Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Janne Mällinen

NÄKÖKULMA: Takkiin tulee, Turku

Turun kulttuuripääkaupunkisäätiö joutuu todennäköisesti palauttamaan tukirahojaan, arvioi kulttuuritoimituksen päällikkö Janne Mällinen.

Valokuvanäyttelyä oli avaamassa sirkustaiteilijoita. Haikea oli mieli, kun juhlavuosi päättyi.

Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden muistot hehkuvat kuvissa

Euroopan kulttuuripääkaupunki Turun kulttuurivuosi saa arvoisensa päätöksen, kun Kulttuuri kuvina -näyttely avaa ovensa. Pääkirjaston sisäpihalla sijaitsevaan Galleria Accademia dell’Arteen on koottu kulttuurivuoden huippuhetket Mukana on niin ammatti- kuin amatöörikuvaajien teoksia.

Turku Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011.

Turun imago koheni kulttuurivuoden myötä

Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi 2011 Turussa oli tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaisten mielestä onnistunut. Peräti 87 prosenttia vuoden tapahtumiin osallistuneista suomalaisista arvioi kokemuksensa vuodesta erittäin tai melko positiivisiksi.

Simon Desorgher soittaa huilua kennoston konserttisalissa.

Kulttuuripääkaupunkivuoden jälkeen kulttuurikrapula?

"Kokonaisuudessaan melkoisen onnistunut", tuumasi Turun Radion studioon kokoontunut keskustelukerho Turun kulttuuripääkaupunkivuodesta. Menneestä vuodesta ja kulttuurikaupunki Turusta vuonna 2012 olivat puhumassa Saara Malila kulttuuripääkaupunkisäätiöstä sekä teatteri- ja elokuvamies Mikko Kouki ja toimittaja-kirjailija Roope Lipasti.

Hair-musikaalin riemua.

Turun Logomo vetää väkeä

Kulttuurikeskus Logomossa on käynyt alkuvuoden aikana jo 25 000 ihmistä eri tapahtumissa. Hevimusikaali Infernal musical 1827 ja Keski-ikäisten hiukset -musikaali ovat täyttäneet Logomon C-hallin katsomon todella hyvin. Katsomon täyttöaste on miltei 100 prosenttia.

José Manuel Barroso Turun pääkirjastossa.

Barroso vaikuttui Turun kulttuuripääkaupungista

Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso tutustui lauantaina Turun kulttuuripääkaupunkiin. Barroso oli vaikuttunut näkemästään ja uskoo, että kulttuuripääkaupunkivuosi onnistuu ja sillä on pitkäkantoiset seuraukset.

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) lenkillä.

Ulkoministeri juoksutti turkulaisia - katso videosta, mitä uutta Stubb oppi

Liikuntaa ja kulttuuria aletaan yhdistää uudella tavalla Turussa. Kulttuurikuntoilun keskuspuiston urheilulliseen avaukseen osallistui tiistaina ulkoministeri Alexander Stubb sekä kolmisenkymmentä kaupunkilaista.

Kuva Sojiku-tanssiteoksesta.

Japanilaiset tukemaan kulttuuripääkaupunkivuotta

Turun kulttuuripääkaupunkisäätiö on solminut yhteistyösopimuksen Japanin suuryrityksiä edustavan järjestön kanssa. EU-Japan Fest -komiteassa vaikuttavat muun muassa Mitsubishi, Toyota, Olympus ja Fuji. Sopimuksella vahvistetaan kulttuuripääkaupunkivuoden Japani-aiheista ohjelmaa.

1827 Infernal musical.

Hevimusikaalista vielä yksi lisänäytös

Turun Nuori Teatteri järjestää toukokuussa lisänäytöksen suositusta 1827 Infernal Musicalista. Aiemmat kolme lisänäytöstä myytiin loppuun lähes vuorokaudessa. Sunnuntain 15. toukuuta näytöksen liput tulevat myyntiin keskiviikkona.

Linja-autoja räntäsateessa.

Bussikuskit kulttuurivuoden kuosiin

Turun kulttuuripääkaupunkivuosi alkaa näkyä myös Turun busseissa. Linja-autonkuljettajille hankitaan kulttuuripääkaupunkipaidat.

Hair-musikaalin riemua.

Yhteishenkeä ja uusia ystäviä Hairista

Turussa toteutettu keski-ikäisten Hair-musikaali oli menestys. Kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmistoon kuuluvaa Hairia esitettiin viikon ajan täysille katsomoille. Keski-ikäiset harrastajat saivat paljon puolentoista vuoden ponnistuksesta: hienon kokemuksen, liiikuntaa ja ystäviä. Tavoite oli tukea tekijöiden hyvinvointia ja siinä onnistuttiin.

Matti Salminen.

Matti Salminen laulaa iskelmää ja murehtii musiikkitalon kohtaloa

"Soitin juuri Karita Mattilalle, eikä hän ollut vielä päättänyt, mitä haluaa laulaa." Näin kertoo Matti Salminen, kun häneltä kysyy, mitä kulttuuripääkaupunkivuoden Viva la Diva -konsertissa lauletaan elokuussa Turun linnan puistossa. Varmempaa on, mitä Salminen laulaa kaksi viikkoa aikaisemmin Uittamon lavalla, tuttua tanssimusiikkia vuosikymmenten takaa ja tuttujen soittajien kanssa.

1827 Infernal musical.

Avustushakemuksien ryöppy Turussa

Kulttuurin avustuksia on Turussa haettu kuusinkertainen määrä jaettavaan nähden. Kulttuurilautakunta jakaa keskiviikkona ammattilaisille ja harrastajille avustuksia runsaat 140 000 euroa. Hakemusten yhteissumma oli yli 850 000 euroa.

Marjatta Nurmi aloitti valokuvausharrastuksen sotien jälkeen, ja diakoniatyöntekijä Maria Orjala kannustaa muitakin ikäihmisiä tarttumaan kameraan.

Elämänkokemus karsii turhat kuvat muistojen albumista

Vain tärkein tallentuu filmille, kun kuvaajalla on elämänkokemusta, uskoo 89-vuotias Marjatta Nurmi. Hän osallistuu Turun kulttuuripääkaupunkivuoteen liittyvään valokuvauskilpailuun, jossa kuvaajien alaikäraja on 70 vuotta.