Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vanhus harjoittelee kävelyä fysioterapeutin kanssa.

Pieksämäellä jo 14:llä Valona-asumispalveluyksikön hoitajalla koronatartunta

Talon asukkailla tartuntoja ei toistaiseksi ole havaittu.

Elokuvaa Oulun lentokonekaappauksesta kuvataan Mikkelissä

Mikkelissä kuvataan tällä viikolla Suomen ainoaan lentokonekaappaukseen perustuvaa elokuvaa. Oulu-Helsinki-lennon kone kaapattiin vuonna 1978. Elokuvan ohjaa Aleksi Mäkelä.

Metsämuseo Lusto Punkaharjulla.

Lustolle ja Retretille iso tuki Punkaharjulla

Suomen metsämuseo Lusto on saamassa 50 000 euron toiminta-avustuksen kunnalta. Punkaharjun kunnanhallitus käsittelee tiistaina kaikkiaan reilun 75 000 euron avustuspotin jakamista.

Mikkeli satsaa miljoonia euroja veteen

Kaupunki valmistautuu laajentamaan toista vedenottamoaan Hanhikankaalla 5-6 miljoonalla eurolla. Varsinainen rakentaminen kestää jopa pari vuotta.

Syväväylän siirto viivästymässä Savonlinnassa

Savonlinnan syväväylän siirto pois Olavinlinnan kupeesta Kyrönsalmesta on viivästymässä. Uusi Laitaatsalmen syväväylä siltoineen eivät nyt näytä tulevan valtion ensivuoden budjettiin, sanoo liikenneministeriön neuvotteleva virkamies Anni Rimpiläinen. On myös kyseenalaista, voiko ne rakentaa varhempien päätösten nojalla.

Järvi-Suomen Portti välttyi irtisanomisilta

Portin yt-neuvottelut on saatu päätökseen ja 43 työntekijän irtisanomisen sijaan Portti hoitaa säästötarpeen lomautuksilla ja tehtävämuutoksilla.

Kissakosken kalaporrastyömaa

Kissakoskeen luonnonmukainen kalatie

Hirvensalmen Kissakoskeen rakennetaan luonnonkoskea jäljittelevä kalatie. Se korvaa 90-luvulla valmistuneen kalaportaan.

Tuulivoimalan ropelit

Tuulivoimaa Puumalasta ja Ristiinastakin?

Myös Puumalassa ja Ristiinassa tutkitaan tuulivoimaloiden rakentamismahdollisuuksia. Asialla ovat TuuliSaimaa Oy ja UPM Energia.

Verenpaineen mittaamista

Pieksämäki hakee hoitajia Virosta

Pieksämäen sosiaali- ja terveystoimessa on yhdessä yksityisten palveluntuottajien ja elinkeinopuolen kanssa pohdittu työvoiman palkkaamista Virosta. Työvoiman kaipuu pohjautuu eläköitymiseen. Kymmeniä hoitotyöntekijöitä on jäämässä eläkkeelle vuoteen 2020 mennessä.

Kissa ruokakupilla

Lemmikki unohtuu, kun viina vie ja rahat loppuvat

Lemmikkieläinten huostaanotot ovat lisääntyneet Etelä-Savossa. Viime vuonna joka viides löytöeläintaloon tullut lemmikki oli otettu huostaan joko poliisin tai eläinlääkärin toimesta.

Viitostie

Viitostien jatkorahoitus huolestuttaa

Viitostie ry:n puheenjohtaja Markku Kakriainen pelkää, että viitostieremontin rahoituksen pilkkominen vaikeuttaa koko remontin toteuttamista. Päätökset venyvät niin pitkälle, että vaalipiiriuudistuskin ehtii vaikuttaa edunvalvontaan.

Peiposjärvenkoulun oppilaita teknologiakilpailussa.

Lentävästä veneestä tulikin put put puatti

Mitä tekevät lapset, kun heille annetaan pari rimanpätkää, kuminauhoja ja vapaat kädet? He rakentavat esimerkiksi joulupukin reen tai vaikkapa kuminauhapotkurilla eteenpäin suihkivan laivan.

Kultaiset kirjat -sarjan Minä lennän -kirja.

Jasso Toenperä saa juvalaiset lukemaan

Kylillä kiertävä kirjastoauto on nostanut Juvan lainausluvut uuteen ennätykseen. Jasso Toenperän nimellä kiertävästä autosta lainattiin viime vuonna yli 23 000 teosta, mikä on nostanut auton lainauslukuja 60 prosentilla.

Mikkeli-Juva viitostieremontille 20 miljoonaa

Hallitus lupaa viitostielle Mikkelin ja Juvan välille 20 miljoonaa euroa. Asiasta päätettiin torstaina kehysriihessä. Viitositelle on suunniteltu sadan miljoonan euron remonttia. Vielä on epäselvää onko kyse aloitusrahasta vai kokonaisratkaisusta.

Valamon päärakennus tulessa.

Valamon tulipalo poliisin esitutkintaan

Poliisi on kuulustellut kahta henkilöä epäiltynä varomattomasta käsittelystä. Molemmat kiistävät syyllisyytensä.

Kelirikko-merkki

Kelirikosta tulossa tavanomainen

Kuiva ja aurinkoinen sää pitää kelirikon kurissa. Jos lumet sulavat nopeasti, voivat sulamisvedet vielä huonontaa kelirikkotilannetta.

Joroinen lähdössä Keski-Savon soteen

Keski-Savoon suunniteltu sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue näyttää toteutuvan Joroisten ja Varkauden välisenä. Heinävesi on hylännyt valmistellun yhteistyösopimuksen.

Sello

Savonlinnan Orkesteri on talousvaikeuksissa

Savonlinnan Orkesterin rahaongelmat johtuvat valtionosuuksien pienenemisestä. Tänä vuonna käytössä on 20 000 euroa vähemmän kuin oletettiin, kertoo Savonlinnan Orkesteriyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Salmenkivi.

Kellarpellon päiväkoti

Savonlinnan Kellarpeltoon upouusi päiväkoti?

Kellarpellon päiväkodin rakennus Savonlinnassa on siinä kunnossa, että jotakin on tehtävä. 70-luvulla rakennettujen tilojen korjaaminen tulee niin kalliiksi, että nyt suunnitteilla on kokonaan uusi rakennus.

Pieksämäeltä koulutusosaamista Eurooppaan

Pieksämäeltä viedään koulutusosaamista neljään Euroopan maahan, Espanjaan, Puolaan, Italiaan ja Slovakiaan. Koulutuskeskus Agricolan projektissa on kehitetty työskentelymenetelmiä syrjäytymisvaarassa oleville ryhmille.

Savonlinnan keskussairaala

Ostolääkäri on kallis lääkäri

Yksityiseltä lääkärifirmalta hankittu ostolääkäri maksaa jopa yli kaksi kertaa enemmän kuin oma virkalääkäri. Pyyntö on ollut jopa 380 000 euroa vuodessa. - Se harmittaa ankarasti, että yksityisten lääkärifirmojen kautta kansainväliset sijoittajat rikastuvat itäsavolaisten potilaiden ja kuntien kustannuksella, sanoo Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Asko Ruuskanen.

Mikkelin tuomiokirkon torni.

Mikkeliin jäämässä vain yksi seurakunta

Seurakuntien yhdistymishanke etenee Mikkelissä. Mikkeliin jäisi vain yksi seurakunta, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta.

38 kaaharia poliisin haaviin

Etelä-Savon poliisi kirjasi ylinopeuden takia 38 rangaistusvaatimusta, rikesakkoa tai huomautusta viimeviikkoisen liikennevalvonnan tuloksena. Turvavyön käytön laiminlyönnistä ojennettiin 41 rikesakkoa.

Pieksämäellä äänestettiin kouluista

Pieksämäen kaupunginvaltuustossa äänestettiin eilen kouluratkaisuista. Meriluodon ja Siilin yläkoulut päätettiin yhdistää äänin 35-12. Uusi koulu voi aloittaa toimintansa Hiekanpään alueella viimeistään vuonna 2015.

Pieksämäen keskustaa talvella.

Pieksämäen kaupunginvaltuusto: kokouksia ei kuvata nettiin

Pieksämäen kaupunginvaltuusto kaatoi kuntalaisaloitteen valtuustokokouksien lähtettämisestä internetissä. Kuntalaisaloitteessa kuvaamista perusteltiin sillä, että siten voitaisiin lisätä ihmisten kiinnostusta kunnallispolitiikkaan.

Miesten korkea työttömyysaste huolettaa Etelä-Savossa

Miesten korkea työttömyysaste huolettaa Etelä-Savossa. Miesten työttömyysaste oli helmikuussa 15 prosenttia ja naisten yhdeksän. Miesten suurta osuutta työttömistä ovat lisänneet erityisesti lomautukset. Henkilökohtaisesti lomautetuista 90 % on miehiä.

Valamon päärakennus tulessa.

Valamon palon syyksi epäillyt pönttöuunit olivat käyttökiellossa

Valamon luostarin tulipalon tutkinta saa uusia käänteitä. Palaneen vanhan päärakennuksen pönttöuunit, joista palon epäillään syttyneen, ovat olleet vuosikausia käyttökiellossa. Poliisin tutkinnan mukaan yhdessä pönttöuunissa on pidetty kiellosta huolimatta tulta, ja palo on saanut alkunsa hormin halkeamasta.

Savonlinnan seudun kuntaliitos varmistui

Savonlinnan, Kerimäen ja Punkaharjun valtuustot päättivät eilen yhdistymisestä. Kerimäellä kuntaliitokseen päädyttiin äänin 22-5 ja Punkaharjulla äänin 16 -4. Savonlinnassa liitosta kannatti 40 valtuutettua ja kolme vastusti.

Vaalijala korvaa laitospaikkoja palvelukodeilla

Kehitysvammaisten kuntoutuskeskuksen pitkäaikaiset laitospaikat Pieksämäen Vaalijalasta vähenevät tasaisesti lähivuosina. Ministeriön patistamaa muutosta pidetään liian kiireisenä.

Norppaemo köllöttelee jäällä kuutin uiskennellessa sulavedessä

Norpparajoituksiin haetaan poikkeuslupia

Yli kaksikymmentä osakaskuntaa hakee verkkokalastuksen poikkeuslupaa saimaannorpan suojelemiseksi määrätyille kalastusrajoitusalueille. Hakemukset on jätetty Etelä-Savon Ely-keskukselle.

Palomies ruiskuttaa vettä rakennukseen ikkunoista.

Valamon tulipalon aiheutti haljennut hormi

Etelä-Savon poliisilaitoksen ja Etelä-Savon pelastuslaitoksen tutkijat ovat tänään tutkineet Valamon luostarin tulipalon syttymissyytä. Palo on syttynyt mitä ilmeisimmin rakennuksen kolmannesta kerroksesta savuhormin lattian läpiviennin kohdalta.

Parantamisen suunnittelu jatkuu valtatiellä 5

Viitostien parantamisen suunnittelu Mikkelin eteläpuolella jatkuu Hietasen-Pitkäjärven välillä. Yleissuunnitelma valmistuu ensi vuoden lopulla.

Kartta, johon merkitty Valamon luostari, Viinijärvi ja Heinävesi.

Valamoa sammuttivat ensimmäisinä vapaapalokunnat

Palopaikalle saapuivat ensimmäisinä Karvion, Heinäveden ja Vihtarin vapaapalokunnat. Sen sijaan Viinijärven pelastusyksikkö sai tiedon palosta hitaasti, vaikka se sijaitsee samalla etäisyydellä luostarista kuin Heinävesi. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksesta myönnetään, että laitoksen päivystävä palomestari teki toimenpidepyynnön Liperin Viinijärvelle vain lisäresurssina eli niin sanottuna täydentävänä vasteena.

Savonrantalaiset: Kuntaliitos muutti vain vähän, mutta huonompaan suuntaan

Lääkäripalvelut ovat heikentyneet kuntaliitoksen jälkeen, arvioivat lähes kaksisataa kuntaliitoksesta tehtyyn mielipidekyselyn vastannutta.

Valamon päärakennus tulessa.

Valamon taideaarteet saatiin pelastettua

Valamon luostarin elämä palautui sunnuntai-iltaisen tulipalon jälkeen nopeasti normaaleihin uomiinsa maanantaiaamuna. - Aamukuuden palvelus oli aivan normaalisti. Kun henkilövanhinkoja ei sattunut ja arvokkaat taideaarteet saatiin pelastettua, muu on materiaa, luostarin liiketoimintajohtaja Veikko Halonen sanoo.

Norpalle 80 hehtaaria lisää omaa rauhaa

Etelä-Savossa on tänään sovittu useista uusista luonnonsuojelualueista. Savonlinnaan perustetaan kaksi yhteensä noin 80 hehtaarin suojelualuetta saimaannorpalle.

Tavarajuna raiteilla.

Pieksämäen Proxion aloittaa raideliikenteen syksyllä 2013

Pieksämäkeläinen rautatieoperaattori Proxion Train aloittaa sahatavarakuljetukset Suomen rautateillä syksyllä 2013. Proxion Train on allekirjoittanut tänään ensimmäisen asiakassopimuksensa Vapo Timber Oy:n kanssa. Sopimus on ensimmäinen yksityisen operaattorin tekemä kuljetussopimus Suomen rautateillä.

Kolme joutsenta lentää

Joutsenet saapuvat pesimäpaikoilleen

Ensimmäiset muuttolinnut ovat saapuneet Etelä-Savoon. Tällä hetkellä kyse on kuitenkin vielä pienistä määristä. Esimerkiksi joutsenhavaintoja on tehty jo jonkun verran.

Turvevero mietityttää energiayhtiöissä

Turpeen verotuksen kiristyminen huolestuttaa energiayhtiöitä. Vero on nyt noin kaksi euroa megawattitunnilta ja se on nousemassa lähivuosina kolminkertaiseksi.

Vaalipiiriuudistus voi uhata tiehankkeita

Vaalipiiriuudistus voi viedä suuria tiehankkeita Itä-Suomesta. Tiehankkeet ovat alueille tärkeitä muun muassa työllistäjinä.

Mikkelin työpajat kehittävät yritysyhteistyötä

Mikkelissä kehitetään kaupungin työpajojen ja yritysten yhteistyötä Vartiksi nimetyssä hankkeessa. Kehittämisessä ovat mukana Lapin yliopiston asiantuntijat.

Kahvikuppeja pöydällä.

Raviväen kotimajoittajia löytynyt parikymmentä

Kuninkuusravien kotimajoitukselle on kysyntää. Raviviikonlopuksi vuokrattavia yksityisasuntoja on mennyt parisenkymmentä Mikkelin Kuninkuusravien majoituksesta vastaavan RTG Ready To Go Saimaan kautta.

Suomenniemen tekninen toimi Mikkelin hoitoon

Suomenniemi ulkoistaa teknisen toimensa Mikkelille. Mikkeli ottaa vetovastuun huhtikuun alusta lähtien. Suomenniemen teknisen toimen osastopäällikkö jää osa-aikaeläkkeelle ja toisaalta kunnat ovat liittymässä yhteen ensi vuoden alusta. Kunta tuottaa loppuvuoden ajan osan teknisen toimen palveluista, mutta päävastuu on Mikkelissä.

Kuntaministeri Henna Virkkunen

Virkkunen: Suurkuntiin ehkä vaalipiirejä

Kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) väläyttää vaalipiirien luomista mahdollisiin tuleviin suurkuntiin. Virkkusen mielestä vaalipiireillä voitaisiin turvata laita-alueiden edustus suurkuntien valtuustoissa. Kuntarakenneuudistuksen vastustajat ovat pelänneet liittyvien pienten kuntien äänten hukkuvan suurkunnissa.

Kansanedustaja Lenita Toivakka, Etelä-Savon ELYn ylijohtaja Pekka Häkkinen ja kaupunginjohtaja Kimmo Mikander keskustelivat kuntarakenneuudistuksesta keskiviikkona.

Suur-Mikkeli liian suuri jopa Mikkelille

Valtiovarainministeriön kuntakartassa ehdotettu Suur-Mikkeli olisi liian suuri kakku jopa Mikkelille itselleen. - Palvelut pystyisimme varmasti järjestämään, mutta elinvoimaisuuden kehittämisen kanssa törmäisimme ongelmaan, kaupunginjohtaja Kimmo Mikander arvioi.

"AKT on vahva liitto edelleen"

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n kärhämä jakaa mielipiteitä alueilla. Esimerkiksi Mikkelin AKT:n ammattiosastossa eli Mikkelin Automiehissä mielipiteitä on sadellut puolesta ja vastaan. Mikkelin Automiesten puheenjohtaja Minna Turusen mukaan osa on puheenjohtaja Timo Rädyn ja osa viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen puolella.

Pinnoitegurut kohtaavat Mikkelissä

Pinnoitusteknologian merkitys kasvaa yhä useilla teollisuuden aloilla. Pinnoitusteknologian avulla voidaan muun muassa vähentää energian kulutusta ja materiaalien ympäristövaikutuksia.

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen puhuu kuntauudistuksen aluekierroksella Kuopiossa.

Virkkunen rauhoittelee kuntaliitoskeskustelua

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen rauhoittelee kiivana käyvää kuntarakennekeskustelua. Tänään Mikkeliin saapuvassa kuntauudistuksen aluekierroksessa ei Virkkusen mukaan ole kyse kuntaliitoskierroksesta.

Mikkelin Pankalammen terveysasema

Ensineuvoon palkataan lisää väkeä

Mikkelin kaupungin omaksi toiminnaksi siirtynyttä ensineuvo-puhelinpalvelua vahvistetaan lisätyövoimalla. Lisärekrytoinnin jälkeen ensineuvo-puhelinpalvelussa on 14 työntekijää.

Kuntakuulemista voi seurata netissä

Mielenosoitus konsertti- ja kongressitalo Mikaelin edustalla ottaa aamulla vastaan hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen Mikkelissä. Virkkunen tulee kuntauudistuksen tiimoilta järjestettävään Etelä-Savon kuntien kuulemistilaisuuteen, jota voi seurata valtiovarainministeriön nettisivuilta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle