Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Turun uuden johdon palkasta kädenvääntöä

Turun uuden johtajakaksikon palkkapyynnöt närästävät osaa valtuutetuista. Kaupunginjohtajaksi ehdotetaan viran nykyistä haltijaa Aleksi Randellia ja apulaiskaupunginjohtajaksi nykyistä ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtajaa Jarkko Virtasta. Tyytymättömyyttä herättää erityisesti Virtasen palkan nousujohteinen kehitys.

Varhaisperunoita.

Mukulat pääsivät multaan ennätysvarhain

Varhaisperunan istutus on alkanut ennätyksellisen aikaisin Naantalin Rymättylässä. Kuluvan viikon lämpöaalto on sulattanut lumet niin hyvin, että istutuspuuhiin päästiin jo näin varhain. Viljelijät ovat valmistautuneet työhön auraamalla lumia pois pelloilta jo tätä ennen.

Henkilö pitää stetoskooppia kädessään.

Eurojen puute vaikeuttaa lääkärikoulutuksen lisäämistä

Opetusministeriön halu lisätä lääketieteen opiskelijoiden määrää aiheuttaa ongelmia Turun yliopistossa. Ministeriö haluaisi valtakunnallisesti 150 uutta opiskelijaa vuosittain. Aloituspaikkojen määrä nousisi 600:sta 750:een. Turussa se tarkoittaisi 30 uutta opiskelijaa vuosittain.

Ryanairin kone saapuu Lappeenrannan lentokentälle.

Turun lentoaseman matkustajamäärät nousussa

Turun lentoaseman matkustajamäärät ovat kasvaneet kolme vuotta peräkkäin. Lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen uskoo kasvun jatkuvan myös tänä vuonna. Aaltonen arvelee, että Turussa mentäisiin nyt ensi kerran yli 400 000 matkustajan.

Liikennettä valtatie kahdeksalla

Kasitie sai rahansa

Valtioneuvosto hyväksyi kehysriihessä jäljellä olevan hallituskauden 2012-2015 liikennehankkeet. Investointiohjelmaan sisältyvät sekä Turku-Pori valtatie 8:n perusparantaminen että Rauman meriväylän syventäminen.

Valmet Automotive lomauttaa satoja Uudessakaupungissa

Yt-neuvottelut Uudenkaupungin autotehtaalla ovat päättyneet. Neuvottelut käynnistettiin helmikuun alussa, kun autonvalmistuksen tilauskanta ei ollut kehittynyt ennusteiden mukaisesti.

Nokian Salon yksikkö

Nokia vahvistaa: 1 000 työpaikkaa pois Salosta

Matkapuhelinvalmistaja Nokia on saanut päätökseen yt-neuvottelut Salossa. Vähennystarpeeksi kaupungissa on vahvistunut enimmillään tuhat työpaikkaa.

Orkidean kukkia.

Juurekset saattavat pian kasvaa kerrostaloyksiön seinällä

Kaupunkiviljely, vesielementit ja perinnerakentaminen ovat torstaina avautuvien Puutarhan kevät -messujen pääteemoina. Turun messukeskukseen odotetaan 30 000 kävijää. Näytteilleasettajia on yli 100, ja pelkästään kukkia noin 70 000.

Salon kauppahalli kiinnostaa yrittäjiä

Salon uusi kauppahalli avataan toukokuun puolivälissä. Kauppapaikka on herättänyt runsaasti kiinnostusta. Mukaan on lähdössä lähes 40 yrittäjää. Hanke julkistettiin helmikuun lopulla. Paikkaa ei vielä julkisteta, mutta hanketta vetävä yrittäjä Ilkka Kontturi kertoo, että halli ei kuitenkaan tule aivan torin kulmille.

Mies kerää vesinäytteitä avomerellä ilta-auringon laskiessa turkooseissa väreissä.

Itämeri makeutuu - lajit taantuvat

Itämeri on Turun yliopiston tuoreimpien tutkimusten mukaan makeutunut viime vuosikymmeninä. Varsinkin 70-luvulla merivesi makeutui selvästi. Makeutuminen on seurausta siitä, että sateet ovat lisääntyneet useita kymmeniä prosentteja viime vuosikymmenten aikana, varsinkin Itämeren pohjoisosissa. Veden suolapitoisuus määrittää kaikkien eläin- ja kasvilajien levinneisyyden Itämeressä.

Pöytyän susijahdissa ammuttu pannoitettu alfanaaras.

Pantasusinaarasta ammuttu jo aiemmin

Pöytyällä tammikuussa lupaehtojen vastaisesti ammuttu pantasusi Auli on ollut aiemmin salametsästyksen kohteena. Luonto-Liiton mukaan Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tutkimuksissa eläimen tassuista löytyi koteloituneita kuparipäällysteisiä yli 6 millimetrin hauleja.

Puolustusministeri Stefan Wallin

Wallin: Väärää tietoa ei annettu

Puolustusministeri Stefan Wallin (r.) kiistää väitteet, että puolustusvoimauudistuksesta olisi annettu eduskunnalle väärää tietoa. Wallin muistuttaa, että uudistuksen valmistelu oli salaista eikä valmistelusta voinut aikoinaan käydä julkista keskustelua.

Rypsirouhesiilo kytee Raisiossa - palo ei vaikuta tuotantoon

Raision tehtaalla syttyi maanantaina aamupäivällä kytöpalo rypsirouhesäiliössä. Betonisessa säiliössä on yli miljoona kiloa rypsirouhetta, ja pelastuslaitos tarkkailee kytemisen etenemistä. Leviämisvaaraa ei ole, eikä palo ole aiheuttanut vaaraa ihmisille.

TPS-fani: Ei aina voi olla mestari!

Turun Palloseuran jääkiekkojoukkueen kevät päättyi kirvelevään tappioon Oulun Kärpille. Oululaiset olivat vahvempia kuin turkulaiset toisessa villi kortti -kierroksen ottelussa Turussa sunnuntaina. Kärpät otti 2 -1 voiton. TPS-fanit ottivat tappion vastaan melko rauhallisesti. Elina Salo kiteytti tunnot lauseeseen: Ei aina voi olla mestari!

Nuoria hengityssuojat kasvoillaan.

Homeiseksi epäilty Laurin koulu suljetaan kokonaan

Salon Laurin koulun homeongelmat ovat sulkeneet koko koulun. Koulun ylärakennus suljettiin keskiviikkona ja nyt Salon kaupunki on päättänyt sulkea koko koulun.

Jouni Hynynen puhui Auran kirjastossa kirjoittamisesta.

Kotiteollisuuden Hynynen yllyttää vankeja kirjoittamaan

Auran kirjasto tekee ainutlaatuista yhteistyötä paikkakunnalla sijaitsevan Käyrän vankilan kanssa. Tällä viikolla lähiaikoina vapautuvat vangit tutustuivat kirjallisuuteen ja tiedonhakuun. Mukana oli Kotiteollisuus-yhtyeestä tuttu Jouni Hynynen. Luovan ilmaisun ja tunteiden näyttämisen uskotaan ehkäisevän syrjäytymistä.

Seutuliikenteen linja-auto Turun Ratapihankadulla.

Humalaiset häiritsevät linja-autoissa

Matkustajien ja henkilökunnan mielestä Turun linja-autoliikenteen käyttö on arkipäivisin turvallista. Sen sijaan erityisesti viikonloppujen yöliikenne koetaan turvattomaksi. Suurimmaksi lieveilmiöksi nousi päihtyneiden ihmisten aiheuttama häiriökäyttäytyminen.

Ruotsinlaivalta pudonnutta etsittiin Ahvenanmaalla

Pelastusmiehistöt ovat etsineet varhain aamulla Silja Serenade -autolautalta pudonnutta naista. Onnettomuus sattui kello kolmen tienoissa Lågskärin itäpuolella laivan ollessa matkalla Maarianhaminaan.

Valelaskuttajille syyte törkeästä petoksesta

Syyttäjä katsoo kahden urakoitsijan laskuttaneen Turun kaupunkia tekemättömistä töistä noin 60 000 euron edestä. Valelaskutusjutun käsittely on alkanut tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Hallinto-oikeus hylkäsi Hirvilammin valitukset

Turun hallinto-oikeus on hylännyt Turun entisen apulaiskaupunginjohtajan Tero Hirvilammin tekemät valitukset. Kyse oli kaupungin päätöksistä pidättää ja irtisanoa hänet virastaan. Hallinto-oikeuden mielestä toimenpiteet olivat laillisia, sillä Hirvilammin moitittava käytös virassa ja sen ulkopuolella aiheutt luottamuksen ja arvostuksen menettämisen.

Foxconnin työpaikat uhattuna Salossa

Nokian matkapuhelintehtaalla toimiva sopimusvalmistaja Foxconn on aloittanut Salossa yt-neuvottelut, kertoo torstain Salon Seudun Sanomat. Irtisanomisuhan alla ovat kaikki 130 työntekijää.

Painonpunnitsijan leveä varjo seinällä.

Syömishäiriöt myös aikuisten ongelma

Yli puolet naisista ja kolmannes miehistä on tyytymätön vartaloonsa. Tämä käy selville Åbo Akademissa perjantaina tarkestettavasta psykologian maisteri Monica Ålgarsin väitöskirjasta. Siinä tutkittiin aikuisten kehonkuvaa ja häiriintynyttä syömistä.

Turkuun ensimmäinen edustuskeittiölle myönnetty Rotisseur-kilpi

Turun kaupungin edustuskeittiö on saanut ravintolapiireissä arvostetun Rotisseur-kilven. Kilpi myönnettiin ensimmäistä kertaa kunnalliselle edustuskeittiölle. Turun kaupungintalolla keskiviikkona luovutettua kilpeä Turun kaupunki on havitellut jo kahden vuoden ajan. Edustuskeittiö palvelee kaupungin ylimmän johdon vieraita.

Poliisi kuulustelee yhä ampumisesta epäiltyjä

Poliisi kuulustelee yhä tiistain ampumisvälikohtauksen yhteydessä kiinniotettuja viittä miestä. Miehet ovat olleet tähän mennessä vaitonaisia ja halunneet avukseen omat asianajajat. Poliisi epäilee, että tapahtuman taustalla on miesten välienselvittely.

Miehet nojaavat aitaan lumisen jalkapallokentän laidalla.

Aurinko saa tehdä töitä Paavo Nurmen stadionilla

Jalkapallon Veikkausliiga alkaa kuukauden kuluttua. Turkulaisjoukkueet aloittavat kautensa Paavo Nurmen stadionilla evakossa Kupittaan jalkapallostadionin remontin alta. Urheilupuiston kenttä uinuu vielä lumipeitteen alla.

Kelirikko alkoi saaristossa

Saaristomeren jäätilanne on tällä hetkellä melko vaihteleva. Osissa saaristoa on edelleen vankkaa kiintojäätä, mutta avopaikat ovat lähes kaikki jo auki. Kuluneen talven heikon jäänlaadun takia jäiden sulaaminen tapahtuu nopeasti.

Amfetamiinin levittäjiksi epäillyt joutumassa oikeuteen

Varsinais-Suomen poliisin huumerikosyksikkö on saanut lähes valmiiksi esitutkinnan, jossa kahden miehen epäillään välittäneen ja myyneen huomattavan määrän amfetamiinia. Tutkintavankeudessa on kaksi Virosta kotoisin olevaa miestä, joista toinen asuu Turussa, toinen Helsingissä.

Poliisi mittaa nopeuksia tutkalla

Ajonopeudet ja turvavyön käyttö poliisin tehosyynissä

Poliisi valvoo tällä viikolla tehostetusti ajonopeuksia ja turvalaitteiden käyttöä koko maassa. Liikkuvan poliisin Turun yksikön päällikkö, ylikomisario Pasi Pihlava toteaa, että etenkin ylinopeutta ajavia on jäänyt poliisin haaviin huomattavan usein.

Tomas Plihal.

Turku kiehui - TPS toipui shokkialusta

TPS kellisti Pelicansin jääkiekon SM-liigassa 4-2, vaikka lahtelaisvieraat johtivat reilun viiden minuutin pelin jälkeen jo 2-0. Upea nousu voittoon kauden ennätysyleisön (9329) edessä varmisti kevään 2010 mestarille paikan pudotuspeleihin.

Lentopallon runkosarjan voitto Loimaalle

Hurrikaani-Loimaa voitti miesten lentopallon Mestaruussarjan runkosarjan. Hurrikaani löi päätöskierroksella Raision Loimun 3-2, ja kun samaan aikaan VaLePa hävisi PerPolle 1-3, nousi Hurrikaani runkosarjan ykköseksi kahden pisteen erolla VaLePaan.

Punainen auto. Poliisi kyydissä.

Ampumavälikohtaus Turussa - neljä jengiläistä otettu kiinni

Poliisin mukaan Nummen kaupunginosassa ammuttiin laukauksia tiistaiaamuna ja United Brotherhood -rikollisjärjestön tiloista juoksi verinen mies. Hakakadulla sijaitsevista kerhotiloista otettiin kiinni lyhyen piirityksen jälkeen neljä ihmistä. Myös yksi talon ulkopuolella ollut on otettu kiinni.

Poliisioperaatio Hakakadulla Turussa - viisi otettu kiinni

Poliisi pyytää välttämään liikkumista Hakakadun alueella Turussa. Hakakatu 7-9:stä on otettu kiinni viisi henkilöä. Rakennuksessa kävi myös pommiryhmä. Paikalla on parikymmentä poliisia.

Hotellisiivooja petaa sänkyä hotellihuoneessa.

Hotelliyö kallistui selvästi kulttuuripääkaupunkivuonna

Suomen hotellihinnat nousivat viime vuonna noin kuusi prosenttia. Nousu on yksi euroalueen suurimmista. Eniten hinnat nousivat Turussa. Kulttuuripääkaupunkivuoden aikana nousua oli 12 prosenttia. Tampere on ollut vuodesta 2009 Suomen kallein hotelliyöpymispaikka.

Hintakilpailu kiihtyy - uusia hypermarketteja Varsinais-Suomeen

Kaupan ala uskoo kuluttajien ostovoimaan. Varsinais-Suomi saa lähiaikoina kolme uutta hypermarkettia. Ensimmäinen valmistuu parin viikon päästä Turkuun. Loimaalle avataan syksyllä peräti kaksi uutta isoa kauppaa. Varsinkin S-ryhmä pyrkii vahvistamaan asemiaan. Tutkijan mukaan ketju saattaa kohta syödä markkinoita jo muilta omilta kaupoiltaan. Joka tapauksessa hintakilpailusta tulee kovaa.

Uimakoululaisia opettajan ympärillä järvessä

Rantauimakoulujen jatko uuteen pohdintaan

Salon kaupunginhallitus pohtii lasten uimakoulujen supistussuunnitelmaa. Liikunta- ja nuorisolautakunta päätti tammikuussa lopettaa kuljetukset rantauimakouluihin ja keskittää opetuksen uimahalliin.

Tuureporinkadun parkkipaikat siirtyvät

Tuureporinkadun pyörätiesuunnitelma muuttaa pysäköintijärjestelyä Turun keskustassa. Kaksisuuntainen pyörätie sijoittuisi kadun kauppatorin puoleiselle reunalle. Väylän vastakkaiselle puolelle tulisi puuistutuksia.

Kuntavaaliehdokkaiden haku käynnissä

Puolueet ovat aloittaneet ehdokkaiden etsinnän syksyn kuntavaaleihin. Esimerkiksi perussuomalaiset pyrkii olemaan mukana vaalitaistossa kaikissa Varsinais-Suomen 28 kunnassa.

Mielenosoitus lastenkotien puolesta Turussa.

Lastenkotien puolesta osoitettiin mieltä

Turun kauppatorilla järjestettiin perjantaina mielenosoitus lastenkotien lakkauttamista vastaan. Paikalle kokoontui kymmeniä kansalaisaktivisteja ja kuntapoliitikkoja

AKT:n valtuuston jäsen Annika Nurmi

Timo Rädyn vastustajia uhkaillaan AKT:ssa

Kiista Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n puheenjohtajan Timo Rädyn asemasta kovenee. Rädyn kannattajat ovat alkaneet uhkailla Rädyn vastustajia. Esimerkiksi AKT:n Turun alueen valtuutettu Annika Nurmi sanoo saaneensa puheluita, joissa uhkaillaan suorasukaisesti.

Lapsi tekee palapeliä

Lastenkodit taas liipasimella

Turussa puhuttaa kaupungin hanke lakkauttaa jo toistamiseen kolme lastenkotia. Uhan alla ovat Vakka-Suomentien, Virusmäentien ja Luostarinkadun lastenkodit. Peruspalvelulautakunta päätti niiden säilyttämisestä viimeksi puolitoista vuotta sitten, mutta viime viikolla esitys lastenkotien sulkemisesta tuotiin taas lautakunnan käsittelyyn.

Kirjastosillan kohtalo puntarissa

Suunnitellun Kirjastosillan paikka Turussa joutuu tarkastelun kohteeksi. Turun hallinto-oikeus tekee keskiviikkona katselmuksen kevyenliikenteen sillan suunnitellulla sijaintipaikalla Aurajoen rannassa.

Nokian Salon työntekijät poistumassa Salohallin tiedotustilaisuudesta keskiviikkona.

Saloon rakennemuutosrahaa viisi miljoonaa

Valtioneuvosto on jakanut tukirahaa paljon työpaikkoja menettäneille kaupungeille ja alueille. Eniten tukea saa Salon seutukunta, yhteensä 4,7 miljoonaa euroa. Jaossa oli runsaat 20 miljoona euroa yhdelletoista alueelle.

Sisu-pastilleja pakkaushihnalla.

Suomalainen Sisu menee Italiaan

Leafin työntekijät ovat ottaneet pettyneinä vastaan ounastelemansa tiedon Auran makeistehtaan lopettamisesta. Tehtaan väelle on kerrottu, että perinteisen Sisun valmistus siirtyy Italiaan.

Leafin karkkitehdas Aurassa.

Sisu-pastillit lähdössä Suomesta

Leaf harkitsee Auran tehtaan sulkemista. Tämänhetkinen suunnitelma on siirtää Auran tehtaan tuotanto muihin tehtaisiin Euroopassa. Päätös veisi Sisu-pastillien valmistuksen Suomesta. Aurassa työntekijöitä on 140. Näitä kaikkia uhkaa irtisanominen.

Putka ja poliisi

Sisäministerin ehdotukselle huutia Turussa

Sisäministeri Päivi Räsäsen uudelleen lämmittämä ajatus, jonka mukaan poliisin työtaakkaa voitaisiin helpottaa siirtämällä humalaisten säilöminen kuntien vastuulle, ei herätä vastakaikua. Turun sosiaali- ja terveystoimen peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa ihmettelee, millä resursseilla ja varoilla kunnat voisivat huolehtia päihtyneistä.

Ohjusvene Rauma.

Merivoimien koulutustaso säilyy säästöistä huolimatta

Saaristomeren Meripuolustusalueen komentaja kommodori Timo Ståhlhammar odottelee rauhallisena alkavaa purjehduskautta. Puolustusvoimien säästöt purevat merivoimissa kipeimmin kertausharjoitusten järjestämiseen.

Opiskelija puuhaa lakialoitetta kannabiksen laillistamiseksi

Turkulainen opiskelija aloittaa nimienkeruun saadakseen aikaan lakialoitteen, joka laillistaisi kannabiksen käytön. Opiskelija Ville Haikonen käyttää hyväkseen tämän kuun alussa voimaan astunutta kansalaisaloitelakia.

Katupöly ärsyttää taas

Ilmanlaatu kaupunkien keskustoissa on ollut viime päivinä huonoa tai välttävää. Syynä on kuiva pakkasilma, hiekoituksesta irtoava katupöly ja liikenne. Astmaatikoille kevät on kärsimyksen aikaa, mutta terveillekin katupölyn hengittäminen on ärsyttävää.

Vihreät vetäytyvät osittain Turun osuuskaupan vaaleista

Kaavoituksesta vastaavat vihreät eivät saa osallistua Turun osuuskaupan edustajiston vaaliin. Vetäytymisellä halutaan välttää jääviysongelmia. Muut puolueet eivät ole Turussa rajoittaneet jäsentensä osallistumista.

Marko Virtala.

TPS viivan päälle - playoff-viivalla hurja taisto

TPS palasi kymmenenneksi jääkiekon SM-liigassa voittamalla huipputärkeässä ottelussa Lukon 4-3. Tuloksen myötä alemmalla playoff-viivalla on sijoilla 9-12 neljä joukkuetta kahden pisteen sisällä toisistaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle