Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Joutsenon kirjaston ikkunat vaihdetaan – kirjasto on kiinni kaksi viikkoa

Korvenkylän ja Pulpin kirjastot palvelevat normaalia pitempään.

Lappeenrannan Korvenkylän koululaiset uusiin tilaelementteihin vasta maaliskuun loppupuolella – tilaelementtien kilpailutus alkoi uudelleen

Korvenkylän koulun tilaelementtien kilpailutus on aloitettu uudelleen, sillä vain yksi kolmesta tarjouksesta oli tarjouspyynnön mukainen.

Lappeenrannan Korvenkylän koululaisten väistötilat varmistuivat – uusiin tiloihin siirrytään ensi vuoden alussa

Lappeerannan Korvenkylän koululaiset siirtyvät ensi vuoden alussa tilaelementteihin, jotka sijoitetaan nykyisen koulun pelikentälle. Lisää tiloja vuokrataan myös Korvenkylän seurakuntatalosta.

Korvenkylän karanneet jätevedet valuivat niille tarkoitettuun paikkaan – tekolampi on käytössä vain ylivuototilanteissa

Joutsenossa sijaitsevan Korvenkylän viemäriverkostosta liikkeelle lähteneet jätevedet eivät ehtineet aiheuttaa merkittäviä ympäristövaikutuksia.

Ehdotus: Lappeenrannan Korvenkylän koulu siirtyy uuteen tilaelementtirakennukseen

Virkamiesten esityksen mukaan uusi koulu aloittaisi toimintansa vuoden 2021 alussa. Nykyisessä koulurakennuksessa on sisäilmaongelmia.

Joutsenon Korvenkylän sisäilmaongelmiin on kaksi ratkaisua: erilliset vuokratilat tai tilaelementit koulun pihalle

Lappeenrannan lasten ja nuorten lautakunta haluaa etsiä sisäilmaongelmista kärsivälle Korvenkylän koululle erilliset vuokratilat tai järjestää tilaelementit koulun pihalle.

Puutarhajätteitä voi viedä ilmaiseksi lavoille Lappeenrannassa

Lappeenrannassa on eri puolilla kaupunkia kolmen päivän ajan jätelavoja, joille voi viedä kodin puutarhajätettä.

Tukit siirretty pois Kuutostieltä – tie taas auki liikenteelle

Tukkirekan perävaunu kaatui Joutsenon Korvenkylän kohdalla aamupäivällä. Onnettomuus johtui ilmeisesti kuljettajan ajovirheestä.

Iso koulu vastaan pieni koulu – "Erilaisuutta siedetään paremmin, kuin monessa pienemmässä yksikössä"

Neljä vuotta sitten perustettu iso koulukeskus aiheutti Lappeenrannassa epäilyjä turvallisuudesta ja muista häiriöistä. Arki on kuitenkin alkanut rullata ja pelot ovat olleet aiheettomia. Vierailimme kahdessa erikokoisessa koulussa.

Omakotitalo syttyi tuleen Imatralla viime yönä

Talo vaurioitui palossa pahoin. Asukkaat ehtivät kuitenkin paeta paloa.

Tiilikainen nimitti maakunta-avustajan

Kokenut kuntapoliitikko, lappeenrantalainen Anni Kekki aloittaa kansanedustajan maakunta-avustajana.

Ihminen kuoli junan alle Lappeenrannassa

Raiteilla kävellyt henkilö menehtyi välittömästi.

Lappeenrannan kaupungilla tänään avoimet ovet

Tänään pääsee tutustumaan moniin kouluihin, teatteriin, kirjastoihin, virastoihin ja kaupungintalon salaisiin huoneiseen. Kaupunginjohtaja on Kansalaistorilla kansan tentattavana kello 11 – 12.

"Kannattaa kosia nyt, ettei kapiokirstussa ole vain velkakirjoja"

Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven kuntaliitosehdotuksen isäksi tunnustautunut Heikki Luukkanen haluaa nyt avointa liitoskeskustelua. Kuntalaisten palvelut ja koko alueen talous ovat keskusteluissa keskeisiä asioita. Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiseen on Luukkasen mielestä vaihtoehtoja.

Vesitornit huoltoon Lappeenrannassa

Lappeenrannan Energia aloittaa vesitornien huoltotyöt elokuun alkupuolella. Vedenjakelu toimii normaalisti, mikäli sähkökatkoja ei tule.

Puutarhajätteiden keräys alkoi Lappeenrannassa

Puutarhajätettä voi jälleen viedä puutarhajätteiden keräyslavoille. Lavoja on tämän ja ensi viikon aikana useissa paikoissa eri puolilla kaupunkia

Puhelimet, perunat ja epätasa-arvo – Lasten Parlamentti pureutuu lasten asioihin

Lappeenrannan Lasten parlamentti on kanava, jonka kautta lapset pääsevät vaikuttamaan heitä koskeviin asioihin. Tämän kevään yleiskokouksessa puhuttivat puhelimet ja perunat.

Korvenkylään ja Korvenkantaan lisää liike- ja asuinrakentamista

Rauhan matkailualueen kehittäminen tuo lisätarvetta rakentamiselle Korvenkylään. Lisäksi Imatra valmistelee paraikaa kaupoille asemakaavaa Korvenkannan puolelle Kuutostien varteen.

Lappeenranta huutokauppaa kiinteistöjään

Lappeenrannan kaupunki asettaa kiinteistöjään myyntiin huutokaupalla. Nettihuutokaupassa on tarjolla mm. useita rantakiinteistöjä Saimaan rannalta.

Kaupungin luisteluvuorot Rauhan jäähallissa menevät hukkaan

Koululaisille matka Rauhaan on liian pitkä. Vuokrasopimuksessa Lappeenrannan kaupungille määrättyjä luisteluvuoroja ei juuri käytetä.

Korvenkylän vesivuoto korjataan loppuviikosta

Asukkaille tulee vettä normaalisti koko viikon ajan.

Runkovesijohto vuotaa Rauhassa

Kaivinkone rikkoi runkovesiputken golfkentän alueella perjantaina iltapäivällä. Vuoto saataa vaikuttaa veden laatuun Korvenkylässä.

Joutsenon päiväkodit rakenteille

Joutsenon uusien päiväkotien rakentaminen alkanee ensi kesänä. Keskustapäiväkoti ja Korvenkylän lähipalvelupiste valmistuvat näillä näkymin ensi vuoden kesällä.

Rauhan kauppakeskukseen Capriin ruokakauppa

Joutsenon Rauhaan rakenteilla oleva kauppakeskus valmistuu ensi kesänä. Suuri osa tiloista on vuokrattu.

Maakuntakirjasto vetää lapsia ja nuoria

Kävijämäärät Lappeenrannan maakuntakirjaston toimipaikoissa pysyivät suunnilleen ennallaan viime vuonna. Verkkoasiointi lisääntyy vähitellen.

Lappeenrannan päiväkodeissa evakuointisuma

Luukkaan, Pallon ja Korvenkylän väki tarvitsee väistötilat sisäilmaongelman vuoksi. Honkalahdessa niiskutetaan kylmyydestä.

Taajamametsiä raivataan Joutsenossa

Lappeenrannan kaupunki aloittaa taajamametsien kunnostamisen Joutsenon Hongistossa ensi kuussa ja jatkaa töitä Korvenkylässä ja Honkalahdessa. Asukkaiden pitää pysytellä poissa työmailta.

Lautakunta lakkautti Aholan koulun

Joutsenon Aholan koulun taru päättyy tähän kevääseen. Lappeenrannan kasvatus-ja opetuslautakunta päätti Aholan koulun lakkattamisesta kokouksessaan maanantai-iltana.

Aholan koulupäätös maanantaina

Joutsenon Aholan koulun kohtalo ratkaistaan ensi maanantaina. Kasvatus- ja opetustoimen johtaja Tuija Willberg esittää lautakunnalle, että Aholan koulu lakkautetaan tämän lukukauden jälkeen.

Lukiolaiset koulunsa puolesta

Lappeenrannan lukiolaiset vastustavat kiivaasti lukioiden lakkauttamissuunnitelmia. Pienten lukioiden oppilaat ovat aktivoituneet osoittamaan mieltään monella tavalla, mm. kirjoittamalla lausuntoja ja keräämällä nimiä adressiin.

Lääketehdas Cytomed sai ympäristöluvan

Venäläisomisteinen lääketehdas sai aluehallintovirastolta ympäristöluvan lääkkeiden valmistusta varten. Virasro korostaa pohjaveden suojaamiseen ja riskienhallintaan liittyviä toimia ykkösluokan pohjavesialueella.

Joutsenolaiset tyytyvät kuplahalliin

Joutsenolaiset kaupunginvaltuutetut aikovat ehdottaa maanantaisessa valtuuston kokouksessa kuplahallin kaltaista, ylipainehallin rakentamista Joutsenoon tekonurmen päälle. SDP:n kaupunginvaltuutettu Risto Kakkola kertoo joutsenolaisten päättäjien ymmärtäneen suurhallihankkeiden mahdottomuuden.

Rauhasta tarjotaan kouluille uusia jäävuoroja

Lappeenrannan kaupungin jäähallivuoroja Rauhan kylpylän areenasta kaupitellaan kouluille ja päiväkodeille nyt varhain aamupäivällä. Ongelmana pysyy kuitenkin kuljetusten tarve ja rahan puute.

Myrsky katkaissut sähköt yli tuhannelta Etelä-Karjalassa

Aamulla kuuden aikaan sähköt olivat poikki yli tuhannelta eteläkarjalaiselta. Häiriöitä on ollut tasaisesti ympäri maakuntaa ja ne johtuvat linjojen päälle kaatuneista puista ja linjoille lentäneistä risuista.

Kylpylä toi Korvenkylään vipinää

Rauhan matkailukeskus Lappeenrannassa on jo saanut aikaan monenlaista toimeliaisuutta parikymmentä vuotta uinuneeseen Korvenkylään. Asuntoja nousee joka puolelle ja niin kaupalliset kuin kaupunginkin palvelut vahvistuvat.

Nuorisokin on herännyt politiikan sähköistymiseen

Valtakunnan politiikan sähköistyminen on saanut nuorison keskustelemaan politiikasta. Lappeenrannassa koululaiset äänestävät tällä viikolla omia edustajiaan kaupungin lautakuntiin.

Vastaanottokeskuksen muutto panee koulukuviot uusiksi

Joutsenon vastaanottokeskuksen mahdollinen muutto Konnunsuolle panee myös turvapaikanhakijoiden lasten koulunkäyntikuviot uusiksi. Lappeenrannan kaupunki tarkastelee, järjestetäänkö opetus jatkossa vastaanottokeskuksessa tai jossain lähialueen koulussa.

Rauhan ratapiha-alueelle meluvalli

4-6 metriä korkea ja puoli kilometriä pitkä meluvalli rakennetaan suojaamaan uutta asuinaluetta raideliikennemelulta.

Joutsenoon kaavoitetaan pientaloalue

Asemakaava sisältää 44 erillispientalotonttia ja 4 rivitalotonttia. Korvenkylän taajamaan suunnitellun pientaloalueen asukasluku on 150 - 200 henkeä.

Scorpions vetää väkeä Saimaan rantaan

Jäähyväiskiertueellaan oleva saksalaislegenda on myynyt jo avausperjantaina koko festivaalin yleisötavoitteen täyteen. Haasteita järjestäjille tuovat Kuutostien poikkeukselliset liikennejärjestelyt. Työtä on vielä jäljellä, mutta perjantaihin mennessä kaiken pitäisi olla kunnossa.

Joutsenon taajamametsät kunnostetaan

Joutsenon Honkalahden ja Korvenkylän alueen taajamametsät kunnostetaan tulevan syksyn ja talven aikana. Tavoitteena on parantaa maisemaa ja lisätä metsien virkistyskäyttöä.

Bugatti palasi automuseon maamerkiksi

Syksystä 2010 lähtien huollossa ollut Bugatti on palannut takaisin Kuutostien varteen Etelä-Karjalan automuseon äärelle. Moni ehti jo huolestua, minne Bugatti hävisi.

Lappeenrannan vainaja tunnistettu

Lappeenrannan Korvenkylästä tien varresta löytynyt vainaja on tunnistettu. Ilmeisesti pyöräilemässä olleen suomalaismiehen uskotaan menehtyneen luonnollisesti.

Tuntematon vainaja löytyi Lappeenrannasta

Lappeenrannassa löydettin keskiviikkoaamuna tuntemattoman miehen ruumis. Ruumis löytyi Lappeenrannan Korvenkylässä Varastotien varrelta.

Uusia ilkivaltaräjäyksiä Etelä-Karjalassa

Tuoreimmissa tapauksissa Joutsenossa räjäytettiin ajosilta ja Imatralla tukiasemarakennus. Poliisi tutkii räjäytysten yhteyttä kaksi viikkoa sitten tehtyyn dynamiittivarkauteen.

Dynamiittiräjähteitä anastettu kymmeniä kiloja Lappeenrannassa

Lappeenrannassa on kaksi viikkoa sitten murtauduttu räjähdeainekoppiin. Räjähteiden anastuksen jälkeen poliisin tietoon on tullut kolme erillistä tapahtumaa, jossa omaisuutta on vahingoitettu räjäyttämällä ja vaaraa aiheuttamalla.

Puutarhajätelavat saapuvat Lappeenrantaan

Lappeenrannassa kerätään puutarhajätettä toukokuun aikana. Keräily tehdään lappeenrannan keskustan alueella sekä Joutsenon keskustan ja Korvenkylän taajamissa.

Lappeenrannassa kerätään puutarhajätettä

Lappeenrannassa kerätään puutarhajätettä toukokuun aikana. Lappeenrannan seudun ympäristötoimi järjestää kotitalouksille puutarhajätteiden keräilyn lavojen avulla.

Korvenkylä saa lähipalvelupisteen

Lappeenrannan tekninen lautakunta päätti eilen perustaa lähipalvelupisteen Korvenkylään. Palvelupiste maksaa 1,3 miljoonaa euroa ja sen rahoitus toteutetaan kuntaliitossopimuksen mukaisesti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle