Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Eemil Lajoma, 17, harjoitteli örinälaulua "ihan vitsinä" – ukkoontuneelle alalle syntyi nuorten bändi, joka niittää kiitosta Youtubessa

Viime vuonna perustettu Cryptic Hatred tekee lauluja zombeista ja haluaa nostaa pinnalla 1990-luvun kuolonmetallia.

Metallimusiikki kukoistaa maailman suurimmassa muslimimaassa: alakulttuuri on luonut Indonesiaan raakaa taidetta, jolle on kysyntää muuallakin

250 miljoonan asukkaan muslimivaltiossa tehdään musiikkia ja kuvia, jotka niittävät mainetta alakulttuureissa.

Viikatemies seisoo omakotitalon pihatiellä – Hanna Pilve fiilistelee death metallia ja kutsuu tekemiään haamuja lapsikseen

Hanna Pilven käsissä laastissa uitetusta kankaanrievusta muotoutuu kasvottomia haamuhahmoja, joiden takia taiteilijaa on syytetty somessa jopa saatananpalvonnasta.

Örinä, veri ja vessaharjat valtasivat laskettelukeskuksen Itävallassa – Tälläista on meno Kaltenbach-äärimetallifestivaalilla

Yle Uutisten kulttuuritoimittaja Jussi Mankkinen kävi kokemassa Kaltenbach Open Airin. Raportti paikan päältä.

Slayerin jäähyväiset, Stam1nan yllätys ja Heilungin shamanistinen riitti – katso kuvat moni-ilmeisestä Tuskasta

Tuska-lauantain pääesiintyjä oli viimeisellä kiertueellaan oleva Slayer. Muinaisskandinaavista kuvastoa tarjoilevan Heilungin huima, pakanallinen keikka oli lauantain kohokohtia. Myös sinfoninen metalli oli hyvin esillä Tuskassa.

Verta, rienaamista ja saatanallisia säkeitä – katso kuvat mustan metallin Steelfestiltä: "Tällaista festivaalia ei muualta maailmasta löydy"

Loppuunmyytyä Steelfestiä vietettiin tänä viikonloppuna Hyvinkäällä. Vuosi vuodelta kokoaan ja suosiotaan kasvattaneessa tapahtumassa esiintyi black metallin isoja nimiä kuten Belphegor, Marduk, Horna ja Monarque. Suomen suurimpaan black metal -tapahtumaan lennetään jopa toiselta puolelta maapalloa, kuten Etelä-Koreasta ja Japanista. Black metal on nousussa esimerkiksi Kanadassa.

Atomirotan Rane Raitsikka: "Meinasi tulla tuplalevy"

Helsinkiläisbändi Atomirotan toisella albumilla vierailee arvostettu kaarti muusikoita: Queens of Stone Agessa ja the Eagles of Death Metalissa soittanut Gene Trauttman sekä Pave Maijanen ja Sami Yaffa.

A.R.G. ja Wengele ovat Jalometallin pohjoissuomalaiset thrash metal -ylpeydet

Tänä perjantaina ja lauantaina Oulussa järjestettävä Jalometalli–metallifestivaali on tunnettu laajasta kansainvälisestä esiintyjäkaartistaan. Neljättätoista kertaa juhlittavan festivaalin lavalle nousee myös kaksi pohjoisen omaa legendaarista thrash metal -bändiä: A.R.G. ja Wengele.

Jalometallin esiintyjäkaarti täydentyi kovilla nimillä

Elokuussa Oulun Kuusisaareen palaavan metallimusiikkitapahtuman esiintyjäkaari on saatu kokoon. Tuoreimmat kiinnitykset ovat ruotsalainen melodisen death metalin Dark Tranquillity sekä black metalia soittavat ruotsalainen Shining ja jenkkibändi Inquisition.

Candlemass ja Cradle of Filth esiintyvät Oulun Jalometallissa

Elokuussa Oulussa järjestettävä Jalometalli-festivaalin esiintyjälista on täydentynyt. Uusin kiinnitys on ruotsalainen doom metal -yhtye Candlemass. Tänä vuonna Jalometalli palaa juurilleen, sillä festivaali pidetään Kuusisaaressa.

NHL-seura kunnioitti Metallicaa pelipaidoilla - katso kuvat

San Jose Sharks teki pelipaidat, joissa seuran logoa muokattiin Metallican suuntaan- Bändin pojat saivat omat paidat.

Uusi klubifestivaali tarjoilee pohjoismaista metallia

Helsingin festivaalikattaus täydentyy syyskuussa uudella metallimusiikkiin keskittyvällä klubifestivaalilla. The Circuksessa järjestettävä Unioni festivaali nostaa lavalle lähinnä pohjoismaalaisia metalliyhtyeitä.

Kaksipäiväinen Lutakko Liekeissä -kaupunkifestivaali starttaa

Jo perinteiseksi muodostunut Lutakko Liekeissä -kaupunkifestivaali starttaa tänään. Kahden päivän aikana Lutakossa ja sen viereisellä parkkipaikalla nähdään lavalla 20 yhtyettä.

Sonisphere starttaa festivaalikesän koleassa säässä

Hietaniemen uimarannalta kajahtaa tänään festivaalikesän lähtötahdit. Yksipäiväisen festivaalin pääesiintyjänä on Metallica, joka soittaa kiertueellaan faniensa äänestämiä toivekappaleita.

Metallica saapuu Suomeen - fanit saavat valita settilistan

Eurooppaa kiertävä Sonisphere Festival rantautuu jälleen toukokuussa Suomeen Hietaniemen uimarannalle. Pääesiintyjänä soittaa itseoikeutetusti Metallica, jonka settilistasta päättävät fanit.

Metallica soitti vaikut korvista Tarvasjoella 1984 – ilman tappeluita ja tulipaloa

Metallican tuoreen historiikin mukaan bändin ensimmäisellä Suomen-keikalla Tarvasjoen Tarvashovissa oli joukkotappelu, bändin bassokamat tulessa ja meininki oli muutenkin sekopäistä. Yle Turun selvityksen mukaan bändin historiikki kertoo muunneltua totuutta.

Metallica heitti keikan Tarvasjoella 1984 – olitko paikalla?

Metallica-historiikin mukaan Tarvasjoen Tarvashovissa oli kaikki katastrofin ainekset. Yleisö uhkasi bändiä ja aloitti joukkotappelun.

Slayer kruunaa Oulun Jalometallin

Metallifestivaali järjestetään viimeistä kertaa Oulun keskustan kupeessa Teatrian ympäristössä. Tämän vuoden pääesiintyjäksi saatu trash-metallin kantayhtye oli pitkään vain järjestäjän haaveissa.

Rokki rymähti käyntiin Kuopion Väinölänniemellä

Yhdettätoista kertaa järjestettävän festivaalin avasi trash-metallia soittava Mokoma. Kuopio RockCock muuttaa keskustan liikennejärjestelyjä. Myös Väinölänniemen uimarannat ovat suljettuina festivaalin ajan.

Metalliyhtye Amorphis lähtee kahdeksi vuodeksi kiertämään maailmaa

Amorphis esiintyy viikonvaihteessa metallimusiikin Tuska-festivaaleilla. Yhtyeellä on iso rupeama edessä, sillä tuleva keikkaputki on peräti kahden vuoden mittainen.

Konemusiikkiyhtye Pendulum Jurassic Rockin perjantain pääesiintyjäksi

Tapahtuman promoottori Jukka Holmstedt kertoo, että tapahtumaan on myyty jo tuhansia lippuja. Myynnin uskotaan vauhdittuvan entisestään, kun päiväkohtaiset liput tulevat tiistaina 21.5. myyntiin.

Slayer-yhtyeen kitaristi Jeff Hanneman on kuollut

Hanneman kuoli eteläkalifornialaisessa sairaalassa maksan toimintahäiriön seurauksena.

Black metal - Norjan kansallismusiikkia?

80-luvun lopulla kapinaliikkeenä alkanut black metal on taipunut Norjassa melkeinpä kansallismusiikiksi, ja usea paikallinen nykymetalliyhtye pohjaa bläkkikseen.

Bryan Singer: Jack the Giant Slayer

Bryan Singerin ohjaama Jack the Giant Slayer on tietenkin vanhan Jaakko ja pavunvarsi sadun muunnos ja päivitys.

Stam1na ja Mokoma vastakkain Emma-gaalassa

Kaksi Etelä-Karjalasta lähtöisin olevaa yhtyettä kilpailee tänään samasta pystistä. Kyseessä on Emma-gaalan Vuoden Metallialbumi 2012-sarja.

Suomimetallin pioneeri Stone

Stone-yhtye on lähdössä kiertueelle yli 20 vuoden tauon jälkeen. Yhyte julkaisee koko tuotantonsa boksissa, joka sisältää myös ennenjulkaisematonta materiaalia.

Slayer saapuu Ouluun

Trashmetallin suunnannäyttäjä, amerikkalainen Slayer on kiinnitetty Jalometalli-festivaalin pääesiintyjäksi. Keikka on yhtyeen ainoa Suomessa tänä vuonna. Jalometalli järjestetään Oulussa elokuussa.

Stam1na, Mokoma ja Kotiteollisuus ehdolla Emma-palkinnoille

Stam1na ja Mokoma kamppailevat parhaan metallialbumin palkinnosta. Stam1na on ehdolla myös Vuoden yhtyeeksi.

Tuska käänsi vastoinkäymiset voitoksi

Toista kertaa Suvilahdessa järjestetty Tuska-festivaali veti kolmena päivänä noin 26 000 metallimusiikin ystävää porttien sisäpuolelle. Edes pienet vastoinkäymiset, kuten bändien peruuntuminen tai soittokamojen jääminen maailmalle eivät latistaneet tunnelmaa.

Megadeth saapuu Tuskaan

Yhdysvaltalainen metallibändi Megadeth tähdittää Tuska Open Airin perjantaita. Toista kertaa Suvilahdessa järjestettävässä tapahtumassa esiintyy yhteensä yli 50 bändiä.

Metallica jyrisee Kalasatamassa kesällä

Helsingissä järjestettävän Sonisphere-festivaalin pääesiintyjäksi saapuu Metallica. Metallica soittaa konsertissa muun muassa mustan albuminsa kokonaisuudessaan.

Sonisphere taas Helsingissä - Metallica pääesiintyjä

Sonisphere-festivaali järjestetään tänä vuonna Helsingissä. Helsingin Kalasatamassa maanantaina 4. kesäkuuta järjestettävän yksipäiväisen festivaalin pääesiintyjäksi saapuu Metallica. Keikalla Metallica soittaa kokonaisuudessaan The Black-albuminsa.

Swallow the Sun: Örinä on instrumentti

Hidasta. Synkkää. Kaunista. Suomalaista. Näin määrittelee jyväskyläläislähtöinen Swallow the Sun musiikiaan. Jyväskylän ja koko Suomen metallialakulttuurin kärkinimiin kuuluva yhtye on sitkeällä työllä saavuttanut jalansijan myös muualta maailmasta. Sen kertovat sadat keikat ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja.

Mokoman laulaja kynäili singlen Haloo Helsinki! -yhtyeelle

Radioiden soittolistojen kärjessä keikkuneen Haloo Helsinki! -yhtyeen seuraava singlelohkaisu on lappeenrantalaislähtöisen Marko Annalan käsialaa.

Brasilialainen Sepultura Jalometalliin

Brasilialainen metal -yhtye Sepultura tulee ensi kesänä Jalometalli Metal Music Festivaaleille Ouluun.

Miitri Aaltonen on jälleen ehdolla Emman saajaksi

Musiikkilevyn tuottaja on usein isähahmo, jonka mielipiteet ja ideat kuuluvat myös valmiilla levyllä. Stam1nan debyytti ja Mokoman "Kuoleman laulukunnaat" ovat olleet Aaltosen uralle merkittäviä askeleita.

Synkkää metallia Jäähallissa maaliskuussa

Thrash-metallin hurjat nimet Slayer ja Megadeth saapuvat Helsingin Jäähalliin 17. maaliskuuta. Alansa uranuurtajat kiertävät keväällä muutakin Eurooppaa The Carnage Tourin merkeissä.

System of a Down Provinssirockiin

Esiintymislavoille paluun tekevä System of a Down esiintyy ensi kesänä Provinssirockissa. Yhtye päättää Euroopan-kiertueensa Seinäjoelle 19. kesäkuuta.

Mokoma livekeikalla YleX:ssä

Lappeenrantalaislähtöinen, vahvasti eteläkarjalainen Mokoma esiintyy tänään livekeikalla YleX:n Studio B:ssä. Keikka tulee suorana klo 18 alkaen radiosta ja netistä.

Behemoth ei soita Porin Sonispheressä

Lauantain bändikattaukseen kuulunut Behemoth-yhtye ei esiinnykään Porin Sonispheressä lauantaina. Syynä on yhtyeen laulusolistin sairastuminen. Uutta artistikiinnitystä Behemothin tilalle ei ole enää luvassa.

360º-kuva: Amorphis Ilosaarirockissa

Amorphis soitti Ilosaarirockin päälavalla sunnuntaina iltakahdeksalta.

Tuska jyrähti käyntiin

Metallifestari Tuska on jyrähtänyt käyntiin Helsingin Kaisaniemessä. Kolmipäiväinen festari on käytännössä myyty loppuun. Raskaaseen metallimusiikkiin keskittyvä Tuska vetää 11 000 vierasta päivittäin.

Tuska käynnistyy helteessä

Metallifestari Tuska jyrähtää tänään Helsingin Kaisaniemessä. Kolmipäiväinen festari on käytännössä myyty loppuun. Raskaaseen metallimusiikkiin keskittyvä Tuska vetää 11 000 vierasta päivittäin.

Metallin suurnimien yhteiskeikka esitetään suorana elokuvateattereissa

Speed- ja thrash-metallin neljä suurinta yhtyettä tekevät kesällä harvinaisen yhteiskeikan, joka nähdään samaan aikaan eri puolilla maailmaa. Metallica, Slayer, Megadeth ja Anthrax esiintyvät samalla lavalla Sonisphere-festivaalilla Sofiassa, Bulgariassa.

Mokoma Sonispheren sunnuntaihin

Kotimainen Mokoma on vahvistunut esiintyjäksi Porin Sonisphere Festivaalin sunnuntaipäivälle.

Peter Steele on kuollut

Metalliyhtye Type O Negativen laulaja, lauluntekijä ja basisti Peter Steele on kuollut. Asiasta ovat kertoneet yhtyeen kosketinsoittaja ja entinen levy-yhtiö. Steelen kerrotaan kuolleen sydänsairauteen keskiviikkona, hän oli 48-vuotias.

J. Karjalainen albumilistan ykköseksi

J. Karjalainen on noussut suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi levyllään Polkabilly Rebels. Viime viikon ykkönen Mokoman Sydänjuuret tippui kakkoseksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle