Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Allegro-juna.

Allegroa saadaan vielä odottaa

VR on luvannut selvittää Pietariin ajavan Allegro-junan matkustajien todellisen lähtöpaikan Suomessa. Selvityksen taustalla on Tampereen kauppakamarin ajama junayhteyden jatkaminen Tampereelle.

Oikeudenkäynnin alku.

TamU-johdon syytteet kaatuivat

Jalkapalloseura Tampere Unitedin entinen johto on vapautettu rahanpesusyytteistä. Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan Unitedin johto ei syyllistynyt rahanpesuun, kun otti runsas vuosi sitten vastaan noin 300 000 euroa singaporelaiselta yhteistyökumppanilta.

Kultakaivoksen ympäristöluvasta muistutus

Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri on jättänyt aluehallintovirastolle muistutuksen Oriveden kultakaivoksen ympäristölupahakemuksesta. Muistutuksessa vaaditaan kaivoksen toiminnan keskeyttämistä ja lupakäsittelyn lopettamista, kunnes tutkimuksin vahvistetaan kultakaivostoiminnan mahdollisuus alueella.

Home uhkaa nurmia ja syysviljoja

Riski lumihomeen ja jääpoltteen aiheuttamille tuhoille on tänä talvena tavanomaista suurempi Pirkanmaalla. Kasvinviljelyagronomi Ritva Tolppa arvioi, että suurimman uhkan aiheuttaa roudattoman maan päällä oleva lumikerros.

Ilves.

Perjantain llves-Sport -ottelu jo loppuunmyyty

Huominen SM-liigakarsintaottelu Tampereen Ilves - Vaasan Sport on käytännössä loppuunmyyty. Hakametsään on tulossa Vaasasta valtavasti Sportin kannattajia.

työkaluja ja siivousvälineitä

Isännöitsijä voi jatkossa hoitaa myös kauppa-asiat tai siivouksen

Tampereen teknillisen yliopiston ja VTT:n yhteishanke etsii uusia palvelumalleja asuinympäristöihin. Hankkeen tarkoituksena on kehittää lähipalvelutarjontaa isännöintiyhtiöille. Tampereella tutkimusalueena on Kaukajärvi.

Lasten tukihenkilöistä kova pula

Aikuisen tukea tarvitsevien lasten ja nuorten määrä kasvaa jyrkästi. Jo nyt avohoidon piirissä on 70 000 lasta ja nuorta. Syytä ilmiöön ei tiedetä tutkimuksien puuttuessa, kerrotaan ministeriöstä. Ongelmia pyritään torjumaan tukihenkilöiden avulla, joita värvätään ainakin Tampereella, Helsingissä ja Vantaalla.

Apteekissa käsitellään lääkepakettia.

Sähköinen resepti tulee - Pirkanmaa on valmis

Sähköinen resepti otetaan käyttöön lähes koko Pirkanmaalla huhti-toukokuun aikana. Ainoana kuntana järjestelmän ulkopuolelle jää Kihniö. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä e-resepti tulee käyttöön syksyllä. Maakunnassa on koulutettu lääkäreitä ja muita terveydenhuollon ammattilaisia reseptin käyttöön jo pitkään.

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoita äänitysstudiossa

Kiinnostavin ammattikorkeakoulu löytyy Tampereelta

Tampereen ammattikorkeakoulu on lukiolaisten mielestä Suomen kiinnostavin ammattikorkeakoulu. 16 prosenttia lukiolaisista on kiinnostunut opiskelemaan TAMK:ssa. Yliopistoista lukiolaisia opiskelupaikkana kiinnostaa eniten Helsingin yliopisto.

Terveyskeskusmaksut halutaan pois Nokialla

Nokialla on tehty valtuustoaloite terveyskeskuksen vuosi- ja käyntimaksujen poistamiseksi. Vasemmiston valtuustoryhmän tekemän aloitteen mukaan väestön taloudellinen eriarvoistuminen näkyy myös terveydenhuollossa.

Tieto leikkaamassa Suomesta 500 työpaikkaa

Tampereellakin toimiva tietotekniikkayhtiö Tieto aikoo irtisanoa Suomesta jopa 500 työntekijää. Tieto aikoo jatkossa laajentaa toimintaansa uusilla, nopeammin kasvavilla markkinoilla ja supistaa esimerkiksi Suomessa ja Ruotsissa.

Poliisi pysäyttää autoa.

Poliisin valvonta tuotti runsaasti tulosta

Pirkanmaalla jäi viime viikolla poliisin tehostetussa valvonnassa 330 ylinopeutta ajavaa kuskia. Ilman turvavöitä matkustavia tavattiin ratsioissa yli 100.

Kaksi merikotkaa lentää.

Merikotkat ylittivät Pirkanmaan viikonloppuna

Keväinen keli on saanut merikotkat liikkeelle. Pirkanmaan läntisissä osissa Sastamalassa ja Nokialla havaittiin viikonloppuna runsaasti muuttavia merikotkia. Muuttoreitin valintaan vaikutti heikko tuuli.

Lapsi tutkii pölynimuria

Kotihoidontuen kutistaminen kallista kunnille

Jos hallituksen suunnitelmat kotihoidontuen leikkaamisesta yhdellä vuodella toteutuu, olisi Tampereelle rakennettava kuusi uutta päiväkotia. Alle kolmevuotiaiden hoito päiväkodissa vaatii myös enemmän henkilökuntaa kuin yli kolmevuotiaiden, joten myös se lisäisi kaupungin kustannuksia.

Pojat pakenivat poliisia varastetulla autolla

Kaksi varastetulla autolla hurjastellutta pikkupoikaa jäi takaa-ajon jälkeen poliisin haaviin Tampereella viikonloppuna. Pojat toimitettiin sosiaaliviranomaisten haltuun.

Sukupuolitautien vastaanotolle varattava aika

Tampereen kaupungin sukupuolitautien vastaanottoon on jatkossa varattava aika. Sama muutos tulee voimaan myös matkailijoiden terveysneuvonnassa ja rokotuksissa.

Raskailla Renkailla odottava tunnelma

Nokian Raskaiden Renkaiden työntekijät palaavat maanantaiaamusta lähtien töihin. Torstaina pari sataa ihmistä marssi ulos työpaikaltaan protestina yhtiön henkilöstöpolitiikkaa vastaan.

Hämeenkatu 10:n savuinen rappukäytävä

Kerrostalojen savunpoistoon halutaan parannusta

Onnettomuustutkintalautakunta vaatii kerrostalorappujen savunpoiston tehostamista. Lautakunta päätyi suositukseen tutkittuaan Tampereen Hämeenkadun tuhopolttoa, jossa rappukäytävään menehtyi kolme henkilöä marraskuussa 2010.

Poliisi tutkii taas perussuomalaisten nettikirjoituksia

Helsingin poliisille on tehty rikosilmoitus kahden pirkanmaalaisen perussuomalaisaktiivin Facebook-kirjoituksista. Poliisi tutkii, ovatko miehet syyllistyneet laittomaan uhkaukseen.

Yritykset katsovat itänaapuriin

Pirkanmaalaisten yritysten kiinnostus Venäjän markkinoita kohtaan on kasvussa. Tampereen kauppakamari kehottaa yrityksiä hankkimaan jalansijaa Pietarin ja Moskovan lisäksi muista Venäjän suurista kaupungeista. Venäjän WTO-jäsenyyden pitäisi vähentää kaupankäyntiin liittyviä ikäviä yllätyksiä.

Mies loukkaantui ammuskelussa Tampereella - yksi pidätetty

Miestä ammuttiin käsiaseella jalkaan aamupäivällä Tampereen keskustassa Erkkilän sillan kupeessa sijaitsevalla parkkipaikalla. Uhri on viety hoitoon.

Kaksi tanssinopettajaa vapautettu seksirikostutkinnassa

Pirkanmaan poliisi on vapauttanut kaksi tällä viikolla pidättämäänsä tanssikoulun opettajaa. Poliisin mukaan miesten vangitsemiselle ei ollut perusteita.

Ei pormestariehdokkaita ennen vaaleja

Tampereen suurimmat poliittiset ryhmät pitänevät kiinni kannastaan, jonka mukaan pormestariehdokkaita ei ilmoiteta ennen vaaleja. Puolueet perustelevat tätä mm. sillä, että pormestarista joudutaan joka tapauksessa vaalien jälkeen neuvottelemaan, koska mikään puolue ei saa enemmistöä.

Kunnallisverot

Kuntien veroissa kovat nousupaineet

Valtiovarainministeriön laskelmat ennustavat kunnille tuntuvia veronkorotuspaineita, osalle jo lähivuosina. Suurimmat ongelmat palvelujen rahoitukseen tuo eläkeikäisten osuuden kasvu.

Ilveksen logo jään pinnassa

Tampereen Ilves ei pelkää

Jääkiekon SM-liigan runkosarja päättyi eilisiltana, mutta Ilveksen urakka ei vielä ole ohi. Kynsiä teroitetaan, sillä viikon kuluttua perjantaina alkaa liigakarsinta Vaasan Sportin kanssa.

Tampereen Keskusareenan uusi ulkoasusuunnitelma

Tampereen Keskusareenan valitukset nurin

Yksi mittava este on raivattu Tampereen ydinkeskustaan suunnitellun satojenmiljoonien eurojen rakennushankkeen tieltä. Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt tai jättänyt tutkimatta valitukset Tampereen kaupunginvaltuuston Kannen ja Keskusareenan asemakaavapäätöksestä. Valitusaikaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen on kuukausi.

Maasahan kuljettaja tekee uraa sähkökaapelille.

Sähkökaapelia luikertelee yhä enemmän maan alla

Sähköverkkojen maahan laitto on yleistynyt. Esimerkiksi Fortum upottaa Sastamalassa johtoja maahan useisiin kohteisiin ja kaapeloi myös olemassa olevia sähköverkkoja Tapani-myrskyn jälkeen.

Pori ei houkuttele hätäkeskuspäivystäjiä

Pirkanmaan hätäkeskuksen väki ei ole vieläkään innostunut muuttamaan työpaikan perässä Poriin. Edes muuttoavustus ei houkuttele ensi vuoden lopussa lakkautettavan hätäkeskuksen päivystäjiä.

Kaksi naista keskustelee.

Psykiatrisissa sairaaloissa on ruuhkaa

Pirkanmaan psykiatrisissa sairaaloissa on ollut alkuvuonna poikkeuksellisen paljon potilaita. Esimerkiksi Vammalan aluesairaalan akuuttipsykiatrian osastot olivat heti vuodenvaihteen jälkeen täynnä.

Erikoissairaanhoidon palveluseteli käyttöön Tampereella

Erikoissairaanhoidon palveluseteli otetaan Tampereella käyttöön ensi kuussa. Palveluseteliä voi hyödyntää terveyskeskuslääkärin määräämissä ihotautilääkärin ja gynekologin palveluissa sekä mahasuolikanavan tähystystutkimuksissa.

Tampereen kaupunginvaltuuston kokous.

Professori vaatii pormestariehdokkaat julki

Tampereen yliopiston kunnallistalouden emeritusprofessori Pentti Meklin arvostelee suurten puolueiden haluttomuutta julkistaa pormestariehdokkaansa. Hänen mielestään äänestäjien pitäisi tietää mahdolliset pormestariehdokkaat jo vaaleissa.

Selma Kramer ja hoitaja pöydän ääressä.

Hoitajat saivat siedätysoppia

Allergiakausi lähestyy kevään myötä. Moni esimerkiksi heinäallergiasta kärsivä saa nykyään avun siedätyksestä lääkkeiden sijaan. Lähiaikoina myös koivulle herkistyneet saattavat päihittää allergiansa tabletteja syömällä, ja vehnänkin siedätystä kokeillaan.

Laborantti kaataa pullosta vettä suodattimeen.

Kaivovesi kannattaa kantaa tutkittavaksi

Kaivoveden laatua olisi hyvä seurata säännöllisesti. Aistinvaraisten havaintojen lisäksi myös mikrobiologinen tutkimus parin vuoden välein on paikallaan bakteerien ja epäterveellisten aineiden varalta.

Professori Risto Harisalo

Professori: Kuntaliitokset vaativat pakkolakeja

Kuntauudistuksen läpivieminen vastahakoisissa ja vakavaraisissa kunnissa vaatinee lakimuutoksia. Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun professori Risto Harisalo arvioi, että perustuslaki teoriassa estää pakkoliitokset. Käytännössä esimerkiksi omavaraisen ydinvoimakunta Eurajoen saaminen mukaan kuntaliitoksiin vaatii lain luovaa tulkintaa.

Tampereen kaupunginvaltuuston kokous käynnissä

Pormestaria mietitään vasta vaalien jälkeen

Tampereen suurimmat valtuustoryhmät ovat allekirjoittaneet sopimuksen luottamustehtävien jaosta syksyn kunnallisvaalien jälkeen. Sopimuksen mukaan valtuustoon päässeet puolueet sovittelevat yhdessä ohjelmiaan, ja pormestaripaikat jaetaan näin syntyvien ryhmittymien kesken.

Poliisi pidätti kaksi tanssinopettajaa lisää

Pirkanmaan poliisi on tehnyt tiistaina Nokialla ja Tampereella tanssikoulun seksirikossarjan tutkintoihin liittyviä kotietsintöjä. Lisäksi poliisi pidätti kaksi tanssikoulun opettajaa.

Tohtorinhattuja promootiotilaisuudessa

TTY:n promootiossa nähdään kaikkien aikojen tohtorisuma

Tampereen Teknillisen yliopiston viiden vuoden välein järjestettävään Tohtoripromootioon on tulossa ennätysmäärä promovoitavia. Toukokuiseen tilaisuuteen on ilmoittautunut 176 vuoden 2007 jälkeen valmistunutta tohtoria.

Poliisi etsii 16-vuotiasta tyttöä

Poliisi pyytää havaintoja Orivedeltä kadonneesta 16-vuotiaasta Milla Lehtosesta. Kotoaan Lehtonen poistui 8. maaliskuuta ja viimeinen havainto hänestä on päivää myöhemmin Jyväskylästä.

Ruokahuollon kilpailutus läpi

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana täpärästi Tampereen Aterian ulkoistamiskokeilun. Päätös syntyi 35-32 lähinnä porvarien ja vihreiden äänin, vastaan mm. vasemmisto. Linjaukseen kuuluu myös keskuskeittiöinvestointi ja kokonaisvastuu ruokahuollosta. Julkisuudessa hanke on kuitenkin kiteytynyt osittaisen kilpailuttamisen ympärille. Pääsääntöisesti vasemmalla pidetään ulkoistamista ideologisena päähänpinttymänä, oikealla käytännön sanelemana kokeiluna.

Luokan seinällä ohjeita oppilaille suomen ja saksan kielillä

Englannintunnit saavat haastajia Tampereella

Harvinaiset kielet kiinnostavat tamperelaisperheitä lapsen ensimmäisenä vieraana kielenä. Ensi syksynä aiempaa useampi kolmasluokkalainen aloittaa vieraan kielen opiskelemisen jollakin muulla kielellä kuin englannilla.

Lapsi seisoo äitinsä jalkojen vieressä

Ikaalisten päiväkodin kustannukset kohoavat

Ikaalisten uuden päiväkodin rakennustyöt pyritään aloittamaan heinäkuussa. Hanke kilpailutetaan vielä kuluvan kevään aikana. Kustannukset ovat nousseet matkan varrella.

Työväentalon korttelista Kulttuurikortteli?

Tampereen työväenyhdistys haluaa elävöittää Tampereen työväentalon toimintaa. Ilmaan on heitetty ajatus työväentalon ja Tampereen Työväen Teatterin muodostaman kokonaisuuden nimeämisestä Kulttuurikortteliksi.

Näitkö pahoinpitelyn Kissanmaalla?

Poliisi kaipaa havaintoja Kissanmaalla lauantaina tapahtuneesta pahoinpitelystä. Miestä pahoinpideltiin teräaseella Hippoksenkatu 14:ssä iltapäivällä kahden ja neljän välisenä aikana.

Lääkärinhuoneen ovivalot.

Omalääkäriltä loppuu aika kesken

Tampereella omalääkärit kokevat työssä viihtymisen suurimmaksi ongelmaksi ajankäytön hallinnan puutteen. Erityisesti nuorten lääkäreiden mielestä omalääkärin työtaakka on liian suuri eikä siitä pysty suoriutumaan kohtuullisessa viikkotyöajassa.

Talvista metsää

Pirkkalalaiset tahtovat lenkille Taaporinvuoreen

Pirkkalan Taaporinvuori halutaan virkistys- ja ulkoilualueeksi. Valtuustoaloitteen on allekirjoittanut lähes parikymmentä valtuutettua.

Nainen niistää paperinenäliinaan.

Influenssa hellittää jo otettaan

Influenssaepidemia osoittaa jo laantumisen merkkejä, kerrotaan Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä. Epidemia on kyllä yhä käynnissä, mutta tutkittavat tapaukset näyttävät olevan vähenemässä. Koko Suomen tilastoissa epidemian huippu saavutettiin viime kuun puolivälissä.

Poliisi: Tämä on vasta jäävuoren huippu

Keskusrikospoliisi epäilee kymmenien lasten joutuneen hyväksikäytön uhreiksi Etelä-Suomessa sattuneessa rikossarjassa. Tähän mennessä kiinniotettuna on ollut 10 miestä, osa heistä Pirkanmaalta. Miesten epäillään lähestyneen vähintään satoja tyttöjä nuorten suosimissa nettipalveluissa ja keskustelufoorumeissa.

Taksinkuljettaja ajaa taksia.

Monen taksin ratissa nainen

Naistaksikuskien määrä liikenteessä on kasvanut viime vuosien aikana. Etenkin opiskelijat ja hyväkuntoiset eläkkeelle siirtyneet naiset ovat huomanneet, että taksiautoilijana tienaa mukavan lisän erilaisten tukien päälle.

Hornet-hävittäjä lennossa.

Ilmavoimien työntekijöillä edessä muutto ja irtisanomisia

Tampereen Aitovuoressa toimivan Ilmavoimien pääjohtokeskuksen lakkautus merkitsee kymmenille työntekijöille paikkakunnan vaihtoa. Keskuksen työntekijät siirtyvät ensi vuoden aikana Tikkakoskelle perustettavaan Ilmaoperaatiokeskukseen. Tiedossa on todennäköisesti myös irtisanomisia.

Sadat lapset seksuaalisen häirinnän ja hyväksikäytön uhreina

Satoja lapsia on joutunut seksuaalisen häirinnän ja hyväksikäytön uhreiksi Etelä-Suomessa. Keskusrikospoliisi on jahdannut kuukausien ajan epäiltyjä, joita on yhteensä kymmenen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle