä yhdistyvät rock ja iskelmä ja sanoitukset maistuvat elämälle.

Hevosenliha jakaa tunteita Suomessakin - kuka nyt lemmikkiä söisi?

Toiset eivät halua syödä hevosenlihaa missään nimessä, toisille se on suoranaista herkkua.

Ranska palauttaa natsien varastamaa taidetta juutalaisperijöille

Kuusi barokki- ja rokokoomaalausta palautetaan itävaltalaisen tekstiilitehtailijan ja taidekeräilijä Richard Neumannin tyttärenpojalle.

Kalle Isokallio: Venttiili-Ville

Kalle Isokallion Venttiili-Ville on helppolukuinen romaani, missä on paljon tavallisen ihmisen tervettä ihmettelyä maailmanmenosta. Romaanissa yritys  noudattaa normaalielämän lakeja ja toimintatapoja, eivätkä kvartaalit hetkauta sitä ja sen työntekijöitä yhtään mihinkään, toisin kuin niin monissa muissa yrityksissä, arvioi Juha Pikkarainen.

Kasperi Kapanen debytoi liigassa - "Se on jo nyt minua nopeampi suorassa luistelussa"

Kuopion SM-liigaottelussa oli ripaus historian siipien havinaa, kun Kapasen kiekkoperheen nuorin polvi luisteli liigajäille.

Agatha Christien tyttärenpoika valottaa suosikkikirjailijan perhemuistoja

Vuonna 1922 Agatha Christie lähti maailmanympärysmatkalle miehensä kanssa. Agatha Christien tyttärenpoika Mathew Prichard on julkaissut kirjan isoäitinsä matkasta. Kirja paljastaa lukuisten kirjeiden ja valokuvien kautta dekkari-kuningattaresta aivan uuden puolen.

Rare Yle interview with Kim Jong-il’s grandson

An Yle programme provides a rare glimpse inside North Korea’s ruling family.

Ylen ohjelma Kim Jong-ilin lapsenlapsesta saanut paljon julkisuutta maailmalla

Ohjelmassa Elisabeth Rehn haastattelee Pohjois-Korean entisen johtajan Kim Jong-ilin pojanpoikaa Kim Han-solia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle