Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sokeripaloja, etikkaa ja tiskiriepu hellan päällä.

Siivoa kuin mummo! Isoäidin siivousvinkeillä vähennät arjen kemikaalikuormaa

Ympäristötietoisuus on lisännyt vanhojen siivousmenetelmien suosiota.

Jääpolte pilannut osan nurmikkoa.

Näyttääkö nurmi aidan takana vihreämmältä? Tästä vinkit pihanurmen perusparannukseen

Täydellisen nurmikon sijaan omaa pihaa voivat "koristaa" sammal, jääpolte tai haittakasvit. Jos hihat käärii viimeistään nyt, ehtii vielä saada tälle kesälle kauniin pihanurmen.

Kainuusta löytyi uusi perhoslaji. Kuvassa hohtopensasyökkönen.

Olut, viini ja konjakki perhosten houkuttimina – uusi laji löytyi niissä uitetun tyynyn avulla

Uusi perhoslaji löytyi alkoholiin uitetun tyynyn avulla. Hohtopensasyökkönen on levinnyt Etelä-Suomesta jo Kainuun korkeuksille.

Drosophila melanogaster eli banaanikärpänen.

Banaanikärpänen viinilasissa ei hätkäytä hyönteistutkijaa

Ympäriinsä lentelevät banaanikärpäset häiritsevät koti-iltaa viettävää hyönteisharrastajaa siinä missä ketä tahansa. Punaviinilasiin sukeltanut siivekäs ei kuitenkaan ole maailman ongelmista isoin, sanoo tutkija - ja hörppää.

Hyttysiä iholla

Hurjaan hyttyskesään avuksi etikkaa ja haisevia seuralaisia

Hyttysen torjuntakeinoja lienee yhtä monta kuin torjujaakin. Valtavirta luottaa kaupan karkotteisiin, mutta luovimmat turvautuvat tuulettimiin, tupakoitsijoihin ja jopa siedätyshoitoon. Onko sinulla niksit tämän kesän hyttysparvia vastaan?

Viinietikasta ällistyttävä apu kohdunkaulan syöpään

Yksinkertainen testi, jonka tekijöille riittää muutaman viikon koulutus, voisi pelastaa kehitysmaissa joka vuosi 72 000 naisen hengen.

Pippurimylly, BBQ kastike

Näin teet itse barbeque-kastiketta

Barbeque-kastikkeen maku on vienyt monien sydämen. Kastiketta voi käyttää, lihan, kalan ja kasvisten kanssa. Kastiketta voi tehdä helposti myös itse. Näin valmistat BBQ-soosin kanalle.

Punaviiinilaseja pöydällä.

Viinin ikää voi pidentää avatussa pullossa

Viinin säilyy jääkaapissa pidempään, kun sen siirtää pieneen pulloon ja pitää pystyasennossa. Hapettunutta viiniä ei tule käyttää edes ruoanlaitossa, mutta keittämällä ja pakastamalla sitä voi käyttää aromia tuomaan.

Ritvalan kyläkauppa ja kauppias Heikki Sipilä

Ritvalan kyläkaupassa ei retroilla

Valkeakosken Sääksmäellä toimivan Ritvalan kyläkaupan valikoimissa myydään kaikkea mahdollista katiskasta balsamico-viinietikkaan. Kauppias Heikki Sipilän mukaan sitä löytyy, mitä ihminen tarvitsee.

Uusi ruokaskandaali johtanut 11 ihmisen kuolemaan Kiinassa

Uusi ruokaskandaali koettelee jälleen Kiinaa. 11 ihmisen epäillään kuolleen ja 120 ihmisen sairastuneen pilaantuneen viinietikan vuoksi Länsi-Kiinan Xinjiangin alueella.

Lohifileitä.

Etikkamarinoitu kirjolohi

Etikkahappo kypsentää kalan nopeasti. Parhaimmillaan tämä ruoka on vuorokauden vetäytymisen jälkeen.

Banaaniterttuja.

Eroon sinnikkäistä banaanikärpäsistä

Useimmat ihmiset tietävät, kuinka toivottomalta banaanikärpästen hävittäminen voi toisinaan tuntua. Aina kun luulee tappaneensa viimeisenkin kellanruskean siipiveikon keittiöstään, niin jostakin tiskipöydän alta lentelee taas yksi yksilö täysissä voimissaan.

Drosophila melanogaster eli banaanikärpänen.

Miten banaanikärpäsistä pääsee eroon?

Banaanikärpäset puhuttavat Satakunnan Radiossa. Kokoon saatiin joukko vinkkejä ärsyttävien pikkukärpästen hävittämiseksi.

Carl Wenning myy tilallaan tuotettua oliiviöljyä.

Carl kiertää Suomea oliiviöljyn lähettiläänä

Italiansaksalainen Carl Wenning seisoo kojussaan tuulisella Kemin torilla. Miehen edessä pöydällä seisoo laatikoissa oliiviöljyä ja viinietikkaa kotitilalta Italian Castel del Pianossa. Takana on kolmen viikon kiertue pitkin Suomea oliiviöljyn ilosanomaa levittämässä.

Pizza jossa on poroa ja leipäjuustoa

Eväsreppu: Poropizza

Helppo pizzaresepti, jonka voi tuunata mielensä mukaan.

Olkikärpänen on sitkeä kiusa

Ihminen on käynyt kuussa, mutta ei välttämättä voi mitään millin mittaisille ötököille! Lahtelaisen Pirkko Vaittisen taistelu olkikärpäsiä vastaan toistuu joka syksy ja tuntuu toivottomalta.

Stockmann vetää viinietikan pois myynnistä

Stockmann-tavaratalot vetävät pois myynnistä Fig Vincotto Vinegar –viinietikan. Tuote sisältää sulfiitteja yli sallitun määrän. Kyseinen viinietikka saattaa aiheuttaa oireita käyttäjille, jotka ovat yliherkkiä sulfiitille tai rikkidioksidille.