Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Päiväkodin sisäilmaongelmat hiertävät Kontiolahdella

Elämä remontin keskellä jatkuu kontiolahtelaisessa päiväkodissa. Sisäilmaongelmaisessa Mäntytien päiväkodissa on tehty monia remontteja vuosien saatossa, ja seuraava korjaus ajoittuu kesään.

Ammattikorkeakoululaiset saivat uuden kirjaston

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun uusi kirjasto on avattu Joensuun Tikkarinteelle. Lähes 1 000 neliömetrin kirjastoon sijoittuvat jatkossa kaikki ammattikorkeakoulun kirjastopalvelut.

Kerrostalot Kanavarantaan etenevät – poliisi otti valtuutetun kiinni

Joensuun kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Postitalon ja Kanavanrannan asemakaavan muutoksen ja tonttijaon. Samalla kiinteistöihin aikaisemmin asetettu rakennuskielto päättyy. Kokouksen jälkeen poliisi otti kiinni vapauspuolueen valtuutetun.

Bioöljylaitos muuttaa liikennettä

Pyrolyysiöljylaitos vaatii uusia liikennejärjestelyjä Joensuussa. Energiayhtiö Fortum rakentaa uuden tuotantolaitoksen Iiksenvaaralle. Selvityksen mukaan laitos lisää rekkaliikennettä Ilomantsin- ja Iiksenvaarantiellä yli 30 rekalla vuorokaudessa.

Osuuspankki saa jättitilat Joensuussa

Joensuun seudun Osuuspankki aloittaa uuden kiinteistön rakentamisen keväällä 2013. Kauppatorin kupeeseen Koskikadulle sijoittuvat jatkossa kaikki Osuuspankin palvelut Joensuussa. Kiinteistö on Pohjois-Karjalan pääkaupungin toiseksi suurin hanke 2000-luvulla.

Senioripihan rakentaminen alkaa loppukesästä

Joensuun senioripihan rakentaminen aloitetaan näillä näkymin loppukesästä. Rakentaminen alkaa kevyemmän hoivan asunnoista, joita tulee Torikadun varrelle 160.

Katsastaminen on yhä halpaa Joensuussa

Joensuusta löytyvät edelleen koko maan halvimmat katsastusasemat. Kaupungissa katsastuksen perushinta on keskimäärin 29 euroa. Kilpailu Joensuun katsastusasemien välillä on kuitenkin säilynyt, eikä kaupunkiin halvan hintatason vuoksi odoteta uusia yrittäjiä.

Riento voiton päässä liigasta

Miesten lentopallon liigakarsinnassa Riento Joensuu otti jälleen askelen lähemmäksi liigaa kukistamalla Kokkolan Tiikerit kotonaan 3 - 0. Otteluvoitot ovat näin 2 -1 joensuulaisille, joten Riento on nyt yhden voiton päässä Lentopalloliigasta. Liigapaikka on katkolla Kokkolassa keskiviikkona pelattavassa ottelussa.

Liperin kirkonkylältä pian tontteja myyntiin

Uusia koteja alkaa nousta Liperin kirkonkylään loppukesästä. Tonttimyynti käynnistyy jo huhtikuussa, arvioi kunnan tekninen johtaja Taisto Tuononen.

Kirkkoherra-kantelu käsittelyssä toukokuussa?

Rääkkylän kirkkoherrasta tehty kantelu ratkeaa aikaisintaan loppukeväästä. Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli käsittelee kantelua todennäköisesti toukokuun 24. päivän istunnossaan.

Syyttäjä: Marjatilojen saamat tuomiot aiheellisia

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus esitti viime viikolla syytteet kolmelle kesälahtelaiselle marjatilalliselle työaikasuojelurikoksesta. Viljelijät saivat sakkoja korkeimmillaan noin tuhat euroa. Syyttäjä Marja Vanamo pitää tuomioita aiheellisina.

Puhos kiinnostaa monia uusia yrityksiä

Puhoksen teollisuusalueelle Kiteellä on suunnitteilla jopa kymmeniä uusia yrityksiä. Tällä hetkellä neuvotteluja käydään kuuden suuren puuteollisuusyrityksen ja kymmenien pienten yritysten kanssa.

Autoteknillinen yhdistys porskuttaa

Vuoden autoteknillisen yhdistyksen arvonimi on myönnetty jo toista kertaa Joensuun seudulle. Vuonna 1935 perustettu Joensuun Seudun Autoteknillinen yhdistys sai tunnustusta muun muassa ripeästä jäsenkasvusta ja hyvästä tiedottamisen tasosta.

Wallin-sotku poiki mielenilmauksen

Puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) eroa on vaadittu eduskuntatalon edessä pidetyssä mielenilmauksessa . Protestin järjesti poliittisesti sitoutumaton kansanliike, mutta taustalla on muun muassa perussuomalaisia. Mukana on myös joukko pohjoiskarjalaisia, jotka ovat jo toista kertaa osoittamassa mieltään puolustusvoimauudistusta vastaan.

Omakotitalon hinta nousi Pohjois-Karjalassa

Omakotitalot ovat kallistuneet Pohjois-Karjalassa viime vuonna. Hinnat nousivat kaava-alueilla 12 ja haja-asutusalueilla 14 prosenttia. Kalleinta on Kontiolahdessa, jossa omakotikiinteistön keskihinta hipoo 200 000 euroa.

Rääkkylä liputtaa itsenäisyytensä puolesta

Rääkkylän tahto pysyä itsenäisenä kuntana näyttää kestävän. Rääkkylän kuntarakennelausuntoa käsittelevään tilaisuuteen osallistui tiistaina noin 70 kuntalaista. Kunnanjohtaja Yrjö Erosen mielestä tilaisuuden henki oli varsin yksimielinen.

Pontikkatuotanto alkaa viimein Kiteellä

Pontikkatuotanto käynnistyy Kiteellä vuosien vatuloinnin jälkeen. Suomen pontikkakeskuksen tavoitteena on saada ensimmäiset väkevät alkoholijuomat Alkoon vapuksi. Vuosittainen tuotantomäärä aiotaan kasvattaa noin 15 000 litraan.

Valamon tulipalon aiheutti haljennut hormi

Etelä-Savon poliisilaitoksen ja Etelä-Savon pelastuslaitoksen tutkijat ovat tänään tutkineet Valamon luostarin tulipalon syttymissyytä. Palo on syttynyt mitä ilmeisimmin rakennuksen kolmannesta kerroksesta savuhormin lattian läpiviennin kohdalta.

Lasten Joensuu tarjoaa kulttuurin taikaa

Maanantaina alkanut Lasten Joensuu tuo kaupunkiin runsaan kattauksen lastenkulttuuria. Liitoskuntien kirjastoissa sekä Marjala-talolla järjestetään pitkin viikkoa satutunteja.

Maakunnan kaivokset säästyneet kohuilta

Kaivokset pyörivät Pohjois-Karjalassa ilman merkittäviä ympäristöhaittoja. Raahen ja Talvivaaran kaltaisilta jätevesiongelmilta ja päästökohuilta on vältytty maakunnassa useista eri syistä.

Töminän kirjava kattaus julki

Ilosaarirock-festivaalin käynnistävän Töminä-klubin ohjelma on valmis. Suomen suurimpiin punk-tapahtumiin kuuluvassa Töminässä soittaa kahdeksan kotimaista yhtyettä.

DNA aloittaa teräväpiirtolähetykset Pyytivaarasta

Television teräväpiirtolähetykset alkavat Kontiolahdessa kuukauden kuluttua. Lisäksi teleoperaattori DNA koekäyttää lähettimiä tämän viikon torstaina ja perjantaina.

Kuorma-auto ja kaksi henkilöautoa paloivat Tohmajärvellä

Kolme pysäköityä ajoneuvoa on tuhoutunut tulipalossa Tohmajärvellä torstaiaamuna. Kuorma-auto ja kaksi henkilöautoa paloivat lähellä paikkakunnan keskustaa pihapiirissä.

Lava-auton kuljettaja kuoli rekkakolarissa

Yksi ihminen on menehtynyt rekan ja lava-auton välisessä onnettomuudessa Kajaanintiellä Nurmeksen ja Valtimon rajalla. Uhri on lava-auton kuljettaja. Rekka kaatui kolarissa kyljelleen, mutta kuljettaja ei loukkaantunut.

Valtimo ja Nurmes kysyvät mielipiteitä liitokseen

Nurmeslaiset ja valtimolaiset pääsevät kertomaan mielipiteensä suunniteltuun kuntaliitokseen. Paikkakunnat asettavat kuntaliitosasiakirjat yleisesti nähtäville, ja niihin voi esittää kantansa huhtikuun puoliväliin mennessä.

Pohjoiskarjalaiset hytisivät helmikuussa

Päättynyt helmikuu oli harvinaisen kylmä. Ilmatieteen laitoksen mukaan helmikuun keskilämpötila oli Pohjois-Karjalassa vajaat -15 astetta.

Kallis diesel ajaa autokauppaan

Dieselin korkea hinta on saanut yhä useamman autonomistajan pohtimaan bensiiniin siirtymistä. Kolmesta joensuulaisesta autoliikkeestä kerrotaan, että tavallista useampi asiakas on viime aikoina vaihtanut dieselautonsa bensa-autoon.

Kaksi vangittiin Juuan puukotusjutussa

Kaksi paikkakuntalaista miestä on vangittu epäiltynä Juuassa viime viikolla tapahtuneesta puukotuksesta. Miehet menivät yksityisasuntoon, jossa 34-vuotiaan miehen epäillään lyöneen asunnonhaltijaa useita kertoja puukolla.

Aseenomistajilla on aukkoja tietämyksessä

Poliisi takavarikoi joka kuukausi useita huolimattomasti säilytettyjä ampuma-aseita Pohjois-Karjalassa. Tyypillisin virhe on aseen säilyttäminen lukitsemattomassa kaapissa. Myös kesämökeillä olevia aseita takavarikoidaan joka vuosi.

Värtsilässä kaupataan kuntakiinteistöjä

Tohmajärven kunta myy Värtsilässä sijaitsevia kiinteistöjään. Entinen Värtsilän kunnan urheilutalo on ollut myynnissä jo vuosia, nyt kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se myytäisiin 8 000 euron hintaan.

Juuka myönsi suurlainan köyhälle kivikeskukselle

Juuan mittava jatkolaina Suomen kivikeskukselle on varmistunut. Kunnanvaltuusto on päättänyt lainata uudelleen noin 840 000 euroa kivikeskusta pyörittävälle Suomen Kivitutkimussäätiölle.

Joensuun kesätyöpaikkoihin kova tunku

Joensuulaiset nuoret ovat hakeneet innolla kaupungin kesätöitä. Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli liki 2 000.

Käräjäoikeus selvittää marjanpoimijoiden työoloja

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa käsitellään tällä viikolla marjanpoimijoita koskevia työsyrjintätapauksia. Vastaajina on kesälahtelaistiloja.

"Maalipaikkoihin nähden tämä oli oikeusmurha"

Jokipoikien valmentaja Mikko Haapakoski ei ollut tyytyväinen toisen Mestis-finaalin tuomarointiin, vaikka pystyi hillitsemään suurimman kiukkunsa. Sport otti toisen kiinnityksen lyömällä Jokipojat toistamiseen jatkoerätrillerissä.

Tekonurmen palasia myydään Liperissä

Jalkapalloseura Ylämyllyn Yllätys kerää rahaa Jyrinkentän tekonurmen rahoitukseen myymällä nimikkotontteja kesällä valmistuvasta kentästä. Yksi tontti on viiden neliön kokoinen ja se maksaa 10 euroa.

Kennelyskä taas koirien riesana

Koirien kennelyskää on jälleen liikkeellä maakunnassa. Epidemiaa ilmenee erityisesti tiheästi asutuilla alueilla kuten Joensuussa. Kennelyskä on koirien hengitystietulehdus, joka voi pahimmillaan johtaa pahaan keuhkotulehdukseen.

Yksityistiet sinnittelevät ilman puuhuoltotukea

Yksityistiet jäävät vaille merkittävää kunnossapitoavustusta jatkossa. Vuodenvaihteessa päättyi niin kutsuttu puuhuoltorahoitus eli puutavarakuljetusten kannalta merkittävien teiden avustus, jota jaettiin koko maahan 10 miljoonaa euroa vuosittain.

Keski-Karjala saa kriisirahaa 4 miljoonaa euroa

Keski-Karjala saa valtioneuvostolta noin neljä miljoonaa euroa äkillisen rakennemuutoksen tukirahaa. Suurin osa tukipotista kohdistetaan yritysten tukemiseen. Rakennemuutosalueeksi seutu päätyi muun muassa Puhos Boardin konkurssin takia.

Gynekologikeskus avattiin Joensuussa

Pohjois-Karjalan ensimmäinen yksityinen gynekologikeskus avaa ovensa torstaina Joensuussa. Gynekologikeskus tarjoaa muun muassa ultraääni- ja lapsettomuustutkimuksia.

Sähköiset lääkereseptit käyttöön Kontiolahdella

Ensimmäiset sähköiset lääkereseptit on kirjoitettu Pohjois-Karjalassa. Kontiolahdella otettiin eReseptit käyttöön ensimmäisenä koko maakunnassa. Kuntalaisten lääkemääräykset tallennetaan jatkossa sähköiseen muotoon valtakunnalliseen tietokantaan. Apteekissa asioidessa mukaan ei tarvitse enää ollenkaan paperista reseptiä.

Rataverkon kunto huolettaa bioöljytuottajaa

Joensuuhun rakennettava uusi Fortumin bioöljylaitos hankkii raaka-aineensa Itä-Suomesta ja ennen kaikkea Pohjois-Karjalasta. Rautatiekuljetukset ovat puubiomassalle kustannustehokkain kuljetusmuoto silloin, kun kuljetuksilla on mittaa yli 100 kilometriä.

Fortum rakentaa ainutlaatuisen bioöljylaitoksen Joensuuhun

Energiayhtiö Fortum rakentaa Suomen ensimmäisen pyrolyysiöljyn tuotantolaitoksen Joensuuhun. Laitos tuottaa puuaineksista öljyä, jolla korvataan raskasta polttoöljyä kaukolämmön tuotannossa. Investoinnin kokonaiskustannus on noin 30 miljoonaa euroa, josta Fortum investoi 20 miljoonaa. Työ- ja elinkeinoministeriö tukee hanketta kahdeksalla miljoonalla.

Luomurehun tuotanto aloitetaan Liperissä

Liperin Myllyssä käynnistyy syksyllä luomurehun valmistus koko Suomeen. Raisioagro ja valiolainen ItäMaito ovat solmineet yhteistyösopimuksen luomurehun valmistuksesta. Rehua tarvitaan, koska luomulihan ja -maidon kysyntä kasvaa.

Kesälahdella tahtoa yhdistyä Kiteen kanssa

Kesälahdella enemmistö kuntalaisista puoltaa liittymistä Kiteen kaupunkiin. Kesälahden kunnanvaltuuston puheenjohtajan Raimo Oksmanin mukaan syynä on Keski-Karjalan yhtenäisyyden lisäksi se, että asiointi suuntautuu jo nyt Kiteelle

Kynttilämielenosoitus Kanervalassa talohanketta vastaan

Joensuun Kanervalassa asuvat aktiivit järjestivät kynttilämielenosoituksen Cityseurakunnan talohanketta vastaan. Cityseurakunta aikoo rakentaa kaupungin sille osoittamalle tontille monitoimitalon, Leinikkitien ja Vanamokadun kulmaan. paikallisia asukkaita närästää ennen kaikkea talon suuri koko.

Timo Kupiainen Jokipoikien toimitusjohtajaksi - Haapakoskelle jatkosopimus

Jokipoikien taustayhtiö Hokijoki Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu helsinkiläinen Timo Kupiainen (58). Kupiainen aloittaa työnsä huhtikuun alussa, jolloin hän samalla muuttaa Joensuuhun. Jokipojat myös kertoo, että päävalmentaja Mikko Haapakoski jatkaa Jokipoikien päävalmentajana kahden vuoden pituisella jatkosopimuksella.

Työttömät korjaavat arvokkaita hirsitaloja

Pitkäaikaistyöttömille tarjotaan hirsirakennusten korjaustöitä Pohjois-Karjalassa. Niin sanotussa Piilukirvesmiehet-hankkeessa työttömät voivat restauroida maakunnan kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti merkittäviä rakennuksia.

RS-virusepidemia on taltutettu

Maakunnan vauvoja vaivannut RS-virusepidemia on laantunut. Esimerkiksi keskussairaalan lastentautien osastolta viimeiset rs-virusta poteneet vauvat kotiutettiin viime viikon lopulla.

Turhista palohälytyksistä laskutetaan jo

Ensimmäiset laskut toistuvista turhista palohälytyksistä on annettu Pohjois-Karjalassa. Pelastuslaitos on lähettänyt yhteensä 7 laskua ja reilut 20 kirjallista korjauskehotusta joulukuun alusta lähtien.

Meijerinrannasta kiinnostuneiden on odotettava kaavaa

Kiteen Meijerinrannasta kiinnostuneet joutuvat odottamaan kaavaa. Meijerinrannassa sijaitsevalle vanhalle myllärin asuinrakennukselle on ilmaantunut ostajaehdokas, joka on kunnostanut vanhoja rakennuksia aikaisemmin

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle