Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vessasta alas vedetyt käsineet tukkivat viemärin Lappeenrannassa – käytetyt kertakäyttösuojaimet kuuluvat kuivajäteastiaan

Noin 400 kuutiota jätevettä pääsi Saimaaseen. Tukoksen avaaminen aiheutti vesilaitokselle paljon työtä.

Tältä näyttää rasvan riivaamassa viemäriverkostossa: pääkaupunkiseudun viemäreihin tulee tukos sata kertaa vuodessa, nyt niitä estetään tekoälyn avulla

Kasvomaskit ja kertakäyttökäsineet ovat tänä vuonna olleet entistä useammin tukosten syynä pääkaupunkiseudun viemäreissä.

Kajaanin keskustassa korjataan vesiputkia

Verkostopäällikkö: "Työmaa kannattaa kiertää mahdollisuuksien mukaan".

Viemäriputket vetäisivät, mutta kaivot eivät – kaupunkitulviin saattaa olla luultua helpompi ratkaisu

Jyväskylässä on selvitelty, miksi kaupungissa tulvii rankkasateiden aikaan.

Pieksämäellä kerrostalon kellarin jätevesivuodon aiheutti tukos rikkoutuneessa viemäriputkessa

Pieksämäen Vesi vaihtaa rikkoutuneen putken uuteen ensi viikolla.

Kinkkurasvoja kerätään jälleen talteen

Kinkuista kertynyttä rasvaa käytetään dieselin raaka-aineena.

Kajaanin lyseon hajuhaitat on saatu kuriin – jopa silmät kuivuivat hajun vuoksi

Viemäriputken pää oli päästänyt vuosien ajan hajuja ilmaan.

Vaasan viemärivaurio oli vain ajan kysymys – kuva maan alta on karua katsottavaa: "Putki on tullut tiensä päähän"

Vaasan Vedessä on laskettu, että vesi- ja viemäriverkoston saneeraamiseen tarvittaisiin vuosittain vähintään 3,5 miljoonaa euroa.

Juomavesi keitettävä Äänekosken Syvälahdessa ja Lohilahdessa

Vesi pääsi saastumaan, kun kaivinkone rikkoi keskiviikkona vesi- ja viemäriputket. Keittokehotus koskee Lohilahden ja Syvälahden alueita.

Lasten limavillitys tukkii viemäriputkia – Putkimiestä huolettaa: ”Aika harva osaa purkaa hajulukon”

Lapset tekevät itse nettivideoiden innostamana limaa, johon tarvitaan mm. liimaa ja tärkkelystä. Liman oikea loppusijoituspaikka on sekajäteastia.

Tampereen sadekesä oli liikaa: jätteenkäsittelyn sadevedet eivät mahtuneet viemäriin

Tarastenjärven jätteenkäsittelyalueen suoto- ja valumavesiä on jouduttu kuskaamaan säiliöautoilla putkiston pullonkaulan ohi. Autoliikenne on hermostuttanut purkupaikan lähistöllä asuvia ja asioivia.

Finnpulpin biotuotetehdas sai kauan odotetun ympäristöluvan

Kuopioon suunnitellun maailman suurimman havusellutehtaan lupa kattaa ympäristöluvan lisäksi myös vedenkäyttöluvan.

Pyhäjärven tutkimuslautta loistaa pian Tampereen yössä

Suunniteltu jätevedenpuhdistamo tarvitsee vedenalaisia paineviemäreitä ja ne tarvitsevat pohjatutkimuksia.

Lauantai 5.11.2016 (radio)

Asuntojen arvo voi romahtaa huonon viemäriverkon takia. Saksalaiset haluavat poistaa vihapuheen Facebookista. Renessanssin mestarimaalaus pelastettiin. Lotto muuttuu.

Hiusmysteeri raukesi Ilmajoella – jätevedenpuhdistamon hiusmäärä on taas normaali

Ilmajoella vedenpuhdistamoa vaivannut hiusongelma on rauennut. Syy ei selvinnyt, mutta ongelma on poistunut. Puhdistamolle tulevien hiusten määrä on nykyisin normaalilla tasolla.

78-vuotiaalle myytiin muutaman satasen putkiremonttia 24 000 eurolla

Ikäihmisille tarjottavat erilaiset ylihintaiset remontit ovat monissa paikoissa arkipäivää. Etelä-Savossa eläkeläispariskunta pelastui reilun 24 000 euron remonttilaskulta tutun lvi-asiantuntijan avulla.

Joka toisella taloyhtiöllä korjaushanke – Kiinteistöliitto: Rahoitusongelmat yksittäistapauksia

Ministeriö ennustaa, että työllisyys kohenee pikkuhiljaa. Korjausrakentaminen työllistää tänäkin vuonna monia.

Jätevettä vuosi ympäristöön useilla pumppaamoilla: "Tällaista ei pitäisi tapahtua ikinä"

Runsas vesimäärä on täyttänyt viemäriputket varsinkin pääkaupunkiseudun pohjoisoissa. Jätevettä on vuotanut ympäristöön ainakin viidellä jätevedenpumppaamolla. HSY:n arvion mukaan jätevesi on kuitenkin ollut laimeaa eikä näy ympäristössä.

Paukkupakkanen pysäyttää putkitöitä – routa paikoin jo 1,5 metrissä

30 miinusasteessa koneiden hydrauliikka pettää ja muoviputket murtuvat. Kylmimmän kauden ajan työntekijät keskittyvät työn suunnitteluun.

Viemärisukeltaja ei ahdistu maan alla: Olisin putkessa vaikka joka päivä – video

Ahtaanpaikankammoa ei saa olla eikä putkessa saa iskeä paniikki, tietää viemärisukeltaja. Hän huoltaa työssään putkia, jotta ne toimivat asianmukaisesti.

Porin viemäreihin ujutettiin ennätyspitkät sukat – yhdellä sukalla painoa 18 auton verran

Porissa kaupungin viemäriputkistoon on vedetty 250 metrin pituinen lasikuitusukka. Painoa sillä on noin kahdeksantoista henkilöauton verran. Sukittamisessa viemäriputkistoon ujutetaan sukka, joka kovettuu uudeksi putkeksi.

Sukituksen suosio kasvaa putkiremonteissa

Sukittamisessa viemäriputkistoon ujutetaan sukka, joka kovettuu uudeksi putkeksi vanhan putken sisään. Sukitetulle putkelle luvataan jopa 50 vuoden käyttöikä.

Pänkälät haluavat säilyttää palan vanhaa – katso kuvat pohjalaistalon remontista

Seinäjoella on jo pidempään purettu vanhoja rakennuksia ja tilalle on tehty uutta. Nyt yksi Seinäjoen alkuperäinen rakennus kuitenkin saa jäädä, kun 1890-luvulta peräisin oleva Pohdon talo on saanut uudet omistajat. Pänkälän perhe aikoo laittaa Pohdon talon mahdollisimman alkuperäistä vastaavaan kuntoon.

Viemärivettä vuoti jokeen Heinolassa – Lemmonjoen ja Myllyojan vettä ei pidä käyttää

Kaupungin vesihuoltolaitoksen viemäriputkessa huomattiin tiistaina tukos. Viemärivettä on vuotanut ojaan, josta vedet virtaavat jokeen.

Vessanpönttöön pudonneelle vihkisormukselle voi heittää hyvästit – välppämies ei enää auta

Ennen vanhaan pönttöön pudonneita esineitä saattoi tiedustella vesilaitokselta, mutta ei enää nykyään. Ihmisiltä putoaa viemäriin edelleen kaikenlaista, mutta harva tavara selviää ehjänä automatisoidusta vedenpuhdistusprosessista.

Valtatien vartta myllätään miljoonilla – putkenvetäjät puurtavat pyhää, arkea

Lukuisia kaivinkoneita, miehiä huomioliiveissään ja turvakypärissään ja kilometreittäin vesi- ja viemäriputkia on ollut tuttu näky talven ajan Kokkolasta Kälviälle päin ajettaessa. Syyskuussa alkanut kaivuutyö jatkuu ensi syksyyn saakka. Sen rinnalla alkaa loppukesällä kakkosvaihe, joka ulottuu Kajaanintien risteyksestä Valtatie 8:aa pitkin Lohtajalle. Valtio on nyt rahapulassaan vetämässä pois 1,5 miljoonan euron avustuksen.

Pintaan pulpahtanut viemäriputki painetaan paikoilleen lähipäivinä

Kotkassa meriväylälle noussut viemäriputki on yhä vaaraksi vesiliikenteelle. Käytöstä poistettu, mutta varalla pidetty putki painetaan takaisin pohjaan lähipäivien aikana. Korjausvastuu on putken omistajalla. Vesilaitos tilaa sukeltajat, jotka uudelleen upottavat putken.

Kolarin vedenkeittokehotus puretaan

Kolarissa puretaan kirkonkylään annettu vedenkeittokehotus. Vesi on pitänyt keittää varotoimena, koska putkirikon yhteydessä verkostoon on voinut päästä viemärivettä.

Kolarissa vedenjakelu poikki

Kolarin kirkonkylässä on katkaistu vedenjakelu putkirikon vuoksi. Ylläksen Yhdyskuntatekninen Huolto tiedotti tilanteesta 9 jälkeen aamulla. Tilanne voi kestää useita päiviä.

Puhtaan veden hinta nousee

Juomakelpoinen vesi kraanassa ja uimakelpoinen vesi rannassa ei ole mikään itsestään selvä asia. Esimerkiksi Pirkanmaalla on seuraavina vuosikymmeninä edessä suuret investoinnit juomaveteen ja jäteveden puhdistukseen.

Stora Ensolta lorahti pesulipeää Saimaaseen

Yhtiön mukaan vuoto on vähäinen ja eikä sillä pitäisi olla vaikutusta Saimaan kaloihin ja kasveihin.

Putkirikko päästi kolibakteerit mellastamaan – vedenlaatu huono

Nyynästenlahteen laskevassa Myllyojassa fosforipitoisuus on jo niin korkea, että se ylittää huonon vesistön arvon. Vierumäen tukkeutunut viemäriputki saatiin avattua viime keskiviikkona.

Pinnalle noussut vanha jätevesiputki upotetaan lopullisesti Haminassa

Sukeltajat poraavat putkeen ilmareikiä, minkä pitäisi varmistaa putken pysyminen pohjassa. Haminan Veden mukaan pohjassa saattaa olla muitakin putkia, jotka voivat nousta pintaan.

Rikkoutunut viemäriputki kiusaa Heinolassa

Viemärivettä on vuotanut ojaan, josta vedet virtaavat Lemmonjokeen ja Nyynästenlahteen. Vuoto huomattiin jo perjantaina, mutta putkirikko sijaitsee niin hankalassa paikassa, ettei sitä ole vielä päästy korjaamaan.

Kokkolan Rantakatu on pian kunnossa – viemärin korjaustyöt lopuillaan

Rikkoontuneen viemärin kunnostustyömaa on loppusuoralla Kokkolan Rantakadulla. Tiesulut päästään poistamaan katuosuudelta ensi viikon alkupuolella, jos sää suosii maanantaina alkavia päällystystöitä. Viikonlopun ajaksi toinen kaista avataan autoliikenteelle.

Viemäriputken korjausurakka jarruttaa liikennettä Kokkolan keskustassa

Kokkolassa osa ydinkeskustan pääkadusta on näillä näkymin suljettuna ensi viikon perjantaihin saakka. Osa Rantakadusta jouduttiin sulkemaan jätevesiviemärin sortuman vuoksi.

Vanha viemäriputki petti Kokkolan keskustassa – monttuun tippumiselta vältyttiin

Ikä, routa ja kova liikenne koituivat vanhan jätevesiviemäriputken kohtaloksi Kokkolassa. Onnettomuuksilta vältyttiin, vaikka asfalttiin syntyneeseen monttuun olisikin auto voinut osittain vajota. Nyt ei voi, sillä katuosuus on toistaiseksi poikki.

Viemäriputki käyttöön, loka-autojen ralli Iijoella päättyi

Iin keskustassa viime keväästä asti jatkunut loka-autoralli on päättynyt. Likavettä jouduttiin kuljettamaan Iijoen yli autoilla, koska liikkeellä lähtenyt jääpato rikkoi viemäriputken huhtikuussa.

Iijokeen kaivetaan uusi viemäri jääpadon rikkoman tilalle

Iin keskustassa on aloitettu kaivuutyöt uuden viemäriputken vetämiseksi Iijoen pohjaan kirjaston kohdalla. Jääpato rikkoi viemäriputken ja vesijohdon huhtikuussa, minkä jätevettä pääsi satoja kuutiota muutamian päivien ajan suoraan jokeen. Viemäriurakka ei ole sujunut aivan ongelmitta.

Väärin valittu kävelyreitti voi jäädyttää kodin putkistot

Putkistot kannattaa ottaa huomioon kulkureittejä valitessaan. Talvella kulkemista kannattaa välttää arimmilla jäätymispaikoilla ja herkimpien putkistojen päällä. Kiinteistönomistajan kannattaakin laatia kulkureitit niin, ettei putkistojen yli kuljeta, opastaa kiinteistötekniikan ammattilainen.

Kymenlaakson keskussairaalan viemäriputket kipeästi remontin tarpeessa

Esimerkiksi synnytysosastolla viemärin tukkeutuminen aiheutti taannoin jäteveden valumisen myös röntgensalin puolelle. Kymenlaakson Keskussairaalan peruskorjaus ja laajennus toteutetaan lähivuosina.

Kaukolämpöputket yllättivät Karhunkaatajantiellä

Rovaniemellä Karhunkaatajantien remontti tulee odotettua kalliimmaksi. Tien kaivauksissa selvisi, että kaukolämpöputket ovat liian lähellä pintaa ja ne on siirrettävä syvemmälle. Tästä tulee kaupungille noin 100 000 euron lisäkustannus.

Uusia todisteita ydinvoimalan käynnistämisestä Pohjois-Koreassa

Amerikkalaistutkijat ovat uusien satellittikuvien perusteella varmoja, että Pohjois-Korea on käynnistänyt uudelleen suljetun ydinvoimalan. Muun muassa Venäjä ja Yhdysvallat ovat ilmaisseet huolensa voimalan kunnosta, jota kuvataan painajaismaiseksi.

Korjausrahoista uupelo - viemäriputket paukkuvat entistä useammin

Esimerkiksi Kemissä vanhaa betonirakenteista viemäriverkkoa on 30-40 kilometriä. Kun vuosittain ehditään korjata vain kilometri, ei korjausvelkaa saada tällä tahtia kiinni ikinä.

Kunnat käyttävät vesimaksutuotot usein muuhun kuin vesihuollon parantamiseen

Kuntien satsaukset vesihuoltoon vaihtelevat suuresti. Vesi- ja viemäriverkoston saneeraustarve on kasvanut moninkertaiseksi verrattuna nykyiseen uusimistahtiin.

Salama voi iskeä vesihanasta

Sähköjohdot eivät ole ainoita, joita pitkin salama pääsee sisälle taloon, ellei talossa ole suojausta. Salama voi syöksähtää sisään myös vesijohtoja ja viemäriputkistoa pitkin.

Lappeen koululla vesivuoto

Uudessa Lappeen koulussa on päässyt lattianpesuvettä viemärin läpivientiin. Mahdollisia työvirheitä etsitään nyt muistakin paikoista.

Jätevesi ei pilannut Kilpisjärveä

Kilpisjärven vedestä otetut näytteet ovat normaaleja. Vesinäytteet tutkineen Ahma Ympäristön mukaan veden bakteeripitoisuudet eivät poikkea tavallisesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle