Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaalan Juustola ja kunta investoivat juustoleivän tuotantoon

Lähes 900 000 euron investoinnilla laajennetaan tuotantotiloja ja uusitaan laitteistoa.

Juustoleipä vai leipäjuusto? Nimiriita riepoo perinneherkun ystäviä

Suomalaisessa murteessa monella asialla on erilaisia nimityksiä. Esimerkiksi toiset puhuvat vihdasta ja toiset vastasta. Sama pätee myös juustoleipään, jolla on kainuulaisen nimityksen lisäksi nimi leipäjuusto.

Perinteitä ei kannata museoida – ei ainakaan juustoleipää

Perinteinen juustoleipä on tekemässä uutta aluevaltausta salaattijuustona. Vaikka juustoleipä on nousemassa uusille aalloille, niin silti pyöreä juustoleipä pitää edelleen pintansa esimerkiksi kahvileipänä.

Vaalassa juhlitaan pyöreitä vuosia – kunta 60 vuotta ja Juustola 30 vuotta

Vaalan kunta juhlii 60-vuotissyntymäpäiviään tänä viikonloppuna. Samalla Vaalan Juustola juhlii 30. toimintavuottaan.

Vaalan Juustola voittajaksi luottoluokittajan kisassa

Suomen Asiakastieto on valinnut Vaalan Juustolan Suomen vahvimmaksi yritykseksi. Juustoleipien valmistukseen erikoistunut kainuulainen pienjuustola on Suomen Asiakastiedon analyysin mukaan vahva toimija alallaan ja kasvaa kilpailijoitaan nopeammin.

Kainuu näkyvästi esillä Matkamessuilla

Kainuulaiset esittelevät jälleen matkailu- ja kulttuurivalttejaan torstaina alkavilla Matkamessuilla Helsingissä. Pohjoismaiden suurin matkailualan tapahtuma kestää neljä päivää.

Juustolan laajennus mutkistui

EU-lainsäädäntö mutkistaa Vaalan juustolan laajennusta. Juustolat ovat EU:ssa maaseudun kehittämisalaan kuuluvia, joten kunnan omistamalle juustolan kiinteistölle ei voida myöntää julkista laajennustukea.

Biokaasulaitoksia suunnitteilla Vaalaan

Suomessa on tähän mennessä rakennettu toistakymmentä maatalousjätteitä käsittelevää biokaasulaitosta. Määrä kasvaa nopeasti.