Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

KPY:n arvo paljon osuuksien kauppahintaa suurempi

Osuuskunta KPY:n osuustodistuksia kaupataan edelleen alihintaan suhteessa osuuskunnan omistusten arvoon. KPY maksaa 140 euroa korkoa sadalta osuudelta, eli entisen puhelinosakkeen omistajille.

Karttulan lukio kiinni 2015

Karttulan lukion toiminta on lakkaamassa vuoden 2015 keväällä. Lukiokoulutus voidaan siirtää Kuopioon kuitenkin jo vuoden 2014 syksyllä, jos oppilasmäärä laskee silloin alle 12 oppilaaseen.

Yleisöä Sonkajärven Talvivaara-illassa.

Nikkelikaivos kuumensi tunteet Sonkajärvellä

Sonkajärvellä käytiin torstai-iltana räiskyvää keskustelua Sotkamon Talvivaaran nikkelikaivoksesta. Alle 5 000 asukkaan Sonkajärvellä naapurikunnan nikkelikaivoksesta keskustelemaan oli saapunut jopa parisataa ihmistä. Kaivoksen vastustajat nousivat heti alussa kapinaan, koska katsoivat Talvivaaran ja viranomaisten edustajien saaneen liikaa puheaikaa.

Blue1-yhtiön lentokone taivaalla.

Lennot Kuopiosta Kööpenhaminaan auki ehkä kesäkuussa

Lentoyhtiö Blue1 avaa suunnittelemansa lentoreitin Kuopion ja Tanskan Kööpenhaminan välillä aikaisintaan alkukesästä. Yhtiö ilmoitti tänään avaavansa tulevana viikonloppuna reitit Kööpenhaminaan Oulusta ja Vaasasta sekä Tukholmaan Kokkolasta, Porista ja Oulusta.

Koivun urpuja maaliskuussa.

Huonoja uutisia allergikoille: koivulla ennätyskukinta

Poikkeuksellisen runsas koivun kukinta ennakoi vaikeaa kevättä allergikoille. Metsäntutkimuslaitoksen mukaan koivun kukintoja on laskettu tänä keväänä lähes ennätyksellisen paljon. 35 vuotta kestäneen seurannan aikana koivun hedenorkkoja on esiintynyt enemmän ainoastaan vuonna 1993.

Vanhusten palvelutalo. Etualalla vesilasi.

Vanhus- ja vammaispalvelut samalta luukulta

Kuopion vanhus- ja vammaispalvelut on koottu yhden luukun palvelupisteeksi. Palvelutori Vanamoksi ristityn yksikön keskeinen tehtävä on asiakkaan palvelutarpeen arviointi.

Kaivosyhtiö Talvivaara.

Talvivaarasta keskustellaan jälleen

Sotkamon Talvivaaran nikkelikaivoksen tilanteesta järjestetään torstaina kuntalaisilta Sonkajärvellä. Kunnanjohtaja Simo Mäkisen mukaan sonkajärveläiset ovat toivoneet mahdollisuutta saada lisätietoa kiistellystä kaivoksesta.

Kurikkaselän tilalla on 250 000 kananmunaa.

Häkkikanalakielto pisti munat kortille

Kananmunia ei ole saatu kauppoihin niin paljon kuin niitä menisi. Munapula johtuu vuoden alusta voimaan tulleesta EU:n direktiivistä, joka kieltää perinteiset häkkikanalat. Suomessa munantuotanto on kokonaisuudessaan uuden häkkikanalat kieltävän direktiivin mukaista.

Valamon päärakennus tulessa.

Valamon palon syyksi epäillyt pönttöuunit olivat käyttökiellossa

Valamon luostarin tulipalon tutkinta saa uusia käänteitä. Palaneen vanhan päärakennuksen pönttöuunit, joista palon epäillään syttyneen, ovat olleet vuosikausia käyttökiellossa. Poliisin tutkinnan mukaan yhdessä pönttöuunissa on pidetty kiellosta huolimatta tulta, ja palo on saanut alkunsa hormin halkeamasta.

Green Fuel Nordicin tulevan biojalostamon paikka Anaika Woodin vieressä.

Iisalmeen ehkä toinenkin biojalostamo

Iisalmeen saatetaan rakentaa toinenkin biojalostamo. Green Fuel Nordic varautuu nyt käynnistyvässä ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä myös siihen vaihtoehtoon, että Iisalmeen tai Savonlinnaan tulisikin kaksi biojalostamoa.

Sammutustyöt loppuun Valamossa

Pelastuslaitos on lopettanut sammutustyöt Uuden-Valamon luostarissa Heinävedellä. Sunnuntai-iltapäivällä syttynyt tulipalo tuhosi vanhan päärakennuksen ullakkotilat ja aiheutti satojen tuhansien eurojen aineelliset vahingot.

Hirvikannan hoitosuunnitelmaa valotetaan

Tekeillä olevaa hirvikannan hoitosuunnitelmaa esitellään Pohjois-Savossa tällä viikolla. Suunnitelma on edennyt niin pitkälle, että maakunnallinen riistaneuvosto pystyy kertomaan ensimmäisiä toimenpide-ehdotuksia eri sidosryhmille, kuten metsätalouden edustajille.

54 ehdolla JHL:n edustajistoon

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton edustajistoon on aiempaa vähemmän pohjoissavolaisehdokkaita. Viisi vuotta sitten JHL:n edustajistovaaleissa ehdolla oli 76 pohjoissavolaisjäsentä. Tänä vuonna heitä on 54.

Valamon tulipalosta isot vahingot

Sunnuntai-iltapäivänä syttynyt tulipalo on aiheuttanut satojen tuhansien eurojen aineelliset vahingot Valamon luostarissa Heinävedellä Etelä-Savossa. Tulipalo tuhosi kokonaan vanhan päärakennuksen ullakkotilat. Jälkisammutustyöt jatkuvat aamuun asti.

Kaatron koulu evakkoon syksyllä 2013

Kaatron koulu Suonenjoella joutuu evakkoon vuoden päästä syksyllä. Koululla tehdyssä kuntotarkastuksessa useista rakenteista löytyi homekasvustoa, seitsemästä näytteestä neljässä mikrobipitoisuudet olivat kohonneet. Koulu menee väliaikaiseen remonttiin ensi kesänä mutta koululaiset jatkavat työskentelyään siellä vielä seuraavan lukukauden ajan.

Miehet tekevät rakennustöitä Kallansiltojen työmaalla.

Vaalipiiriuudistus uhkaa isoja tiehankkeita

Vaalipiiriuudistus voi viedä suuria tiehankkeita Itä-Suomesta. Tähän asti Itä-Suomen kolme maakuntaa ovat yhteistyöllä saaneet käyntiin merkittäviä tietöitä, mutta Etelä-Savon siirtyminen Kymen vaalipiiriin voi vahvistaa Kaakkois-Suomen mahdollisuuksia saada isoja tiehankkeita.

Timo Räty

AKT:n Kuopion osasto yhä Rädyn takana

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton Kuopion osasto seisoo yhä liiton puheenjohtajan Timo Rädyn takana. Tänään Helsingissä järjestettyyn mielenilmaukseen liiton entisen viestintäpäällikön Hilkka Ahteen työsuhteen palauttamisen puolesta ei osallistunut väkeä AKT:n Kuopion osastosta.

Kaksi nimetöntä postilaatikkoa Joensuussa

Liikkuva päiväkeskus etsii syrjään joutuneita kotoa

Kuopiossa on aloittanut toimintansa niin sanottu liikkuva päiväkeskus. Sirkkulanpuiston toimintayhdistyksen hallinnoimassa hankkeessa kaksi työntekijää alkaa etsiä apua ja tukea tarvitsevia lähiöiden asukkaita. Tarkoitus on, että työntekijät voivat mennä suoraan kotiovelle juttelemaan ja kysymään, olisiko asukkaalla avun tai seuran tarvetta.

Työkone jäteksan päällä.

Riikinneva vahvoilla jätteenpolttolaitoksen sijaintipaikaksi

Varkauden ja Leppävirran rajalla olevan Rikinnevan osakkeet Itä-Suomen yhteisen jätteenpolttolaitoksen sijaintipaikaksi ovat vahvistuneet. Uusien konsulttiselvitysten mukaan Varkaus on jätemaksujen osalta halvempi kuin vaihtoehtona esillä ollut Kitee Pohjois-Karjalassa.

Kuopion Energia voimalaitos Haapaniemellä.

Turveveron nosto näkyisi kuopiolaisten sähkölaskussa

Turpeen verotuksen kiristäminen tietäisi Kuopion Energialle isoja lisäkustannuksia. Ympäristöministeri, vihreiden Ville Niinistö aikoo esittää kehysriihessä veronkorotuksia turpeelle. Kuopion Energian toimitusjohtaja Esa Lindholmin mukaan pelkästään turpeen verotuksen nostaminen kivihiilen tasolle tarkoittaisi yhtiölle 15 miljoonan euron lisämenoja vuodessa.

Puro, jossa on öljynimeytyspuomeja.

Pohjois-Savoon kaivataan uutta öljyntorjuntakalustoa

Pohjois-Savoon tarvitaan uutta öljyntorjuntakalustoa. Esimerkiksi Kuopion Vehmersalmelle pelastuslaitos kaipaa uutta öljyntorjuntavenettä 1980-luvulla hankitun aluksen tilalle.

Lujabetonin toimipaikka Siilinjärvellä.

Luja paransi tulostaan

Kuopiolaisen Lujatalo-konsernin viime vuoden tulos kasvoi roimasti edellisvuodesta. Konserni teki voittoa 7,3 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin tulos oli 600 000 euroa.

Lassi Nummi.

Kirjailija Lassi Nummi on kuollut

Kuopiossakin vaikuttanut kirjailija Lassi Nummi on kuollut. Nummi oli kuollessaan 83-vuotias. Hän kuoli tiistaina Haartmanin sairaalassa Helsingissä.

Nilakan kunta saa kannatusta

Keiteleen kunta kannattaa Nilakan kunnan perustamista. Keiteleen lisäksi uuden kunnan muodostaisivat Pielavesi, Tervo ja Vesanto. Nilakan kunnalla olisi noin 11 000 asukasta.

Kuopion alatorin työmaa.

Alatorin kauppakäytävälle kaivataan vuokralaisia

Kuopion alatorin kauppakäytävän liiketiloista käydään parhaillaan neuvotteluja. Tällä hetkellä vuokrasopimuksia on tehty noin viidennekseen tiloista. Osa yrittäjistä pitää hintatasoa korkeana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle