Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisi lopetti Pihlajatien eristyksen Kotkassa - epäilyttävän esineen tutkinta jatkuu

Ihmiset voivat jälleen liikkua normaalisti Puistolan kaupunginosassa. Alueelta löytynyt epäilyttävä esine on poliisin hallussa ja sen tutkiminen jatkuu.

Kouvolan kaupungintalo

Yhteispalvelupisteet sulkemassa ovensa Elimäellä ja Jaalassa

Eläköityvien työntekijöiden paikat jätetään täyttämättä Kouvolan yhteispalvelupisteissä. Samalla hiljaisimmat palvelupisteet otetaan pois käytöstä.

Paperipino hyllyllä

Valtuustoalotteiden käsittely hidastunut Kotkassa

Yhä suurempi osa aloitteista jää virkamiesten pöydille tai vanhenee aiheeltaan. Käsittelemättä jättämisestä ei seuraa sanktioita.

Miehikkälä aikoo saneerata palvelukotinsa nykyaikaiseksi palveluasunnoksi.

Vanhuspalvelut Kouvolan kaupunginhallituksen käsittelyssä

Virkamiehet haluavat vähentää laitoshoitoa. Yksiköiden lakkautukset ovat puhuttaneet kaupungissa.

Carean toimitusjohtajahakua jatketaan

Hakijoilta uupuu osaamista ja johtajakokemusta.

Sairaskohtauksen saanut olikin kuristettu

Kymenlaakson poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan jutussa, jossa mieshenkilö surmasi avopuolisonsa tammikuussa Kouvolassa. Mies väitti poliisille, että nainen oli saanut sairaskohtauksen ja mennyt elottomaksi.

kuoppainen tie

Kymenlaakson kelirikko pahin moneen vuoteen

Sateisen syksyn ja myöhään tulleen talven takia tiet ovat huonossa kunnossa. Tienkäyttäjien täytyy varautua monttuihin ja heittoihin.

Venäläisiä rekkoja Vaalimaan rekkaparkissa.

E18-tien Hamina-Vaalimaa -osuus ja rekkaparkki saivat rahoituksen

Hankkeet huomioitiin tuoreessa kehysriihessä. Rakentaminen alkanee muutaman vuoden sisällä.

Hoitaja mittaa koululaisen verenpainetta.

Haminan terveyspalveluista tuli Hyvinvointikeskus Reutsinmäki

Aiemmin esimerkiksi sairaalanmäeksi tai hyvinvointipuistoksi kutsutulla alueella ei ole ollut virallista nimeä. Eilen ratkennut nimikilpailu toi perusturvalautakunnalle 40 nimiesitystä.

Kouvolan valokuva-arkiston digitointi etenee hitaasti

Kuntaliitos toi kaupunginmuseon arkistoon 120 000 valokuvaa ja negatiivia. Suuresta osasta puuttuu kuvatietoja.

AKT:n Timo Räty Ylen Radiotalossa 5.3.2012.

AKT:n valtuusto pui Timo Rädyn asemaa

Auto- ja kuljetustyöntekijöiden ammattiliitto on ollut myrskyn silmässä siitä lähtien, kun viestintäpäällikkö Hilkka Ahde päätettiin irtisanoa. Puheenjohtajaan kohdistettu pahoinpitelyepäily ei tullut valtuuston kymenlaaksolaisjäsenille yllätyksenä.

Kotkan työvoimatoimisto

Työttömyys jatkaa kasvuaan Kymenlaaksossa

Työttömyys kasvoi reippaasti Kotkassa viime vuoteen verrattuna, Kouvolassa tilanne on säilynyt ennallaan. Koko maassa työttömien määrä vähenee.

Kotkan kirkon tornikello näyttää oikeaa aikaa ehkä jo tällä viikolla

Tornikello on jo käynnissä ja säätö oikeaan aikaan on meneillään. Mutta tuleeko kello antamaan äänimerkin tasatunnein kuten aikoinaan?

Uuden Insinööriliiton kuohunta huomattu Kaakkois-Suomessakin

Uuden insinöörijärjestön perustaminen saa vain vähän ymmärrystä Kaakkois-Suomen aluejärjestöiltä. Insinöörit eivät ole kaikkein parhaimpia ihmisten johtajia, arvioi yksi liiton jäsen.

Vekaranjärven varuskunnan uimahalli

Vekaranjärven urheilutalo remonttiin

Vekaranjärven varuskunnan urheilutalo peruskorjataan. Remontin kustannusarvio on noin 6,8 miljoonaa euroa. Karjalan Prikaatin henkilökunta pohtii parhaillaan, miten normaalisti urheilutalossa toteutettu liikunta järjestetään remontin aikana.

Iitti ei lämpene Orimattilan kuntaliitosehdotukselle

Iitin kunnanvaltuuston puheenjohtajan Esa Lehtisen mukaan ajatus liitoksesta Orimattilan kanssa ei ole millään tavoin ajankohtainen. Orimattila haluaisi muodostaa uuden kunnan Nastolan, Iitin, Pukkilan ja Myrskylän kanssa.

Koulun käytävä

Kotka hankkiutuu eroon tyhjenevistä kouluista

Kotkan tilapalvelujohtajan Osmo Pehkosen mukaan kaupunki ei aio jatkokäyttää lakkautettavien koulujen kiinteistöjä. Kiinteistöt laitetaan myyntiin sitä mukaa kun ne tyhjenevät.

Karjalan Prikaatin ampumaharjoituksissa läheltä piti -tilanne

Sotilas ampui rynnäkkökiväärillä ampumaharjoituksessa, vaikka henkilökuntaan kuuluva maalilaiteupseeri oli vielä maalialueella. Tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Kouvolan sosiaalityö uudistuu

Kouvola uudistaa sosiaalipalveluverkkoaan yhdessä terveyspalveluiden kanssa. Tulevaisuudessa sosiaalityöntekijät toimivat samoissa palvelupisteissä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Varusmiesten käsihygienia syyniin

Karjalan Prikaatissa Kouvolan Vekaranjärvellä tutkitaan käsienpesun vaikutusta varusmiesten sairastumiseen. Kahden vuoden tutkimus yrittää selvittää, voiko huolellinen ja usein toistuva käsienpesu vähentää infektiotautien esiintymistä ja niistä aiheutuvia kuluja.

Kouvola kieltää pikavippimainokset

Kouvolan kaupunki on linjannut, ettei sen mainospylväissä saa mainostaa pikavippejä. Kouvola on tiettävästi ensimmäinen pikavippimainokset kieltänyt kaupunki.

Miehikkälä aikoo saneerata palvelukotinsa nykyaikaiseksi palveluasunnoksi.

Iitissä on pula vanhusten hoivapaikoista

Tehostetun palveluasumisen paikkaa jonottaa Iitissä toistakymmentä vanhusta. Perusturvassa yritetään löytää ratkaisua ensi hätään palveluseteleistä.

Matkailuyrittäjät ovat karttaneet Munapirttiä

Pyhtään Munapirtin tontteja ei ole saatu kaupaksi matkailuyrittäjille. Hidas kaavoitusprosessi on yhtenä tekijänä vähentänyt saaren kiinnostavuutta sijoituksena.

Terveysasema, päivystys

Haminan "sairaalanmäki" saa oikean nimen

Haminan terveyspalveluiden keskittymä nimetään keskiviikkona. Aiemmin esimerkiksi sairaalanmäeksi kutsutulle alueelle valitaan nimi yleisöltä kerätyistä ehdotuksista.

Yksi kuoli kolarissa Haminassa

Henkilöauton kuljettaja menehtyi tukkirekan ja henkilöauton yhteentörmäyksessä valtatiellä 7 tiistaina puolen päivän aikaan. Onnettomuus sattui Haminan ja Virolahden välillä.

Ompelija korjaa vanhojen päivän tanssiaspukua

Lääkäreistä on pulaa, ompelijoista ylitarjontaa

Kymenlaaksossa on suuri pula terveysalan ammattilaisista ja myyjistä. Ylitarjontaa puolestaan on varsinkin ompelijoista ja toimistotyöntekijöistä. Te-toimistot selvittivät tammikuussa työvoiman kysyntänäkymiä.

Kymenlaaksossa paljon biokaasupotentiaalia

Kymenlaaksossa on suuri potentiaali tuottaa liikennebiokaasua. Kymenlaaksossa paikallisesti tuotetulla biokaasulla voitaisiin kattaa neljäsosa liikenteen polttoaineenkulutuksesta.

Kouvola keskittää terveyspalvelunsa

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että palveluita keskitetään tulevaan Ratamo-keskukseen ja suurimmille asuinalueille. Neuvolapalvelut säilytetään toistaiseksi.

Miehikkälän keskusta

Miehikkälän vanhukset tyytymättömiä kauppapalveluihin

Miehikkälän vanhukset ovat nyreissään Osuuskauppa Ympyrän kirkonkylällä tarjoamista kauppapalveluista. Miehikkälän vanhusneuvoston puheenjohtajan Erkki Maaskolan mukaan kirkonkylän Sale on eläkeläisille kallis ja sen valikoimat ovat suppeat.

Terveyskeskus evakkoon.

Mediverkko ostaa Eskolan palvelutalon

Kotkan kaupunki myy sittenkin Eskolan palvelukeskuksen Mediverkko-konsernille. Kotkan kaupunki ja MVH Asunnot Oy allekirjoittivat kauppakirjan ja kauppaan liittyvät vuokrasopimukset maanantaina.

Hamina

Kymenlaakso hamuaa yrityksiä Japanista

Vireillä on Haminan kaupungin hallinnoima hanke, joka pyrkii saamaan japanilaisia investointeja Kymenlaaksoon. Toiveissa on saada maakuntaan uusiutuvan energian yrityksiä ja palveluita.

Kaivovedestä otetun näytteen laatua tutkitaan laboratoriossa.

Laborantin irtisanomiskiista Kotkan kaupunginhallituksessa

Kotkan kaupunginhallitus ottaa maanantaina kantaa pitkään jatkuneeseen ex-laborantin irtisanomiskiistaan. Kouvolan hallinto-oikeus kumosi kaupungin antaman irtisanomispäätöksen viime kuussa.

Vanhuksen kädet

Kuka saa Eskolan hoivapalvelut?

Kotka päättää maanantaina, kuka saa Eskolan palvelukeskuksen rakennus- ja kunnostusurakan. Kaupunki suunnitteli pitkään sopimuksen tekemistä Mediverkko-konsernin kanssa, mutta päätti kääntää suuntaa, kun Mediverkko ei saanut rahoitusta kasaan sovitussa aikataulussa.

Vankeutta Kouvolassa tapahtuneesta törkeästä kiristyksestä

Kymenlaakson käräjäoikeus on antanut tuomionsa Kouvolan seudulla tapahtuneesta törkeästä kiskonnasta. Tekijät olivat hankkineet huomattavia taloudellisia etuja hyväksikäyttämällä syrjäytyneitä ja alkoholisoituneita.

AKT:n kymenlaaksolaisvaltuutetut kannattavat ylimääräistä valtuustoa

AKT:n kymenlaaksolaisvaltuutetut haluavat, että ylimääräinen valtuuston kokous pohtisi puheenjohtaja Timo Rädyn asemaa. Sen sijaan imatralainen valtuuston jäsen Riitta Rimpineva ei halunnut kommentoida asiaa.

Suosikkipeli ei löydy kaikista kosketuspuhelimista.

Kotkalaisyritys teki sopimuksen Angry Birdsin julkaisijan kanssa

Kotkalainen mobiilipelikehittäjä Kukouri Mobile Entertainment ja merkittävä mobiilipelien julkaisija Chillingo aloittavat yhteistyön. Chillingo julkaisee Kukourin kehittämän Tiny Troopers -toimintapelin mobiilialustoille.

Tax Free kauppa

Palveluyrittäjille tarjotaan venäjän opiskelua

Kotkan seudun palveluyrittäjät voivat opiskella venäjää tänä keväänä. Cursorin järjestämällä venäjän kielen alkeiskurssilla opetellaan kyrillisiä kirjaimia ja palvelualan perussanastoa.

Kaupan kassan näyttö

Kotkassa koulutetaan sijaisia yrittäjille

Kevään aikana koulutettavat sijaisyrittäjät voisivat toimia kotkalaisten yrittäjien sijaisina kesästä lähtien. Haku koulutukseen käynnistyy perjantaina.

Kiinalaismiehelle vuosi vankeutta laittoman maahantulon järjestämisestä

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut kiinalaismiehelle vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen törkeästä maahantulon järjestämisestä. Käräjäoikeuden mukaan mies on toiminut osana järjestäytynyttä rikollisryhmää.

Räppärit innostavat nuoria ruotsin opiskeluun Kotkassa

Rap-muusikot innostavat kotkalaisnuoria ruotsin kielen opiskeluun torstaina Karhulassa. Suomenruotsalainen Redrama ja ruotsinsuomalainen Jesse P pitävät Karhulan lukiolla työpajoja, joissa nuoret usutetaan riimittelemään rap-kappaleita ruotsiksi.

Ministeri Räsäsen ehdotus juopuneiden säilytyksestä epäilyttää Kymenlaaksossa

Sisäministeri Päivi Räsäsen ehdotus humalaisten kuljettamisen ja säilömisen siirtämisestä poliisilta kunnille herättää paljon kysymyksiä Kymenlaaksossa. Poliisin ja sosiaalialan johtajien mukaan asiasta on käyty keskustelua vuosikaudet, mutta toimivaa ratkaisua ei ole löytynyt.

KPL:n ja Haminan Palloilijoiden yhteistyö ei jatku

KPL on solminut yhteistyösopimuksen Imatran Pallo-Veikkojen kanssa ja yhteistyö Haminan Palloilijoiden kanssa on päättynyt. HP:n puheenjohtajan Veijo Porkan mukaan haminalaisille jäi viime kauden yhteistyöstä huono kuva, sillä apu oli pääasiassa yksisuuntaista, Haminasta Kouvolaan päin.

Iitin keskusta

Mielenterveyskuntoutujien tukiasunnoista tehtiin valitus Iitissä

Kausalaan suunniteltu mielenterveyskuntoutujien kuntoutusyksikkö on poikinut valituksen Kouvolan hallinto-oikeuteen. Valituksen on tehnyt Iitin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esa Lehtinen.

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta kiinalaisia maahan tuoneelle

Vaalimaalla paljastuneen laittoman rajanylitystapauksen puiminen on aloitettu Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Kaakkois-Suomen rajavartiosto otti joulukuussa kiinni kaksi kiinalaista, jotka yrittivät väärillä Hong Kongin passeilla Suomeen. Lisäksi venäläisviranomaiset pysäyttivät kaksi muuta väärillä passeilla liikkunutta kiinalaista Venäjän puolella.

Autojen tuonti HaminaKotkan satamaan väheni

Uusien satamatilastojen mukaan autojen tuonti väheni helmikuussa lähes 40 prosenttia HaminaKotka satamassa. Suuri osa autoista jatkaa satamista matkaansa Venäjälle.

Hamina haluaa lisätä joukkoliikenteen houkuttelevuutta

Haminan kaupunki on käynnistänyt selvityksen kaupunkilippujen käyttöön ottamiseksi. Lisäksi Haminaan on tulossa uusi linja-autovuoro.

Kotkalainen Nitro Games kehittää kuntoutuspeliä

Peliyritys Nitro Games kehittää yhteistyössä Kotka-Haminan kehittämisyhtiö Cursorin ja Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän eli Carean kanssa kuntoutuspeliä. Ajatuksena on tehdä kuntoutumisesta pelin avulla hauskempaa ja siten myös tehokkaampaa.

Iitti Golfin ja osakkaiden maksukiista oikeuteen

Niskaportin golfkenttää pyörittävän Iitti Golf Oy:n ja sen jäsenten välistä rahakiistaa käsitellään Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Tapauksen käsittely alkoi tiistaina valmistelevalla istunnolla.

Lumiukko osoittaa mieltä paperilappu kaulassa Kotkan torilla

Kotka lakkauttaa Toivo Pekkasen, Metsolan, Koivulan ja Jäppilän koulut

Tiutisen koulu saa jatkoaikaa ainakin vuoteen 2016 asti. Muut koulut lakkautetaan asteittain syksyyn 2016 mennessä.

Kotkan koulut valtuuston käsissä

Kotkan kaupunginvaltuusto päättää maanantaina kaupungin kouluverkon karsimisesta. Työryhmän alkuperäisen ehdotuksen mukaan Jäppilän, Tiutisen, Koivulan, Metsolan sekä Toivo Pekkasen koulut haluttaisiin lakkauttaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle