Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Antti Korhonen.

Ymmärtääkkö vaiko eikö ymmärtää?

Kun näyttelijä esittää teatterissa näyttelijää, niin onko se totta ja pitääkö katsojan ymmärtää mistä tässä on kyse? Nämä kysymykset nousivat Antti Korhosen mieleen Turun Kaupunginteatterin Hiljaisuus näytelmää katsoessa.

Sannimari Lehtilä

Hangessa kulttuurikaupungin hengessä

Sannimari Lehtilän takapiha on nykyisin yhden teoksen ulkoilmagalleria. Teoksella on monta tekijää ja kesällä siitä on taatusti jäljellä muisto vain.

Antti Korhonen.

Tosi äijä käy baletissa

Mitä tapahtuikaan kun keski-ikäinen äijä meni ensimmäisen kerran elämässään katsomaan balettia? Antti Korhonen löysi itsensä Turussa vierailleen venäläisen balettiryhmän esityksestä.

kuvaaja: Eija Hartemaa

Keski-ikäisten Hair – terapiaa vai teatteria?

Sunnuntaina oli suuri hetki kulttuurikeskus Logomon näyttämöllä. 130 keski-ikäistä ja keskimahaista naista ja miestä täytti estradin. Kuu kulki seitsemänteen huoneeseen ja Hair-musikaalin tutut sävelet velloivat näyttämölle. Mutta, sanoo Markku Sandell.

Jouni Koutonen.

Silmänsä päästään häpeäjät

Kansallisen häpeän kulttuuri elää jälleen kukoistuskauttaan, ilakoi Jouni Koutonen. Onhan jälleen aika päättää, kuka sinne kauas Eurooppaan lähetetään kansakuntamme häpäisemään.

Jorma Tuominen

Kuuban rytmit ja jäinen meri

Laivaristeilyjen terästäminen viihdeartistien ja eksoottisten teemojen alalla ei ole uutta. Uutta on se, että Jorma Tuominen uskaltautui tämänkaltaiseen kokemukseen. Siihen tarvittiin tico ticoa.

Antti Korhonen.

Yksityisiä keskusteluja julkisesti

Bergmania on tarjolla Turun Kaupunginteatterissa tänä keväänä peräti kahdella näyttämöllä. Antti Korhonen kävi katsastamassa Sopukan Yksityisiä keskusteluja.

Pyhän Jaakobin jäljillä Rymättylän kirkossa

Kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmistossa voi tutustua pyhiinvaelluskulttuuriin. Nykyäänhän on suosittua tehdä pyhiinvaellusmatka Santiago De Compostelaan, Luoteis-Espanjaan. Lähempääkin löytyy Pyhän Jaakobin patsaita peräti kolme kappaletta – Rymättylän kirkosta, jossa kuultiin 2011 vuoden avajaisviikonloppuna Pyhän Jaakobin lauluja. Minna Rosvall oli paikalla.

1827 infernal musical musikaali.

Vanhakin nyt nuortuu - hevistä

Turun Nuori Teatteri räjäytti pankin! Sen hevimusikaali villitsi yleisön kuusikymppisistä kuusitoistavuotiaisiin ensimmäisenä loppuunvietynä esityskertanaan. Nyt koko 1200-päinen katsojajoukko kimposi spontaanisti seisaalleen taputtamaan ja tömistelemään loppuhuipennuksen hengästyttämälle esiintyjäkaartille. He väsyivät kumarruksiin ennenkuin yleisö taputtamaan. Eivätkä taputukset tulleet kiitokseksi hyvistä yrityksistä, vaan komeasta lopputuloksesta. Yksi haltioituneista oli Pia Ekholm.

Teppo Reinikainen

Loppuvuoden leffakäynti

9.-luokkalainen TET-harjoittelija Teppo Reinikainen katsoo paljon elokuvia. Niistä nousee esiin silloin tällöin helmiä. Teppo vieraili toimituksessa tammikuun puolessa välissä.

Turku Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011.

Avajaisissa oli tunkua ja tunnelmaa

Yksi niistä kymmenistä tuhansista Turun Aurajoen rannalla hytisseistä nautti kovasti kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisista, ja ihmettelee valittajia.

Tarja Hiltunen

Älä pilaa nautintoani

Turun kulttuuri palaa ja kipinät ulottuvat vuoden aikana muuallekin kuin Suomen toiseen pääkaupunkiin. Ja hyvä niin, kulttuurihan kuuluu kaikille, ilakoi Tarja Hiltunen

Jorma Tuominen

Maailma tuli tanssien melkein iholle

Tulipa käytyä teatteriesityksessä Lontoossa. Vieläpä ekologisesti kävellen, ruutukaava-aluuelta ulos astumatta, kehuskelee Jorma Tuominen kulttuurikokemustaan.

Stefan Wallin.

Wallin: Kulttuuri kuuluu kaikille

Kulttuurin kirjo on laaja ja se kuuluu kaikille, toteaa kulttuuriministeri Stefan Wallin Ylen nettikolumnissa. Turun kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisten kunniaksi kirjoittamassaan kolumnissa Wallin toteaa, että kulttuuriin kohdistuu nykyään suuret odotukset ja paineet.

Minna Rosvall

Kulttuuripääkaupungin sillalla valot välkkyvät

Kulttuuripääkaupungin kunniaksi myös yksi pieni silta pääsee todelliseen valokeilaan. Rautatiesillasta tulee kulttuurisilta. Sillalla lähes päivittäin tallaava Minna Rosvall pohtii sillan historiaa.

Lumiukko

Hetki toisessa todellisuudessa

Kulttuurikokemuksia voi löytää jopa omalta pihaltaan. Alkeellinen kokemus sävähdytti ja näytti, ettei kulttuuri ehkä sittenkään ole mikään kaukainen ja tavoittamaton asia arkisen elämän ulkopuolella.

kuvaaja: Sami Tammi

Kirjasto metrin korkeudelta

Kirjasto on parhaimmillaan lapsille yhtä houkutteleva paikka kuin karkkikauppa. Turun pääkirjaston järjestämä eskarilaisten kirjastokurssi aiheutti Satu Aaltosen perheessä sen, että kirjastossa pitää nyt käydä usein ja ajan kanssa.

Antti Korhonen.

Kannattiko jonottaa ja palella yhden elokuvan takia?

Loppiaisena teattereihin tuleva Vares - pahan suudelma -elokuva kerää jo ennakkoon tuhansia katsojia Turku-hallin näytöksistä. Yksi ennakkokatsojista on YLE Turun päällikkö Antti Korhonen, jolle kokemus oli viluinen, mutta mieluinen.

kuvaaja: Eija Hartemaa

Nimettömän taiteilijan tarina

Vuodenvaihteessa Turun kulttuurielämässä kohahti – ihan pikkuisen. Paikallinen taiteilija Pepe Gonzalez oli taas kerran tehnyt kulttuuritempauksen. Tällä kertaa kirvestaideteos ilmestyi Turun kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumapisteen eteen.

Turku Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011.

Kulttuurivuosi kuvina

Vuosi 2011 on Turun merkkivuosi Euroopan kulttuuripääkaupunkina. Värikäs vuosi tallentuu galleriaamme jälkipolvienkin ihasteltavaksi.