Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kulttuuritoimiston paikka visainen pähkinä Heinolassa

Talvella ryöpsähtäneeseen kiistaan Heinolan kulttuuritoimiston uudesta sijoituspaikasta ei ole löytynyt ratkaisua. Muutakaan paikkaa kulttuuritoimistolle ei ole löytynyt kuin WPK-talon näyttelytilat.

AKT:n pahoinpitelyjuttu syyteharkintaan

Poliisi epäilee Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n varapuheenjohtaja Veijo Ruonalan syyllistyneen pahoinpitelyyn Lahdessa liiton talvipäivillä.

Mukkulan futishalli tuloillaan

Mukkulan harjoitushallin rakentaminen käynnistyy lähikuukausina. Urakka maksaa pari miljoonaa euroa.

Eteläiselle kehätielle ei herunut rahaa budjettiriihessä

Lahden eteläisen kehätien suunnittelulle väläytellään vihreää valoa. Hallitus on sopinut budjettiriihessä käynnistettävistä liikennehankkeista eikä Lahden eteläinen kehätie kuulu kuitenkaan vielä rakennettavien kohteiden joukkoon.

Kiveriön koululle jatkoaika kesään saakka

Kiveriön koulun sisäilman laatua koskevat tutkimustulokset ovat valmistuneet eikä terveysvalvonta edellytä niiden perusteella koulun välitöntä sulkemista. Näytteistä löytyi paikoin kohonneita mikrobipitoisuuksia, minkä vuoksi koululla tehdään luokkajärjestelyjä.

Talvihometta ja jääpoltetta pelloilla?

Talven viljakasvustolle aiheuttamat tuhot selviävät pian lumien sulettua ja kasvukauden alettua kunnolla. Talvituhojen pelätään olevan nyt tavanomaista suurempia ennen kaikkea kostean syksyn ja alkutalven takia.

Kärkölä torjuu kuntaliitokset

Kärkölän kunnanjohtaja Seppo Hulden ei pidä minkäänlaisia uusia kuntajakoselvityksiä tarpeellisena Päijät-Hämeessä. Kärkölän kunnanhallitus sorvaa lausuntoaan kuntauudistuksesta valtiovarainministeriölle ensi maanantaina.

Lahden kouluissa paljon korjaustarpeita

Töitä on suunnitteila paljon erityisesti vuosille 2012-2015, jolloin pitäisi rakentaa samanaikaisesti uudet tilat Liipola-Kaikuharjun sekä Jalkarannan kouluille.

Uusi sakkolappu kestää kiukun ja sateen

Lahden pysäköinninvalvonta on saanut hyviä kokemuksia uusista pysäköinninvalvonnan päätelaitteista eli käsitietokoneista. Pysäköintivirhemaksuihin ei tarvitse enää kiinnittää erikseen tarraa lappujen kiinnittämiseksi autoihin.

Speedway loppuu Pippossa

Pippon moottoriurheilukeskuksen speedwayrata joudutaan sulkemaan. Vaasan hallinto-oikeus ei ole myöntänyt speedwayradalle ympäristölupaa. Salpausselän moottorikerhossa ollaan pettyneitä ympäristöluvan päätökseen.

Asikkala väläyttää valituskorttia kuntauudistuksesta

Asikkalan kunnanjohtaja Juri Nieminen esittää kantelua oikeuskanslerille hallituksen kuntauudistussuunnitelmista. Nieminen perustee kantelua sillä, että kunnille on annettu liian vähän aikaa muodostaa näkemys valtiovarainministeriön virkamiestyöryhmän kuntauudistusehdotuksesta.

Maakuntaliitto ihmettelee Hennalan lakkautusta

Päijät-Hämeen liitto perää valtiolta voimakkaita tukitoimia maakuntaan, jos Hämeen rykmentin lakkautusta ei peruta. Maakuntaliitossa lasketaan, että valtion pitäisi sijoittaa Lahden seudulle peräti 4000 työpaikkaa, jotta Lahti olisi tasa-arvoisessa asemassa muiden alueiden kanssa.

Pikkuteatterin tulevaisuus yhä avoinna

Tarve Pikkuteatterin käytölle nousee jälleen harkintaan sivistystoimessa. Teatterin tulevaisuus on ollut pohdinnassa kun merkittävin vuokralainen Lahden kansaopiston lopetti tilojen vuokraamisen.

Kuntauudistuksen aluekierros saapuu Lahteen

Torstaina Lahdessa nähdään laaja kirjo kuntaväkeä, kun käynnissä olevan kuntauudistuksen aluekierros rantautuu Päijät-Hämeeseen. Jokainen alueen kunta saa tilaisuudessa lyhyen puheenvuoron.

Thaiparituksesta useita syytteitä "isännälle"

Lahdessa paljastuneessa laajassa thaihieronta-jutussa on nostettu syytteitä lahtelaista, vuonna 1964 syntynyttä miestä vastaan. Syytteet koskevat törkeää paritusta, useita pahoinpitelyjä, ampuma-aserikosta ja vangin karkaamista.

Lahti turvaa ostolääkäreihin

Lahti paikaa terveysasemien lääkärivajetta uudella ostosopimuksella. Terveysasemilla on ollut pitkään, syksystä 2011 alkaen 3-5 lääkärin vajaus, jota ei ole pystytty korvaamaan. Tilanteen helpottamiseksi kaupunki on pyytänyt tarjouksia läkääreiden vastaanoton lisäkäynneistä.

Katupölyt kuriin märkäharjauksella

Kevät ei ole kaikille ihanaa aikaa. Kun lumi sulaa ja kadut kuivuvat, katupöly alkaa kiusata herkimpiä. Kiinteistöjen katuosuuksien kasteleminen ja harjaaminen märkänä pitää pölyt paremmin hallinnassa.

Kärkölän hevoskylää kammetaan nurin

Kärkölän hevoskylän esisopimus meni Kärkölän valtuustossa helmikuussa läpi täpärästi äänin 14-12 ja yksi valtuutetuista äänesti tyhjää. Nyt hevoskylähankkeesta on jätetty valitus neljän kärköläläisen voimin.

Pelastuslaitos varoittaa: jäät heikkoja

Päijät-Hämeessä löytyy erityisen vaarallisia paikkoja Heinolan Kymenvirran lähistöllä ja Lahdessa Niemen sataman seudulla.

Pajulahden ampulleja ei tutkita enempää

Nastolan Pajulahden urheiluopiston doping-ampullit eivät anna aihetta lisäselvityksiin. Syyttäjä on eilen vahvistanut ampullijutun esitkutkinnan rajoittamisesta vähäisyys-ja kustannusperusteisesti.

Siika lihotetaan pikana kasvattamosta kalatiskiin

Siika ei enää ole automaattisesti vapaiden vesien arvokala. Kaupoissa myytävä siika voi olla kotoisin kassikasvatuksesta Kanadasta saakka tai kotimaisesta viljelyaltaasta. Kuluttajia uudet siiat ovat hämmentäneet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle