Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Eläkkeelle jääneet rehtorit mentoroivat nuorempia – Rehtori: "Saan tänne ylimääräiset silmät ja korvat, se palaute on tärkeää"

Opetushallituksen hankkeessa on mentoroitu lähes 20 rehtoria. Uusikaupunki aikoo satsata asiaan myös jatkossa.

Tässä firmassa ei ole johtajan titteleitä muilla kuin toimitusjohtajalla: Nyt se on tutkittu, millaista on tehdä töitä ilman pomoa

Itseohjautuvassa työpaikassa työtyytyväisyys ja työn imu ovat korkealla, mutta mikään itsestäänselvä onnela sekään malli ei ole.

Keihäänheittäjä Heidi Nokelainen vaihtaa valmentajaa

Keihäänheittäjä Heidi Nokelainen vaihtaa valmentajaa, kertoo Urheiluliitto.

Räp-musiikki on miesvaltaista, ja sitä korjaamaan pidettiin Helsingissä kaksi toisenlaista leiriä: "Hyvää naisräppäriä on vaikea hyväksyä"

Helsingissä järjestettiin tällä viikolla kaksi leiriä naisille sekä trans- ja muunsukupuolisille, sillä moni kokee vaikeaksi päästä sisälle miesvaltaiseen räp-skeneen.

Itä-Suomen yliopisto aloittaa uuden mentorointiohjelman humanisteille

Ohjelmaan etsitään mentoreiksi eri aloilla työskenteleviä asiantuntijoita ja yrittäjiä.

Valmentaa kuin nainen -hanke innosti naisia haastavimpiin tehtäviin – valmennuksen tasa-arvoon voi vaikuttaa

Yhä useammat naiset hakeutuivat ylemmän tason koulutukseen ja haastavimpiin valmennustehtäviin kehityshankkeen aikana.

Nuorille tarjotaan yrittämistä kesätöiden vaihtoehdoksi Helsingissä ja Vantaalla

Kesäyrittäjä-kampanja laajenee tänä vuonna Helsinkiin ja Vantaalle. Projektissa tarjotaan nuorille tukea oman yritysidean kanssa kesän ajaksi.

Finland to re-deploy crisis management troops in Iraq

Finnish troops currently stationed in Iraq will be re-deployed to Erbil in Kurdistan.

Miltä näyttää virtuaalitodellisuuden tulevaisuus? Maailmalla sitä kehittävät teknologiajätit, Suomi rahoittaa sovelluksia myös julkisin varoin

Laajennetun todellisuuden keskus Helsinki XR Center tuottaa pelejä ja taidekokemuksia. Helsingissä sijaitseva uusi keskus tarjoaa ammattilaisille ilmaiseksi pelit ja vehkeet uusimman VR:n ja AR:n kehittämiseen

Tuhatta 40–55-vuotiasta miestä uhkaa työttömyys puutteellisten digitaitojen takia – mikä avuksi?

Yhteiskunnan digiloikka tuottaa väliinputoajia. Yleisimmin esitetään huoli ikäihmisten osaamisesta, kun yhä useampi palvelu sähköistyy.

Doha ratkaisee Suomen keihäsnaisten uskottavuuden – entiset keihästähdet auttavat nykyisiä ykkösheittäjiä uudelle tasolle

Aiempien vuosien keihäshuiput huolestuivat siitä, etteivät suomalaiset naiskeihäänheittäjät saa riittävästi tukea Urheiluliitolta. Nyt huippuryhmä mentoroi nykyisiä heittäjiä.

Kaukosta ja Vesasta tuli pari aivan sattumalta – nyt konkari mentoroi nuorta tutkapariaan kohti bridgen MM-titteliä: "Ura on erittäin lupaava"

Vesa Fagerlund ja Kauko Koistinen ovat Suomen kärkinimiä lujaa taktikointia vaativassa bridgessä. Lajissa luotettava partneri on kaikki kaikessa.

Saara Särmän kolumni: Ihmiset ovat somessa todella ihania ja ärsyttäviä

Sosiaalinen media on juuri sellainen, millaiseksi me ihmiset sen teemme, pohtii Saara Särmä.

Naisvalmentaja ei ole enää jääkiekon kummajainen, mutta asiantuntija ei halua tehdä asiasta sukupuolikysymystä – "Naisvalmennus ei ole saareke"

Naisvalmentajat eivät ole enää kummajaisia kiekkokaukaloiden penkkien takana. Yle Urheilun asiantuntijoiden ja itsekin kiekkovalmentajina toimivien Saara Niemen ja Mira Kuisman mielestä sukupuoli ei kuitenkaan ole valmennuksessa itseisarvo.

120 tempuntekijää paljasti salaisuutensa – huipputaikuriksi kasvetaan oppi-isän avulla

Suomalaistaikuri tutki, mikä erottaa hyvän taikurin huipusta. Hänen oma tarinansa on kuin suoraan väitöskirjasta.

Karjalainen: Heidi Nokelainen siirtyy olympiavoittaja Heli Rantasen valmennukseen

"Meillä kemiat kohtasivat ja halusin rinnalleni entisen urheilijan".

Yritys voi valita itselleen kokeneemman yrityksen sparraajaksi – Satakunnan neuvontapalvelusta vaihtelevia kokemuksia

Yritysten välinen mentorointi on Satakunnassa tehty mahdollisimman helpoksi. Neuvoja kaipaava yritys voi itse valita kokeneemman yrityksen verkkosivulta.

Tiistai 13.3.2018 (tv)

Suomi myy ulkomaille ennätyspaljon sellua. Kotisirkkoja kasvaa jo 20 farmilla. Suomen ammattisotilaista 250 on naisia. Vapaaehtoiset mentorit tukevat yksinäisiä äitejä ja isiä.

Vapaaehtoiset auttavat yksinäisiä vanhempia – "Arki on välillä aika haastavaa"

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla monilla lapsiperheillä on hyvin puutteelliset tukiverkostot. Sadat vanhemmat ovat saaneet apua vapaaehtoisista äiti- ja isämentoreista.

Gutsy Go keksi tavan aktivoida huonomaineisten alueiden nuoria ja voitti 1,5 miljoonaa euroa – palkintosumma suurempi kuin Nobel-palkinnoissa

Suomalaisten säätiöiden järjestämässä Vuosisadan rakentajat -ideakilpailussa etsittiin nuoria hyödyttäviä innovaatioita.

Kaikki koulut digiloikkaavat nyt, mutta Kuopiossa oltiin vauhdissa jo pari vuotta sitten – "Taidot ovat karttuneet koko ajan"

Opettajien digitaitojen parantaminen asettui viime vuonna hallituksen kärkihankkeisiin. Kuopiossa digimentorointi aloitettiin jo ennen kuin digistä tuli kärki.

Jokinen auttoi Barkovin huipulle, seuraavaksi vuorossa Puljujärvi: "Hänestä tulee mahtava pelaaja"

Edmonton Oilersiin siirtynyt Jussi Jokinen haluaa olla mentori joukkueen nuoremmille pelaajille.

Suomen aiturilupauksen tärkein mentori on maajoukkuehiihtäjä – "Hän on auttanut minua silloin, kun tarve on ollut suurin"

Vasta 17-vuotias Viivi Lehikoinen on ympäröinyt itsensä osaavilla ihmisillä. 400 metrin aituri tavoittelee tänä kesänä ennätysparannusta sekä menestystä nuorten EM-kilpailuista, mutta hänen valmentajansa Jussi Ihamäki näkisi juoksijalupauksen mielellään myös Lontoon MM-kisoissa.

"Kasvun hakeminen vaatii rohkeutta" – Kykynsä näyttäneet yritykset auttavat pieniä kasvamaan

Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, kun yrityksellä on kasvuhaluja. Yritysten kasvukilpailussa haetaan kokeneemmalta yritykseltä uskonvahvistusta omiin päätöksiin.

Huuhkajat aallonpohjassa – näin Palloliitto tavoittelee nousua takaisin pinnalle

Palloliiton pelaajakehityspäällikkö Hannu Tihisen mukaan liitossa muokataan toimintatapoja erilaisemmiksi kuin vuosikymmeniin. Hän myöntää, että miesten maajoukkue on nyt aallonpohjassa.

Risto Siilasmaa: Yrittäjyys on muotia, eikä enää viimeinen vaihtoehto

Tuhannet korkeakoulutetut valmistuvat yhä suoraan työttömyyskortistoon. Joukko yrityselämän konkareita yrittää auttaa nuoria akateemisia löytämään ensimmäisen työpaikan.

Millainen on ammattiminäni ja miten rakennan verkostoja? Apu on lähellä digitaalisesti

Opinnoissa on tärkeää kehittää työelämänvalmiuksia, kuten ammatillista minää ja vuorovaikutustaitoja. eMentor auttaa etänä myös epävarmuuden hetkissä.

Jyväskylän voittaja Kris Meeke Ylen haastattelussa: "Colin McRae oli mukanani autossa"

Britti Kris Meeke ajoi sunnuntaina Suomen MM-rallin voittoon. Tuore Jyväskylän mestari muisteli Yle Urheilun Jussi Jäkälän haastattelussa muun muassa mentoriaan Colin McRaeta. Katso haastattelu kuvaa klikkaamalla.

"Nähdään täällä tai verkossa" - startup-festivaali starttasi Kotkassa

Startup-yrityksistä etenkin peliala näkyi keskiviikkona pääyhteistyökumppani Googlen mukaan nimetyssä salissa. Mentoreiden neuvojen lisäksi tärkeää on verkostoituminen.

Lauri Lyly: "Ajattelin olla aktiivinen kansalainen eläkkeelle jäämisen jälkeenkin"

Lauri Lylyn seitsemänvuotinen pesti SAK:n puheenjohtajana päättyy tänään tiistaina. Syksyllä eläkkeelle jäävä järjestöjohtaja jakaisi osaamistaan mielellään nuoremmille.

Pikkukunta kannustaa asukkaitaan yrittäjyyteen – kurssimaksu kunnan piikkiin

Yrittäjyydelle on ladattu Suomessa isot odotukset talouden ja työllisyyden kohentajana. Myös kunnilla on mahdollisuus tukea yrittäjiä tai sellaiseksi haluavia. Esimerkiksi Utajärvi maksaa kuntalaisen onnistuneesti suoritetun yrittäjävalmennuksen.

Patrik Laineen vaiheet nähnyt mentori: "Kyllä sen huomaa, keillä on kiilto silmissä"

Mika Alatalo on seurannut Patrik Laineen kehittymistä pitkään. Alatalo on seurannut innoissaan Laineen kasvamista ongelmapelaajasta kirkkaimpien kiekkolupausten joukkoon.

Tappara ja Kärpät ennenkin sanasodassa - mitä tapahtui Korven ja Matikaisen välillä?

Yle Puheen Jääkiekkokierroksella käsitellään torstaina valmentajien välisiä psykologisia taistoja ja muistellaan, minkälaista taistoa Rauno Korpi ja Pentti Matikainen kävivät 80-luvun puolivälissä. Ääneen pääsee myös Patrik Laineen mentorina toiminut Mika Alatalo.

Ainutlaatuinen yrityskiihdyttämö Satakuntaan – yhteistyötä eri koulutustasoilla

Satakunnassa aloittaa Suomen ensimmäinen korkeakoulujen ja ammatillisten oppilaitosten yhteinen yrityskiihdyttämö. Sen avulla yrittäjyydestä kiinnostuneet nuoret saavat alan kasvatusta koko koulutuksensa ajan.

Turvapaikkahakemusjonot pyritään purkamaan syksyyn mennessä koko maassa

Maahanmuuttovirasto pyrkii käsittelemään syksyyn mennessä kaikki jonossa olevat turvapaikkahakemukset. Valtakunnallisesti virasto pyrkii käsittelemään noin tuhat turvapaikkahakemusta viikossa.

Nuoret yrittäjät yhdistivät voimansa – vihdoin oma ryhmä Keski-Pohjanmaalle

Keski-Pohjanmaalla nuoret yrittäjät ovat joutuneet pärjäämään pitkälti omillaan, mutta nyt heille on perusteilla on ryhmä yrittäjäjärjestön alle. Muualla maassa vastaavanlaista toimintaa on ollut jo pidempään. Ennusteen mukaan Keski-Pohjanmaalla myös yrittäjiä eläköityy muuta maata nopeammin.

Suomen kulttuurirahaston palkinto tanssija Michal Krčmářille

Kansallisbaletin tähtitanssija Michal Krčmář on saanut Suomen Kulttuurirahaston Edvard Fazer -palkinnon. Hän on tanssinut Suomen kansallisbaletissa vuodesta 2011.

Yrityskonsultti: Monet taiteilijat tarvitsisivat oman yrityksen, mutta kiinnostus on hataraa

Kokenut yrityskonsultti Ella Kärki sanoo, että monien taiteilijoiden elinehtona on oman liiketoiminnan pyörittäminen. Hänen mukaansa taiteilijoita ei kuitenkaan ole helppo saada kiinnostumaan yritystoiminnasta.

Taneli Mäkelän mestari ei anna oppipojalle armoa – ”kritiikkiä antaessaan ihminen paljastaa raadollisimmat puolensa”

Helsingin kaupunginteatterin uutuusnäytelmä nostaa esiin nykyajalle ominaisen neuvonantajien kulttuurin. Taneli Mäkelä ja Iikka Forss tekevät väkevät roolityöt nuorena ja vanhana näytelmäkirjailijana.

Juhlakalu Kapanen: Liigavalmennus ei ole käynyt mielessä

Sami Kapanen valmentaa tällä hetkellä KalPan A-junioreita. Kapasen mielestä KalPan liigavalmentajana toimiminen voi olla haastavaa, koska hän kuuluu myös KalPan omistajiin.

Miljoonien latausten peliyritys lähellä menestystä – "On otettava rohkeasti haasteita vastaan"

Kajaanilainen pelialan yritys on hyvin lähellä menestystä alalla, jolla kilpailu on kovaa. Perjantaina yritys pääsi Kasvu Open -sparrauskilpailussa 12 lupaavimman yrityksen joukkoon.

Vapiskaa koirien vääntelijät: Tässä tulee Suomen suurin ilmapalloveistos – video

Ilmapallokonferenssiin osallistuminen antoi J-P Piriselle sysäyksen ryhtyä valmistamaan ilmapalloista kuusimetristä veturia. Ilmapalloveistoksen syntyä ohjaa etänä amerikkalainen ilmapallotaiteilija.

Yrittäjyyspajassa nuoret hiovat liikeideoitaan

Rovaniemellä järjestettävään nuorten työpajaan haetaan parhaillaan alle 30-vuotiaita yrittäjyydestä kiinnostuneita nuoria. Työpajassa nuoria opastetaan yrityksen perustamisesta sen talouden hallintaan ja markkinointiin asti.

Huoli kotiseudun vaisusta tulevaisuudesta ajoi kokeneet yrittäjät tukemaan keksijöitä ja ideoita

Vanhenevat yrittäjät huolestuivat oman kotiseutunsa tulevaisuudesta Forssassa. Uusia yrittäjiä tulee aivan liian vähän. Nyt 40 kokenutta yrittäjää ja liike-elämän osaajaa tarjoavat ilmaiseksi tietotaitoaan nuorien yrittäjien hyväksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle