Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Musiikinopettaja Juri Kadar irtisanottiin Vaasassa

Vaasan Onkilahden koulun pitkäaikainen musiikinopettaja Juri Kadar on irtisanottu, kertoo aamun Pohjalainen. Kadarin ja opetustoimen näkemys erot ovat saaneet Vaasassa paljon julkisuutta. Kadarin erottamisaikeita jopa vastustettiin mielenilmauksella. Irtisanomisen syyksi mainitaan luottamuspula, tarkempaa tietoa syistä ei julkisuuteen ole herunut.

kotitaloustunti

Savola haluaa säilyttää kotitalouden valinnaisaineena

Keskustan kansanedustaja Mikko Savola ihmettelee, miksi kotitalous aiotaan jättää pois uudesta koulujen tuntijakokehyksestä. Savola on tehnyt asiasta hallitukselle kirjallisen kysymyksen.

Ulla-Maj Wideroos

Wideroos: Puolueella ei ollut kriisivalmiutta

RKP:llä ei ollut kriisivalmiutta käsitellä Puolustusvoimien uudistuksesta aiheutunutta kohua. Näin sanoo RKP:n kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos.

Hovisepät.

Vaasassa murto kultasepänliikkeeseen

Vaasassa on murtauduttu varhain aamulla kultasepänliikkeeseen. Tekijöitä on useita, ja he ovat todennäköisesti käyttäneet vaaleaa, farmarimallista Volvoa. Pakoreitillä on poikettu ainakin Ilmajoelle ja Peräseinäjoelle.

Vaasa-Kööpenhamina -lentojen aloitusseremonia.

Blue1 uskoo Vaasa-Kööpenhamina -reittiin

Ensimmäinen lento Vaasasta Kööpenhaminaan lähti maanantaiaamuna. Reittiä on yritetty lentää aiemminkin, mutta nyt usko sen kannattavuuteen on kova.

Jutta Urpilainen vieraili TV1:n Ykkösaamussa tänään, 24. maaliskuuta 2012.

Jutta Urpilainen Kauhavan Lentosotakoululla

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen vierailee tänään Kauhavan Lentosotakoululla. Kyseessä on osa SDP:n kuntavaalien rekrykierrosta.

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.

Alajärvi saanee tänään uuden kaupunginjohtajan

Alajärven kaupunginvaltuusto kokoontuu illalla valitsemaan uuden kaupunginjohtajan. Tiukan äänestyksen jälkeen kaupunginhallitus nosti ykkösehdokkaaksi Järviseudun koulutuskuntayhtymän johtajan Vesa Koivusen.

Pekka Haavisto lähdössä studiolta.

Vihreillä kovat panokset syksyn vaaleissa

Pohjalaismaakunnissa vihreiden puoluetoimistot asettavat kovia tavoitteita kunnallisvaalien ehdokasasettelulle. Vihreiden mukaan kiinnostus puoluetta kohtaan on lisääntynyt.

Hiekanpoisto voi alkaa varovaisesti jo ensi viikolla

Katujen hiekanpoisto saatetaan aloittaa Vaasassa ja Seinäjoella varovaisesti jo ensi viikolla. Puhdistustyöt pääsevät vauhtiin, jos pakkasia ei enää ole eikä uutta lunta sada.

Tropiclandia.

Folkhälsanin vauvauinti paikkaamaan Vaasan tarvetta

Folkhälsan Botnia Mustasaaressa lisää vauvauintikurssiensa määrää. Folkhälsanin vauvauinti pyrkii vastaamaan kysyntään, joka ilmeni, kun vauvauintia Vaasassa järjestänyt Valtterin vauvauinti lopetti toimintansa Tropiclandiassa.

Mielenosoitus eduskuntatalon edessä

Mielenosoitus vaati puolustusministerin eroa

Eduskunnan edustalle kokoontui torstaina satakunta ihmistä osoittamaan mieltä varuskuntien lakkauttamista vastaan. Kauhavalta lähti aamulla matkaan kolmisenkymmentä mielenosoittajaa.

Kelirikko-merkki

Kelirikkokeväästä ennakoidaan tavanomaista helpompaa pohjalaisteillä

Kelirikkokausi pohjalaismaakunnissa on alkamassa. Alkutalven säiden perusteella kelirikosta ennustetaan helpohkoa. Tulevien viikkojen aurinkoiset päivät ja pakkasyöt vähentäisivät painorajoitusten tarvetta.

Talvista metsää

Metsähallitus käynnistää mittavan metsämyynnin - pohjalaismaakunnissa parikymmentä kohdetta

Metsähallitus käynnistää keskiviikkona laajan metsätalousmaiden myynnin. Koko maassa tarjolle tulee yhteensä 4000 hehtaaria metsää. Kolmen pohjalaismaakunnan alueella Metsähallitus myy parikymmentä metsäkohdetta, muun muassa Ähtärissä ja Pedersöressä.

Tavarajuna lähestyy. Taustalla puutavaralastissa olevia junanvaunuja.

Pääradan kunnostustyöt puolessa välissä

Tällä hetkellä Seinäjoki-Oulu -radan parannustöitä sovitetaan junaliikenteen aikatauluihin muun muassa Seinäjoki-Ruha -välillä, jossa on käynnissä kaksoisraiteen rakentaminen. Suuri osa Seinäjoki-Kokkola -rataosuudesta on kuitenkin jo valmiina, kertoo Liikenneviraston projektipäällikkö Tommi Rosenvall.

Mies löytyi kuolleena junaradan varrelta Lapualla

Noin 30-vuotias mieshenkilö on löytynyt kuolleena Lapualla junaradan varrelta, läheltä keskustan ylikulkusiltaa. Viitteitä rikokseen ei ole tullut ilmi.

Lapsi leikkii kattiloilla.

Sundomin päiväkoti alkaa hahmottua

Vaasan Sundomiin tuleva uusi päiväkoti alkaa hahmottua. Rakennuksen luonnossuunnitelmat ja rakennustapaselostus ovat tänään Vaasan talotoimen käsittelyssä.

Alajärven kaupunginjohtajakisasta tiukka vääntö

Alajärven kaupunginhallitus esittää valtuustolle, tiukan äänestyksen jälkeen, että uudeksi kaupunginjohtajaksi valitaan filosofian tohtori Vesa Koivunen.

Paula Risikko vihkii Ejendalsin uudet tilat.

Ejendalsille puolen miljoonan euron jalkinetilaus armeijalta

Ejendals Suomi eli entinen Jalas keskittää logistiikka-toimintansa kokonaisuudessaan Jalasjärvelle. Ejendals vihki maanantaina käyttöön uudet 4000 neliömetrin varastotilat Jalasjärvellä. Lisäksi kerrottiin armeijan suurtilauksesta.

Ville Niinistö: Suomi on vielä tuulivoiman kehitysmaa

Ympäristöministeri Ville Niinistön mukaan Suomi on edelleen tuulivoiman kehitysmaa, kun verrataan lähes mihin tahansa läntisen Euroopan maahan. Niinistö haluaa vauhdittaa tuulivoiman käyttöönottoa poistamalla esteitä uusien voimaloiden rakentamiselta.

Ihmiskauppaoikeudenkäynti keskeytyi - Vietnamista haetaan todistajia

Maanantaina Pohjanmaan käräjäoikeudessa alkanut ihmiskauppaoikeudenkäynti jatkuu näillä näkymin kesäkuussa. Kolmipäiväiseksi tarkoitettu käsittely keskeytyi, koska syytetty pariskunta halusi kutsua todistajia Vietnamista.

Ihmiskauppaa puidaan käräjillä Vaasassa

Pohjanmaan käräjäoikeudessa on alkanut rikoskäsittely tapauksesta, jossa yli 20 vietnamilaisen työntekijän epäillään joutuneen hyväksikäytön kohteeksi. Syyttäjän rikosnimikkeinä ovat ihmiskauppa, törkeä kavallus ja pahoinpitely.

Vaasan Sportin joukkue.

Sadat Sport-fanit matkaavat Tampereelle perjantaina

Vaasalaiset lähtevät sankoin joukoin kannustamaan Mestiksen mestaruuden voittanutta Vaasan Sportia. Innostus Tampereen ensimmäiseen peliin on ollut valtava.

Seinäjoen ja Helsingin reittilennoille löytynyt yhtiö

Lentoliikenne Seinäjoelta Helsinkiin on alkamassa kevään aikana. Sopimus säännöllisestä reittiliikenteestä on vielä keskeneräinen yksityiskohtiensa osalta. Näin ollen lentoyhtiön nimeä tai lentojen tarkkaa alkamisaikaa ei vielä paljasteta.

Tropiclandia.

Vauvauinti loppuu sunnuntaina Vaasassa - jatkoa suunnitellaan

Kylpylä Tropiclandia pyrkii aloittamaan oman vauvauinnin mahdollisesti kesäkuussa. Nykyisen yrittäjän Valtterin vauvauinnin vuokrasopimus loppuu viikonloppuna. Kylpylän johtaja Tuomas Luukkonen sanoo, että neuvotteluja käydään muun muassa henkilökunnan saamiseksi.

Merventon tuuliturbiini

Suomen suurin tuulivoimala vihittiin käyttöön

Tuulivoimayhtiö Mervento aikoo kilpailla rannikoiden ja vähätuulisten merialueiden tuuliturbiinimarkkinoiden johtajuudesta. Markkinat ovat pienet, mutta kilpailijoita ei yhtiön mukaan paljon ole. Pilottivoimala vihittiin tostaina käyttöön Vaasan Öjenissä.

Sydänkäyriä monitorissa.

Uusi hoitomuoto rytmihäiriöpotilaille käyttöön Vaasassa

Vaasan keskussairaalassa on otettu käyttöön uusi hoitomuoto sydämen rytmihäiriöistä kärsiville potilaille. Aiemmin nämä potilaat on pitänyt lähettää Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Seinäjoki-Vaasa junaliikenteessä häiriöitä

Seinäjoen ja Vaasan välinen junaliikenne takkusi torstaina kaapelivian takia. 16:30 lähtevä junavuoro korvattiin linja-autoilla.

Asevelikylän koululaisia syksyllä 2010 tutustumassa kirjailijan työhön.

Vaasan kouluongelmaan otettiin aikalisä

Vaasan ensi syksyn kouluongelmaan otettiin eilen aikalisä. Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta käsitteli alakoulujen tilantarvetta, mutta päätti jättää asian pöydälle pariksi viikoksi.

Mielensäpahoittaja ensimmäistä kertaa näytelmäversiona Vaasassa

Vaasan kaupunginteatteri saa ensimmäisenä teatterina Suomessa näyttämölleen Tuomas Kyrön kirjaan pohjautuvan näytelmän Mielensäpahoittaja. Useampi näytös on jo loppuunmyyty, ja kaikkiaan 85 prosenttia lipuista on jo varattu. Mielensäpahoittajalle povataan varovaisesti Luolamiehen kaltaista suosiota.

Alkolukot asennettu koulukyyteihin asianmukaisesti

Koululaiskuljetuksissa ei havaittu suuria puutteita Etelä-Pohjanmaan alueella. Liikkuvan poliisin Seinäjoen toimipaikan suorittaman valvonnan aikana kävi ilmi, että kaikissa koulukuljetusautoissa oli alkolukot.

Tyttö

Oppilaiden jaosta kouluittain pyritään päättämään Vaasassa

Kaikki eivät ole pääsemässä haluamiinsa kouluihin Vaasassa. Koulut ovat tehneet omat esityksensä resurssitarpeista ja varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta päättää resurssien jakautumisesta illan kokouksessaan.

Naakat istuvat rantakivillä

Naakat etsivät pesäpaikkoja piipuista

Naakat aiheuttavat yhä enemmän harmia talojen savupiipuissa. Nuohooja Reijo Luostari Kauhavalta kertoo, että naakat ovat joka keväinen harmi. Populaation kasvun myötä luontaiset pesimäpaikat ovat harvemmassa ja siksi linnut etsivät niitä myös asutuksen keskeltä.

Poliisi ratsaa autoilijoita.

Poliisi valvoo tehostetusti - Vöyrillä neljältä kortti kuivumaan

Liikkuva poliisi valvoo tänään tehostetusti autoilijoiden turvalaitteiden käyttöä Länsi-Suomessa. Valvontaisku on osa tällä viikolla toteutettavaa teemavalvontaa, jossa valvontakohteena ovat nimenomaan turvalaitteet sekä nopeudet. Eilen ylinopeus vei kortin neljältä valtatiellä 8.

Mies asentaa lämmön talteenottolaitetta rakennustyömaalla.

Korjaus- ja energia-avustuksiin aiempaa vähemmän rahaa

Valtion varoista myönnettävät asuntojen korjaus- ja energia-avustukset ovat parhaillaan haussa kunnissa. Tänä vuonna avustusten euromäärä tippuu, sillä valtio leikkasi avustusmäärärahaa lähes kolmanneksella viime vuodesta. Leikkaukset kohdistuvat etenkin energia-avustuksiin. Haku päättyy 11. huhtikuuta.

Talvi toi pentuja Ähtärin eläinpuistoon

Ähtärin eläinpuistoon on syntynyt mielenkiintoisia pentuja talven aikana. Karhujen pesästä on kuulunut pentuääniä, ja myös eläinpuiston ahmapariskunta on saanut perheenlisäystä.

Ähtärin kaupunginjohtajahaku mutkistui

Ähtärin kaupunginjohtajahaku on saanut uuden käänteen. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Harju toi eiliseen hallituksen kokoukseen uuden päätösesityksen. Valmistelutoimikunta ryhtyy haastattelemaan lisää virkaa hakeneita.

Lapsi seisoo äitinsä jalkojen vieressä

Kotihoidon tukileikkaus kasvattaisi päivähoitojonoja

Hallituksen kaavailut kotihoidon tuen keston lyhentämisestä eivät saa vastakaikua kunnissa. Varhaiskasvatuksen ammattilaiset puhuvat kotihoidon puolesta kasvatuksen kannalta. Lisäksi leikkaus toisi kovat paineet päivähoidon järjestämiseen kunnissa.

Kevättulvan ei uskota äityvän pahaksi

Tulvaherkkien jokien jään paksuutta ja lumen vesiarvoja seurataan nyt tarkkaan. Hyvät sääolosuhteet saattavat helpottaa tulvakautta tänä vuonna, arvioi tulva-asiantuntija.

Mies menehtyi rajussa onnettomuudessa Seinäjoella

Seinäjoella Kuortaneentiellä henkilöauton ja ajoneuvoyhdistelmän kolarissa on kuollut yksi ihminen. Onnettomuus tapahtui maanantaina puolen päivän aikaan.

Kauhavan Lentosotakoulu.

Wallinilta kylmää kyytiä kauhavalaisille

Puolustusministeri Stefan Wallin tyrmää Kauhavan kaupungin omat laskelmat lentosotakoulun säästöistä. Maakuntajoukkojen vapaaehtoiset protestoivat palauttamalla varusteitaan.

Kuvassa auto, johon voi tankata e85-polttonestettä

Bioetanolilla kulkee yhä useampi auto

Bioetanolilla kulkevien autojen määrän ennustetaan kasvavan moninkertaiseksi seuraavan kymmenen vuoden aikana. Tällä hetkellä näitä flexfuel-autoja on Suomessa kuutisentuhatta ja tankkauspisteitä koko maassa reilut neljäkymmentä. Myös osa vanhoista autoista on mahdollista muuttaa bioetanolia käyttäväksi.

Kauhavan Lentosotakoulu.

Puolustusministeri Stefan Wallin käy Kauhavalla

Ministeri käy Kauhavan lisäksi myös Kuorevedellä, josta on tarkoitus lakkauttaa Ilmavoimien Tekninen koulu. Molemmissa kunnissa keskustellaan lakkauttamisten vuoksi tarvittavista tukitoimista.

JAKK joutuu irtisanomaan jopa 40

JAKK käynnistää yt-neuvottelut. Kaikkiaan joudutaan vähentämään 50 henkilötyövuotta, ja työt loppuvat 40:ltä.

Kyläkaupat käyvät vähiin

Vähiin käynyt kyläkauppojen määrä hiipuu edelleen. Tuoreimman tilaston mukaan pohjalaismaakunnissa on nyt yhteensä noin seitsemänkymmentä kyläkauppaa. Yksi pohjalainen kyläkauppa lopettaa toimintansa jälleen lauantaina.

Vaasan kaupunginvaltuusto.

Puolueilla kova urakka saada täysi ehdokaslista Vaasassa

Tulevissa kunnallisvaaleissa täysi ehdokaslista tarkoittaa puolueille liki 30 lisänimen keräämistä. Ehdokkaita on mahdollista asettaa Vaasassa aiempaa enemmän, koska kaupungin asukasluku kasvaa muun muassa kuntaliitoksen takia. Esimerkiksi SDP:stä täyden ehdokaslistan keräämistä kuvaillaan työlääksi urakaksi.

Haalaripukuinen mies hitsaa pöydän päällä olevaa kappaletta konepajalla.

Työterveysongelmat vetävät yrityksiä yhteistyöhön

Jopa kolmasosa maan palkansaajista kärsii terveysongelmista, jotka vaikuttavat työhön ja elämiseen. Pohjanmaalla työnantajat pyrkivät yhteistyössä kääntämään työterveystoimintaa sairauksien hoidosta ongelmien ehkäisyyn.

Kauhavan Lentosotakoulun hallissa Hawk ja vihreäpaitaisia sotamiehiä.

Kauhavan kaupungilta selvityspyyntö Lentosotakoulun laskelmista

Kauhavan kaupunki haluaa, että Valtiontalouden tarkastusvirasto tutkii Kauhavan Lentosotakoulun lakkauttamisen perusteena olleet laskelmat. Selvityspyyntö virastoon jätettiin tiistaina.

Lipunostajia riitti pitkäksi jonoksi asti.

Mestisfinaalit jumittivat Lippupisteen myyntijärjestelmän

Mestiksen finaaliottelut jumittivat Lippupisteen lipunmyynnin torstaina aamulla. Lipunmyynti Vaasan Sportin ja Joensuun Jokipoikien väliseen ensimmäiseen otteluun alkoi torstaiaamuna. Ostoryntäys kaatoi lipunmyyntijärjestelmän heti kello yhdeksän jälkeen.

Lääkäri mittaa potilaan verenpainetta

Lääkärirekrytointi kantanut hedelmää Suupohjassa

Suupohjan alueelle tehty lääkärirekrytointi kantaa hedelmää. Suupohjan alueelle on tulossa 17 nuorta lääkäriä kesäksi sijaisuuksiin. Lääkäreitä aiotaan Suupohjassa ottaa määräaikaisesti yli pysyvän virkarakenteen.

HSS Media irtisanoo kahdeksan

Irtisanomiset koskevat Vasabladetin ja Österbottens Tidningin työntekijöitä. Niillä varaudutaan toimitusjohtaja Jens Lillsunden mukaan alan muuttumiseen. Henkilöstö on pettynyt lopputulokseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle