Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Atrian grillaussesonki onnistui hyvin

Atrian myynti palautui kesällä kevään pudotuksesta ja sekä liikevoitto että liikevaihto kasvoivat.

Atrialta jätti-investointi Nurmon siipikarjatehtaaseen

Siipikarjanlihan kysyntä kasvaa kotimaassa ja maailmalla. Tehtaaseen investoidaan yli 150 miljoonaa euroa.

Atria osti kauhavalaisen elintarvikevalmistaja Domretorin

Atrian omistukseen siirtyvä kauhavalainen Domretor on elintarvikkeiden ja puolivalmisteiden sopimusvalmistaja.

Korona on lisännyt kotimaisen ruoan kysyntää jopa kymmeniä prosentteja – elintarvikeala lupaa, että tavaraa riittää ja lisää tehdään koko ajan

Suomen ainoa hiivatehdas käy ääriteholla, sillä suomalaiset ovat haalineet aineksia leipomiseen.

Lisääntyvä kanansyönti kasvattaa myös broileritiloja – 150 000 lintua ei ole enää harvinaisuus

Broilerin kulutus kasvaa ja myös tuotanto lisääntyy tasaisesti. Etelä-Pohjanmaalla laajennushankkeita on vireillä ennätyksellisen paljon.

Atria myymässä Venäjän-toimintonsa

Venäjän-liikevaihto on muodostanut Atriassa viime vuosina noin viiden prosentin osuuden koko liikevaihdosta.

Atrian Nurmon sikaleikkamossa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut – syynä sianlihan laskenut kysyntä ja leikkaamon automatisointi

Yt-neuvottelut koskevat koko Nurmon sikaleikkaamon noin 380 työntekijää. Tavoitteena on 65 henkilötyövuoden vähentäminen ja 1,5 miljoonan euron säästöt

Atria investoi yli 3 miljoonaa Nurmoon ja Sahalahdelle – uudet tuotantolinjat käyttöön ensi keväänä

Luuttomien siipikarjatuotteiden suosio on kasvanut. Atrian uudet tuotantolinjat helpottavat lihan käsittelyä luuttomaksi.

Lihanjalostajilla hankaluuksia – Atrian tulos laski, HKScanin tappiot kasvoivat

Atria ennustaa koko vuoden liikevoiton jäävän edellisvuotta alhaisemmaksi. HKScan käynnistää konserninlaajuisen tehostamisohjelman.

Atria sales improve, access to Chinese pork market signals continued growth

The Finnish meat company Atria released a quarterly result showing improved results on Thursday. Recent acquisitions and a long-awaited entry into the Chinese pork market make for promising future prospects.

Atria harkitsee sianlihantuotannon keskittämistä Jyväskylästä Nurmoon – 25 työpaikkaa uhan alla

Elintarvikeyhtiö Atria on käynnistänyt kannattavuuden parantamiseen tähtäävän hankkeen, jossa selvitetään yhtiön Jyväskylän toimintojen tulevaisuutta. Harkinnassa on sianlihan tuotannon siirtäminen Nurmoon.

Atrian uusi sikaleikkaamo pääsemässä täyteen vauhtiin – Muutos lisäsi sairastavuutta

Atrian uuden sikaleikkaamon käyttöönotto on kääntymässä loppusuoralle. Robottiavusteisesta leikkaamosta odotetaan jo ensi vuoden alusta kahdeksan miljoonan euron säästöjä vuosittain.

Kasvisruoka ei syrjäytä kinkkua joulupöydästä - vieläkään

Kinkku kuluu edelleen suomalaisten joulupöytiin. Ainoastaan kinkun koko on hieman pienentynyt viime vuosina.

Saako forssalainen sikateurastamo vientiluvan Kiinaan? HKScan: "Näyttää siltä, että asiat etenevät"

Atria sai virallisen vahvistuksen sianlihan vientiluvan saamisesta Kiinaan. Nyt myös Forssan HKScanissa ollaan toiveikkaita luvan saamisen suhteen.

Vuosien ponnistelujen tulos: Atria käynnistää sianlihan viennin Kiinaan

Atria on tavoitellut sianlihalle vientilupaa Kiinan markkinoille jo useamman vuoden ajan. Nyt vientilupa on saatu ja yhtiö pyrkii käynnistämään viennin mahdollisimman pian.

Atrian liikevoitto nousi edellisvuotta korkeammaksi

Atria-konsernin liikevoitto ja liikevaihto vahvistuivat viime vuonna. Vuoden 2014 tilinpäätöstietojen mukaan konserni teki tulosta eritoten kotimarkkinoilla. Toiminta Venäjällä jäi tappiolliseksi.

Atria investoi 36 miljoonaa – automatisointi viemässä kymmeniä työpaikkoja Nurmosta

Atria laajentaa ja uudistaa sikaleikkaamon toimintoja Nurmon tehtaalla. 36 miljoonan euron investointi sisältää tilat ja viimeisintä tekniikkaa. Automatisointi on vähentämässä enintään 80 henkilötyövuotta leikkaamon työvoimasta.

Atria to lay off 120 jobs

The Finnish foodstuffs firm Atria has concluded labour negotiations at its meat processing plant in Nurmo, western Finland. As a result of the talks, the company decided to lay off 120 workers from the company’s pork slaughterhouse.

Atria-konserni on saanut kasvua aikaiseksi kotimaassa

Atria-konsernin vuoden kolmannen neljänneksen tulos on kehittynyt myönteisesti. Konsernin liikevaihto heinä-syyskuussa kasvoi edellisvuoden vastaavasta ajasta ja oli 364,4 miljoonaa euroa. Kasvu on tullut Suomesta. Atria Suomen liikevaihtoa kasvattivat Saarioisilta ostetut liiketoiminnot sekä lisääntynyt siipikarjanrehumyynti.

Atrian liikevoitto laski alkuvuonna

Atria-konsernin liikevoitto ja liikevaihto kohenivat vuoden toisella neljänneksellä, mutta koko alkuvuoden liikevoitto laski selvästi. Koko vuoden liikevoiton arvioidaankin jäävän selvästi edellivuotta pienemmäksi. Suomen ja Venäjän lihamarkkinatilanne on vaikea.

Kajaanin Mamsellin hankintapäätös kiristää elintarviketuottajien hampaita

Kajaanin Mamsellin toukokuussa tekemä elintarvikehankintapäätös ei miellytä kainuulaisia marjatuottajia. Atria Suomi on tehnyt päätöksestä puolestaan valituksen markkinaoikeuteen.

Atrian viime vuoden tulos laski reippaasti edellisvuodesta

Lihakonsernin tulos laski Atrian Venäjällä tehtyjen järjestelyjen vuoksi. Liikevaihto sen sijaan kasvoi jonkin verran.

Atria osti vähemmistöosuuden Domretorista

Atria on ostanut neljänneksen kauhavalaisen Domretorin osakekannasta. Kaupalla Atria vahvistaa asemiaan ruokamarkkinoilla.

Atria led buyout to affect half of all meat production in Finland

Meat production giant Atria Finland Ltd. is set to bite off a chunk nearly half the size of Finland's meat supply. A preliminary agreement to acquire Saarioinen was made on Thursday, but requires Finnish Competition and Consumer Authority approval.

Atria-konserni paransi tulostaan

Atria-konsernin liikevaihto kasvoi edellisvuoteen verrattuna 19,8 miljoonaa euroa ja sen liikevoitto parani 3,1 miljoonaa euroa.

Atria keskittää valmisruokatuotantoa Karkkilasta Nurmoon

Atria on tehnyt päätöksen keskittää valmisruokatuotannon Karkkilasta Nurmon tehtaalle. Karkkilassa yt-neuvottelut koskivat 32 henkilöä. Nurmon tehtaalla työskentelee tällä hetkellä 250 henkilöä.

Karkkilan kaupunginjohtaja on tyrmistynyt Atrian yt-neuvotteluista

Kaupunginjohtaja Juha Majalahti olisi toivonut, että Karkkilan tuotantoyksikön huonosta tilasta olisi varoitettu aikaisemmin.

Atria teki Suomessa hyvää tulosta, Baltia ja Venäjä yhä tappiolla

Atria Suomen liikevoitto nousi reippaasti kohonneiden hintojen ja edellisvuotta paremman lihamarkkinatilanteen ansiosta.

Atrian Karkkilan laitos liipasimella

Atria on käynnistänyt yt-neuvottelut tänään Karkkilassa tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Neuvottelut koskevat koko tuotantolaitosta eli 32 henkilöä. Tuotanto saatetaan siirtää muualle.

Atria lisää tuottajatiedot sianlihapakkauksiin

Toukokuusta alkaen kuluttaja näkee tuotepakkauksesta, millä tilalla sianliha on tuotettu. Ruuan hinnan merkitys on Atrian mukaan vähentynyt valintaperusteena samalla kun kuluttajien halu tietää ruuan alkuperästä on lisääntynyt.

Atria poistaa kaupoista erän nakkeja

Atria Suomi Oy poistaa myynnistä erän nakkeja, niissä olevan pakkausmerkintäpuutteen vuoksi. Ainesosaluettelosta puuttuu merkintä soijasta ja tuote voi aiheuttaa allergisen reaktion soija-allergikoille.

Atrian Gröhn: Tarvitaan entistä kiehtovampia tuotteita

Elintarvikkeiden jalostusketju on pidentynyt vuosi vuodelta. Sama kehitys jatkunee myös tulevaisuudessa. Atria Oyj:n toimitusjohtaja Juha Gröhn toteaa jalostuksen pienentäneen tuottajan osuutta lihakaupasta. Toisaalta Gröhn uskoo, että katekriisistä päästään irti juuri jalostamalla entistä kiehtovampia tuotteita.

Atrialla uskotaan boikottiuhan purkautuvan

Atrialla uskotaan, että sianlihan tuottajien boikotti saadaan vältettyä neuvottelemalla. Sianlihan tuottajat ovat tänään kertoneet aloittavansa boikotin lihatoimituksissa ellei tuottajahintoihin tule korotusta.

Atria teurastaa yhä Kuopiossa

Nautateurastuksia tehdään edelleen Kuopion Kelloniemessä. Atria aikoo lopettaa teurastukset Kuopiossa vuodenvaihteessa. Osa työntekijöistä harkitsee muuttoa Pohjanmaalle.

Atrian uusi nautateurastamo saa huipputekniikan

Atrian uuden nautateurastamon rakennustyöt ovat edenneet harjakorkeuteen Kauhajoella. Uudesta teurastamosta tulee yksi Euroopan suurimmista teurastamoista. Se varustetaan huipputekniikalla. Atria teurastaa tällä hetkellä noin 45 prosenttia Suomen nautaeläimistä.

Atria paransi liikevoittoaan merkittävästi

Liikevoitto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajasta kymmenellä miljoonalla. Taustalla on muun muassa Atrian hintojen nosto ja tehostustoimet Suomessa ja Venäjällä

Atria paransi liikevoittoaan

Konsernin liikevoitto oli tammi-maaliskuussa 0,1 miljoonaa euroa. Atrian liikevaihto oli alkuvuonna 308,6 miljoonaa euroa.

Atria pyrkii sianlihalla Kiinan markkinoille

Kiinassa käyvät kaupaksi kaikki sianruhon osat sisäelimistä sorkkiin ja sianpäähän saakka. Atrian ponnistelut Kiinan markkinoille pääsemiseksi ovat jo pitkällä.

Atrian alkuvuoden tulos tappiollinen

Elintarvikekonserni Atrian alkuvuoden tulos oli 5,2 miljoonaa euroa tappiollinen. Liiketulokseen vaikutti Atria Suomen ja Atria Venäjän heikentynyt kannattavuus.

Atria edelleen raskaasti tappiolla Venäjällä

Lihakonserni Atrian tulos laahaa edelleen raskaasti tappiolla. Alkuvuoden aikana konsernin tulos painui miinukselle yli viisi miljoonaa euroa, kun vuosi sitten tehtiin saman verran voittoa. Tappiot tulevat pääosin Venäjältä.

Makkaraa painetaan putket punaisina

Makkaran ja sinapin pyhää liittoa ei voita mikään. Makkaran suosio alkoi toden teolla 1960-luvun teollistuvassa yhteiskunnassa, jossa eineksiä oli vain vähän tarjolla. Nopeus ja helppous ovat valttia vielä tänäkin päivänä.

Atria antoi tulosvaroituksen

Atria Oyj arvioi tämän vuoden liikevoittonsa jäävän selvästi viimevuotista alhaisemmaksi. Viime vuonna liikevoitto oli 21,6 miljoonaa ilman kertaluonteisia eriä. Atrian liikevaihtoennuste jää ennalleen.

Atria antoi tulosvaroituksen

Atria Oyj arvioi tämän vuoden liikevoittonsa jäävän selvästi viimevuotista alhaisemmaksi. Viime vuonna liikevoitto oli 21,6 miljoonaa ilman kertaluonteisia eriä. Atrian liikevaihtoennuste jää ennalleen.

Atria irtisanoo Nurmosta yli 90

Elintarvikekonserni Atria irtisanoo Nurmon tuotantolaitokseltaan 93 henkilöä. Irtisanomisista 21 toteutetaan eläkejärjestelyin. Yhtiö tavoittelee noin neljän miljoonan euron säästöjä.

Atria terävöittää johtamistaan

Atria yksinkertaistaa johtamismalliaan ja johtoryhmänsä kokoonpanoa vapusta lähtien. Muutoksilla Atria kertoo varmistavansa edellytykset tuloshakuiselle johtamiselle.

Juha Gröhn Atrian johtoon

Atrian hallitus on nimittänyt Juha Gröhnin yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään välittömästi. Gröhn on hoitanut toimitusjohtajan tehtäviä sen jälkeen, kun edellinen toimitusjohtaja Matti Tikkakoski vapautettiin tehtävästään kaksi viikkoa sitten.

Atria aloittaa yt-neuvottelut Nurmossa

Atria aikoo vähentää 110 henkilötyövuotta Nurmon tehtailta. Henkilökunta on saanut kutsun yt-neuvotteluihin, jotka alkavat viikon kuluttua.

Atrian liikevoitto sukelsi

Atrian liikevoitto sukelsi reippaasti viime vuonna. Koko konsernin liikevoitto oli 9,8 miljoonaa euroa, kun vielä vuonna 2009 se oli 27,5 miljoonaa euroa. Atrian viime vuoden liikevaihto pysyi puolestaan edeltävän vuoden tasolla.

Atrian liikevoitto sukelsi

Atrian liikevoitto sukelsi reippaasti viime vuonna. Koko konsernin liikevoitto oli 9,8 miljoonaa euroa, kun vielä vuonna 2009 se oli 27,5 miljoonaa euroa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle