Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Radiomastojen huoltotyöt haittaavat tiistaina radionkuuntelua Perhossa ja Evijärvellä, keskiviikkona Sievissä

Radiolähetysten kuuluvuudessa on haittaa erityisesti alueilla, jotka sijaitsevat kaukana radiomastoista.

Mastomiehen pitää tarkkailla säteilyarvoja ja sykettään – tällainen on työpäivä Suomen korkeimmassa rakennelmassa

Digitan mastomiesten työ on lisääntynyt viime vuosina. Syynä on tekniikan kehittyminen ja laitteiden koon pienentyminen. Radiomastoihin kiipeävät asentajat varmistavat, että tietoliikenneyhteydet toimivat myös kriisitilanteissa.

Meri-Lapissa voi olla tänään katkoja radiolähetyksessä

Mikäli radiolähetyksen kuuluvuudessa on ongelmia, voi vastaanottimen virittää toiselle taajuudelle Yle Radio Suomen lähetystä kuunnellakseen.

Keskiviikko 14.10.2020 (tv)

Sote-uudistus. Tv-torni. Ryijyt. Sää.

Järviradio osti Pikku-Parran radiomaston itselleen

Masto mahdollistaa kuuluvuusalueen laajentamisen.

Tukholman Kaknäsin tv-tornin sulkemisen taustalla sittenkin ”vieraan vallan uhka”

Tornin toiminnasta vastaava Teracomin turvallisuusjohtaja ei suostu nimeämään merkittävimmäksi uhaksi mitään tiettyä valtiota.

Lahden radiomastot ovat ruosteessa – Museovirasto tukee kunnostusta

Lahden Radiomastojen kunnostus etenee tänä vuonna vauhdilla Museovirastolta saadun avustuksen turvin. Kesän aikana saadaan maalattua 20 metriä mastoa.

120 metrin ilmalento keskellä kaupunkia – Lahden radiomasto on base-hyppääjien ykköspaikka

Hyppääjät haluaisivat Lahdesta pysyvän hyppypaikan. Mastosta saa hypätä luvan kanssa, mutta esimerkiksi Näsinneulasta ei.

Tältä se näyttää! Kuvasimme dronella, kuinka Ylen linkkitorni sai harvinaisen juhlavalaistuksen, jossa se puettiin Viron väreihin

Onnea Viro 100 vuotta! Video Helsingin Pasilassa sijaitsevan linkkitornin valaistuksesta Viron lipun väreihin.

Seitsemän kuoli helikopterionnettomuudessa Turkissa

Suurin osa uhreista oli venäläisiä yritysvieraita.

Radiomastojen ja Ylen pitkä liitto huipentuu juhlavalaistukseen

Lahden maamerkkien myötä radio tavoitti yhä useamman suomalaisen. Yleisradion 90-vuotisjuhlien kunniaksi radiomastot hehkuvat juhlavalaistuksessa.

TV-kanavien taajuusmuutokset vaativat töitä Uudenmaan antennitalouksilta

Taajuusalueiden muutokset muuttavat antenniverkon TV-kanavien taajuuksia Uudellamaalla syyskuusta alkaen. Omakotiasujat pääsevät kanavahaulla, sen sijaan taloyhtiöiden yhteisantennijärjestelmien viritykseen tarvitaan asentajan apua.

Näin Viro itsenäistyi uudelleen – katso videokooste Tallinnasta 25 vuoden takaa

Yle Uutiset oli paikalla Viron uudelleenitsenäistymisen dramaattisina hetkinä 25 vuotta sitten. Katso videokooste Ylen kuvamateriaalista.

Tallinnan tv-tornin puolustajat 25 vuotta sitten neuvostosotilaiden piirityksessä – "Ainakin suomalaiset kuulisivat, jos jotain tapahtuu"

Televisiotornin miehet puolustivat maataan tulitikkuaskilla, teipillä ja kaasuaseella neuvostosotilaita vastaan. Viron vapaus oli uhattuna vain tunteja sen jälkeen, kun maa oli julistautunut uudelleen itsenäiseksi elokuussa 1991. Miehillä oli suora yhteys Suomeen.

Kolme elokuun päivää – näin Viro itsenäistyi uudelleen 25 vuotta sitten

Virossa juhlitaan tänä viikonloppuna eroa Neuvostoliitosta tasan neljännesvuosisata sitten. Moskovassa oli tuolloin käynnissä vallankaappausyritys, ja tilanne Neuvostoliitossa oli sekava. Virossa otettiin hetkestä kiinni.

Salama iski Empire State Buildingiin – tallentui videolle

New Yorkin Empire State Building oli valmistuessaan vuonna 1931 maailman korkein pilvenpiirtäjä.

BASE jumper bests stepped-up security at Tampere hotel

A lone BASE jumper got the better of improved surveillance at Tampere’s Torni hotel to perform the parachute stunt from the 88.5-metre high property. Two other jumpers took the leap from the sky bar in 2014 and 2015, prompting hotel management to beef up security measures to prevent similar exploits.

Digita: Ruotsin mastosabotaasi ei säikäytä Suomessa

Radio- ja televisiomastojen turvallisuustaso on Suomessa riittävän korkea vakuuttaa Digita. Boråsissa sunnuntaina tehty radio- ja tv- mastoon kohdistunut sabotaasi ei aiheuta yhtiössä mitään erityistoimia.

Ruotsin uusin mastovahinko ei ollut sabotaasi

Kriisikokouksessa todettiin, että Ruotsiin ei ole tehty hybridihyökkäystä vaan tietoliikennemasto hajosi omia aikojaan.

Ruotsissa epäillään lähetysmastojen sabotaasia – yhteydessä torstain lentokaaokseen?

Tukholman ilmatila suljettiin torstaina väliaikaisesti tietoliikennevian takia. Myös Ruotsin junayhtiön lippupalvelussa oli häiriöitä.

Ystävänpäivää vietetään eri puolilla maailmaa – katso videolta saukot, suukot ja loistavat ruusut

Vaikka Suomessa muistetaan tänä sunnuntaina ystäviä, perinteisesti päivä on liitetty ensisijaisesti romanttiseen rakkauteen.

Oletko aina haaveillut radiomastoon kiipeämisestä? Museo tekee mahdottomasta mahdollista

Pala maamerkkiä rakentuu vetonaulaksi Radio- ja tv-museoon Lahteen. Uudistunut museo esittelee sähköisen viestinnän historiaa, mutta tähtää myös tulevaisuuteen tubettajien ja interaktiivisuuden kautta. Tästä tulee jättijysäys Suomen museokenttään, lupaa näyttelypäällikkö.

Pasilan linkkitorni tyhjeni, mihin katosivat maankuulun maamerkin lautasantennit? – Katso video

Moni on hieraissut junamatkalla Pasilan läpi silmiään: näyttääkö tv-torni riisutulta vai kuvittelenko. Kuvitelmaa se ei ole. Verkkoyhtiö Digita on kaikessa hiljaisuudessa poistanut suuria lautasantenneja Helsingin toiseksi korkeimman rakennuksen kupeilta.

Sumppia sadan metrin korkeudessa? Lahden radiomastoihin suunnitellaan näköalakahviota

Lahden tunnetuimpiin maamerkkeihin kuuluviin radiomastoihin suunnitellaan kahvilaa. Kyse ei ole vain suuruudenhullusta ideasta, vaan ajatukselle löytyy aito esikuva Saksasta.

Tallinnan tv-tornionnettomuuden loppuraportti: Extreme-turismi oli laitonta

Tallinnan televisiotornionnettomuuden loppuraportti toteaa, että köysilaskeutumista harjoitettiin luvatta. Asiasta kertoo verkkolehti Tallinna24.ee. Kesäkuun alussa kaksi naista putosi osan köysilaskeutumisestaan ja loukkaantui, mikä johti tutkintaan Virossa.

12-vuotias ei uskaltanut laskeutua talon katolta – kaverit pakenivat paikalta

Poikaporukka kiipesi puutalon katolle radiomaston avulla Kouvolassa. Kun yksi joukosta ei uskaltanut laskeutua alas, livistivät muut paikalta.

Tallinnan teletornin köysilaskeutumiset lopetettu

Tallinnan teletornista ei järjestetä köysilaskeutumisia enää tänä kesänä. Syynä on kahdelle suomalaisnaiselle sattunut onnettomuus.

Onko tässä Suomen korkein kesätyöpaikka? Istu alas ennen kuin katsot videon

Lahden radiomastojen maalaus on parhaillaan käynnissä. Urakka vaatii oikeat olosuhteet ja jatkuu vuodesta toiseen aina kesäisin. Huimapäisen maalarin mukaan työhön sopii parhaiten tyyni ja viileä sää.

Finnish abseilers in Estonian TV tower plunge scare

Two women were injured in a dramatic fall when descending from Tallinn's TV tower on Saturday. Both have now been released from hospital. One suffered broken bones, while the other got away with scratches.

Tässä työssä ei saa huimata – radioverkkoasiantuntijan toimisto on 300 metrin korkeudessa

Verkkoyhtiö Digitalla on Suomessa 36 korkeaa radio- ja televisiomastoa. Niitä huolletaan tasaisin väliajoin. Tässä videossa pääsette asentajan matkaan.

Earth Hour: Yle sammutti tv-tornin valot, moni sytytti kynttilän

Valot sammutettiin kello 20.30 Suomen aikaa. Tänä vuonna WWF kehotti sulkemaan tunniksi myös sosiaalisen median.

Yle sammutti tv-tornin valot, miten sinä vietit Earth Houria – lähetä kuva!

Valot sammutettiin kello 20.30 Suomen aikaa. Tänä vuonna WWF kehotti sulkemaan tunniksi myös sosiaalisen median.

Talvisalamat yllättivät lumisateessa

Ikaalisissa nähtiin tiistaiaamuna kahdeksan aikaan salaman kaltaisia valoilmiöitä. Ilmatieteen laitoksen mukaan lumisadealueisiin liittyviä ukkosia havaitaan silloin tällöin.

Lahden radiomastojen valossa onkin mystinen vika

Tuntematon vika häiritsee Lahden radiomastojen valaistusta. Toisen maston valot pimenivät jokin aika sitten. Vikaa pidettiin normaalina lamppuvikana, mutta uudella polttimolla vika ei korjaantunut.

Lahden maamerkki pimeni – vain toinen radiomasto loistaa pimeydessä

Kaupungintalon puoleisen radiomaston valot ovat sammuneet lukuunottamatta huipun varoitusvaloja. Lahti Energian mukaan pimenemisen aiheutti lampusta palanut polttimo.

Kolumni: Jäähyväiset kotikaupungilleni Lahdelle

Kun on viettänyt koko elämänsä samassa kaupungissa, muuttaminen muualle on yhtä aikaa haikeaa, työlästä ja täynnä uutta. Yle Lahden kolumnisti Katariina Katla kääntää elämässään uuden sivun ja jättää radiomastojen kaupungin taakseen.

Lahden vaakuna päihitti radiomastot leivoskilpailussa

Lahden kaupungille etsittiin uutta nimikkoleivosta leipuriopiskelijoiden kilpailussa. Kilpailun voitti suklaaleivos, jonka päällä komeilee Lahden vaakunasta tuttu tulipyörä.

Suomen kolmanneksi korkein masto saa uudet valot – video

Digitan mastoryhmän tiiminvetäjä Juho Tornberg esitteli työmaansa. 160 metrin korkeudessa radio- ja tv-maston tasanteella saa nauttia huimista maisemista - paitsi tänään maanantaina, kun sumu tukki näkymät.

Oulu Radion lähetys toimii taas

Yle Oulun radion lähetykset viivästyivät torstaiaamuna teknisen vian takia. Studion ja radioaseman välisen valokaapeliyhteyden katkeamisen takia Oulu Radion taajuuksilla kuultiin aamulla kello 6.30 ja 7:n välillä Kainuun radion ohjelmaa.

YLE Oulu Radion lähetys poikki - tilalla Kainuun Radio

Yle Oulu Radion aamulähetys ei kuulu valokaapelin rikkoutumisen takia. Valokaapeliyhteys Oulun studiolta Kiimingin radiomastolle on poikki. DNA:n kaapelivika havaittiin myöhään illlalla.

Tatuoisitko Näsinneulan tai Lahden radiomastot olkapäähäsi?

Joillakin tunneside synnyinseutuun on niin voimakas, että he tatuoittavat kotikaupunkinsa vaakunan, postinumeron tai tunnetun maamerkin itseensä.

Kotiseuturakkaus kukoistaa tatuoinneissa

Kiintymystä kotiseutuun voi ilmentää myös tatuoinneilla. Synnyinseudustaan ylpeän iholta voi löytyä esimerkiksi vaakuna, postinumero tai tunnettu maamerkki.

Erkylän vanha linkkitorni sai purkutuomion – uusi masto parantaa radion kuuluvuutta

Erkylän teräsbetoninen linkkitorni Hausjärvellä puretaan. Myös Radio Hämeen antennit siirtyvät linkkitornista uuteen mastoon, mikä parantaa lähetysten kuuluvuutta seudulla.

Oulun radio- ja tv-mastoa korjataan korkeuksissa - video

Oulun radio- ja tv-aseman masto kohoaa 326 metriin ja se on yksi Digitan korkeimmista mastoista. Ahdas hissi kuljettaa hissinhuoltajat korkeuksiin.

Yhdeksänkymppisten Lahden radiomastojen maalausurakka ei valmistu koskaan

Lahden radiomastoja maalataan kesä toisensa perään. Tänä vuonna yksi 150-metristen mastojen maalareista on Mount Everestinkin huipulla käynyt vuorikiipeilijä, jonka työssä korkeat paikat ovat arkea.

Tervolan masto pitää asemansa vielä pitkään – video

Digitan radio- ja tv-masto on välittänyt Törmävaaran huipulta ohjelmia kuunneltavaksi ja katsottavaksi jo 50 vuoden ajan. Yhtiö uskoo, että nykyinen lähetystekniikka säilyy vielä vuosia uusien tekniikoiden rinnalla.

Ukrainan pääministeri lupaa perusteellista selvitystä Odessan tulipalosta

Ukrainan armeija otti haltuunsa tv-tornin Kramatorskissa.

Venäjä raivoissaan Odessan tapahtumista – Ukraina jatkaa operaatioitaan

Ukrainan armeija jatkaa Venäjä-mielisten vastaisia toimiaan lauantaina.

Venäjä-mieliset valtasivat Harkovan tv-tornin Ukrainassa

Uutistoimisto AP:n mukaan Venäjä-mieliset aktivistit ottivat hetkeksi haltuun Itä-Ukrainassa Harkovassa sijaitsevan tv-tornin. He vaativat, että Ukrainan hallituksen kieltämien venäläisten tv-kanavien lähettämistä jatketaan.

Liettua kielsi venäläisen tv-kanavan lähetykset - syyttää valheiden levittämisestä

NTV Mir -kanavan lähetykset kiellettiin kolmeksi kuukaudeksi Liettuan itsenäistymisajan tapahtumista kertovan elokuvan esittämisen takia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle